Raitisilmasuodattimet

Öljynsuodattimet – MAATALOUS

(löytyi 614 tulosta)

Olipa kyseessä moottoripyörä, henkilö- tai kuorma-auto - korkealaatuinen moottoriöljy takaa moottorin optimaalisen voitelun. Samalla öljy jäähdyttää, ylläpitää ja suojaa kaikkia moottorin liikkuvia osia. Öljynsuodattimia käytetään estämään likapartikkelien, noen ja tuhkan vaikutusta moottoriöljyn juoksevuuteen. Näin estetään öljyn ennenaikainen vanheneminen ja moottorin liikkuvien osien ennenaikainen kuluminen.

Sijoituskriteerit
Öljynsuodatin WIX 51370
Valmistaja:   WIX FILTERS
Valmistajan numero:   51370
20,13 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin DONALDSON P550050
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P550050
19,41 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin MANN-FILTER W 962/38
Valmistaja:   MANN-FILTER
Valmistajan numero:   W 962/38
15,53 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin MANN-FILTER HU 12 015 x
Valmistaja:   MANN-FILTER
Valmistajan numero:   HU 12 015 x
20,50 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Suodatin, työhydrauliikka FLEETGUARD HF6603
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   HF6603
50,39 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin FLEETGUARD LF747
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   LF747
41,26 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin MANN W 9035
Valmistaja:   MANN-FILTER
Valmistajan numero:   W 9035
39,06 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin DONALDSON P550947
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P550947
48,59 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin WIX 51567WIX
Valmistaja:   WIX FILTERS
Valmistajan numero:   51567
18,82 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin DONALDSON P783184
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P783184
94,02 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin DONALDSON P550406
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P550406
37,31 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin FLEETGUARD LF17545
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   LF17545
52,51 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin DONALDSON P555616
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P555616
17,59 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin MANN-FILTER W 940/40
Valmistaja:   MANN-FILTER
Valmistajan numero:   W 940/40
17,75 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatin WIX 93183EWIX
Valmistaja:   WIX FILTERS
Valmistajan numero:   93183E
57,94 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Motointegratorilta löydät laadukkaat öljynsuodattimet kuorma-autoosi sopiviksi. Palkitulle verkkokaupallemme on ominaista laaja valikoima erilaisia OEM-laatuisia varaosia. Voit valita öljynsuodattimet huippumerkeiltä, kuten BOSCH, BPART, DONALDSON, FILTRON, HENGST, KNECHT, MANN ja WIX.

Öljynsuodattimen toiminta kuorma-autossa

Moottorin palamisprosessin aikana hyötyajoneuvoihin, henkilöautoihin ja kaksipyöräisiin ajoneuvoihin laskeutuu erilaisia likaisia hiukkasia, kuten nokea, tuhkaa, metallihiukkasia, öljyhiiltä ja palamatonta polttoainetta. Ilman asianmukaista suodatinta nämä hiukkaset kerääntyisivät ajan mittaan öljyyn ja saastuttaisivat sen. Seurauksena on, että öljy sakenee, menettää juoksevuutensa eikä se enää pysty voitelemaan moottoria riittävästi. Öljynsuodatin vapauttaa öljyn näistä epäpuhtauksista ja varmistaa siten moottorin optimaalisen voitelun.

Öljynsuodattimien rakenne ja tyypit

Kuorma-autojen öljynsuodattimia on erityyppisiä ajoneuvomallista riippuen. Yhtäältä erotetaan toisistaan päävirtasuodattimet ja ohitussuodattimet. Kun päävirtasuodatin puhdistaa koko öljytilavuuden, vain 5-10 prosenttia öljystä kulkee ohitussuodattimen läpi. Ne ovat hienompia ja niitä käytetään siksi erittäin hienosuodatukseen. Off-line-suodattimet yhdistetään aina päävirtasuodattimeen.

