Erikoistarjous - pakettiauto

Raitisilmasuodattimet

(löytyi 3639 tulosta)

Kun autossasi on matkustamon raitisilmasuodatin, voit vähentää altistumista ilmassa olevalle typpidioksidille. Me ihmiset altistumme yhä enemmän näille ilman epäpuhtauksille, erityisesti taajamissa. Klassiset raitisilmasuodattimet voidaan usein korvata paremmilla aktiivihiilisuodattimilla. Tutustu myymäläämme ja löydä oikea suodatin ajoneuvoosi.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Raitisilmasuodattimet.

Kaikki valmistajat

Matkustamon ilmansuodattimien tyypit

Matkustamon ilmansuodattimet jaetaan kahteen klassiseen vaihtoehtoon, hiukkassuodattimiin ja yhdistelmäsuodattimiin.

 • Hiukkassuodatin: Tämä suodattaa hiukkasmaiset epäpuhtaudet ilmasta. Nämä hiukkaset voivat olla erikokoisia, ja ennen kaikkea niitä voi esiintyä eri syistä. Siitepölystä, tiepölystä, jarrujen hankauksesta, noesta ja renkaiden hankauksesta alkaen on olemassa lukuisia erilaisia hiukkasia. Suodatin kerää nämä ilmasta ja suodattaa ne, jolloin ajoneuvoon tuleva ilma on vapautettu haitallisista hiukkasista. Jopa pienimmät, alle viiden mikrometrin kokoiset hiukkaset voidaan poistaa ilmasta nykyaikaisilla suodattimilla. Tämä on siunaus erityisesti allergikoille.
 • Yhdistelmäsuodatin: Hiukkassuodattimen etujen lisäksi toisessa vaihtoehdossa on lisäksi aktiivihiiltä sisältävä lisäkerros. Tämä matkustamon suodatin voi siis suodattaa hiukkasten ja pölyn lisäksi myös haitallisia kaasuja (kuten otsonia tai bentseeniä) ja hajuja. Monissa nykyaikaisissa ajoneuvoissa on vakiona yhdistelmäsuodatin, joka on sekä hiukkassuodatin että aktiivihiilisuodatin yhdessä.

Matkustamon ilmansuodattimen säännöllinen vaihto

Riippumatta siitä, minkä suodattimen olet valinnut valmistajan kautta, säännöllinen vaihto on välttämätöntä kaikkialla. Suodattimet ovat pohjimmiltaan sidoksissa aikaan, jolloin ne ovat käytössä. Varmistaakseen niiden moitteettoman toiminnan valmistajat antavat tarkat ohjeet matkustamon ilmansuodattimien vaihtoväleistä.

Miksi auton matkustamon ilmansuodatin on vaihdettava?

Ajan myötä suodatin täyttyy erilaisilla aineilla, jolloin ilmanläpäisevyys vähenee. Tämän seurauksena myös suodattimen suorituskyky heikkenee huomattavasti, eikä auton matkustamon suodattimen toimintaa voida enää taata. Toinen syy, miksi suodattimen vaihto voi olla tarpeen, on vaurioituminen. Nämä ovat tunnistettavissa esimerkiksi siitä, että suodattimen pinta on vaurioitunut.

Milloin matkustamon ilmansuodatin on vaihdettava?

On olemassa joitakin merkkejä ja viitteitä, jotka puhuvat matkustamon ilmansuodattimen vaihtamisen puolesta:

 • Ikkunat hämärtyvät.
 • Ajoneuvossa on epämiellyttävä haju, kun ikkunat ovat kiinni.
 • Ilmanpaine on riittämätön, kun puhallin kytketään päälle.
 • Ilmastointijärjestelmän toiminta on heikentynyt.
 • Ilma ei kierrä kunnolla.
 • Ajoneuvon kammio ei lämpene kunnolla kylmänä vuodenaikana.

