10€ alennusta 200€ tilauksiin

Niittauskoneet

(löytyi 5 tulosta)

Niittikoneet ovat liitostyökaluja, joita käytetään kotona ja työpajoissa. Niitä käytetään niittiliitosten valmistukseen, jotka kestävät pitkään ja takaavat lujan pidon. Niillä on myös joitakin etuja ruuviliitäntöihin verrattuna.

Motointegratorin palkitusta verkkokaupasta löydät laajan valikoiman erilaisia huippulaadukkaita niittauskoneita autosi työstöön. Tarjoamme yksinomaan huippuluokan valmistajien, kuten HANSin, SEALEYn, SONICin tai TOPTULin, koneita edulliseen hintaan.

Sijoituskriteerit
33,75 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
56,63 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Niittauspihdit TOPTUL (Nieten: 2,4 - 4.8 mm)
Valmistaja:   TOPTUL
Indeksi:   JBAA2448
31,26 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
27,89 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Niittauspihdit TOPTUL und 150 Nieten
Valmistaja:   TOPTUL
Indeksi:   GAAD0101
63,21 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Mitä ovat niittikoneet ja mihin niitä käytetään?

Niittikoneita kutsutaan myös niittauspihdeiksi, ja niitä käytetään eri aloilla. Niitä käytetään liitos- ja liitostekniikassa, esimerkiksi metallilevyjen liittämiseen toisiinsa. Käytetään pieniä niittejä, jotka luovat pysyvän niittiliitoksen erityisen mekaanisen prosessin avulla.

Saatavilla on erilaisia niittielementtejä käyttötarkoituksen mukaan. Niittikoneiden rakenteessa ja toimintatavassa on myös eroja. Saatavilla on esimerkiksi käsikäyttöisiä niittikoneita, mutta myös pneumaattisia koneita.

Niittiliitosten edut

Ruuviliitoksiin verrattuna niittiliitoksilla on seuraavat edut:

 • Niiteillä luodaan pysyvä yhteys osien ja elementtien välille.
 • Niitä käytetään eri aloilla. Esimerkiksi ajoneuvojen, lentokoneiden ja laivojen rakentamisessa. Niittauskonetta käytetään kuitenkin myös nykyaikaisissa jarrujärjestelmissä, esimerkiksi jarrupalojen valmistuksessa.
 • Lisäksi niitattujen liitosten vakaus on helpompi tarkistaa.
 • Niittiliitoksia käytetään myös silloin, kun ruuviliitoksille ei ole tilaa tai kun hitsausliitosta ei voida tehdä.

Niittikoneen suunnittelu ja toiminta

Niittikoneiden tarkastelu osoittaa, että sokkonaulain on yleisimmin käytetty niittikone. Harrastajat ja ammattimiehet käyttävät niitä erilaisten rakennusmateriaalien ja -elementtien kiinteään liittämiseen.

Niittikone on rakennettu seuraavasti:

 • Runko: Valmistettu metallista, jotta se kestää raskaampia kuormia.
 • Pää: Istuu yläosassa. Tällöin niitti työnnetään nokakappaleeseen, joka sitten painetaan liitettäviin osiin. Joissakin niittikoneissa nokkaosa on vaihdettavissa, jotta voidaan käyttää erikokoisia sokkonauloja.
 • Vipuvarret: Näitä käytetään tuottamaan tarvittava vipuvoima ja voima niitin työntämiseksi kyseisen reiän läpi. Vipuvarret on päällystetty muovilla miellyttävää käsittelyä varten.

Muuntyyppiset niittikoneet

 • Saksityyppiset niittauspihdit: Niittaus suoritetaan yksinkertaisella kahvalla, joka muistuttaa saksimekanismia.
 • Vipunastopihdit: Niitä käytetään molemmilla käsillä. Tässä asennettava sokkonauha on suunnattu eteen päin.
 • Pneumaattinen niittikone: Tätä käytetään ammattikäytössä useiden sokkonaulojen niittaamiseen hyvin lyhyessä ajassa.

