ELRING

Elring-autonosat

Elring on erikoistunut pääasiassa kaikenlaisten henkilöautojen tiivisteiden valmistukseen. Etsitpä sitten metallikerros-, metalli-elastomeeri- tai metallista ja pehmeästä aineesta valmistettuja tiivisteitä, Motointegratorilla on laaja valikoima Elring-auton osia. Sylinterinkannen erikoistiivisteiden lisäksi Elring-yritys tarjoaa myös lukuisia muita tiivistesarjoja, esimerkiksi imusarjan, vaihteiston, öljynjäähdyttimen, öljypohjan, turboahtimen kiinnityssarjoja ja paljon muuta. 

katso lisää >>

Elringin sylinterikannen tiivisteet

Nykyään Elring on maailman johtava valmistaja sylinterinkannen tiivisteiden alalla. Lukuisat autonvalmistajat luottavat valmistajan laatuun ja luotettavuuteen. Sylinterikannen tiivisteillä on suuri merkitys moottoritekniikan kehityksessä, erityisesti suuritehoisissa dieselmoottoreissa tai suoraruiskutuksella varustetuissa bensiinimoottoreissa. Yritys valmistaa vuosittain noin 30 miljoonaa sylinterinkannen tiivistettä. Elring on myös suurin valmistaja metallikerroksisten sylinterinkannen tiivisteiden alalla, tarkemmin sanottuna MetaloflexTM-tuotteellaan. Yritys tarjoaa oikean tiivistejärjestelmän jokaiseen moottorikonseptiin. 

Elringin sylinterikannen tiivisteet varmistavat polttokaasun, jäähdytysnesteen ja öljyn asianmukaisen tiiveyden. Tiiviste toimii sylinterikannen ja kampikammion välisenä voimansiirtoyhteytenä, ja sillä on siten valtava vaikutus voiman jakautumiseen koko tukijärjestelmän sisällä ja siitä johtuviin kimmoisiin komponenttien muodonmuutoksiin. 

Elringillä on mahdollisuus yhdistää eri tulppavaihtoehtoja, joten se voi valmistaa optimaalisen tiivistysjärjestelmän jokaiseen moottoriin. MetaloflexTM -sylinterikannen tiivisteessä oli alun perin taitetut tulppakerrokset. Elring on käyttänyt laserhitsattuja tulppia menestyksekkäästi 90-luvun puolivälistä lähtien. 

Sylinterinkannen tiivisteen vaatimukset: 

 • jäähdytysnestetiivis, öljutiivis, kaasutiivis
 • vähäinen vääristymä, vääristymätön, muodonmuutoskykyinen
 • kestää hyvin kemiallisia vaikutuksia, kuten voiteluaineita/jäähdytysaineita tai palamiskaasuja
 • painoltaan optimaaliset moottorirakenteet, jotka mahdollistavat polttoaineen kulutuksen ja päästöjen vähentämisen ja johtavat dieselmoottoreihin, joissa on korkeammat sytytyspaineet
 • komponentin jäykkyyden väheneminen kevytmetallin ja valetun seinämän paksuuden pienentämisen vuoksi

Sylinterikannen korjauksessa on tärkeää käyttää uutta sylinterikannen tiivistettä ja uusia pultteja. Elringillä on valikoimassaan molempia ja kaikkiin yleisiin henkilö- ja kuorma-automalleihin. Etsi Motointegratorista ajoneuvoosi tarvitsemasi Elring-osa, ja se on jo matkalla sinne.

Elringin erikoistiivisteet

Tiivisteillä on monia tärkeitä tehtäviä. Hyvä tiiviste varmistaa, että eri väliaineet, kuten öljy, jäähdytysneste, polttoaineet tai polttokaasut, eivät pääse karkaamaan ulos tai sekoittumaan toisiinsa. Tiivisteet toimivat moottorin yksittäisten osien välisinä voimansiirtoelementteinä ja niillä on tärkeitä lisätoimintoja. Luotettavan tiivisteen aikaansaamiseksi staattisille tasotiivisteille on saavutettava riittävä pintapaine kaikissa käyttöolosuhteissa. 

