Lisää tuulilasinpesunestetta kesäkäyttöön nyt!

0
30
Tuulilasinpesuneste
© vvvita / Shutterstock

Sisältääkö tuulilasinpyyhinjärjestelmäsi vielä vanhaa nestettä, jossa on jäätymisenestoainetta viime talvelta? Silloin on korkea aika valmistella autosi kesää varten ja täyttää se kesäisellä tuulilasinpesunesteellä, joka selviytyy kesälle tyypillisestä liasta.

Mitä kesäkäyttöön tarkoitettu tuulilasinpesuneste tekee?

Erikoisliikkeissä on turhaan saatavilla tuulilasinpesunesteitä sekä talvi- että kesäkäyttöön. Molemmat vaihtoehdot eroavat toisistaan koostumukseltaan, ja ne on kehitetty auton tuulilasinpyyhinjärjestelmälle kullakin vuodenajalla asetettavia erityisvaatimuksia varten. Talvella on tärkeää, että neste ei jäädy alhaisissa lämpötiloissa, minkä vuoksi talven tuulilasinpesunesteessä on ylimääräistä jäätymisenestoainetta. Tämä alentaa seoksen jäätymispistettä ja takaa, että tuulilasinpyyhinjärjestelmä takaa selkeän näkyvyyden myös pakkasella. Kesällä tämä ominaisuus ei ole yhtä tärkeä, vaan kuljettajat joutuvat sen sijaan kamppailemaan tuulilasien erityisen sitkeän lian kanssa. Tämä johtuu muun muassa siitepölystä ja hyönteisistä, jotka kimpoavat tuulilasista. Talvella käytettävillä tuulilasinpesunesteellä ei yleensä ole tarvittavaa liuotuskykyä tällaisen lian täydelliseen poistamiseen. Tästä syystä on saatavilla erityisiä kesäpesuaineita, joiden koostumus torjuu tehokkaasti ”kesäistä likaa”.

Mistä tunnistan hyvän tuulilasinpesunesteen?

Hyvän kesäisen tuulilasinpesunesteen on ennen kaikkea pystyttävä poistamaan tuulilasista kaikenlainen lika (jarrupöly, pakokaasun noki, hyönteisten lika, kasvien siitepöly jne.). On myös tärkeää, että kemiallinen neste on yhteensopiva auton materiaalien (erityisesti maalipinnan ja muovin) kanssa. Eri laitosten tekemät tuotetestit auttavat ostopäätöstä. Testeissä tarkastetaan ja arvioidaan erilaisia tuulilasinpesunesteitä erilaisten kriteerien perusteella.

Tuulilasinpesunesteen täyttö – näin se onnistuu

Tuotteesta riippuen tuulilasinpesunesteen tiiviste on ensin sekoitettava veteen. Tämä tehdään tietyn, pullossa ilmoitetun suhdeluvun mukaisesti. Sekoitussuhteet 1:10 tai 1:100 ovat yleisiä.

Seos kaadetaan sitten varovasti auton tuulilasinpesusäiliöön. Säiliön tunnistaa yleensä kannessa olevasta tuulilasin symbolista.

Kesä- ja talvituulilasinesteen sekoittaminen?

Asiantuntijat eivät suosittele näiden kahden nesteen sekoittamista, koska se heikentää niiden tehoa. Kesäkäyttöön tarkoitettu tuulilasinpesuneste, joka sekoittuu tuulilasinpesusäiliössä olevaan talvikäyttöön tarkoitetun nesteen jäännökseen, ei näin ollen poista yhtä tehokkaasti itsepintaista likaa. Siksi on suositeltavaa tyhjentää tuulilasinpesusäiliö ennen sen täyttämistä kesänesteellä.

Osta tuulilasinpesunestettä Motointegratorilta

Motointegrator tarjoaa sinulle valtavan valikoiman huipputuotteita, joiden avulla voit päivittää autosi lämpimämpiä päiviä varten. Tarjoamme myös ensiluokkaisen valikoiman tuulilasinppesunesteitä suosituilta tuotemerkeiltä, kuten Liqui Moly, Comma ja 4MAX. Jotta näkymä olisi kirkas kesällä, tilaa kesäkäyttöön tarkoitetut tuulilasinpesunesteet kätevästi netistä nyt ja hyödy edullisista hinnoistamme!

Lähteet:

http://www.gtue.de/