5% alennusta koko valikoimasta

Moottorin tiivistesarjat (ylä)

(löytyi 755 tulosta)

Sylinterinkannen tiivistesarja on täydellinen sarja lisäosia ja tiivisteitä, joita tarvitaan sylinterinkannen tiivisteen vaihtamiseen. Tärkeimmän osan, sylinterinkannen tiivisteen, lisäksi sarja sisältää muita osia vaihtoa varten.

Sylinterinkannen tiiviste on tärkeä osa ajoneuvoa. Se tiivistää moottorin polttokammiot, mutta myös jäähdytysnesteen ja moottoriöljyn porat ja kanavat. Sylinterinkannen tiiviste altistuu suurille voimille ja lämpötiloille. Tämän rasituksen vuoksi se voi huokoistua - aivan kuten mikä tahansa muukin tiiviste. Motointegratorista voit ostaa sylinterinkannen tiivistesarjan suoraan verkosta. Verkkokaupassamme taataan alhaiset hinnat ja korkein laatu. Osaava tiimimme varmistaa, että toimituksesi on perillä neljän arkipäivän kuluessa.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Moottorin tiivistesarjat (ylä).

Kaikki valmistajat

Minkälaisia sylinterinkannen tiivistesarjoja on olemassa?

Sylinterinkannen tiiviste koostuu periaatteessa metalliverkosta tai kantolevystä. Metalliset sylinterinkannen tiivisteet koostuvat useista kerroksista. Ainoastaan nestekanavissa on muovipinnoite tiiviyden lisäämiseksi. Tämäntyyppistä sylinterikannen tiivistettä käytetään useimmiten hyötyajoneuvoissa.

Metalli-pehmytmateriaalitiivisteissä kantolevyä ympäröi kokonaan pehmeästä materiaalista (muovista) valmistettu kerros. Kuten metallisylinterin pään tiivisteissä, nestekanavat on lisäksi tiivistetty lämmönkestävällä muoviseoksella. Tiivisteen pinnalla on yleensä ylimääräinen liimautumista estävä kerros.

Missä sylinterin pään tiiviste sijaitsee?

Sylinterikannen tiiviste sijaitsee moottorilohkon yläosan ja sylinterikannen välissä. Jos et ole varma, vaihdatko oikean osan, katso vielä kerran ajoneuvon asiakirjoja ennen sylinterin pään tiivistesarjan käyttöä. Tarvitset näitä tietoja myös silloin, kun vika ei ole selvästi havaittavissa, mutta haluat tarkistaa, onko laite edelleen täysin toimintakuntoinen. Tätä varten on kuitenkin irrotettava sylinterin pää ja paljastettava tiiviste.

Mitä tapahtuu, jos sylinterinkannen tiiviste on viallinen?

Sylinterin pää on yksi ajoneuvon tärkeimmistä osista. Jos se pettää, palotilaan kertyvä vesi aiheuttaa korkeaa painetta mutta myös ylikuumenemista. Tämä johtaa moottorin korjaamattomiin vaurioihin. Mitä nopeammin huomaat viallisen sylinterikannen tiivisteen merkit ja vaihdat sylinterikannen tiivistesarjalla, sitä vähemmän vahinkoa syntyy. Jos teetät korjauksen erikoiskorjaamossa, siitä tulee maksettavaksi 500-1 500 euroa. Korjauskustannusten määrä riippuu siitä, mitkä muut osat ovat vaurioituneet sillä välin. Voit korjata ongelman nopeasti itse sylinterin pään tiivistesarjalla.

Syynä vialliseen sylinterin pään tiivisteeseen

Ajoneuvosi moottorin käyttöiän aikana sylinterin pään tiiviste voi vioittua. Tähän on monia syitä:

 • Ylikuumeneminen: Kalkkisaostumat, vääränlainen pakkasneste jäähdytysjärjestelmässä, moottorin osien, kuten termostaatin tai vesipumpun toimintahäiriöt, mutta myös nesteen puute ja pakojärjestelmän viat voivat johtaa ylikuumenemiseen ja siten sylinterin pään tiivisteen vikaantumiseen.
 • Kokoonpanovirheet: Kokoonpanovirheet voivat myös olla syynä sylinteripään tiivisteen vikaantumiseen. Jos esimerkiksi sylinterikannen tiiviste ei ole riittävän tiivis vääntyneiden osien tai epätyypillisen kokoonpanon vuoksi, tämä voi johtaa öljy- ja jäähdytysnestevuotoihin sekä palamiskaasujen karkaamiseen.
 • Ihminen: Ajotyyli voi myös vahingoittaa tiivisteen materiaalia.
 • Mekaniikka: Löysät osat ovat usein syynä sylinterin pään vuotamiseen.
 • "Kopiseva" moottori: Jos moottori palaa epäsäännöllisesti, koska polttoaine on huonoa tai sopimatonta, tiivistemateriaali voi vaurioitua.

Mistä voin tunnistaa viallisen sylinterin pään tiivisteen?

Sylinterikannen tiivisteen vian syyn selvittäminen on ensimmäinen askel asioiden korjaamiseksi tulevaisuudessa. Mutta miten tunnistat viallisen sylinterinkannen tiivisteen? Varoitussignaalit ovat erilaisia:

 • Tiivisteen musta värjäytyminen: Jäähdytysnesteeseen muodostuu kaasukuplia, mikä nostaa jäähdytysjärjestelmän painetta ja jäähdytysvesi häviää. Vapautuva kaasu aiheuttaa mustan värimuutoksen tiivisteeseen.
 • Jäähdytysvedessä olevat öljyjäämät ja ajoittain vaahto jäähdytysvesisäiliössä: Jos jäähdytyspiiriin pääsee öljyä, jäähdytysvedessä on öljyjäämiä. Jäähdytysvesisäiliöön muodostuu toisinaan vaahtoa. Ylikuumeneminen voi johtua jäähdytysnesteen menetyksestä.
 • Jäähdytysvesi öljykierrossa: Heti kun jäähdytysvesi pääsee öljykiertoon, öljysäiliön kannen sisäpuolelle muodostuu vaaleaa vaahtoa. Ajoneuvoissa, joissa on manuaalinen öljytason mittaus, öljyn mittatikussa näkyy vesipisaroita. Tämä johtaa öljynkulutuksen lisääntymiseen.
 • Moottorista vuotaa öljyä ja vettä: Moottoriin jää kosteutta tai öljyisiä jäämiä.
 • Äkillinen virran menetys
 • Pakokaasusta tulee valkoista tai sinertävää savua

Tilaa sylinterinkannen tiivistesarjat verkossa Motointegratorilta

Haluatko käyttää tiivistesarjaa sylinterin pään vaihtamiseen itse? Tämä kannattaa tehdä vain, jos sinulla on perustiedot siitä. Koska kyseessä on herkkä komponentti, on parempi jättää vaihto epäselvissä tapauksissa erikoisliikkeen tehtäväksi. Voit kuitenkin säästää rahaa, jos ostat sylinterikannen tiivistesarjan verkkokaupastamme ja annat ne sitten korjaamolle asennettavaksi.

Työskentelemme ensiluokkaisten valmistajien kanssa ja käytämme huippumerkkejä. Meiltä löydät BJB:n sylinterikannen tiivistesarjan sekä C20ne-sylinterikannen tiivistesarjan. Lisäksi voit hyötyä erinomaisesta asiakaspalvelusta ja nopeasta toimituksesta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Moottorin tiivistesarjat (ylä)

Sijoituskriteerit