Autosi suojaaminen varkauksilta – parhaat vaihtoehdot

0
49
Varkaus - auto
© GettyImages / vm

Suojaa autosi varkauksilta testatuilla järjestelmillä, kuten hälytysjärjestelmällä tai elektronisilla ja mekaanisilla varkaudenestolaitteilla. Jälkimmäiset estävät auton siirtämisen kokonaan.

Yhtäkkiä auto ei ole enää siellä, minne sen jätit – autovarkaus on jokaisen auton omistajan suuri painajainen. Jos haluat suojata autosi varkauksilta, sinun ei kannata luottaa pelkästään elektroniseen ajonestimeen. Tarvitaan muutakin, jotta auto olisi todella turvallinen. Lue seuraavasta blogikirjoituksesta, mikä toimii parhaiten.

Miten voit estää autosi varastamisen?

Jos haluat varastaa auton, sinulla ei ole paljon aikaa. Sen on tapahduttava nopeasti. Jos siis pysäytät mahdollisen varkaan, autosi säästymisen mahdollisuudet ovat huomattavasti suuremmat. Sinun kannattaa suojata autosi elektronisilla tai mekaanisilla turvajärjestelmillä. Erityisesti mekaaniset turvajärjestelmät ovat tehokas tapa tehdä auto käyttökelvottomaksi ja pelottaa varkaat.

Miten hälytysjärjestelmät suojaavat varkauksilta?

Hälytysjärjestelmät ovat klassinen ratkaisu. Jos niitä ei ole vakiovarusteena, ne voidaan asentaa jälkikäteen. Ne liitetään yleensä ajonestolaitteeseen, radiokaukosäätimeen tai keskuslukitusjärjestelmään. On olemassa erilaisia hälytysjärjestelmiä, joilla voidaan esimerkiksi valvoa sisätiloja infrapuna-, tutka- ja radiovalvonnalla tai varkaussuojauksella oviin, ikkunoihin, konepeltiin tai tavaratilaan asennettujen antureiden avulla. Hälytys on joko ääni- tai näköhälytys, ja toiminto aktivoidaan yleensä lukitsemalla auto. On ihanteellista, jos ajoneuvon omistaja saa ilmoituksen älypuhelimeensa, jos rikolliset murtautuvat autoon. Valitusta hälytysjärjestelmästä riippuen auton virransyöttö voidaan tämän jälkeen katkaista.

Varkaus
© GettyImages / vm

Mitä mekaanisia ja elektronisia varkaudenestojärjestelmiä on saatavilla?

Ohjauspyörän lukko

Ohjauspyörän kääntymisen estämiseksi asennetaan jousi. Kytke siksi aina ohjauspyörän lukitus päälle, kun pysäköit ajoneuvon, jotta ajoneuvo ei pääse ohjautumaan. Hyvät ohjauspyörän lukot ovat kestäviä ja ne voidaan rikkoa vain erikoistyökaluilla ja kovalla melulla.

Ajonestolaite

Elektroninen ajonestolaite on määrätty lisävarkaudenestolaitteeksi ajoneuvon ensirekisteröinnissä. Se aktivoituu automaattisesti, kun moottori sammutetaan. Se toimii RFID-sirun avulla, joka on yleensä auton avaimessa tai ovenavaajassa.

Vaihdekeppilukko

Vaihdekeppilukko lukitsee vaihdevivun. Peruutusvaihde on kytketty. Automaattivaihteistolla varustetussa ajoneuvossa valitaan pysäköintiasento. Lukko on kytketty koriin auton vaihdevivun estämiseksi. Se toimii näkyvänä ennaltaehkäisevänä murtosuojana, jolla on yleensä pelottava vaikutus autovarkaisiin. He kääntävät usein huomionsa toiseen ajoneuvoon, joka voidaan murtaa nopeammin.

Rengaslukko

Rengaslukko kiinnitetään yhden tai useamman auton renkaan ympärille ylisuuren riippulukon tavoin, mikä estää varkaita ajamasta pois autollasi. Valitse laadukas pysäköintikoura, joka kallistuu maanpinnan mukaan ja toimii kuin pyöränkiinnike. Tämä turvajärjestelmä soveltuu erityisen hyvin pidempiin pysäköintijaksoihin.

