CONTITECH

CONTITECH -autovaraosat

ContiTech: kumista valmistettuja autonosia jo yli 100 vuoden ajan

ContiTechin nimi nauttii suurta tunnettuutta. Yritys palvelee lukuisia autoteollisuuden valmistajia teknisesti innovatiivisilla tuotteilla, mutta kehittää ratkaisuja myös muille teollisuudenaloille, kuten laitos- ja konepajateollisuudelle, maatalousalalle ja kaivosteollisuudelle. Painopiste on kumituotteiden valmistuksessa.

katso lisää >>

ContiTechin vaiheikas historia: kaikkea kumille!

ContiTechin tie maailmanmarkkinoiden huipulle alkoi vuonna 1871, kun Continental-Caoutchouc- und Gutta-Percha Compagnie (nykyisin Continental AG) perustettiin. Alusta alkaen innovaatiot olivat asialistan kärjessä. Yritys tuli tunnetuksi jo vuonna 1875 Hartmannin patenttihufpuskurilla, jonka tarkoituksena oli ehkäistä hevosten kavioiden epämuodostumia. Jo tuolloin hevonen, josta myöhemmin tuli koko Continental-konsernin tavaramerkki, esiintyi mainosesitteessä.

Vuonna 1899 yritys julkaisi ensimmäisen kerran vetorungot ja hieman myöhemmin ensimmäiset kiilahihnat moottoripyöriin. Tuolloin hihnat eivät kuitenkaan olleet vielä äärettömiä, joten ne piti yhdistää lukolla. Siitä huolimatta: tämän kehityksen ansiosta ajoneuvojen kaasulamput olivat käyneet tarpeettomiksi vuoteen 1913 mennessä, eikä kuljettajien enää tarvinnut käynnistää moottoreita.

Loputtoman kumisen kiilahihnan kehittymisen myötä voitiin vähitellen käyttää useampia sähköjärjestelmiä laturin avulla. Ensimmäiseen maailmansotaan mennessä Continental oli kehittynyt erikoistuneesta kumitehtaasta yhtiöksi, joka toimi eri teollisuudenaloilla maailmanlaajuisesti, myös ilmailussa. Yritys oli myös tullut tunnetuksi autonrenkaiden valmistuksessa.

Vuosina 1890-1920 ContiTech valmisti monenlaisia kumituotteita. Kulutustavaroiden alalla kuluttajat saattoivat ostaa lähes mitä tahansa kumista valmistettua käyttöesinettä. Kuuluisa esimerkki tästä ovat punaiset kuumavesipullot, joista tuli todellinen bestseller. Myös letkun ("kultakäärmeen") kehittäminen 1930-luvun alussa ja linja-autojen jousitukseen tarkoitettu 644 N -ilmajousi, jota käytetään vielä nykyäänkin 1950-luvun puolivälissä, olivat virstanpylväitä yrityksen historiassa.

Vuonna 1988 nimi ContiTech esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa: siitä lähtien tuotemerkki oli tarkoitettu teknisille tuotteille. Vain kolme vuotta myöhemmin seurasi spin-off: Continentalin teknisten tuotteiden osasto itsenäistyi. Seuraavat vuodet olivat laajentumisen leimaamia. Yritys osti keinonahka- ja foliovalmistaja Benecke-Kalikon, ilmastointi- ja ohjaustehostinletkujen valmistajan enemmistön ja teki yhteistyötä ilmajousia valmistavan korealaisen Dae Won Kang UP:n kanssa.

Yhdessä Phoenix AG:n kanssa ContiTech, joka toimii nykyisin osakeyhtiönä, kehittyi vuodesta 2004 lähtien maailman markkinajohtajaksi kumi- ja muovituotteiden alalla renkaiden valmistuksen ulkopuolella. Myöhemmät yritysostot laajensivat valikoimaa letkuihin, käyttöhihnoihin, kuljetinhihnoihin, kuljetinhihnamyllyihin, moottorin kiinnityshihnoihin ja paljon muuhun. Tätä seurasi vuonna 2007 onnistunut listautuminen Hampurissa ja Hannoverissa.

Tietoa ContiTechistä: maailman johtava teollisuuden asiantuntijayritykset

ContiTechin pääkonttori sijaitsee Hannoverissa, mutta yhtiöllä on edustus yli 40 maassa ympäri maailmaa. Noin 43 000 työntekijää työskentelee joka päivä tehdäkseen autoalan ja teollisuuden ratkaisuista entistä turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä. Yhdessä he tuottavat noin 5,6 miljardin euron vuosimyynnin (2020).

Organisatorisesti ContiTech on emoyhtiö Continental AG:n tytäryhtiö. Internetissä ContiTech esiintyy myös nimellä "Continental Industry". Yrityksen kehittäjät voittavat lukuisilla innovaatioillaan säännöllisesti palkintoja, kuten German Design Award, German Innovation Award tai Materialica Design + Technology Award.

