BOSCH

BOSCH-autonosat

Kotitalous- ja teollisuustekniikan lisäksi Bosch on erityisen vahvasti edustettuna autoteollisuudessa. Jarrukomponenteista ruiskutusjärjestelmiin ja Boschin sähköjärjestelmiin - tuotemerkki on maailman suurin autoteollisuuden toimittaja laajalla valikoimallaan. Vakuutu valmistajan laadusta ja tilaa Bosch-autonosat suoraan meiltä.

katso lisää >>

Boschin tuotteet

Boschin tuotevalikoimaan kuuluu autoteollisuudessa lähes kaikki, mitä ammattimaisessa ajoneuvojen korjauksessa tarvitaan. Bosch on myös yksi autoteollisuuden johtavista alkuperäislaitevalmistajista ja -toimittajista. Mekaanisten osien lisäksi Bosch tarjoaa myös monia elektronisia osia autoihin, moottoripyöriin ja muihin ajoneuvoihin. Markkinajohtaja tarjoaa asiakkaille ihanteellisen hinta-laatusuhteen. Merkki on jo vuosia ollut maailman suurin polttoaineen ruiskutusjärjestelmien toimittaja. Tunnetut ajoneuvovalmistajat, kuten Audi ja Mercedes, käyttävät Boschin monipuolista tuotevalikoimaa alkuperäisvalmistajana.

Boschin jarrulevyt ja jarrupalat

Myös jarrulevyt ja jarrupalat kuuluvat yrityksen tuotevalikoimaan. Oikeiden Boschin levyjarrujen lisäksi tarjotaan myös yhteensopivat jarrupalasarjat.

Boschin tuulilasinpyyhkimet

Bosch tarjoaa myös sopivia tuulilasinpyyhkimiä lähes kaikkiin ajoneuvoihin. Kaikilla pyyhkijänsulilla saavutetaan täydellinen pyyhkimistulos koko pituudelta. Syynä tähän on erityinen sileäpintainen pinnoite.

Aerodynaaminen muotoilu takaa selkeän näkyvyyden myös suurissa nopeuksissa. Boschin tuulilasinpyyhkimien valikoimaan kuuluu:

  • Aerotwin
  • Bosch Retrofit Aerotwin
  • Bosch Twin
  • Bosch-Twin spoilerilla

Litteän ja tyylikkään muotoilun lisäksi Aerotwin-tuulilasinpyyhkimissä on pehmeä kuminen takaosa, mittatilaustyönä valmistetut Evodium-jousikiskot ja kova pyyhkimen reunus. Pyyhkimen kaksinkertainen reuna mahdollistaa perusteellisen puhdistuksen. Jälkiasennusversion avulla Aerotwin-teknologiaa voidaan käyttää vanhemmissa ajoneuvoissa, joissa on perinteiset pyyhkijänvarret. Kaksoistuulilasinpyyhkimet vakuuttavat kulutusta kestävällä pyyhkimen reunalla sekä joustavalla kumipohjalla. Näin taataan hiljainen ja tasainen käynti.

Valmistaja Bosch

Vuonna 1886 Robert Bosch perusti tarkkuusmekaniikan ja sähkötekniikan työpajan takapihalleen Stuttgartissa. Aluksi Bosch käsitteli mekaanisia tarkkuusosia, mutta yrityksen perustaja keskittyi jo varhaisessa vaiheessa sähkötekniikkaan. Liiketoiminta vakiintui vuonna 1895, kun yhtiö sai Stuttgartin kaupungilta toimeksiannon asentaa ensimmäinen sähkövoimalaitos.

Vuonna 1887 esiteltiin ensimmäinen kaasumoottoreita varten valmistettu pienjännitteinen magneettisytytin. Kymmenen vuotta myöhemmin esiteltiin ensimmäinen magneetosytytin, joka oli taas tarkoitettu autoihin. Bosch-yritys muuttui tuolloin vielä melko pienestä korjaamosta. Robert Boschista tuli menestyvä valmistaja, joka saavutti maailmanlaajuisen maineen. Tämä loi myös perustan yrityksen tulolle autoteollisuuteen.

