Matkailuautosesonki 2024

Pyöräkotelot – MAATALOUS

(löytyi 1652 tulosta)

Pyöräkotelo tunnetaan myös nimellä pyöränsuoja tai lokasuoja, ja se on koriin asennettava osa. Se ympäröi pyörän ja suojaa sitä roiskevedeltä ja muilta sään vaikutuksilta, kuten lumelta tai lialta. Pyöräkotelo on myös välttämätön onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Jos tarvitset uuden pyöräkotelon, Motointegratorin verkkokaupasta löydät laajan valikoiman erilaisia varaosia. Tarjoamme pyöräkoteloita lukuisiin ajoneuvovalmistajiin ja niiden malleihin. Myymme vain huippulaatua edulliseen hintaan ja takaamme nopean toimituksen 2-4 arkipäivän kuluessa.

Varaosat febi bilstein

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Pyöräkotelot.

Kaikki valmistajat

Mihin pyöräkoteloa tarvitaan?

Lähes kaikissa ajoneuvotyypeissä on pyöräkotelo. Näitä ovat:

  • Henkilöautot
  • Kuorma-autot
  • Sprinterit
  • Matkailuautot
  • Bussit

Mutta pyöräkotelo asennetaan myös perävaunuun, ja se tarjoaa täydellisen suojan.

Pyöräkotelolla on seuraavat tehtävät:

  • Roiskesuoja:Suuren pyörän nopeuden pyörittämät roiskevedet, lika, lumi ja kivet (lastut) kimpoavat pyörän koteloon. Tämä suojaa ohjaamoa, moottoritilaa ja ympäröivää aluetta.
  • Jalankulkijoiden suojelu: Jalankulkijat välittömässä läheisyydessä ovat myös suojassa roiskuvalta vedeltä ja lialta.
  • Voimansiirto: Muutamissa ajoneuvoissa pyöräkotelo on myös osa voimansiirrosta (pyörän jousitus koriin). Näin on erityisesti itsekantavien korien kohdalla.

Missä pyöräkotelo sijaitsee?

Pyöräkotelo on muodoltaan puoliympyrän muotoinen, ja se istuu suoraan korin syvennykseen, johon pyörä on sijoitettu.

Koska pyörä jousitetaan ajon aikana ja kääntyy vasemmalle tai oikealle ohjattaessa, tilaa on oltava riittävästi. Näin on erityisesti silloin, kun pyörän taipuma on maksimissaan ja ohjaus on täysin lukittu. Muuten renkaat ja pyöränkotelot voivat vaurioitua.

Sama pätee, jos laitat lumiketjut. Jos pyöräkotelo on liian kapea, myös se voi aiheuttaa vaurioita.

Mitä tapahtuu, jos pyöräkotelo rikkoutuu?

Pyöräkotelossa olevien halkeamien tai suurten murtumien varalta on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta. Silloin suojaus ei ole enää riittävä. Talven lika, sora ja roiskevesi leviävät lokasuojaan ja pahimmassa tapauksessa moottoritilaan.

Tämä puolestaan voi johtaa lisävahinkoihin moottorin osien vioittumisen tai korroosion muodossa. Siksi suosittelemme, että vaihdat autosi pyöräkotelon pikaisesti heti, kun huomaat vaurioita.

Miten pyöräkotelo on kiinnitetty?

Useimmissa ajoneuvotyypeissä pyöränkotelo kiinnitetään kiinnitysklipseillä. Vain muutamat ajoneuvot vaativat kiinnitysruuveja.

Viallisen pyöräkotelon poistaminen ja uuden pyöräkotelon asentaminen on siis nopeaa ja helppoa, ja se voidaan tehdä ilman erikoistyökaluja.

Ennen kuin aloitat purkamisen, tiedustele tarkkaa menettelyä. Esimerkiksi korjaamokäsikirjat voivat auttaa tässä. Jos et ole varma, käänny asiantuntijakorjaamon puoleen.

