Raitisilmasuodattimet

Raitisilmasuodattimet – MAATALOUS

(löytyi 556 tulosta)

Kuorma-auton matkustamon ilmansuodatinta kutsutaan usein myös siitepölysuodattimeksi. Tämä ei välttämättä ole väärin, mutta tämä erittäin tärkeä auton osa voi tehdä paljon muutakin. Sen lisäksi, että matkustamon ilma on lähes 100-prosenttisesti siitepölyvapaata, auton sisätilojen ilmansuodatin varmistaa myös, että ikkunat eivät höyrysty. Se estää kostean ulkoilman tunkeutumisen. Matkustamon ilmansuodatin pidättää myös kaikki likahiukkaset ja jopa epäpuhtaudet ennen kuin ne pääsevät auton sisätiloihin. Lyhyesti sanottuna: ilman toimivaa matkustamon ilmansuodatinta kuorma-autossa sekä terveytesi että ajoturvallisuutesi kärsivät.

Sijoituskriteerit
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0351
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0351
20,16 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0037
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0037
27,32 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0136
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0136
62,01 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin FLEETGUARD AF56015
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   AF56015
55,29 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin FLEETGUARD AF56091
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   AF56091
64,95 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin DONALDSON P637255
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P637255
49,41 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0056
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0056
26,58 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0125
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0125
19,76 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0253
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0253
25,21 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0018
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0018
10,30 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0081
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0081
40,68 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0111
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0111
10,49 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0089
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0089
3,07 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin PURRO PUR-HC0542
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HC0542
87,39 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Raitisilmasuodatin FLEETGUARD AF27866
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   AF27866
38,38 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Seuraavassa Motointegrator-asiantuntijamme tarkastelevat lähemmin kuorma-auton matkustamon ilmansuodatinta. Tarkastelemme ensin, miten se toimii, sen rakennetta ja suodatintyyppejä. Sen jälkeen selvitämme, voiko matkustamon ilmansuodattimen vaihtaa itse ja milloin se olisi viimeistään vaihdettava uuteen. Lopuksi tarkastelemme tarkemmin uusien matkustamon ilmansuodattimien kustannuksia. Kerromme myös, miten voit säästää rahaa.

Kuorma-autojen matkustamon ilmansuodattimet: tyypit, rakenne ja toiminta

Kun ostat uuden matkustamon ilmansuodattimen autoosi ja/tai kuorma-autoosi, voit valita hiukkassuodattimen ja niin sanotun yhdistelmäsuodattimen välillä. Hiukkassuodattimen polyesteristä ja polystyreenistä valmistetut synteettiset mikrokuidut imevät itseensä mikroskooppisen pieniä likahiukkasia, joiden halkaisija on alle 0,001 mm. Näitä ovat esimerkiksi jarrujen, kytkimen ja renkaiden aiheuttama kuluminen sekä pöly, noki ja siitepöly. Yhdistelmäsuodattimessa aktiivihiilikerrokset estävät myös hajujen ja haitallisten kaasujen, kuten otsonin tai bentseenin, pääsyn matkustamon sisätiloihin.

Puhdistuksen lisäksi matkustamon ilmansuodatin myös kuivattaa ulkoilmaa. Tämä kyky on erityisen tärkeä kylmänä vuodenaikana. Näin se estää ikkunoiden huurtumisen ja estää pölyn, noen ja muiden likapartikkeleiden aiheuttaman häikäisevän kalvon muodostumisen ikkunan sisäpuolelle.