Elring tarjoaa laajan valikoiman erikoistiivisteitä käytettäväksi moottoreissa, vaihteistoissa, pakokaasujärjestelmissä ja lisälaitteissa. Näitä ovat esimerkiksi Elringin MetalosealTM, elastomeeri- ja venttiilikannen tiivisteet. Seuraavat valmistajan valikoimaan kuuluvat tiivisteet on sovitettu optimaalisesti niiden käyttöalueelle ja ne täyttävät erityisvaatimukset:

 • Öljypohjien tiivisteet
 • Imu- ja pakosarjojen tiivisteet
 • Vesipumppujen tiivisteet
 • Kompressoreiden tiivisteet
 • Turboahtimien tiivisteet
 • Vaihteistojen tiivisteet
 • Akselien tiivisteet

Valmistaja Elring

Saksalaisen ElringKlinger AG -konsernin pääkonttori sijaitsee Baden-Württembergin Dettingen an der Kremsissä. Maaliskuun 31. päivänä 2021 ElringKlinder-konserni omistaa emoyhtiön lisäksi 39 tytäryhtiötä. ElringKlingerin varaosia on saatavilla yli 140 maassa. Yritys työllistää noin 10 000 ihmistä 50 nykyisessä toimipaikassaan. 

Yrityksen tuotteisiin kuuluvat: 

 • Sylinterinknnen ja erikoistiivisteet
 • Moottoreiden, vaihteistojen, pakojärjestelmien ja alustojen suojaavat osat
 • Kevyet muoviosat

Laaja tuotevalikoima tarkoittaa, että ratkaisuja voidaan tarjota sekä polttomoottoreihin että sähkö- ja hybridikäyttöön. Elring on maailmanlaajuinen markkinajohtaja sylinterikannen tiivisteiden alalla. Muita liiketoiminta-alueita ovat akkuteknologia, akustiset ja lämpösuojausosat, PEM-polttokennot ja työkaluteknologia. 

Elring-yhtiön historiaa

Paul Lechler perusti tiivisteiden ja teknisten tuotteiden kauppayhtiön Stuttgartissa vuonna 1879. Vuosisadan vaihteessa Lechner OHG myi ensimmäiset tiivisteet autoteollisuudelle. Vuodesta 1914 alkaen yritys valmisti omia tiivisteitä. Vuonna 1924 valmistettiin ensimmäiset Lechlerin sylinterinkannen tiivisteet. Ajan myötä yritys kehittyi edelleen, kunnes se lopulta fuusioitui Richard Klinger GmbH:n kanssa vuonna 1994 ElringKlinger GmbH:ksi. 

Vuonna 2003 ElringKlinger AG otettiin SDAX-listalle, ja vuodesta 2002 lähtien se on ollut listattuna Frankfurtissa ja Stuttgartissa. Vuonna 2010 yritys sai ensimmäisen sarjatuotantotilauksensa litiumioniakkujen kennokontaktointijärjestelmien toimittamisesta. Vuonna 2020 ElringKlinger ja Plastic Omnium yhdistivät voimansa polttokennoteknologian alalla. Samoin yhtiö sopi strategisesta kumppanuudesta Airbusin kanssa polttokennoteknologian alalla. Tavoitteena on vähentää lentoliikenteen päästöjä valtavasti. 

Tutkimus ja kehitys Elringissä

Elringille se tarkoittaa sitä, että aloitetaan muita nopeammin, kyseenalaistetaan hyväksi havaittu, eikä tyydytä jo saavutettuihin standardeihin. Siksi Elringin motivoituneet asiantuntijat tutkivat ja kehittävät jatkuvasti uutta teknologiaa ja työskentelevät aina ratkaisukeskeisesti. Saavutetut tulokset sisällytetään seuraaviin ajoneuvosukupolviin ja niitä käytetään monilla muilla sovellusalueilla. 

Merkittävä virstanpylväs Elringiltä on esimerkiksi uuden sukupolven MetaloflexTM-sylinterikannen tiivisteet. Elring on myös haluttu kumppani polttokennojen alalla. Täällä yritys on jo kehittänyt teknisesti kehittyneitä komponentteja. Tällaisia ovat esimerkiksi bipolaariset levyt ja polttokennopinojen tiivistysjärjestelmä. 

Elring autonosat - täydelliset tuotteet ajoneuvoosi

Osta korkealaatuiset sylinterikannen tiivisteet tai esimerkiksi kampiakselin tiivisteet Elringiltä suoraan täältä Motointegratorista. Käytä hakutoimintoa ja tilaa tarvitsemasi tuote mukavasti kotonasi. Voit tehdä haun myös osanumeron perusteella, jotta saat tarvitsemasi Elring-varaosan käsiisi mahdollisimman nopeasti. Kun olet tehnyt tilauksesi, se toimitetaan nopeasti. Jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä, Motointegratorin asiakaspalvelu on valmis auttamaan sinua mahdollisimman nopeasti.

Yrityksen perustamisvuosi: 1879
Verkkosivusto (Suomi): http://www.elring.de/
Verkkosivusto (maailma): http://www.elring.de/en/home.html
ELRING
Kaikki valmistajat 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z