Veneet - Varaosat ja tarvikkeet - Laatua premium-valmistajilta

Kun päivät taas pitenevät ja veneilykausi on aivan nurkan takana, on aika saada veneet kuntoon. Tämä ei koske vain runkoa, vaan myös veneen moottorit, suodattimet ja voimansiirto on tarkistettava ja huollettava. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä vedessä. Tämä koskee erityisesti veneenomistajia, jotka eivät ole huoltaneet venettään ennen talvea. Motointegrator-verkkokaupasta löydät veneiden varaosat merkkivalmistajilta edulliseen hintaan.

Veneen huolto - tähän kannattaa kiinnittää huomiota

Veneen huolto vaatii asiantuntemusta ja huolellisuutta. Veneen koolla ei ole merkitystä. Pienet veneet ja asuntoveneet on huollettava yhtä huolellisesti kuin suuret veneet. Erityisesti moottorin, suodattimien ja voimansiirron kaltaiset osat on tarkistettava perusteellisesti. Jos ne vikaantuvat vedessä, joudut odottamaan apua.

Moottori ja voimansiirto - ohjaimet vedessä

Olipa kyseessä sitten 15 hv:n perämoottori tai klassinen dieselmoottori: jos laturi, pakojärjestelmä, kampiakselijärjestelmä, jäähdytysjärjestelmä, polttoainejärjestelmä ja muut moottorijärjestelmän osat eivät toimi kunnolla, koko moottorijärjestelmä voi pahimmassa tapauksessa pettää. On myös tärkeää tarkistaa moottoriöljy ja suodatin. Ennen kuin vene lasketaan takaisin veteen, moottoriöljy on vaihdettava ja suodatin on tarkistettava likaantumisen varalta. Jos öljyssä on nokihiukkasia ja kulumia, suodatin on vaihdettava. Tämä koskee myös polttoaine-, merivesi- ja ilmansuodattimia. Jos näissä osissa on puhdistuksen jälkeen merkkejä epäpuhtauksista, joita ei voida poistaa, myös ne on vaihdettava.

Sitä monet ihmiset eivät tiedä: Kiilahihnoissa ja letkuissa voi varmasti näkyä merkkejä vaurioista kauden jälkeen - joko kulumisesta tai ulkoisista vaikutuksista johtuen. Siksi myös nämä osat olisi tarkastettava perusteellisesti.

Vetoakselit ja laakerit ansaitsevat erityistä huomiota. Ne on voideltava, rasvattava ja tarkistettava vaurioiden ja kulumisen varalta. Kaasuvivun ja vaihdekepin mekaaniset vaijerit on myös tarkistettava mahdollisten vaurioiden välttämiseksi. Jos niissä on kulumisen merkkejä, ne on ehdottomasti vaihdettava.

Perämoottoreiden potkuri ja akseli ovat myös kuluvia osia. Siksi potkuri on syytä purkaa ja puhdistaa ennen kauden alkua. Kun asennat sen jälkeen, käytä uutta lukitustappia, jotta potkuri ei katoa yllättäen käytön aikana.

Ovatko muut huoltotoimenpiteet tarpeen?

Vene on auton tavoin hyvin monimutkainen liikenneväline. Tyypillisten osien, kuten moottorin ja suodattimen, lisäksi myös lisävarusteet olisi siksi tarkistettava. Esimerkiksi ohjausjärjestelmän Bowden-vaijerit arvostavat aina hieman merivettä kestävää ja kovettumatonta rasvaa, jotta ne toimisivat tasaisemmin. Voimansiirron palkeet ja anodit kuuluvat myös osiin, jotka on tarkastettava ainakin silmämääräisesti. Kun kaikki komponentit on tarkastettu, on tarkistettava myös muut käyttönesteet, kuten voimansiirtoöljy, hydrauliöljy tai jäähdytysneste. Tarvittaessa myös nämä olisi vaihdettava.

Osta veneiden varaosia edullisesti verkosta

Veneiden varaosat voivat olla kalliita. Jos haluat säästää rahaa huollossa ja korjauksissa, kannattaa ostaa veneiden varaosat edullisesti verkosta. Motointegrator-verkkokaupasta löydät valikoiman veneiden varaosia merkkivalmistajilta, kuten SBarr Marine, CEF Finnord Marine, Recmar, Pretech, Quicksilver ja Riviera. Moottorijärjestelmän voimansiirto ja lisävarusteet löytyvät valikoimastamme, samoin kuin voiteluaineet. Mikset tutustuisi Motointegratoriin?

Kaupan arvostelut

5.00 / 5.00
"Good parts thanks"
13.07.2024
5.00 / 5.00
""
16.04.2024
2 Arvostelut

Blog

Jarrulevyt – Jarrupalat – Automekaanikon vinkit!
Kysyimme asiasta automekaanikolta. Lue, mitä automekaanikko neuvoo jarrujen ja jarrulevyjen vaihtamisesta. Lopuksi saat hyödyllisiä vinkkejä piilevistä virhelähteistä ja selville, mitä työkaluja ...
Milloin hehkutulpat pitäisi vaihtaa?
On monia syitä kiinnittää huomiota asiakkaan auton hehkutulppiin Lisääntynyt savuaminen erityisesti kylmää moottoria käynnistettäessä, äänekäs palaminen ennen oikean käyttölämpötilan saavuttamista ja ...
Kuinka vaarallisia ruostuneet jarrukengät voivat olla?
Kuinka vaarallisia ruostuneet jarrukengät voivat olla? Kuljettajien on aina oltava tietoisia ajoneuvonsa kunnosta. Jarrujärjestelmä on kuitenkin tärkeä seikka. Vaaratilanteessa sen on toimittava ...
Kaikki valmistajat 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z