ContiTechin tuotemaailma yhdellä silmäyksellä

ContiTech edustaa laajaa valikoimaa kumi- ja muoviratkaisuja. Yritys toimii muun muassa näillä aloilla:

 • Seokset ja levyt: ContiTech valmistaa standardoitujen kumiseosten lisäksi tilauksesta myös räätälöityjä kumi- ja polymeeriseoksia sekä elastomeerilevyjä. Erikoisuutena on Conti® Thermo Protect, joka on erittäin joustava eriste ääni- ja lämpösuojaukseen, lämmöneristykseen ja tärinänvaimennukseen.
 • Kuljetinhihnajärjestelmät: Nykyaikainen kuljetintekniikka, prosessinohjaus ja erikoishihnat sekä kattavat palvelut tukevat eri teollisuudenaloja prosessiensa tehostamisessa.
 • Nestekäsittely: Letkujohtojärjestelmät, kalvot ja muovisäiliöt henkilöautoihin ja hyötyajoneuvoihin, joustavat säiliöt nesteiden varastointiin, raskaat teollisuusletkut, hydrauliletkut ja paljon muuta - nestekäsittelyn sovellukset ovat hyvin monipuolisia.
 • Painotekniikka: ContiTech toimittaa ratkaisuja painoteollisuudelle painohuovista ja fleksopainolevyistä hihoihin ja teloihin.
 • Tiivistysjärjestelmät: ContiTechin nykyaikaisia tiivistysratkaisuja käytetään niin autoteollisuudessa kuin teollisuudessakin.
 • Voimansiirtojärjestelmät: ContiTech kehittää tehokkaita voimansiirtohihnoja ajoneuvoihin, olivatpa ne sitten henkilöautoja, hyötyajoneuvoja tai moottoripyöriä.

ContiTech autoteollisuudessa

ContiTech on lukuisten autonvalmistajien alkuperäisvarusteiden toimittaja ja tarjoaa laajan valikoiman tuotteita henkilöautoihin, hyötyajoneuvoihin ja moottoripyöriin. Yrityksellä on vuosikymmenten kokemus erityisesti jakohihnoista. ContiTechin kiilahihnat ja moniurahihnat mahdollistavat polttoaineen ja sitä kautta CO2-päästöjen ja kustannusten säästämisen. Niitä käytetään moottorin ohjaukseen ja niiden avulla käytetään lukuisia apuyksiköitä, kuten jäähdytysjärjestelmiä ja vesipumppuja.

Yritys tarjoaa laajan valikoiman tuotteita alkuperäislaadulla myös jälkimarkkinoille. Siihen kuuluvat muun muassa seuraavat tuotteet:

 • ContiTechin hammashihnat, jotka ohjaavat lisäyksiköitä, kuten ruiskutuspumppuja tai nokka-akseleita.
 • Henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen kiilahihnat, myös elastisina versioina apuvoimansiirtojärjestelmiin, jotka eivät vaadi kiristyshihnapyörää.
 • Laturin hihnapyörät
 • Vääntövärähtelynvaimentimet ja täydelliset asennussarjat vaimentimen vaihtamista varten.
 • ContiTechin vesipumput
 • ContiTechin hammashihnasarjat, jotka sisältävät hihnojen lisäksi hihnapyörät ja pienet osat (saatavana myös vesipumpun kanssa).
 • Ilmajouset "Air Spring System
 • Jarrujärjestelmien, alustan, ohjauksen ja moottorinohjauksen tiiviste- ja muottiosat, jotka on valmistettu matalakitkaisista elastomeereistä.

Osta moottorinohjauksen ja sylinterinkansien varaosia ContiTechiltä verkossa

Jos haluat tilata autovaraosia ContiTechiltä, käytä Motointegratorin tuotehakua. Verkkokaupassamme valitset ensin henkilöautojen, kuorma-autojen ja moottoripyörien varaosat. Syötä ajoneuvosi valmistaja, malli ja tyyppi pudotusvalikosta tai käytä ajoneuvon rekisteriotteesta löytyvää avainnumeroa. Nyt sinulle näytetään kaikki ajoneuvoosi sopivat ContiTech-varaosat. Olipa kyse sitten henkilöautojen kampiakseleista ja kiinnitysosista, kuorma-autojen kiilahihnoista, moottorin osista ja polttoainejärjestelmistä tai moottoripyörien voimansiirroista ja varaosista: Näin löydät helposti ajoneuvoosi sopivat varaosat.

Valitse noin viiden miljoonan varaosan ja tarvikkeen joukosta ja tilaa ne kätevästi verkossa. Motointegrator toimittaa tarvittavat varaosat kaikkiin yleisimpiin automerkkeihin muutamassa päivässä ja vakuuttaa asiantuntevalla palvelulla. Luota edullisiin hintoihin ja erittäin hyvään varaosien laatuun.

Yrityksen perustamisvuosi: 1871
Verkkosivusto (Suomi): http://www.contitech.de/index_de.html
Verkkosivusto (maailma): http://www.contitech.de/index_en.html
CONTITECH
Kaikki valmistajat 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z