-5€ kaikesta

Niittauskoneet

(löytyi 5 tulosta)

Niittikoneet ovat liitostyökaluja, joita käytetään kotona ja työpajoissa. Niillä luodaan niitattuja liitoksia, jotka kestävät pitkään ja takaavat lujan pidon. Niillä on myös useita etuja ruuviliitoksiin verrattuna.

Motointegratorin palkitusta verkkokaupasta löydät laajan valikoiman erilaisia huippulaadukkaita niittikoneita ajoneuvosi työstämiseen. Tarjoamme vain ensiluokkaisten valmistajien, kuten HANS, SEALEY, SONIC ja TOPTUL, koneita - ja edulliseen hintaan.

Valmistaja CONTITECH
Sijoituskriteerit
37,54 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Niittauspihdit HANS (niitit: 2,4 - 4.8 mm) Pituus: 255mm
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   H1974
17,88 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Niittauspihdit TOPTUL (niitit: 2,4mm / 3,2mm / 4,0mm / 4,8mm)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JBAC2448
42,23 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Niittauspihdit TOPTUL ja 150 niitit
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   GAAD0101
42,10 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Niittauspihdit TOPTUL (niitit: 2,4 - 4.8 mm)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JBAA2448
19,15 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Mitä ovat niittikoneet ja mihin niitä käytetään?

Niittikoneita kutsutaan myös niittauspihdeiksi, ja niitä käytetään eri aloilla. Niittejä käytetään liitos- ja liitäntätekniikassa, esimerkiksi peltilevyjen liittämiseen toisiinsa. Pienillä niiteillä luodaan pysyvä niittiliitos erityisen mekaanisen prosessin avulla.

Saatavilla on erilaisia niittauselementtejä käyttötarkoituksen mukaan. Myös niittikoneiden rakenteessa ja toimintatavassa on eroja. Saatavilla on manuaalivoimalla toimivia niittikoneita sekä pneumaattisia koneita.

Niittiliitosten edut

Niittiliitoksilla on seuraavat edut ruuviliitoksiin verrattuna:

 • Niitit luovat pysyvän yhteyden osien ja elementtien välille.
 • Niitä käytetään eri aloilla. Esimerkiksi ajoneuvojen, lentokoneiden ja laivojen rakentamisessa. Mutta niittikonetta käytetään myös nykyaikaisissa jarrujärjestelmissä, esimerkiksi jarrupalojen valmistuksessa.
 • Lisäksi niitattujen liitosten vakaus on helpompi tarkistaa.
 • Niittiliitoksia käytetään myös silloin, kun ruuviliitoksille ei ole tilaa tai kun hitsausliitosta ei voida tehdä.

Niittikoneen rakenne ja toiminta

Niittikoneiden tarkastelu osoittaa, että sokkonaulauspihdit ovat yleisimmin käytetyt. Harrastajat ja ammattimaiset käsityöläiset käyttävät niitä erilaisten rakennusmateriaalien ja -elementtien tukevaan yhdistämiseen.

Niittikone on suunniteltu seuraavasti:

 • Kotelointi: Valmistettu metallista kestämään suurempia kuormituksia.
 • Pää: Istuu yläosassa. Tässä kohtaa niitti työnnetään nokkakappaleeseen, joka sitten painetaan liitettäviin osiin. Joissakin niittikoneissa nokkakappale on vaihdettavissa, jotta voidaan käyttää erikokoisia sokkoniittejä.
 • Vipuvarret: Tämä tuottaa vipuvoiman ja tarvittavan paineen, jotta niitti voidaan työntää kyseisen reiän läpi. Vipuvarret on päällystetty muovilla, jotta niitä olisi mukava käsitellä.

Muuntyyppiset niittikoneet

 • Saksimaiset niittauspihdit: Niittausprosessi suoritetaan yksinkertaisella kahvalla, joka muistuttaa saksimekanismia.
 • Vipu niittipihdit: Niitä käytetään molemmilla käsillä. Työnnettävä sokkonaula suunnataan eteenpäin.
 • Pneumaattinen niittikone: Sitä käytetään ammattikäytössä useiden sokkonaulojen kiinnittämiseen hyvin lyhyessä ajassa.

