Erikoistarjous - pakettiauto

Voiteluaineet

(löytyi 3 tulosta)

Voiteluaineita käytetään ajoneuvoissa monissa paikoissa. Aineet suojaavat liikkuvia osia kulumiselta ja pitävät ne tasaisesti käynnissä. Jos voiteluaineita puuttuu, se voi pahimmassa tapauksessa johtaa moottorin, vaihteiston tai jarrujen huomattaviin vaurioihin.

Voiteluaineita on saatavana lukuisia eri valmistajilta. Motointegratorista voit helposti tilata haluamillasi ominaisuuksilla varustettuja voiteluaineita kaikille valmistajille ja tuotemerkeille verkossa.

Ilmoitus käytetyn öljyn hävittämisestä

Jäteöljyasetuksen mukaan olemme velvollisia ottamaan takaisin maksutta seuraavat käytetyt öljyt: -- Polttomoottoriöljy -- Vaihteistoöljy -- Öljynsuodattimet ja öljyjäämät, joita syntyy säännöllisesti öljynvaihdon yhteydessä. Voit palauttaa meille sen määrän käytettyä öljyä, joka vastaa meiltä ostamaasi määrää.

Hyväksyntäpisteemme on:

Motointegrator.fi - Käytettyjen öljyjen keräyspiste
Cleverlog-Autoteile GmbH
Westhafenstr. 1
13353 Berliini
Saksa

Voit lähettää käytetyn öljyn vastaanottopisteeseemme, ja toimituskulut ovat täällä omalla kustannuksellasi. Sopivat käytetyn öljyn keräyspisteet löydät myös Internetistä tai paikallislehdistä.

Huomaa: Käytettyyn öljyyn voidaan soveltaa erityisiä kuljetusehtoja. Haluamme myös huomauttaa, että vastaanottopisteessämme on laitos, jossa voit vaihtaa öljysi ammattimaisesti.

Jos olet kaupallinen loppukäyttäjä, huomaa, että saatamme käyttää kolmansia osapuolia täyttääksemme osallistumisvelvoitteemme sinua kohtaan.

Näytä lisää

Sijoituskriteerit
Rasvapistooli BORG-HICO SMC010/1 Kappale
Rasvapistooli BORG-HICO SMC010/1 Kappale
Valmistaja:   BORG
Indeksi:   SMC010/1 SZT
0,35 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Voitelulaite SKF LAGD 125/FFP2
Voitelulaite SKF LAGD 125/FFP2
Valmistaja:   SKF
Indeksi:   LAGD 125/FFP2 /SKF/
72,80 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Voitelulaite SKF LAGD 125/HMT68
Voitelulaite SKF LAGD 125/HMT68
Valmistaja:   SKF
Indeksi:   LAGD 125/HMT68 /SKF/
63,03 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Millaisia voiteluaineita on olemassa?

Voiteluaineita käytetään autoissa eri paikoissa. Erityisesti moottori- ja voimansiirtoöljyt sekä rasvat vaikuttavat asiaan. Voiteluaineiden tehtävänä on erottaa toiminnallisesti toisiinsa liittyvät pinnat toisistaan. Tavoitteena on minimoida kuluminen ja samalla maksimoida haluttu voimansiirto. Voiteluaineet suojaavat myös pintoja.

Voiteluaineita on erilaisia muunnelmia. Tämä johtuu myös siitä, että kunkin agentin on suoritettava omat erityistehtävänsä. Aineet voidaan erottaa toisistaan niiden aggregaattitilan mukaan. On olemassa nestemäisiä voiteluaineita, kuten voiteluöljyä. Esimerkiksi grafiitti ja voitelurasvat kuuluvat kiinteisiin voiteluaineisiin. Ilma on kaasumainen voiteluaine sopivassa ympäristössä.

Markkinoilla on tarjolla lukuisia voitelutuotteita. Pohjana ovat yleensä öljyt, joita kuitenkin täydennetään muilla lisäaineilla. Nämä lisäaineet antavat voiteluaineille halutut erityisominaisuudet. Näillä ominaisuuksilla voi olla vaikutusta esimerkiksi viskositeettiin, mutta ne voivat olla tärkeitä myös varastoinnin kannalta.

Mihin voiteluaineita käytetään autoissa?

Voiteluaineita käytetään autossa monissa eri paikoissa. Jarruvoiteluaineet ovat yksi esimerkki. Niiden tarkoituksena on suojata jarrujen liikkuvia osia korroosiovaurioilta mahdollisimman pitkään. Jarruvoiteluaineita käytetään myös pitämään jarrut hiljaisina ja tasaisina.

Moottoriöljyn tarkoituksena on suojata moottoria kulumiselta ja myös optimoida moottorin käynnistys- ja lämpenemiskäyttäytyminen. Tätä tarkoitusta varten moottoriöljyille annetaan lisäaineilla erityisiä matalalämpötilaominaisuuksia.

