-3% jarruosista

Hammaspyörät – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 644 tulosta)

Useimmissa moottoripyörissä on ketjuveto, koska sillä on monia etuja. Yksinkertaisen rakenteensa ansiosta ketjuveto on suhteellisen edullinen, mutta silti tehokas. Sekä ketjupyörässä että moottoripyörän ketjupyörässä on tietty määrä hampaita, joten välityssuhteen säätö on helppoa. Myös ketjun vaihto onnistuu lyhyessä ajassa.

Sijoituskriteerit
Hammaspyörä JT JTF253,14
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF253,14
3,28 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF1322,15
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF1322,15
12,90 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF1323,12
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF1323,12
16,53 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF711,13
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF711,13
13,68 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF1401,15
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF1401,15
7,52 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF1515,15
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF1515,15
23,69 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF1529,17
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF1529,17
15,78 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Ketjupyörä, eteen JT JTF1186,16RB
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF1186,16RB
13,27 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Ketjupyörä, eteen JT JTF288,15
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF288,15
14,59 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Ketjupyörä, eteen JT JTF749,16
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF749,16
16,87 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF517,17
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF517,17
10,78 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF568,18
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF568,18
16,67 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF584,17
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF584,17
18,44 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF558,18
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF558,18
7,17 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hammaspyörä JT JTF284,15
Valmistaja:   JT
Valmistajan numero:   JTF284,15
12,54 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Moottoripyörien vetoketjujen ja ketjupyörien kuluminen on tarkistettava säännöllisesti. Tietyn ajan kuluttua ne kuluvat ja ne on vaihdettava. Motointegrator-verkkokaupasta löydät oikeat ketjupyörän ketjupyörät ja muut moottoripyörän voimansiirtoon tarvittavat osat. Lisäksi tarjoamme laajan valikoiman muita varaosia kaikkiin automerkkeihin sekä kuorma-autoihin ja moottoripyöriin huippulaatuisina.

Mikä on moottoripyörän hammaspyörä?

Hammaspyöräpyörä, jota kutsutaan myös hammastangoksi tai moottoripyöräpyöräpyöräpyöräpyöräksi, on hammaspyöräparin pienempi hammaspyörä. Hammaspyörää käytetään erityisesti ketju-, hammashihna- ja hammaspyörävoimansiirroissa. Polkupyörissä takana olevaa hammaspyörää kutsutaan hammaspyöräksi tai hammasrattaaksi. Moottoripyörillä tilanne on kuitenkin toinen. Koska siellä etummaista, vetävää hammaspyörää kutsutaan hammasrattaaksi. Hammaspyörät on valmistettu teräksestä, ja moottoripyörien hammaspyörien hammaspyöriä on monenlaisia moottoripyörämallin ja kuljettajan mieltymysten mukaan.

Nämä ovat joitakin moottoripyöriin saatavilla olevia ketjupyöriä:

  • Teräksiset ketjupyörät
  • Supersport-ketjupyörä
  • Mutapyörä hammaspyörä
  • Hiljainen ketjupyörä

Mud-uraiset ketjupyörät sopivat erityisesti moottoripyöriin, joita käytetään maastoajoon. Supersport-ketjupyörät ovat kevyempiä kuin perinteiset massiiviteräksiset ketjupyörät. Kuten nimestä voi päätellä, hiljaiset ketjupyörät takaavat, että ketjun ääni on vaimeampi.

Mikä on moottoripyörän ketjupyörän tehtävä?

Ketjupyörä huolehtii käyttövoiman siirtämisestä suuremmalle vaihteelle. Ketjun ja ketjupyörän ohella ketjupyörä on siis yksi moottoripyörien ketjuvedon olennaisista osista. Tämä koskee myös polkupyöriä ja mopoja. Ketjupyörät on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä, ja niiden käyttöikä on pitkä.

Milloin ketjupyörät on vaihdettava?

Nykyaikaisilla moottoripyöräketjuilla ja ketjupyörillä on nykyään valtavan korkea kilometrimäärä. Kaikki ketjupyörät kuitenkin kuluvat ajan myötä, ja usein hampaat muuttuvat vetosuuntaan nähden. Ne on nyt tarpeen korvata. Moottoripyörän ketju ja ketjupyörä kannattaa vaihtaa samalla kertaa.

