-3% jarruosista

Jarrulevyt – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 473 tulosta)

Moottoripyörien jarrulevyt varmistavat, että kone pystyy jarruttamaan, kun tieliikenne sitä vaatii. Moottoripyörien jarrulevyjä käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1969 Honda-merkkisessä koneessa (CB 750 Four), ja ne ovat sittemmin vakiinnuttaneet asemansa jarrukomponenttina. Löydät moottoripyörääsi sopivat jarrulevyt verkkokaupastamme, jossa on noin 5 miljoonaa varaosaa.

Sijoituskriteerit
Jarrulevy TRW MST494
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MST494
142,85 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy BREMBO 68B407C2, 1 Kappale
Valmistaja:   BREMBO
Valmistajan numero:   68B407C2
99,27 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy TRW MSW279, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MSW279
191,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy BREMBO 78B40826, 1 Kappale
Valmistaja:   BREMBO
Valmistajan numero:   78B40826
267,29 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy TRW MSTR242, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MSTR242
174,74 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy TRW MSW253, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MSW253
183,56 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy TRW MSW260RAC, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MSW260RAC
207,99 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy LUCAS TRW MST426, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MST426
129,14 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy BREMBO 68B407C0, 1 Kappale
Valmistaja:   BREMBO
Valmistajan numero:   68B407C0
77,34 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy BREMBO 78B40818, 1 Kappale
Valmistaja:   BREMBO
Valmistajan numero:   78B40818
143,28 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy LUCAS TRW MST424, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MST424
110,67 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy TRW MSW222, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MSW222
198,38 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy BREMBO 68B407E4, 1 Kappale
Valmistaja:   BREMBO
Valmistajan numero:   68B407E4
92,78 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy LUCAS TRW MST240, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MST240
81,40 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrulevy LUCAS TRW MST339, 1 Kappale
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MST339EC
48,47 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Miten jarrulevyt toimivat moottoripyörissä?

Kuten nimestä käy ilmi, jarrulevy on osa niin sanottua levyjarrua, joka koostuu kahdesta jarrupalasta, jarrusatulasta ja jarrulevystä. Jarrulevy on liitetty etupyörään, jarrusatulassa on jarrupalat, joiden välissä jarrulevy sijaitsee. Kun kuljettaja käyttää jarruja, takajarru jarruttaa yleensä ensin etupyörään kohdistuvan paineen vähentämiseksi. Sitten etujarrujen jarrupalat liikkuvat toisiaan kohti ja estävät pyörän kanssa kulkevan jarrulevyn. Tämä aiheuttaa valtavan kosketuspaineen, joka kuumentaa jarrupalat ja jarrulevyn. Tämä hidastaa koko moottoripyörää.

Mistä materiaaleista moottoripyörien jarrulevyt on valmistettu?

Erityisesti moottoripyörien jarrulevyille on ominaista rei'itetty jarrupinta. Näin jarrutuksen aikana syntyvä lämpö saadaan paremmin haihdutettua, ja toisaalta reiät estävät höyryn muodostumisen jarrupalan ja jarrulevyn väliin, mikä heikentäisi jarrutustehoa.

Kitkan ja lämmön aiheuttamien suurten kuormitusten vuoksi kaikki meiltä saatavissa olevat moottoripyörien jarrulevyt on valmistettu erityisen kestävistä materiaaleista, esimerkiksi:

  • Harmaa valurauta
  • Pallografiittivalurauta (pallografiitin kanssa)
  • Ruostumaton teräs

Muita jarrulevyjen materiaaleja, joita käytetään erityisesti kilpaurheilussa, ovat hiilikeramiikka (CMC), piikarbidi (kestää jopa 1300 asteen lämpötiloja) tai hiili (toimii jopa 2000 asteen lämpötiloissa). Nämä jarrut ovat yleensä mittatilaustyönä valmistettuja moottoripyörien jarrulevyjä, joita on vaikea saada perinteisiltä jälleenmyyjiltä ja joihin liittyy korkeita kustannuksia. Motointegratorin valikoimassa olevat jarrulevyt ovat huippulaatua, ne tulevat ensiluokkaisilta valmistajilta ja tekevät vaikutuksen edullisilla hinnoillaan. Nykyaikaisen jarrujärjestelmän jarrulevy kestää yleensä 40 000-120 000 km. Tämä riippuu kuitenkin hyvin paljon ajotyylistä. Myös reittiprofiililla ja itse moottoripyörällä on merkitystä, esimerkiksi koneen hevosvoimilla tai painolla.