Miten niittikone toimii

Kahden osan välisen niittiliitoksen luomisen perusedellytys on, että niissä on reikä tai porausreikä. Siitä sokkonauha puristetaan läpi. Se koostuu karasta ja niittikärjestä, jolloin kara työnnetään niittikoneeseen. Niitin pää puolestaan työnnetään liitettävän materiaalin reikään. Tämän jälkeen kahta vipua käytetään mekaanisen niittausprosessin käynnistämiseksi. Tällöin niitin päähän kohdistuu paine, joka luo puristuksen reiän toiselle puolelle. Reikä täytetään kokonaan ja molemmat osat liitetään lujasti yhteen. Kun niitti on luotu kokonaan, niittikone katkaisee samalla niittitaltan, jolloin jäljelle jää vain puristettu niitti.

Näin löydät oikean niittikoneen ajoneuvosovelluksiin

Niittikoneiden tyypit: Käyttötarkoituksesta riippuen on saatavana saksin, vivulla ja pneumaattisesti toimivia niittikoneita. Vaikka saksimaiset niittauspihdit ovat pienimpiä, vipu- ja pneumaattisilla niittikoneilla voidaan käyttää suurempia voimia.

Kädensijan ominaisuus: Pitäisikö kädensijalla olla tiettyjä ominaisuuksia? Voit esimerkiksi valita erityisesti ergonomisesti muotoillut sekä liukumattomat kahvat.

Materiaali: Markkinoilla on laaja valikoima niittikoneita eri materiaaleista. Näihin kuuluvat:

 • Alumiini
 • Karbidi
 • Painevalu
 • Muovi
 • Hiiliteräs
 • Teräslevy
 • Työkaluteräs

Niittien tyypit: Voit myös hankkia työkaluja, kuten jarrunuottimia, jotka soveltuvat erityyppisille niiteille. Näitä ovat muun muassa:

 • Teräsniitit
 • Ruostumattomasta teräksestä valmistetut niitit
 • Messinkiset niitit
 • Kupariset niitit
 • Alumiininiitit
 • Lankapäätyjen puristimet

Niittien koko: Niittien koolla (halkaisija millimetreinä) on kuitenkin myös ratkaiseva merkitys. Joissakin työkaluissa, kuten HANG-niittikoneessa, pää on vaihdettavissa, jotta voidaan vaihdella sisään puristettavien niittien kokoa. Tämä johtuu siitä, että niitin koko on sovitettava reiän halkaisijaan.

Kaikki mukana: niittikoneet lisävarusteineen käytännöllisessä sarjassa

Yksittäisten niittikoneiden lisäksi löydät laajan valikoiman lisävarusteita ja sarjoja, joilla varmistat, että sinulla on kaikki, mitä tarvitset työhösi.

Voit esimerkiksi hankkia ylimääräisiä niittipäitä halkaisijaltaan erilaisten sokkonaulojen puristamiseen. Monet valmistajat toimittavat myös oikean työkalun, jonka avulla voit vaihtaa pään nopeasti ja helposti.

Niittikoneen lisäksi täydelliset sarjat sisältävät kaikki tärkeät tarvikkeet, jotta voit aloittaa heti. Näihin kuuluvat sokkonaulat, erikokoiset niittipäät ja niittipäiden vaihtotyökalut.

Niittikoneiden varaosat

Ajan myötä niittikoneen yksittäiset osat voivat kulua. Tämä koskee myös päätä, johon sokkoniitit asetetaan. Tällaisissa tapauksissa voit hankkia erityisiä niittikoneen varaosia työkalun korjaamiseksi.

Varaosat ovat kuitenkin hyödyllisiä myös, jos päätät ostaa käytetyn niittikoneen ja haluat vaihtaa kaikki osat.

Osta niittauskoneita ajoneuvoihin liittyviin töihin Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorilta löydät laajan valikoiman korkealaatuisia niittikoneita ja pyrimme aina tarjoamaan korkeatasoisen asiakastyytyväisyyden. Tätä varten meillä on erinomainen asiakaspalvelu, joka on aina käytettävissä.

Varmistamme nopean toimituksen (2-4 arkipäivää), jotta voit pian työskennellä uuden niittikoneesi kanssa.