Ferodo – vaatimattomista lähtökohdista premium-valmistajaksi

0
92
FERODO-varaosat
FERODO-varaosat

Ferodo on tunnettu autoteollisuuden toimittaja. Erityisesti jarrujärjestelmien alalla Ferodo on tuttu nimi, kun kyseessä on suorituskyky ja laatu. Yrityksellä on yli 100-vuotinen historia. Ferodon menestystarina alkoi jo vuonna 1897.

Perustaminen ja alkuvuodet

Ferodon perusti vuonna 1897 Herbert Frood (1864-1931). Yrityksen nimi ”Ferodo” on yhdistelmä sanoista ”Frood” ja ”Dynamics” ja kuvastaa keskittymistä kitkadynamiikkaan. Aluksi Ferodo oli pieni yritys, joka valmisti erilaisia kitkamateriaaleja hevosvaunuihin. Tuotanto aloitettiin Gortonissa vuonna 1901 ja siirrettiin Chapel-en-le-Frithiin vuonna 1902. Ferodo oli ensimmäinen yritys, joka käytti asbestia jarrupäällysteissä, ja se kehitti ensimmäiset nykyaikaiset kitkamateriaalit jarruihin.

Ensimmäinen patentti jarrupaloille

Vuonna 1913 Ferodolle myönnettiin patentti ensimmäiselle asbestista valmistetulle jarrupalalle. Tämä innovaatio oli merkittävä askel nykyaikaisten jarrujärjestelmien kehittämisessä. Samalla yritys loi patentilla perustan seuraavien vuosikymmenten taloudelliselle menestykselle.

Ensimmäinen maailmansota ja kansainvälinen laajentuminen

Ferodolla oli tärkeä rooli ensimmäisen maailmansodan aikana. Yritys valmisti jarrupaloja kaikenlaisiin sotilasajoneuvoihin. Sodan jälkeen yritys laajensi tuotevalikoimaansa ja avasi uusia markkinoita ulkomailla.

Ferodo UK:sta tuli osa Turner & Newallia vuonna 1926. Turner & Newall oli brittiläinen asbestin valmistaja. Tämän fuusion ansiosta Ferodo pystyi jatkamaan laajentumistaan ja monipuolistamaan toimintaansa laajalla valikoimalla kitkamateriaaleja ajoneuvoihin ja teollisuussovelluksiin.

Synteettisiä kuituja sisältävät jarrupalat

Ferodo alkoi 1930-luvulla kehittää synteettisistä kuiduista valmistettuja jarrupaloja. Tämä innovaatio merkitsi toista tärkeää edistysaskelta jarrutekniikassa.

Toinen maailmansota, kuten vuosia aiemmin ensimmäinen maailmansota, lisäsi Ferodon tuotteiden kysyntää, sillä ne olivat välttämättömiä sotilasajoneuvoissa ja lentokoneissa. Tänä aikana yritys koki merkittävää kasvua.

Toisen maailmansodan jälkeen Ferodo jatkoi innovaatioitaan ja monipuolisti tuotevalikoimaansa. Yritys laajensi läsnäoloaan maailmanlaajuisilla auto- ja teollisuussektoreilla.

Uusia yritysostoja ja globaali laajentuminen

Seuraavina vuosina Ferodo jatkoi yritysostojaan ja solmi uusia kumppanuuksia muiden yritysten kanssa. Näin Ferodo pystyi jatkuvasti laajentamaan globaalia toimintaansa ja läsnäoloaan.

1990-luvun lopulla Ferodosta tuli osa maailmanlaajuista monialayritystä Federal-Mogul Corporationia. Federal-Mogul oli ja on maailmanlaajuinen autoteollisuuden toimittaja. Yritys työllistää noin 53 000 ihmistä ympäri maailmaa. Federal-Mogulin pääkonttori sijaitsee Southfieldissä, Michiganissa.

Innovatiiviset teknologiat optimaaliseen jarrutustehoon

Ferodo on yritys, joka on erikoistunut jarrupalojen ja -levyjen kehittämiseen ja valmistukseen. Tämä erikoistuminen auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa valmistaa korkealaatuisia tuotteita.

Ferodon jarrulevyt ovat monille paras valinta, kun on kyse luotettavasta ja turvallisesta jarrutustehosta. Muihin merkkeihin verrattuna niille on ominaista erityisen korkea laatu ja ne täyttävät korkeimmat turvallisuusstandardit. Ne tekevät vaikutuksen paitsi kestävyydellään myös optimaalisella suorituskyvyllään. Ferodo luottaa innovatiivisiin teknologioihin saadakseen aina parhaan mahdollisen hyödyn jarrulevyistään.