Miten auton ikkunakalvo lisää suojaa?

Laadukas suojakalvo tekee auton tuulilasista kestävämmän ja huomattavasti vaikeammin rikkoutuvan. Ikkunan rikkomiseen kuluu enemmän aikaa ja se pitää enemmän ääntä, minkä vuoksi varkaat luopuvat yrityksestä todennäköisemmin. Kiinnitä huomiota laatuun: jotkut kalvot tarjoavat vain muutaman sekunnin tai minuutin varkaussuojan, mutta on myös kalvoja, joilla on korkea kestävyysluokka.

Miten varastetut autot voidaan paikantaa GPS-paikantimien avulla?

GPS:n avulla voidaan tallentaa ajoneuvon kulkema reitti. Sijaintitiedot lisäävät varkaan kiinnijäämismahdollisuuksia. Vaikka varkaus olisi tapahtunut useita tunteja sitten, sinä tai poliisi voi löytää autosi uudelleen sisäänrakennetun GPS-paikantimen avulla, tai sinulle voidaan ilmoittaa ajoissa, että joku on käsitellyt autoa luvatta.

OBD-Saver

OBD-Saver (On-Board-Diagnose-System) on suojus, joka asennetaan OBD-järjestelmän pistorasiaan. Sen voi poistaa vain erityisavaimella. Tämä estää varkaita kytkemästä järjestelmää pois päältä laitteiston ja ohjelmiston avulla. OBD-säilyttimellä luot ongelman varkaalle: estät pääsyn OBD-liitäntään ja estät luvattoman pääsyn, koska OBD-pistorasia on lukittu. Vankan rakenteensa ansiosta säästäjää ei voi murtaa auki, sahata tai porata ulos. Jos varkaat irrottavat suojan väkisin, myös OBD-liitäntä vaurioituu ja muuttuu käyttökelvottomaksi.

Kaikki turvajärjestelmät maksavat mahdolliselle varkaalle arvokasta aikaa ja lisäävät autoon murtautumiseen tarvittavaa vaivaa. Jokainen pidätetty minuutti on tärkeä, sillä se lisää tekijän kiinnijäämisen riskiä. Lopulta tämä ratkaisee usein sen, varastetaanko ajoneuvo vai ei. Se on siis hyvin käytettyä rahaa.

Tärkeitä käyttäytymissääntöjä autosi suojaamiseksi varkauksilta:

– kytke aina ohjauspyörän lukitus päälle

– tarkista autosta poistuttuasi, että ovet on lukittu

– älä jätä ikkunoita tai ajoneuvon kattoa auki edes kesällä

– jos mahdollista, älä pysäköi autoa pimeille sivukaduille

– älä pidä vara-avaimia auton hansikaslokerossa

– poista auton avaimet virtalukosta myös lyhyillä pysähdyksillä, kuten huoltoasemilla

– älä jätä arvoesineitä autoon, sillä ne lisäävät murtoriskiä

Auton varkaus
© GettyImages / oversnap

Autovarkaus: yhteenveto

Autovarkauksilta ei voi suojautua sataprosenttisesti, mutta oikealla varkaudenestojärjestelmien ja harkitun käyttäytymisen yhdistelmällä voit vähentää riskiä tehokkaasti. Ennen kaikkea selvästi näkyvillä turvatoimilla on pelottava vaikutus moniin autovarkaisiin, jolloin he valitsevat helpomman reitin ja etsivät helpompaa saalista. Auton voi suojata kunnollisen lukituksen lisäksi monin eri tavoin, esimerkiksi hälytysjärjestelmällä, ohjauspyörän lukolla, rengaslukolla ja ajonestimellä tai vaihdekeppilukolla. OBD Saver on toinen tehokas keino estää ajoneuvon varastaminen. Korkeaan kestävyysluokkaan kuuluvan kalvon avulla tuulilasista tulee kestävämpi ja se on siten vaikeampi rikkoa. Voit myös yhdistää eri tuotteita suojauksen parantamiseksi. Autossa oleva GPS-lähetin on myös hyödyllinen, sillä se auttaa varastettujen ajoneuvojen paikantamisessa.