Bosch-yrityksen jatkokehitys

Vuonna 1901 Bosch avasi ensimmäisen tehtaansa Stuttgartissa. Viisi vuotta myöhemmin yritys tuotti jo 100 000 magneetosytytyslaitetta. Samana vuonna 1906 Bosch otti käyttöön kahdeksan tunnin työpäivän, ja muutamaa vuotta myöhemmin avattiin toinen tehdas Feuerbachiin Stuttgartin lähelle. Siellä sijaitsevassa tehtaassa valmistettiin myös muita tuotteita, kuten voitelupumppuja moottoreihin ja generaattoreihin sekä ajovaloja.

Vuoden 1900 jälkeen Bosch kasvoi yrityksenä hyvin voimakkaasti, sillä myös tieliikenteen moottorointi lisääntyi jatkuvasti. Vuonna 1901 osakkaita oli vielä 45, mutta seitsemän vuotta myöhemmin heitä oli jo yli 1 000.

Kun yritys avasi sivuliikkeen Lontooseen vuonna 1898, alkoi myös yrityksen kansainvälinen kehitys. Vuoteen 1909 mennessä Boschilla oli kauppakumppaneita lähes kaikilla mantereilla, ja se oli laajentanut toimintaansa New Yorkiin Yhdysvalloissa, Shanghaihin Kiinassa, Sydneyyn Australiassa ja moniin muihin paikkoihin.

Yritys muutettiin osakeyhtiöksi jo vuonna 1917, ja se pysyi osakeyhtiönä vuoteen 1937 asti, jolloin Robert Bosch osti osakkeensa takaisin ja tuli näin jälleen yrityksen ainoaksi omistajaksi. Tuolloin yrityksen nimi muutettiin Robert Bosch GmbH:ksi.

Seurasi useita menestyksekkäitä vuosia, joiden aikana valmistaja sai lukuisia tilauksia ja yhteistyösopimuksia. Tuotevalikoimaa laajennettiin 1920-luvulla myös autotekniikan tuotteisiin. Näissä tuotteissa keskityttiin autojen jokapäiväiseen käyttöön. Vuonna 1921 Hampuriin avattiin myös Boschin huoltokorjaamo.

Jo vuonna 1926, kun Robert Bosch täytti 65 vuotta, yrityksen silloinen perustaja vetäytyi liiketoiminnasta. Entinen yrityksen perustaja kuoli vuonna 1942. Seuraavina vuosina Bosch saavutti sisäistä menestystä ja laajeni muille aloille. Tämä jatkui seuraavat vuosikymmenet. Valmistajan toimialaa laajennettiin vähitellen. Bosch osti myös lukuisia yrityksiä ja osakkeita esimerkiksi Mannesmann Rexroth AG:ltä, Buderus AG:ltä tai Solar Energy AG:ltä. 

Innovaatio ja kehitys

Jatkuva uusien tuotteiden kehittäminen ja nykyisten tuotteiden parantaminen ovat Boschin ensisijaisia tavoitteita. Näin ollen tuotemerkki on aiemmin toteuttanut lukuisia ideoita, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet sen suureen menestykseen. Uusien tuotteiden kehittämisen lisäksi Bosch pitää palvelua ja asiakastyytyväisyyttä erittäin tärkeinä. Yritys on asettanut tavoitteekseen taata ostajille tuotteidensa pitkän käyttöiän ja toiminnallisen suorituskyvyn.

Bosch autonosat - tilaa laatutavarat Motointegratorilta edullisesti

Etsitkö edullisia ja laadukkaita Boschin autonosia? Silloin löydät taatusti etsimäsi! Valikoimaamme kuuluu yli viisi miljoonaa lisävarustetta ja varaosaa, joita voit selata helposti luettelohaun tai varaosahaun avulla. Olipa kyse BOSCHin jarrujärjestelmistä, erilaisista suodattimista tai sytytysjärjestelmistä - toimitamme oikean varaosan nopeasti kotiisi 2-4 työpäivän kuluessa.

Yrityksen perustamisvuosi: 1886
Verkkosivusto (Suomi): http://www.bosch-engineering.de/
Verkkosivusto (maailma): http://www.bosch.com/
BOSCH
Kaikki valmistajat 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z