Myös moottorin sisäiset puhdistusaineet kuuluvat voiteluaineiden ryhmään, ja niitä käytetään pääasiassa autoissa, joissa ei ole turboahtimia. Nämä aineet ovat välttämättömiä öljynvaihtoa edeltävässä vaiheessa. Sisäiset puhdistusaineet poistavat jäämiä ja muita hiukkasia moottorilohkosta. Tämä optimoi moottorin suorituskyvyn ja parantaa polttoainetehokkuutta.

Vaihteistoöljyjä käytetään varmistamaan optimaalinen kitkakäyttäytyminen myös kylmäkäynnistyksen aikana, mikä minimoi kulumisen.

Ajoneuvon pyöränlaakerit on voideltava rasvoilla. Voitelurasvat suojaavat korroosiolta ja niillä on vettä hylkivä vaikutus. Aineiden korkea kestävyys on tässä yhteydessä tärkeää.

Mitä tapahtuu, jos ajoneuvosta puuttuu voiteluaineita?

Jokaisella ajoneuvon voiteluaineella on tietty tehtävä. Jos voiteluaine puuttuu, tämä toiminto menetetään ja syntyy monenlaisia vaurioita. Tämä ei aina tapahdu välittömästi. Jos esimerkiksi voiteluaine vähentää kulumista pitkällä aikavälillä, sen puute ei johda välittömästi näkyviin vaurioihin. Ennemmin tai myöhemmin nämä vauriot johtuvat kuitenkin nopeutuneesta kulumisesta.

Moottoriöljy esimerkiksi voitelee moottorin liikkuvat osat ja poistaa likapartikkelit. Jos moottoriöljyä on liian vähän, se näkyy nopeasti. Moottorin käynnistyminen kestää kauemmin, eikä se enää käy "tasaisesti". Käynnistettäessä saattaa myös kuulua kolinaa. Jos moottorissa oleva vika pysyy hoitamattomana pidemmän aikaa, mäntä voi deformoitua. Tämä puolestaan voi aiheuttaa vakavia moottorivaurioita.

Yleisesti ottaen voiteluaineiden puute voi johtaa ongelmiin monissa paikoissa autossa. Tämä koskee esimerkiksi venttiilikannen tiivisteitä, tiivisterenkaita, pyöränlaakereita jne.

Syyt voiteluaineiden puutteeseen

Jos autosta puuttuu voiteluaineita, siihen voi olla useita syitä. Jos täytät öljyä säännöllisesti (ja vaihdat myös öljynsuodattimen säännöllisesti tai teetät sen korjaamolla), öljyä pitäisi olla riittävästi kaikissa tärkeissä paikoissa. Jos voiteluaineita ei ole riittävästi, ajoneuvosta saattaa hävitä öljyä - tämä pitäisi olla melko helppo havaita.

Jos huomaat, että autostasi vuotaa öljyä, siihen voi olla useita syitä. Öljypannun tai öljynsuodatinkotelon tyhjennystulpassa voi olla vuoto. Toinen syy voi olla vuotava öljypohja. Tämä johtuu usein öljypohjan tiivisteestä. Öljyn puuttumisen syynä voidaan pitää myös putkien, sylinterikannen tiivisteen, venttiilikannen tiivisteen tai turbon letkun tiivisteen vuotoja.

Esimerkki: Oireet myöhästyneistä öljynvaihdoista

Periaatteessa sinun on noudatettava valmistajan suosittelemia öljyn tai öljynsuodattimen vaihtovälejä. Tästä huolimatta öljyn puute voiteluaineena aiheuttaa erilaisia oireita. Näihin kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Öljyn varoitusvalo varoittaa sinua ongelmasta.
  • Huomaat moottorissa kolinaa.
  • Kun tarkistat öljytason, huomaat, että se on laskenut alle merkityn vähimmäistason.
  • Löydät öljylammikon ajoneuvosi alta. Tällöin auto on todennäköisesti hinattava, jotta vältytään vakavilta moottorivaurioilta (ja lisäksi ympäristövahingoilta).

Tilaa voiteluaineita verkossa Motointegratorilta

Motointegratorista voit helposti tilata voiteluaineita verkossa. Valitse monista eri valmistajista ja tuotteista. Etsitpä sitten CASTROLin, MOBILin, SACHSin, SHELLin, TEXACOn, TRW:n tai AUTOMOTIVEn voiteluaineita: verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan.

Motointegrator tarjoaa noin 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta kaikille merkeille ja valmistajille. Hyödy suoraviivaisesta tilausprosessista ja nopeasta toimituksesta 2-4 arkipäivän kuluessa.