Lisäksi suodattimet jaetaan rakenteensa mukaan seuraavasti:

  • Spin-on-öljynsuodattimet, myös spin-on-suodattimet tai spin-on-öljynsuodattimet, koostuvat kompaktista kotelosta, jonka sisällä varsinainen suodatinmateriaali sijaitsee. Kotelo on yleensä valmistettu teräslevystä, ja se on melko vankka, ja sen paksuus on enintään 5 millimetriä. Spin-on-öljynsuodattimet ovat tehokkaita, luotettavia ja helppoja asentaa, koska ne vaihdetaan kokonaisuutena.
  • Patruunasuodattimissa öljynsuodatinelementit voidaan sen sijaan vaihtaa yksitellen. Suodattimen kotelo on asennettu pysyvästi moottorilohkoon. Vaihtosuodattimet ovat yleensä melko edullisia.
  • Öljynsuodatinmoduulit ovat monimutkaisia järjestelmiä, joita asennetaan yhä useammin henkilö- ja kuorma-autoihin. Suodatuksen lisäksi näissä moduuleissa on myös jäähdytystoiminto.

Öljynsuodattimien puhdistusperiaate

Kaikki öljynsuodattimet eivät ole samanlaisia myöskään puhdistamisen suhteen. Jotkin öljynsuodattimet toimivat sedimentaatioperiaatteella, kun taas toisissa suodatus tapahtuu mekaanisesti tai perustuu keskipakoisperiaatteeseen:

  • Mekaaninen puhdistus: Mekaaniseen puhdistukseen perustuvat suodattimet ovat erityisen yleisiä. Näissä suodattimissa moottoriöljy johdetaan suodatinelementin läpi, joka kerää likapartikkelit. Suodatinelementit on usein valmistettu paperista ja vahvistettu metalliverkolla.
  • Suodatus laskeutumalla: Laskeutumisperiaatteeseen perustuvassa öljynsuodattimessa noki, hiili tai metallihiukkaset laskeutuvat erityiseen säiliöön ja kerääntyvät sinne.
  • Keskipakosuodattimet: Näissä suodattimissa noki ja muut likahiukkaset poistetaan moottoriöljystä pyörimällä.

Öljynsuodattimen viat

Öljynsuodattimet vaihdetaan ja hävitetään yleensä öljynvaihdon yhteydessä. Kuormituksesta riippuen öljy on vaihdettava 10 000-15 000 km:n välein. Vaihtoehtoisesti öljynsuodatin on vaihdettava viimeistään 30 000 km:n jälkeen.

Öljynsuodattimessa esiintyy melko harvoin halkeamia tai muita vikoja. Useimmiten ongelmien syynä on tukos. Jos laitteessa on toimintahäiriö, siitä ilmoittaa vastaava varoitusvalo ajoneuvon kojelaudassa.

Lisäksi voit havaita voimakkaan likaantumisen ja mahdolliset vauriot tarkistamalla öljytason. Jos mittatikkuun tarttuu vieraita hiukkasia, öljynsuodatin on todennäköisesti viallinen. Lisäksi öljyn koostumus muistuttaa usein vettä. Öljytahrat ajoneuvon alla, moottorin ylikuumeneminen ja huomattavasti lisääntynyt öljynkulutus ovat myös merkkejä viallisesta öljynsuodattimesta.

Näissä tapauksissa suodatin on vaihdettava tai uusittava mahdollisimman pian. Muussa tapauksessa öljy saattaa sakeutua, mikä näkyy muun muassa polttoaineen kulutuksen kasvuna. Jos moottoria ei voidella riittävästi, männät tai muut metalliosat voivat jumiutua moottoriin ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa moottorivaurion.

Oikea öljynsuodatin kuorma-autoosi

Haluatko vaihtaa öljynsuodattimen ja tilata halvan öljynsuodattimen kuorma-autoosi verkossa? Ajoneuvosi omistajan käsikirjasta löydät kaikki komponentin tärkeät tekniset tiedot, jotka sinun kannattaa tarkistaa verkkokaupassamme olevien tietojen perusteella. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. He auttavat sinua löytämään oikean öljynsuodattimen ajoneuvoosi.

Osta halpoja öljynsuodattimia Motointegratorista

Verkkokaupassamme voit valita 5 miljoonaa varaosaa kaikkiin automerkkeihin, moottoripyörämalleihin ja hyötyajoneuvoihin. Tilaa osa jo tänään ja hyödy salamannopeasta toimituksestamme. Tilaamasi tavarat saapuvat perille täydellisessä kunnossa 2-4 arkipäivän kuluessa. Jos olet vastoin odotuksia ostanut öljynsuodattimen, joka ei sovi, voit hyödyntää ilmaista palautuslähetystämme. Kaikki Motointegratorilta löytyvät varaosat, tiivisteet, työkalut ja renkaat ovat korkealaatuisia ja laadukkaita.