Kaikki nämä merkit eivät kuitenkaan heti viittaa siihen, että matkustamon ilmansuodatin on vaihdettava. Sinun pitäisi ensin sulkea pois muutama syy, jotka voisivat myös olla vastuussa:

 • Matkustamon ilmansuodatinta ei ehkä ole säädetty oikein.
 • Saatat ajaa pölyisillä teillä ja huomata ongelmat vasta siellä.
 • Olet käyttänyt matkustamon ilmansuodatinta jo yli sallitun ajan.
 • Suodattimeen ja sen työpinnalle on päässyt rasvaa tai vettä.
 • Suodatinmateriaali on vaurioitunut vieraiden hiukkasten tai lian vuoksi.
 • Liian paljon kemikaaleja on imeytynyt niin, että toiminta on menetetty.

Jos et havaitse ajoneuvossa mitään oireita, tarkistus kannattaa silti tehdä noin 10 000 ajokilometrin jälkeen. Jos ajat usein pölyisillä tai huonosti rakennetuilla teillä, tarkistus on suositeltavaa tehdä jo 5 000 kilometrin kohdalla.

Suodattimien tarkistus, puhdistus ja vaihto

Seuraavassa annamme vaiheittaisia vinkkejä ja neuvoja siitä, miten matkustamon ilmansuodatin löydetään, tarkistetaan ja puhdistetaan.

Seuraavat asiat ovat kuitenkin edelleen voimassa: Jos suodatin on liian likainen, vaurioitunut tai liian vanha, se on vaihdettava.

 • Matkustamon ilmansuodattimen etsiminen: Useimmiten suodatin sijaitsee konepellin alla, mutta joissakin malleissa osa voi olla keskikonsolin alaosassa.
 • Tarkista matkustamon ilmansuodatin: Nopealla silmämääräisellä tarkastuksella voit selvittää, onko matkustamon ilmansuodatin vaurioitunut. Jos suodatin on vakavasti vaurioitunut, se on ehdottomasti vaihdettava.
 • Puhdista matkustamon ilmansuodatin: Jos näkyviä vaurioita tai vikoja ei ole, voit irrottaa suodattimen ja ravistella sitä. Varmista kuitenkin, ettet tee tätä kosteassa ympäristössä. Irrota ensin kansi, joka on kiinnitetty ruuveilla tai pidikkeillä.
 • Matkustamon suodattimen vaihtaminen: Jos pelkkä ravistelu ja siten suodattimen varovainen puhdistaminen ei riitä, on aika vaihtaa suodatin. Matkustamon ilmansuodatin on edullinen komponentti, ja sen voi helposti vaihtaa itse. Jos suodatin on vaihdettava vakavan vaurion vuoksi, on suositeltavaa tarkastuttaa myös muut osat. Näin voit estää vaurioita vaikuttamasta muihin osiin ja siten aiheuttamasta ongelmia ajoneuvossa tulevaisuudessa.

Voit vaihtaa suodattimen helposti itse, kun olet valinnut oikean suodattimen ajoneuvomallillesi Motointegratorin kautta. Bestsellereitämme ovat erityisesti VW:n Golf 7:n, mutta myös muiden tunnettujen automerkkien raitisilmasuodattimet. Toimitamme raitisilmasuodattimen sinulle salamannopealla toimituksellamme, jotta vaihto voisi tapahtua niin pian kuin mahdollista.

Parhaat tuotteet kategoriasta Raitisilmasuodattimet

Sijoituskriteerit

Raitisilmasuodattimen toiminta

Raitisilmasuodatin, jota kutsutaan myös hiukkas-, siitepöly- ja ilmastointisuodattimeksi, on vakiovaruste useimmissa uudemmissa ajoneuvoissa. Suodattimella on tärkeitä tehtäviä.

Matkustamon raitisilmasuodatin ilmestyi ensimmäisen kerran ilmastointijärjestelmien yhteydessä. Useat ajoneuvovalmistajat tarjoavat siitepölysuodatinta myös ilman ilmastointia allergikoille. Ilmastointijärjestelmä kuuluu kuitenkin nykyään myös useimpien ajoneuvojen perusvarustukseen, minkä vuoksi tämä kysymys olemassa olevasta matkustamon suodattimesta nousee yleensä esiin vain vanhemmissa ajoneuvoissa. Raitisilmasuodattimen ansiosta lämmitys- ja ilmastointilaatikosta ulos ja ajoneuvoon ulkopuolelta virtaava ilma puhdistuu.

