Teollisen jättiläisen synty: Mahle yhdistyy KNECHTin kanssa

0
44
KNECHT Filter valmistajalta Mahle
KNECHT Filter valmistajalta Mahle

Vuonna 1920 alkoi kehitys vaatimattomasta työpajasta johtavaksi teollisuusteknologiayritykseksi. Insinööri Hellmuth Hirthillä oli yhdessä muiden kanssa pieni työpaja Cannstattin kaupunginosassa Stuttgartissa. Siellä keskityttiin kaksitahtimoottoreiden kehittämiseen ja tuotantoon. Joulukuun 1. päivänä 1920 nuori liikemies Hermann Mahle liittyi seitsemäntenä työntekijänä yritykseen, joka jatkossa kantoi nimeä ”Versuchsbau Hellmuth Hirth”. Tätä päivämäärää pidetään nykyisen Mahle-konsernin syntymäpäivänä.

Innovaatioiden ja laajentumisen luku

Mahlen historiaa leimaa kiehtova mosaiikki perustamisia, nimenmuutoksia, sarjatuotantoa ja avauksia, jotka kuvaavat sellaisen yrityksen tietä, joka on aina ajan tasalla ja vastaa muuttuvan autoteollisuuden haasteisiin.

Lisäksi sarjatuotannolla ja uusien toimipaikkojen avaamisella on ollut ratkaiseva merkitys Mahlen laajentumisessa. Valmistusprosessien jatkuva parantaminen ja uusien tuotantolaitosten perustaminen eri puolille maailmaa on mahdollistanut sen, että Mahle on vahvistanut läsnäoloaan eri markkinoilla ja pystynyt vastaamaan autoteollisuuden kasvaviin vaatimuksiin.

Vuosikymmenten aikana Mahle on kokenut lukuisia nimenmuutoksia, jotka ovat symboloineet sopeutumista muuttuviin liiketoimintastrategioihin ja merkinneet myös eri yhtiöiden yhdistymistä saman sateenvarjon alle. KNECHT Filterwerke GmbH:n osto vuonna 1972 ja sitä seurannut nimenmuutos Mahle Filtersysteme GmbH:ksi vuonna 1999 ovat vain kaksi esimerkkiä tällaisista strategisista siirroista, jotka edistivät Mahlen kasvua ja monipuolistumista. Asiakkaat, jotka olivat aiemmin luottaneet KNECHTin hyötyajoneuvojen suodattimiin, saivat nyt Mahle Filter -brändin alla samaa laatua, vain eri pakkauksissa, kuin KNECHTin suodattimet Mahlelta.

Kaiken kaikkiaan Mahlen historia ei ole vain kasvun kronikka, vaan myös osoitus yrityksen innovatiivisesta voimasta ja sopeutumiskyvystä, sillä se pyrkii jatkuvasti auttamaan muotoilemaan tulevaisuuden liikkuvuutta.

Pyrkimys korkeimpaan suodattimen laatuun

KNECHT Filter Mahlelta tarjoaa korkealaatuisia öljynsuodattimia auto- ja moottorivalmistajille sekä jälkimarkkinoille. Nämä suodattimet tarjoavat todistetusti suojaa, ja niitä käytetään monenlaisissa moottorityypeissä henkilö- ja hyötyajoneuvoista pienmoottoreihin. Tyyppien kirjo kuitenkin kasvaa jatkuvasti, koska nykyaikaisissa moottoriarkkitehtuurissa on yhä vähemmän tilaa moottoritilassa. Öljynsuodattimen säännöllinen vaihtaminen on ratkaisevan tärkeää laakerien tehokkaan voitelun kannalta, ja ajoneuvovalmistajat suosittelevat sitä.

Luotetut auto- ja moottorivalmistajat luottavat korkealaatuisiin ilmansuodattimiin, jotka pidättävät jopa 99,98 % haitallisista hiukkasista. Nämä suodattimet suojaavat moottorin osia ennenaikaiselta kulumiselta. Erikoispinnoitteiden ja -rakenteiden ansiosta ne pysyvät tehokkaina ja luotettavina myös kosteissa olosuhteissa. Optimaalinen moottorin suorituskyky, parempi vääntömomentti, pienempi polttoaineenkulutus ja minimoidut päästöt voidaan taata vain tehokkaalla ilmansuodatuksella.

Jotta suodattimet toimisivat optimaalisesti myös kosteissa olosuhteissa, on huolehdittava siitä, että imukanavan kosketus veden kanssa minimoidaan. Suodatinpaperit on impregnoitu erityisellä synteettisellä hartsilla, joka parantaa niiden kestävyyttä kemikaaleja ja vettä vastaan. Lisäksi taitoksissa olevat liimahelmet varmistavat, että suodattimet säilyttävät rakenteensa ehjänä.

KNECHT Filter Mahlelta -malliston raitisilmasuodattimet ovat välttämätön osa auton sisätiloja. Ne pitävät ajoneuvon sisäilman puhtaana ja ovat siten ratkaisevassa asemassa matkustajien mukavuuden ja terveyden kannalta. Ne auttavat myös vähentämään puhaltimen kuormitusta ja suojaavat lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä epäpuhtauksilta. Näiden suodattimien laiminlyönti voi johtaa korjaamattomiin vaurioihin. Siksi on suositeltavaa noudattaa ajoneuvon valmistajan suosittelemia vaihtovälejä.

Nykyaikaiset polttoaineen ruiskutusmoottorit ovat hyvin herkkiä syötettävän polttoaineen laadulle. Polttoaineen on oltava erittäin puhdasta, ja sen on virrattava moottoriin tasaisesti ilman epäsäännöllisiä paineiskuja tai -vaihteluita. Kuljetuksen tai tuotannon aikana moottoriin voi päästä epäpuhtauksia tai vettä, ja polttoainesuodattimet estävät näiden aineiden pääsyn moottoriin.