Miten niittikone toimii

Kahden osan välisen niittiliitoksen luomisen perusedellytys on, että niissä on reikä tai poraus. Sokea niitti painetaan tämän reiän läpi. Se koostuu karasta ja niittipäästä, jolloin kara työnnetään niittikoneeseen. Niitin pää puolestaan työnnetään liitettävän materiaalin reikään. Nyt kahta vipua käytetään mekaanisen niittausprosessin käynnistämiseksi. Niitin päähän kohdistuu painetta ja reiän toiselle puolelle syntyy puristus. Reikä täytetään kokonaan ja molemmat osat liitetään tiukasti yhteen. Kun niitti on kokonaan luotu, niittikone katkaisee samalla karan, jolloin jäljelle jää vain painunut niitti.

Miten löytää oikea niittikone autoteollisuuden sovellukseenne?

Niittikoneen tyyppi: Käyttötarkoituksesta riippuen on saatavana saksityyppisiä, viputyyppisiä ja pneumaattisia niittikoneita. Vaikka saksiniitit ovat pienimpiä, vipu- ja pneumaattisilla niittaajilla voidaan saavuttaa suurempia voimia.

Kahvan ominaisuudet: Pitäisikö kahvalla olla tietyt ominaisuudet? Valittavana on muun muassa erityisesti ergonomisesti muotoiltuja kahvoja, mutta myös liukumattomia kahvoja.

Materiaali: Markkinoilla on tarjolla laaja valikoima niittikoneita eri materiaaleista. Näihin kuuluvat:

 • Alumiini
 • Karbidi
 • Valettu
 • Muovi
 • Hiiliteräs
 • Teräslevy
 • Työkaluteräs

Niittityyppi: Lisäksi voit hankkia työkaluja, kuten jarruniitit, jotka soveltuvat erityyppisille niiteille. Näihin kuuluvat:

 • Teräsniitit
 • Ruostumattomasta teräksestä valmistetut niitit
 • Messinkiset niitit
 • Kupariset niitit
 • Alumiiniset niitit
 • Lankapäätyjen puristimet

Niittien koko: Mutta myös niittien koolla (halkaisija millimetreinä) on ratkaiseva merkitys. Joissakin työkaluissa, kuten HANG-niittikoneessa, pää on vaihdettavissa, jotta voidaan vaihdella sisään puristettavien niittien kokoa. Tämä johtuu siitä, että niitin koko on sovitettava reiän halkaisijaan.

Kaikki mukana: niittikoneet ja tarvikkeet käytännöllisessä sarjassa

Yksittäisten niittikoneiden lisäksi löydät laajan valikoiman lisävarusteita ja sarjoja, joten et tule kaipaamaan mitään käsityössäsi.

Voit esimerkiksi hankkia ylimääräisiä niittipäitä, joilla voit puristaa eri halkaisijaltaan olevia sokkonauloja. Monien valmistajien mukana toimitetaan myös sopiva työkalu, jolla pää voidaan vaihtaa nopeasti ja sujuvasti.

Niittikoneen lisäksi täydelliset sarjat sisältävät kaikki tärkeät tarvikkeet, jotta voit aloittaa heti. Näitä ovat sokkonaulat, erikokoiset niittipäät ja niittipäiden vaihtotyökalut.

Niittikoneiden varaosat

Ajan myötä niittikoneen yksittäiset osat voivat kulua. Tämä koskee myös päätä, johon sokkonaulat työnnetään. Tällaisessa tapauksessa voit hankkia erityisiä niittikoneen varaosia työkalun korjaamiseen.

Varaosat ovat kuitenkin hyödyllisiä myös silloin, kun päätät ostaa käytetyn niittikoneen ja haluat uusia kaikki osat.

Osta niittauskoneet autoteollisuuteen verkossa Motointegratorilta

Motointegratorilta löydät laajan valikoiman korkealaatuisia niittikoneita. Pyrimme aina tarjoamaan korkeaa asiakastyytyväisyyttä. Tätä varten tarjoamme muun muassa erinomaista asiakaspalvelua, joka on aina käytettävissä.

Varmistamme nopean toimituksen (2-4 arkipäivää), jotta voit pian työskennellä uuden niittikoneesi kanssa. Lisäksi tarjoamme ilmaisen palautuksen, jos jokin ei ole oikein.