Moottoripyörän suurten vaurioiden välttämiseksi ja ajoturvallisuuden varmistamiseksi tarvitaan ehjä ketju ja ketjupyörä. Tarkista siksi säännöllisesti moottoripyöräsi ketjun ja ketjupyörän kunto ja kulumisaste. Kuluneen ketjupyörän tunnistaa ensisijaisesti sen epäsymmetrisestä muodosta. Tämä johtuu siitä, että uudessa ketjupyörässä jokainen hammas on symmetrisen muotoinen. Jos havaitset epäsymmetriaa ketjupyörän kyljissä ja jos hampaat kulkevat terävästi ylöspäin, hammaspyörä on vaihdettava.

Miten ketjupyörä vaihdetaan?

Ketjun säännöllinen huolto on tärkeää, sillä se pidentää ketjusarjan ja ketjupyörien käyttöikää. Jossain vaiheessa ketjupyörä ja ketju on kuitenkin vaihdettava. Koska molemmat osat toimivat yhdessä, on aina suositeltavaa vaihtaa molemmat samalla kertaa. Jos vaihdat vain ketjupyörän, se kuluu nopeammin, jos ketju on kulunut.

Ammattimaista vaihtoa varten on järkevää palkata erikoisliike. Kokemuksella ja käsityötaidoilla voit kuitenkin vaihtaa ketjupyörän myös itse. Vaihtoon on parasta käyttää kokoonpanotelinettä.

Näin voit löysätä hammaspyörää:

  1. Irrota hammaspyörä: Irrota verhous ja muut osat (tarvittaessa jalkatuki ja vaihdevipu), jotta ketjupyörät tulevat esiin. Huomioi kaikkien osien sijainti ja merkitse ne tarvittaessa tussilla.
  1. Kiinnitä takapyörä: Kiinnitä takapyörä, ketju ja ketjupyörät jalkajarrulla. Älä kytke vaihdetta, jotta hammaspyörät ja hammasakselit eivät vaurioidu.
  1. Löysää ketjupyörä: Jos siinä on vanha lukituslevy, taivuta se suoraksi. Löysää nyt moottoripyörän hammaspyörän hammaspyörää, useimmissa tapauksissa hammaspyörä voidaan löysätä myötäpäivään. Jos olet epävarma, katso käyttöopasta. Jos hammaspyörän mutteri on hyvin kireällä, käytä iskuavainta.

Kun laitat uuden ketjupyörän paikalleen, varmista, että se on oikealla puolella. Kaiverruksen on osoitettava eteenpäin. Uusi moottoripyörän ketjupyörä on ruuvattava kiinni vain kevyesti. Ennen kuin asennat uuden ketjupyörän, sinun on kuitenkin vaihdettava myös ketju.

Ketjupyörän ja ketjun vaihtaminen yhdessä

Kun vaihdat ketjupyörän ja ketjun, irrota ketju kunnolla ketjupyörän irrottamisen jälkeen. Paras tapa tehdä tämä on käyttää kokoonpanotelinettä ja nostaa takapyörää sen avulla. Jos siinä on klipsilukko, klipsilukkopihdit voivat auttaa. Ketjun oikeaoppiseen kokoonpanoon tarvitaan ketjun niittaustyökalu sekä riittävästi taitotietoa ja harjoitusta.

Lisäksi tarvitaan seuraavat työkalut:

  • Rengas- tai avokoloavain
  • tarvittaessa iskuvääntimellä
  • Momenttiavain
  • Hylsyavainsarja
  • Ruuvimeisseli
  • Vasara
  • Rätti

Ketjun vaihtaminen on monimutkaista, ja se on ehdottomasti tehtävä ammattilaisen ohjeiden mukaan. Jos olet epävarma, voit palkata asiantuntijapajan, sillä turvallisuus on etusijalla. Useimmissa tapauksissa ketjun vaihto korjaamolla kestää enintään tunnin.

Löydät moottoripyörääsi sopivat ketjupyörät Motointegrator-verkkokaupasta. Tarjoamme yhteensä 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta edulliseen hintaan ja ilmaisella palautuslähetyksellä. Hyödy nopeasta toimituksesta yhden tai kolmen päivän kuluessa.