HELLA

HELLA - Autovaraosat, autotarvikkeet

HELLA - yli 100 vuotta valaistusta, varaosia ja tarvikkeita ajoneuvoihin

Pörssissä noteerattu perheyritys Hella tunnetaan pääasiassa ajovalaisimien, lisäajovalaisimien ja yhdistelmäajovalaisimien valmistajana. Maailmanlaajuinen autoteollisuuden toimittaja Hella on kuitenkin paljon laajemmassa asemassa kuin yleisesti tiedetään. Hellan ydinliiketoiminta on jaettu kolmeen toimialaan:

  • autoteollisuus (Automotive)
  • jälkimarkkinat
  • erityiset sovellusalueet

Hella työllistää yli 39 000 työntekijää yli 125 toimipisteessä yli 35 maassa autojen varaosien, lisävarusteiden, diagnostiikan ja palveluiden alalla. On mahdollista, että ajoneuvossasi on myös Hella-tuotteita tietämättäsi. Hella valmistaa myös polttoainejärjestelmiä, sytytysjärjestelmiä, korinosia sekä ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmiä. Hella valmistaa nykyaikaisia komponentteja henkilöautojen lisäksi myös kuorma-autoihin, linja-autoihin ja maatalouskoneisiin. Lisäksi Hella kehittää, valmistaa ja myy tuotteita erikoisajoneuvoihin Special Applications -segmentissä. Motointegratorista saat monia huippulaadukkaita varaosia Hellalta edullisesti.

katso lisää >>

Vaunujen toimittajasta autojen toimittajaksi

Hella aloitti vaatimattomasti vuonna 1899 nimellä "Westfälische Metall-Industrie Aktien-Gesellschaft" (WMI). Valikoima rajoittui tuolloin kynttilä- ja petroolilamppuihin sekä vaunujen kuulasarviin. Vasta vuonna 1986 nimi Hella sisällytettiin yrityksen nimeen. Sillä välin Hellasta on tullut maailmankuulu autoteollisuuden toimittaja, joka on aina uusien megatrendien (ympäristö, turvallisuus ja mukavuus) eturintamassa. Lähes 8000 työntekijää työskentelee maailmanlaajuisesti Hellan tutkimus- ja kehitystyössä, joten Hella on hyvin asemissa myös sellaisilla nykyisillä aloilla kuin älykkäät akkuanturit, tutkapohjaiset kuljettajan apujärjestelmät ja mukautuvat valaistusjärjestelmät.

Hellan laaja tuotevalikoima

Ajan myötä Hella on jatkuvasti laajentanut tuotevalikoimaansa, joten tämä perheyritys pystyy kattamaan monia autoteollisuuden osa-alueita. Tutkimus- ja kehitystoiminnan avulla on avautumassa yhä uusia alueita, joilla Hellan tuotteet voivat pärjätä hyvin.

Ajoneuvojen valaistustekniikka

Hella on kehittänyt ja valmistanut ajovaloja, valaisimia ja sisävalaistusta monenlaisiin ajoneuvoihin jo vuosikymmenien ajan. Tutkimus- ja kehitystyön alalla saavuttamiensa kunnianhimoisten tavoitteiden ansiosta Hella tarjoaa valaistustekniikan viimeisimpiä innovaatioita, esimerkiksi anturiohjattuja ajovalaisinjärjestelmiä. Anturit tallentavat ajo- ja säätilanteet ja sopeuttavat ajovalot niihin.

Hella tutkii ja kehittää myös nykyaikaisia LED-ajovaloja, joissa on häikäisemätön kaukovalo (Solid State Lighting) tai ajovalot, joissa on jopa 30 000 pikseliä (High Definition) ja joita voidaan ohjata erikseen.

Ajoneuvojen kamerapohjaiset kuljettajan apujärjestelmät

Hella kehittää myös kamerapohjaisia kuljettajan apujärjestelmiä, jotka optimoivat ajovalojen valonjakoa kulloisenkin liikennetilanteen mukaan. Tätä varten Hella osti vuonna 2006 berliiniläisen AGLAIA-yrityksen, joka valmistaa erityisiä visuaalisia anturijärjestelmiä. Hella valmisti jo vuonna 2008 ensimmäiset kamerapohjaiset kuljettajan apujärjestelmät sarjatuotantoon.