Mitä tapahtuu, jos moottoripyörän jarrulevy ylikuumenee?

Jotta esimerkiksi verkkokaupastamme saatavilla olevat moottoripyörien Brembo Racing -jarrulevyt voivat täyttää tehtävänsä, niiden paksuuden tai kulumisrajan on oltava valmistajan määrittelemä vähimmäispaksuus tai -kulumisraja. Jos ne alittavat tämän rajan, ne on vaihdettava uusiin jarrulevyihin. Moottoripyörien jarrulevyt, jotka ovat voimakkaasti ylikuumentuneet, heikentävät myös niiden suorituskykyä. Tämä johtuu niin sanotusta kitkakertoimesta, joka pienenee merkittävästi erittäin kuumilla rautaseoksilla. Harmaavaluraudasta valmistetuilla jarrulevyillä on hyvin erityinen mikrorakenne. Se voi muuttua, jos kuumuus on liian suuri, mikä voi johtaa levyn pysyvään vääntymiseen. Jos jarru ylikuumenee, jarrusatulassa olevan jarrunesteen sisältämä vesi voi haihtua. Syntyneet kuplat syrjäyttävät jarrunesteen, mutta eivät itse pysty muodostamaan jarrupaineita. Seurauksena on tunnettu "poljin pysähtyy", kun jarru yhtäkkiä pettää. Ilmiö ilmenee pääasiassa jatkuvassa kuormituksessa, erityisesti kun ajetaan alas vuoristosolaa tasaisesti ja kevyesti jarruttaen.

Jarrulevy moottoripyöriin merkin valmistajalta

Jos tarvitset moottoripyörääsi tietyn jarrulevyn, voit tilata sen meiltä helposti valitsemalla merkin, mallin ja tyypin. Tulosluettelosta näet sitten, mitä jarrulevyä moottoripyörääsi on saatavilla. Valikoimallemme on ominaista, että edustettuna on suuri määrä merkkivalmistajia, esimerkiksi meillä on moottoripyörien jarrulevyt seuraavilta valmistajilta:

  • 4 Ride
  • Bembo
  • EBC
  • FERODO
  • Honda
  • RMS
  • TRW
  • ZAP TECHNIX

Jos sinulla on kysyttävää moottoripyörien jarrulevyistä, asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa mielellään. Etenkin EBC:n jarrulevyt on nostettu erityisesti esiin moottoripyörätestauksessa, samoin kuin Wave-jarrulevyt, jotka myös saivat testissä hyvät arvosanat.

Miten moottoripyörän jarrulevyt vaihdetaan?

Jos moottoripyörän jarrulevyissä näkyy kulumisen merkkejä, ne on aika vaihtaa. Löysää ensin kaikki tarvittavat pultit. Varmista, että teet tämän ennen moottoripyörän nostamista ylös. Muuten moottoripyörä voi pudota, kun löysäät usein hyvin tiukkoja pultteja. Kun olet tunkannut moottoripyörän, irrota etupyörä ja aseta se pöydälle tai työpöydälle. Löysää jarrulevyn pultit, irrota ne ja asenna uusi jarrulevy. Kiristä sitten pultit varovasti, aseta etupyörä takaisin paikalleen ja kiinnitä se. Jos et ole varma, pystytkö tekemään tämän työn itse, moottoripyörän jarrulevy kannattaa vaihtaa korjaamossa.