Raitisilmasuodattimet

Matkalaukut – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 4 tulosta)

Jopa moottoripyörällä jopa 150 litraa matkatavaroita voi kulkea mukana, jos pakkaamisessa käytetään oikeaa moottoripyöräkoteloa ja fiksua järjestelmää. Motointegratorissa tarjoamme sinulle laajan valikoiman käytännöllisiä moottoripyöräkoteloita eri valmistajilta ja huippulaatuisina. Erityisesti moottoripyörissä matkatavarat on jaettava hyvin, jotta ajo-ominaisuudet eivät muutu negatiivisesti. Meillä Motointegratorilla on sinulle muutama vinkki.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Laukut ja tankkilaukut OXFORD OL918
Laukut ja tankkilaukut OXFORD OL918
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OL918
23,47 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Matkalaukku GIVI GIHP1121
Valmistaja:   GIVI
Valmistajan numero:   GIHP1121
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Matkalaukut ja laukut GIVI GIS900A
Valmistaja:   GIVI
Valmistajan numero:   GIS900A
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Matkalaukku, GIVI Topcase GIV35NT
Valmistaja:   GIVI
Valmistajan numero:   GIV35NT
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Mitä moottoripyöräpakkauksissa kannattaa huomioida?

Jos käytät kaikki moottoripyöräsi mahdollisuudet loppuun, voit luoda jopa 150 litraa säilytystilaa. Mutta se riippuu monista yksityiskohdista, kuinka paljon matkatavaroita todella mahtuu mukaan. On tärkeää kiinnittää aina huomiota painoon, sillä moottoripyörääkään ei saa kuormittaa liikaa. Löydät sallitun kokonaispainon moottoripyöräsi ajoneuvoasiakirjoista. Tässä on jo otettu huomioon 90 prosenttia polttoainesäiliöstä, mutta ei matkustajien painoa. On itsestään selvää, että kevyillä ratsastajilla, ja jos he ajavat yksin, on enemmän kantavuutta käytettävissä. Jos lisäät kehon painon, se kasvaa noin 10 kiloa moottoripyörävaatteiden osalta.

Jos haluat nyt ostaa moottoripyörän kotelot esimerkiksi GIVI:ltä, ota huomioon myös koteloiden omapaino. Tähän on lisättävä sopiva kiinnitysjärjestelmä, jonka on tietenkin oltava yhteensopiva moottoripyörämallisi kanssa. Jos sinulla on muovinen polttoainesäiliö, muuten käytännöllisestä magneettikiinnikkeestä tankkipusseille ei ole hyötyä.

Muovi- vai alumiinikotelot?

Tähän kysymykseen on vastattava jokaisen moottoripyöräilijän kohdalla erikseen. Muoviset moottoripyöräkotelot ovat halvempia ja kevyempiä. Ne tuhoutuvat kuitenkin nopeammin putoamisen yhteydessä. Alumiinista valmistetut moottoripyöräkotelot valitaan usein matkoille, joilla asfaltoidut tiet jäävät taakse. Alumiinikotelot taipuvat putoamisen seurauksena, mutta ne voidaan taivuttaa takaisin muotoonsa. Ne tarjoavat myös paremman suojan varkauksia vastaan. Etsitpä Motointegratorilta käytännöllisiä moottoripyörälaukkuja, ylälaukkuja tai tankkilaukkuja. Moottoripyörien lisävarusteet tai varaosat ovat luonasi 2-4 arkipäivän kuluessa.

Jaa matkatavarat oikein

Matkatavarat kannattaa jakaa mahdollisimman tasaisesti moottoripyörän molemmille puolille ja mahdollisesti keskelle. Pyri sijoittamaan matkatavarat mahdollisimman kauas taakse, varsinkin jos matkustat ilman matkustajaa. Valitse tankkipussi vain niin suureksi, ettei se peitä merkkivaloja tai mittaristoa. Moottoripyörän ohjauskulmaa ei tietenkään saa myöskään rajoittaa. Jos käytät ylälaukkua, säilytä kevyemmät matkatavarat siinä, sillä muuten kuorman paino siirtyy liian kauas taakse ja ylös.

Raskaat matkatavarat on parempi säilyttää syvällä moottoripyörän sivuilla olevissa laatikoissa. Noin 40 litran tilavuuden omaava yläkotelo soveltuu jokapäiväiseen käyttöön, ja siihen voidaan sijoittaa täyskasvoinen kypärä. Monissa OXFORDin tai GIVIn huippulaukuissa on takana ylimääräiset heijastimet, jotka lisäävät turvallisuutta pimeässä. Varmista, että yläkoteloon tai moottoripyöräkoteloon toimitetaan vähintään 2 avainta.

Moottoripyörän valmistelu matkaa varten

Erityisesti jos matkustat aina ilman matkustajaa, ota huomioon, että moottoripyörän käsittely muuttuu ylimääräisen kuorman vuoksi. Säädä rengaspaine korkeamman kokonaispainon mukaan. Löydät asianmukaiset ilmanpainetaulukot moottoripyöräsi käyttöoppaasta tai rengasliikkeestä. Etupyörä selviää pienellä lisäkorotuksella, koska suurin osa painosta on taka-akselin varassa.

Ennen kuin aloitat ajamisen, tarkista, että moottoripyörän kotelo on kunnolla kiinnitetty eikä se pääse liukumaan jarrutettaessa. Muista ottaa avain(t) mukaasi. Usein käyttämäsi matkatavarat on säilytettävä helposti ulottuvillasi.

Alustan säätäminen

Säädä myös moottoripyörän alusta ja erityisesti ajokorkeus painosi mukaan. Ajokorkeutta voidaan säätää lähes kaikkien moottoripyörien taka-akselilla. Tämä tapahtuu muuttamalla jousen esijännitystä tai korjaamalla jousen negatiivista liikettä painoon nähden. Tätä varten ei ole olemassa säätötaulukoita, vaan se on testattava täydellä kuormalla. On tietenkin tärkeää, että kaikki palautetaan normaaliin ajopainoon matkan jälkeen. Älä myöskään unohda nostaa puristus- ja palautusvaimennusta minimiin.

Poistaa viat ja kulumisen

Pitkällä matkalla hyötykuorman kanssa on tietenkin tärkeää, että iskunvaimentimet ja jouset toimivat kunnolla. Usein kulumisen merkit näkyvät vasta, kun alustan kuormitus kasvaa. Jos esimerkiksi iskunvaimentimen tiivisteet ovat jo vaurioituneet, lisääntynyt paino voi johtaa iskunvaimentimen pettämiseen. Motointegratorilta on saatavana uusia moottoripyörän iskunvaimentimia, jousia tai kokonaisia jousijousituksia ensiluokkaisilta valmistajilta.

Moottoripyörän tarkastus

Tarkista myös öljytaso ja koko valaistusjärjestelmä. Tarkista myös jarrupalat ja -levyt sekä jarruneste. Toimivatko myös käynnistysakut, käynnistysmoottori ja generaattori kunnolla? Harkitse myös ensiapupakkauksen hankkimista, vaikka sen mukana pitäminen ei olekaan pakollista moottoripyörissä.

Motointegratorista saat moottoripyöräsi ja matkasi tarvikkeet ja varaosat edullisesti palkitusta verkkokaupastamme. Vakuutu moottoripyöräkoteloistamme, esimerkiksi GIVIstä, BIKE IT:stä tai OXFORDista.