Kuorma-auton matkustamon ilmansuodattimen vaihtaminen

Matkustamon ilmansuodatin sijaitsee kojelaudan välittömässä läheisyydessä. Autosi mallista riippuen siitepölysuodatin on joko moottoritilassa tai pääset siihen käsinelokeron kautta. Jälkimmäisessä tapauksessa matkustamon suodatin on helppo vaihtaa. Se vaatii vain muutaman yksinkertaisen toimenpiteen. Koko toimenpide kestää yleensä enintään 20 minuuttia. Katso uuden matkustamon ilmansuodattimen asennusohjeet, joissa kuvataan menettely. Jos ohjeita ei ole mukana, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

Jos hiukkas- tai yhdistelmäsuodatin sijaitsee moottoritilassa, joitakin auton osia, kuten suojuksia (esim. konepelti) ja/tai tuulilasinpyyhkimiä, on kuitenkin ehkä poistettava, jotta matkustamon ilmansuodattimeen päästään käsiksi. Tässä tapauksessa suosittelemme, että muutos teetetään kuorma-autojen erikoisliikkeessä. Näin säästät aikaa ja hermoja, ja voit olla varma, että kuorma-autosi uusi matkustamon ilmansuodatin hoitaa tehtävänsä 100-prosenttisesti.

Milloin kuorma-auton matkustamon ilmansuodatin on vaihdettava?

Periaatteessa matkustamon tai siitepölynsuodattimet on vaihdettava 15 000 km:n välein tai vuosittain. Tämä aika riippuu kuitenkin kuorma-autosi käyttöalueesta. Rakennustyömaalla käytettävien ajoneuvojen, jotka altistuvat erittäin suurelle pölykuormitukselle, matkustamon suodatin on järkevää vaihtaa useammin. Motointegratorin autoalan ammattilaiset suosittelevat tässä tilanteessa tavanomaisen vaihtovälin puolittamista. Lisäksi suosittelemme aina yhdistelmäsuodattimen asentamista. Tämä on ainoa tapa suojata sinua haitallisilta kaasuilta.

Muista: tukkeutunut matkustamon suodatin voi aiheuttaa hengityselinsairauksia, päästää siitepölyä sisälle ja vähentää ajoturvallisuutta moninkertaisesti kylmänä vuodenaikana.

Osta uudet matkustamon tai siitepölyn suodattimet kuorma-autoihin

Pelkästään autovaraosien verkkokaupassamme autojen matkustamon ilmansuodattimien valikoima sisältää yli 3750 tuotetta. Niiden joukossa on noin 150 erilaista kuorma-autojen hiukkas- ja yhdistelmäsuodatinta. Ymmärrätte varmasti, mitä tarkoitamme. Oikean matkustamon ilmansuodattimen löytäminen MAN-kuorma-autoosi - tai mihin tahansa muuhun merkkiin - voi olla vaikeaa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä varaosien verkkokaupastamme:

- Yleissääntönä on, että rajaat hakua mahdollisimman paljon, esimerkiksi "matkustamon ilmansuodatin kuorma-auto Mercedes".

- Tärkeää: Saksassa hyväksytään vain kansainvälisen ISO-standardin 11155 mukaiset matkustamon ilmansuodattimet. Jos näin ei ole, emme suosittele ostamaan sellaista.

- Matkustamon ilmansuodattimet jaetaan niin sanottuihin standardiluokkiin. Nämä kuvaavat suorituskykyä. Esimerkiksi standardiluokkien F7 ja F8 siitepölysuodattimet imevät yli 10 mikrometrin kokoisia hiukkasia. Emme suosittele alempien luokkien ostamista.

- Yksinkertaiset siitepölysuodattimet (hiukkassuodattimet) asennetaan yleensä tehtaalla. Jos asennat kuorma-autoosi uuden matkustamon suodattimen, suosittelemme yhdistelmäsuodattimen ostamista aktiivihiilellä.

Kuorma-autojen uusien matkustamon ilmansuodattimien kustannukset

Jos olet fiksu, osta uusi matkustamon ilmansuodatin verkkokaupastamme. Täällä voit säästää paljon rahaa korjaamohintoihin verrattuna. Uuden siitepöly- tai yhdistelmäsuodattimen ostaminen ei periaatteessa ole suuri investointi. Ei edes silloin, jos ostat laadukkaita matkustamon ilmansuodattimia allergikoille. Motointegratorista löydät kohtuuhintaisia matkustamon ilmansuodattimia premium-valmistajilta.