Korjaamoille ja jälleenmyyjille

Laajan varaosavalikoiman lisäksi Hella voi tarjota pisteitä myös diagnostiikkalaitteilla, testaus- ja säätötyökaluilla tai pakokaasujen, ilmastointi- ja ilmanvaihtojärjestelmien tai moottorin jäähdytyksen testauslaitteilla.

Hella aina ajan tasalla

Motointegratorista voit tilata verkossa lukuisia Hela-tuotteita ajoneuvojen valaistukseen. Ajoneuvojen valaistus oli pitkään hämärän peitossa, koska sopivaa tekniikkaa ei ollut. Kompromissia on aina tarvittu myös siinä, että tiet valaistaan pimeällä kirkkaammin, leveämmin ja laajemmin, mutta häikäisemättä kuitenkaan muita tienkäyttäjiä.

Valonlähteet on täytetty halogeenin kaltaisilla kaasuilla, jotta hehkulangat loistavat kirkkaammin polttamatta niitä suoraan loppuun. Muissa uusissa kehitelmissä hehkulangoista on luovuttu kokonaan ja ksenonkaasuun on käytetty korkeajännitettä kulumattoman valokaaren luomiseksi. Moottorikäyttöisten ajovalaisimien säätöjen ansiosta vastaantuleva liikenne ei häikäisty valotehon kasvusta huolimatta.

Hella LED-valot menevät vielä pidemmälle ja mahdollistavat kaukovalojen jättämisen päälle häikäisemättä vastaantulevaa liikennettä. Tämä on mahdollista vain kamerapohjaisilla ajovaloilla, jotka tunnistavat vastaantulevan liikenteen ja laskevat tarkalleen, mitkä ajovalojen pikselit ne sammuttavat.

Tien valokartio ei enää synny yhtenäisesti yhdestä valonlähteestä, vaan se koostuu hyvin monista pienistä yksittäisistä kentistä, jotka voidaan kytkeä pois päältä tai päälle tietokoneen valvonnassa. Vastaan tulevat ajoneuvot voidaan siten häivyttää ilman, että tien optimaalisesta valaistuksesta tarvitsee luopua. Tämä on vain yksi monista esimerkeistä siitä, mihin Hella on myös osallistunut lukuisilla kehitystöillään.

Käytännön hyöty tästä on kaksin verroin arvokkaampi. Perinteisissä ajovaloissa kaukovalot on tietenkin kytkettävä pois päältä, kun ajoneuvo on tulossa sinua kohti tai ajaa edessäsi. Kun sammutat kaukovalot, tie on valaistu paljon lyhyemmän aikaa ja pimeämmin, ja lisäksi silmäsi näkevät jonkin aikaa hyvin vähän, kunnes ne tottuvat jälleen pimeyteen.

Motointegratorin verkkokaupasta löydät hakukonemme kautta monia Hella-merkkisiä varaosia, jotka sopivat juuri sinun ajoneuvoosi.

Hellan nykyaikaisten ajovalaisinjärjestelmien monia etuja 

Ajovalojen tavallisilla polttimoilla on monia haittoja. Hehkulamput kuluttavat paljon sähköä ja muuttavat siitä yli 80 prosenttia lämmöksi. Hellan LED-valoilla varustetut ajovalot tarvitsevat alle puolet vähemmän sähköä ja muuttavat jopa 90 % energiasta valoksi. Niistä tulee myös vain hieman lämpimiä eikä kuumia.

Valtavan kuumuuden mutta myös ajoneuvojen tyypillisen tärinän vuoksi hehkulangoilla varustetut lamput hajoavat nopeasti. LEDien käyttöikä on lähes rajaton ja ne kestävät tärinää erittäin hyvin. Näin säästyt paitsi ajovalojen rikkoutumiselta tai uusien polttimoiden ostamiselta myös polttimoiden vaihtamiseen liittyvältä työltä ja ajalta. Erityisesti nykyaikaisten ajoneuvojen moottoritilassa on niin paljon lisäkomponentteja, että ajovalon polttimoiden vaihtaminen voi olla melkoinen ponnistus. Usein muut osat on jopa purettava etukäteen, jotta ajovalaisimen polttimoon pääsee käsiksi.

Motointegratorista löydät laadukkaat Hella-ajovalot tai muut tuotteet erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Yrityksen perustamisvuosi: 1899
Verkkosivusto (Suomi): http://www.hella.de
Verkkosivusto (maailma): http://www.hella.com
HELLA
Kaikki valmistajat 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z