Ferodon tuotteet täyttävät korkeimmat turvallisuusstandardit ja usein ylittävät ne. Ne tarjoavat optimaalisen jarrutustehon. Ferodo luottaa tuotannossaan innovatiivisiin teknologioihin ja korkealaatuisiin materiaaleihin. Tämä yhdistelmä tarkoittaa, että Ferodon jarrulevyt tarjoavat suorituskykyä, jota muut merkit eivät pysty takaamaan. Hiilikeraamisten materiaalien käyttö varmistaa erinomaisen lämmöntuottokyvyn ja vähentää siten merkittävästi jarrujen vikaantumisriskiä. Näin ollen optimaalinen jarrutusteho on aina taattu. Olipa kyse sitten taajama-alueista tai moottoritiestä.

Ferodon tuotteet ovat hintansa arvoisia

Muihin merkkeihin verrattuna Ferodon jarrulevyt eivät aina ole halvimpia, mutta ne tarjoavat keskimääräistä parempaa turvallisuutta ja pitkää käyttöikää. Ne myös vakuuttavat innovatiivisilla teknologioilla, jotka takaavat optimaalisen jarrutustehon ja ylittävät korkeimmat turvallisuusstandardit. Ferodo ei kuitenkaan ole vuosikymmenten aikana niittänyt mainetta ainoastaan jarrulevyjen alalla. Lukuisat muut tuotteet täydentävät valmistajan tuotevalikoiman.

Laadukkaat ja kestävät jarrulevyt eivät ole brittivalmistajan ainoat tuotteet. Tärkeimpiin Ferodon tuotteisiin kuuluvat

Ferodon jarrupalat

Ferodo tunnetaan ehkä parhaiten jarrupaloista. Ferodon jarrupalat on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa ja tasaista jarrutustehoa erityyppisille ajoneuvoille. Pienistä henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin ja raideliikenteen ajoneuvoihin. Ferodon jarrupalat tunnetaan tehokkaasta jarrutuskyvystään ja kestävyydestään.

Ferodon jarrukengät

Ferodo valmistaa jarrukenkiä rumpujarruihin, joita löytyy usein vanhemmista ajoneuvoista ja joistakin teollisista sovelluksista. Nämä jarrukengät on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista suuren jarruvoiman varmistamiseksi.

Ferodon jarrunesteet

Ferodo tarjoaa jarrunesteitä, jotka täyttävät erilaiset suorituskyky- ja turvallisuusstandardit. Laadukas jarruneste on ratkaisevan tärkeää ajoneuvon hydraulisen jarrujärjestelmän moitteettoman toiminnan kannalta.

Laadukkaat kytkinsarjat

Jarrukomponenttien lisäksi Ferodo valmistaa kytkinsarjoja. Näihin sarjoihin kuuluvat kytkinlevyt, painelevyt ja laakerit, jotka on suunniteltu sujuvaan ja luotettavaan kytkimen kytkemiseen ja irrottamiseen manuaalivaihteistoissa.

Hydrauliset komponentit ja kitkamateriaalit

Ferodo valmistaa hydraulisia komponentteja, kuten jarrujen pääsylintereitä ja jarrujen ulosottosylintereitä, jotka ovat välttämättömiä hydraulisten jarru- ja kytkinjärjestelmien moitteettoman toiminnan kannalta. Ferodon kitkamateriaaleja ei käytetä ainoastaan jarrupaloissa ja -kengissä. Näitä tuotteita käytetään myös erilaisissa teollisuussovelluksissa, kuten rakennuskoneiden ja kaivoslaitteiden kytkimissä.

Ferodon kilpa- ja suorituskykyiset tuotteet

Ferodo tarjoaa erikoistuneita jarru- ja kytkinkomponentteja moottoriurheiluun ja suorituskykyisiin ajoneuvoihin. Nämä tuotteet on suunniteltu kestämään äärimmäisiä olosuhteita ja tarjoamaan ensiluokkaista suorituskykyä.

Tarvikkeet ja laitteisto

Ferodo tarjoaa myös erilaisia jarru- ja kytkinjärjestelmiin liittyviä lisävarusteita ja laitteistoja. Näitä ovat mm. kiinnitysmateriaalit, aluslevyt ja voiteluaineet.

Vuosituhannen vaihteen jälkeenkin ja Federal-Mogulin sateenvarjon alla Ferodo keskittyi edelleen korkealaatuisten jarru- ja kitkamateriaalien tuotantoon. Koko historiansa ajan yritys on sopeutunut menestyksekkäästi muuttuviin säännöksiin ja markkinoiden vaatimuksiin. Ferodon maine luotettavien ja suorituskykyisten jarrukomponenttien valmistajana on tehnyt yrityksestä arvostetun kumppanin autoteollisuudessa.