-3% jarruosista

Selkäsuojat – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 7 tulosta)

Oman turvallisuutensa vuoksi jokaisen moottoripyöräilijän olisi käytettävä kypärän lisäksi myös selkäsuojaa. Tämä suojaa sekä selkää että rintakehän aluetta kaatumisen sattuessa. Motointegrator tarjoaa laadukkaita selkäsuojia eri kokoisina. Vain muutamassa päivässä saat suojaimen kätevästi kotiin toimitettuna.

Sijoituskriteerit
Selkäsuoja ADRENALINE Ochraniacz pleców LEVEL 2 Koko L
Valmistaja:   ADRENALINE
Valmistajan numero:   A0123/20/10/L
19,51 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Selkäsuoja ADRENALINE Ochraniacz pleców LEVEL 2 Koko M
Valmistaja:   ADRENALINE
Valmistajan numero:   A0123/20/10/M
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Selkäsuoja EVS SPORT BACK Koko M/S
Valmistaja:   EVS
Valmistajan numero:   EVS 512101-0112
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Selkäsuoja EVS SPORT VEST Koko M/S
Valmistaja:   EVS
Valmistajan numero:   EVS 512200-0112
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Selkäsuoja EVS STREET VEST Koko L/XL
Valmistaja:   EVS
Valmistajan numero:   EVS 512201-0113
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Selkäsuoja EVS STREET VEST Koko 2XL
Valmistaja:   EVS
Valmistajan numero:   EVS 512201-0106
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Selkäsuoja EVS SPORT BACK Koko L/XL
Valmistaja:   EVS
Valmistajan numero:   EVS 512101-0113
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Mitä moottoripyörän selkäsuojia on saatavilla?

Selkäsuojaan pätee sama kuin kypärään: suojavaatteet on testattava riittävästi ja niillä on oltava sertifiointi. Suojasta on kuitenkin olemassa erilaisia muunnelmia:

  • kova kuori
  • viskoelastinen vaahtomuovi

Kovakuorinen selkäsuoja on valmistettu kovasta materiaalista, joka ei muutu törmäyksessä. Tämä metalli tarjoaa korkean läpäisysuojan ja iskun voima jakautuu tasaisesti suuremmalle alueelle. Kovakuorisen selkäsuojan kanssa ei ole törmäyshuippuja.

Jos ostat kovakuorisuojan, kannattaa valita skaalattu malli. Sen sisältämät yksittäiset osat takaavat hyvän liikkuvuuden eivätkä rajoita liikkumista moottoripyörällä ajettaessa.

Vaahtomuovinen selkäsuoja toimii eri tavalla: tässä iskun voima jakautuu hitaasti ja toimii valmistajien mukaan kuin rypytysvyöhyke. Iskuvoiman hitaan jakautumisen ansiosta luunmurtuma voidaan välttää.

Selkäsuoja on valmistettu vaahtomuovista.

Materiaalin ja toimintatavan lisäksi on muitakin eroja:

  • Moottoripyörätakkiin työnnettävät selkäsuojat.
  • Erikseen käytettävät liivit.

Mitä vaatimuksia selkäsuojan on täytettävä?

Selkäsuojien on jaettava iskun voima mahdollisimman laajalle alueelle. Koska moottoripyöräonnettomuudessa tämä on yleensä paljon voimakkaampaa, moottoripyöräsuoja eroaa pyöräilijöiden tai hiihtäjien suojasta. Tason 1 suojaimessa kehoon saa kohdistua vain 18 kilonewtonin jäännösvoima. Luu voi kuitenkin murtua jo 10 kilonewtonin voimasta. Tästä syystä on olemassa selkäsuojia, joiden jäännösvoima testissä on vain 5 kilonewtonia ja jotka ovat siten erityisen turvallisia.

Minkä kokoinen selkäsuoja on sopiva?

Selkäsuojaa ei voi aina valita vain oman vaatekoon mukaan. Tärkeää on se, kuinka suuri on suojaimen peittämä selän osa. Tämä alue määrittää suojan asteen.

On olemassa myös yksinkertaisempia hihnasuojia, jotka muistuttavat hiihtäjän suojia. Vaihtoehtoisesti tarjotaan myös liivejä. Suojan tyyppi ja materiaali määräävät käyttömukavuuden, joka riippuu yksilöllisistä tarpeista. Lisäksi kaikissa selkäsuojissa on säädettävät hihnat ja vyöt. Tarranauhakiinnikkeiden ansiosta niitä voidaan säätää useita kertoja, ja ne takaavat täydellisen istuvuuden ja samalla liikkumisvapauden.

Kuinka paljon suojaa selkäsuoja tarjoaa moottoripyöräilijöille?

Selkäsuoja suojaa ensisijaisesti selkärankaa. Tilastojen mukaan kymmenen prosenttia kaikista moottoripyöräonnettomuuksista liittyy selkärangan vammoihin. Suojus voi rajoittaa tätä riskiä huomattavasti. Se suojaa sinua, jos törmäät tiellä tai törmäät puuhun tai suojakaiteeseen. Näin se ehkäisee vakavia vammoja.

Suojaimet on jaettu suojausluokkaan 1 ja suojausluokkaan 2, jotta voit varmistaa halutun suojausasteen. Ensimmäisessä suojausluokassa jäännösvoima on enintään 18 kilonewtonia, suojausluokassa kaksi se saa olla vain alle 9 kilonewtonia. Toinen uusi vaatimus on, että selkäsuojat testataan kaikissa sääolosuhteissa.

Suomenn lainsäädännöllinen tilanne suojavaatetuksen osalta

Suomen tieliikennelain 89 § (15.11.2002/954) mukaan vuodesta 1977 lähtien moottoripyöräilijän ja hänen matkustajansa on käytettävä kypärää. Muiden suojavaatteiden, esimerkiksi selkäsuojan, käyttämistä ei myöskään ole kirjattu lakiin. Oman turvallisuutesi vuoksi suosittelemme kuitenkin, että jokainen moottoripyöräilijä käyttää suojainta. Suojaa käytetään yleensä moottoripyörän takin alla, jotta se ei näy heti. Lakiin on kuitenkin yksi poikkeus: käytännön ajokokeessa kokelaan on käytettävä sopivaa selkäsuojaa, jos sitä ei ole jo integroitu moottoripyörävaatetukseen.

Mitkä tunnetut valmistajat valmistavat moottoripyörän selkäsuojia?

Suojavalmistajia on suuri määrä. Tässä on tärkeää kiinnittää huomiota valmistajan hyvään laatuun ja arviointiin. Loppujen lopuksi kyse on turvallisuudestasi. Motointegratorista löydät laadukkaat selkäsuojat Alpinestarsilta, IXONilta, EVS:ltä, Spykeltä ja muilta merkeiltä. Nämä on testattu moneen kertaan ja ne täyttävät lakisääteiset standardit.

Tilaa laadukkaat selkänojan suojat Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorista löydät valikoiman selkäsuojia yksilölliseen suojaukseen. On tärkeää, että suojus istuu täydellisesti eikä haittaa moottoripyöräilyä. Luota Motointegratoriin edullisten hintojen ja nopean toimituksen vuoksi. Jos et ole varma, mikä selkänojan suojus sopii sinulle, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. He neuvovat sinua mielellään, jotta voit löytää täydellisen suojan ja ajaa moottoripyörälläsi turvallisesti tulevaisuudessa.