Mitkä raitisilmasuodattimet ovat eriytettyjä?

Erotetaan kaksi erilaista suodatinta: tavanomainen raitisilmasuodatin tai siitepölysuodatin, joka suodattaa vain mekaanisesti, ja yhdistelmäsuodatin, joka on lisäksi päällystetty aktiivihiilellä ja suodattaa myös kemiallisesti.

Perinteinen suodatin koostuu teknisestä paperivillasta. Se vetää usein puoleensa likapartikkeleita staattisen varauksen avulla. Ajan myötä huokoset tukkeutuvat, jolloin suodatin on vaihdettava. Hyvämaineisten valmistajien suodattimien huokoset ovat niin laadukkaita, että ne suodattavat pienimmätkin siitepölyhiukkaset. Siksi halpoja suodattimia, joiden alkuperä on suurelta osin tuntematon, ei kannata käyttää.

Aktiivihiilipinnoitteella varustettu yhdistelmäsuodatin voi suodattaa myös kemiallisesti. Lisäksi ilmasta voidaan suodattaa kaasuja. Tähän kuuluvat myös lukuisat hajut, jotka eivät näin ollen pääse ajoneuvon sisätiloihin ollenkaan.

Voiko ilmastointia käyttää ilman suodatinta?

Ilmastointia ei voi käyttää ilman suodatinta, koska suodatin on asennettu lämmitys- ja ilmastointilaatikkoon siten, että se suodattaa ilman sen jälkeen, kun se on kulkenut ilmastointihaihduttimen tai lämmönvaihtimen läpi.

Suodatin voidaan kuitenkin poistaa. Tätä ei kuitenkaan suositella, sillä raitisilmasuodatin on eduksi ajoneuvon matkustajien terveydelle. Etenkin tieliikenteessä likapartikkelien kuormitus on erittäin suuri. Juuri tästä syystä ajoneuvoissa on nykyään asianmukaiset matkustamon raitisilmasuodattimet. Raitisilmasuodattimella tehdään muuten myös palvelus ympäristölle: ympäröivä ilma suodatetaan ja puhdistetaan siten ennen kuin se päästetään takaisin ilmakehään. Tämä vähentää merkittävästi likaisten hiukkasten kuormitusta, sillä useimmissa ajoneuvoissa hiukkassuodatin on vakiovarusteena.

Onko raitisilmasuodatin myös vastuussa matkustamon hajusta? Saako suodattimeen laittaa hajustettua öljyä?

Raitisilmasuodatin on vastuussa myös hajusta, jos se on aktiivihiilisuodatin. Kuitenkin sikäli, että hajut neutraloidaan, hajusteöljyä ei kannata laittaa suodattimeen, koska hajua aiheuttavat aineet haihtuvat nopeasti ja öljy tukkii suodattimen tarpeettomasti.

Voiko matkustamon ja siitepölyn suodatin aiheuttaa epämiellyttäviä hajuja?

Kyllä, voi, varsinkin jos huolto on laiminlyöty. Jos suodatin on tukkeutunut, virtaus ei ole enää optimaalinen. Ohjaamossa on kuitenkin myös ilmastointijärjestelmien kondenssiveden viemärit. Liiallinen ilmamäärä valuu nyt pois näiden kautta. Suodattimet täyttyvät nyt lisäksi kondenssivedellä. Jos huollon viivästyminen jatkuu pitkään, raitisilmasuodatin alkaa haista epämiellyttävältä. Lattiatilaan tippuva vesi on myös merkki massiivisesta huoltovajeesta. Pahimmassa tapauksessa kojelauta on irrotettava ja kaikki viemärit ja putket puhdistettava.

Mikä aktiivihiilisuodatin tai tavanomainen suodatin valita?

Kuten on jo mainittu, aktiivihiilisuodatin suodattaa myös kemiallisesti. Siksi se on aina suositeltavampi. Molempia suodattimia on kuitenkin huollettava ja vaihdettava säännöllisin väliajoin.