Lisävarusteet erityisesti Sprintereitä ja matkailuautoja varten: pyöräkotelo, jossa on vesisäiliö

Jos matkustat Sprinterillä tai matkailuautolla, löydät pyöräkoteloon erityisen vesisäiliön. Näin sinulla on aina raikasta vettä mukanasi ja voit integroida säiliön ajoneuvoon tilan säästämiseksi.

Pyöräkotelon makean veden säiliö on erikoismuotoiltu, joten se voidaan sijoittaa suoraan pyöreään laatikkoon. Tämä toimii erityisen hyvin Sprinterin pyöräkotelon vesisäiliön kanssa. Säiliö pysyy tukevasti paikallaan ruuvien avulla.

Mitkä valmistajat myyvät pyöräkoteloita?

Markkinoilla on lukuisia valmistajia, jotka myyvät pyöräkoteloita eri ajoneuvovalmistajille ja -malleille. Tarjoamme näitä esimerkiksi seuraavilta valmistajilta:

  • BLIC
  • REZAW-PLAST
  • DOMAR
  • PACOL
  • VAN WEZEL
  • COVIND

Eristä pyöräkotelo: Vähentää vierintämelua ja tuulen aiheuttamaa melua

Häiritseekö ajomelu sinua ja haluatko tehdä asialle jotain? Tämä johtuu pääasiassa vierintämelusta ja tuulimelusta. Jos kori tai pyöräkotelo on huonosti eristetty, melu tunkeutuu ajoneuvon sisätiloihin. Tähän on kuitenkin olemassa erilaisia ratkaisuja:

  • Vaahto/eristävä fleece: Erikoisvaahtomuovit ja eristysvillat ovat saatavilla netistä ja rautakaupoista, jotka tarjoavat äänieristystä. Ne liimataan suoraan pyöräkotelon alle, jotta melu ei pääse tunkeutumaan ajoneuvon sisätiloihin.
  • Valetut eristysosat: Jotkin valmistajat tarjoavat kuitenkin myös erityisesti valettuja eristysosia pyöräkotelon melun eristämiseksi. Niitä on saatavana eri ajoneuvomalleihin, ja ne voidaan asentaa vain muutamalla toimenpiteellä. Tällöin ajo on hiljaisempaa ja miellyttävämpää.

Levitä pyöräkotelo niin, että se peittää pyöräkotelon pinnan kokonaan

Erityisesti tuning-fanit tuntevat sen: ajoneuvoon on asennettu leveämmät renkaat, joissa on pudotettu keskiö. Valitettavasti tämä viritystoimenpide ei aina toimi heti. Tämä johtuu siitä, että lain mukaan pyöränkaarien alueen on oltava kokonaan peitetty.

Jotta tämä saavutettaisiin urheilullisilla leveillä renkailla, pyörää ympäröivää aluetta on suurennettu. Tätä kutsutaan myös pyöräkotelon leventämiseksi tai vetämiseksi. Lokasuojia levennetään ensin muutaman millimetrin lisäämiseksi. Usein tarvitaan vain muutama millimetri.

Lisäksi vain pyöräkotelo on mukautettava. Tämä on mahdollista erikoistekniikoiden ja -työkalujen avulla. Tämä on ainoa tapa varmistaa, että lentävät kivet eivät pääse moottoritilaan eivätkä vahingoita ihmisiä..

Tilaa pyöräkotelot palkitusta Motointegrator-verkkokaupasta

Motointegratorilta löydät laajan valikoiman pyöräkoteloita kaikille ajoneuvovalmistajille ja -malleille. Voit ostaa ne nopeasti ja helposti verkosta. Tarjoamme parasta laatua ja takaamme salamannopean toimituksen.

Onko sinulla kysyttävää pyöräkoteloista ja etsitkö oikeita varaosia? Asiantunteva asiakaspalvelutiimimme on aina käytettävissä ja auttaa mielellään.