Matkailuautosesonki 2024

Voiteluaineet

(löytyi 3 tulosta)

Voiteluaineita käytetään ajoneuvoissa monissa paikoissa. Niitä käytetään suojaamaan liikkuvia osia kulumiselta ja pitämään ne sujuvasti käynnissä. Pahimmassa tapauksessa voiteluaineiden puute voi johtaa moottorin, vaihteiston tai jarrujen merkittäviin vaurioihin.

Voiteluaineita on saatavilla lukuisina versioina eri valmistajilta. Motointegratorin verkkokaupasta voit helposti tilata haluamillasi ominaisuuksilla varustettuja voiteluaineita kaikille valmistajille ja tuotemerkeille.

Huomautuksia jäteöljyn hävittämisestä

Käytetty öljy on vaarallista jätettä. Koska se saastuttaa ympäristöä, on tärkeää antaa se sellaisen yrityksen haltuun, joka kerää ja/tai käsittelee jäteöljyä. Jäteöljyn päästäminen ympäristöön tai sen polttaminen ulkona on lainvastaista.

Ympäristön suojelemiseksi säilytä käytetty öljy sopivassa tiiviissä astiassa ennen sen viemistä keräyspisteeseen. Voit jättää jäteöljyn maksutta kunnan vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen, joita on yleensä huoltamoiden yhteydessä ja öljyjätehuollon järjestävän yrityksen toimipaikoissa.

Näytä lisää

Sijoituskriteerit
Rasvapistooli BORG-HICO SMC010/1 Kappale
Valmistaja:   BORG
Valmistajan numero:   SMC010/1 SZT
0,36 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Voitelulaite SKF LAGD 125/FFP2
Valmistaja:   SKF
Valmistajan numero:   LAGD 125/FFP2 /SKF/
72,80 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Voitelulaite SKF LAGD 125/HMT68
Valmistaja:   SKF
Valmistajan numero:   LAGD 125/HMT68 /SKF/
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Millaisia voiteluaineita on olemassa?

Voiteluaineita käytetään autoissa eri paikoissa. Erityisesti moottori- ja voimansiirtoöljyillä ja -rasvoilla on merkitystä. Voiteluaineita käytetään erottamaan toiminnallisesti toisiinsa liittyvät pinnat toisistaan. Tavoitteena on minimoida kuluminen ja samalla maksimoida haluttu voimansiirto. Voiteluaineita käytetään myös pintojen suojaamiseen.

On olemassa erilaisia voiteluaineita. Tämä johtuu myös siitä, että kunkin aineen on täytettävä omat tehtävänsä. Aineet voidaan erottaa toisistaan niiden yhteyttämistilan mukaan. On esimerkiksi nestemäisiä voiteluaineita, kuten voiteluöljy. Kiinteitä voiteluaineita ovat esimerkiksi grafiitti ja rasvat. Ilma on kaasumainen voiteluaine sopivassa ympäristössä.

Markkinoilla on saatavilla lukuisia voitelutuotteita. Ne perustuvat yleensä öljyihin, joita kuitenkin täydennetään muilla lisäaineilla. Nämä lisäaineet, joita kutsutaan myös lisäaineiksi, antavat voiteluaineille halutut erityisominaisuudet. Nämä ominaisuudet voivat vaikuttaa esimerkiksi viskositeettiin, mutta niillä voi olla merkitystä myös varastoinnin kannalta.

Mihin voiteluaineita käytetään autoissa?

Voiteluaineita käytetään autossa monissa eri paikoissa. Yksi esimerkki tästä ovat jarruvoiteluaineet. Niiden tarkoituksena on suojata liikkuvia jarrukomponentteja korroosiovaurioilta mahdollisimman pitkään. Jarruvoiteluaineita käytetään myös pitämään jarrut hiljaisina ja sujuvasti toimivina.

Moottoriöljyn pitäisi suojata moottoria kulumiselta ja optimoida moottorin käynnistys- ja lämpenemistoiminnot. Tätä varten moottoriöljyihin on lisätty erityisiä matalalämpötilaominaisuuksia.

Moottorin sisäiset puhdistusaineet ovat myös voiteluaineita, ja niitä käytetään pääasiassa autoissa, joissa ei ole turboahtimia. Nämä aineet ovat välttämättömiä öljynvaihtoa edeltävässä vaiheessa. Sisäiset puhdistusaineet poistavat jäämiä ja muita hiukkasia moottorilohkosta. Tämä optimoi moottorin suorituskyvyn ja parantaa polttoainetehokkuutta.

Vaihteistoöljyjä käytetään varmistamaan optimaalinen kitkakäyttäytyminen myös kylmäkäynnistyksen aikana, mikä minimoi kulumisen.

Ajoneuvon pyöränlaakerit on voideltava rasvoilla. Voitelurasvat suojaavat korroosiolta ja niillä on vettä hylkivä vaikutus. Aineiden korkea kestävyys on tässä yhteydessä tärkeää.

Mitä tapahtuu, jos ajoneuvon voiteluaineet loppuvat?

Jokaisella ajoneuvon voiteluaineella on tietty tehtävä. Jos voiteluaine puuttuu, tämä toiminto menetetään ja syntyy monenlaisia vaurioita. Tämä ei aina tapahdu välittömästi. Jos voiteluaineen tehtävänä on esimerkiksi vähentää kulumista pitkällä aikavälillä, sen puute ei johda välittömästi näkyviin vaurioihin. Ennemmin tai myöhemmin tämä vaurio kuitenkin syntyy kiihtyneen kulumisen vuoksi.

Moottoriöljyä käytetään esimerkiksi moottorin liikkuvien osien voiteluun ja likahiukkasten poistamiseen. Jos moottoriöljyä on liian vähän, sen huomaa nopeasti. Moottorin käynnistyminen kestää kauemmin eikä se enää käy tasaisesti. Käynnistettäessä saattaa myös kuulua kolisevaa ääntä. Jos moottorissa oleva vika pysyy hoitamattomana pidemmän aikaa, mäntä voi deformoitua. Tämä puolestaan voi johtaa vakavaan moottorivaurioon.

Yleisesti ottaen voiteluaineiden puute voi johtaa ongelmiin monilla auton osa-alueilla. Tämä koskee esimerkiksi venttiilikannen tiivisteitä, tiivisterenkaita, pyöränlaakereita jne.

Syyt voiteluaineiden puutteeseen

Voiteluaineen puute autossa voi johtua monista eri syistä. Jos esimerkiksi täytät öljyä säännöllisesti (ja vaihdat myös öljynsuodattimen säännöllisesti tai teetät sen korjaamolla), öljyä pitäisi olla riittävästi kaikissa tärkeissä paikoissa. Jos voiteluaineita on liian vähän, autosta saattaa vuotaa öljyä - tämä pitäisi olla melko helppo havaita.

Jos huomaat, että autostasi vuotaa öljyä, siihen voi olla useita syitä. Öljypohjan tyhjennystulpassa tai öljynsuodatinkotelossa voi olla vuoto. Toinen syy voi olla vuotava öljypohja. Tämä johtuu usein öljypohjan tiivisteestä. Myös putkiston, sylinterikannen tiivisteen, venttiilikannen tiivisteen tai turbon letkun tiivisteen vuotaminen ovat mahdollisia syitä öljyn puutteelle.

Esimerkki: Myöhästyneen öljynvaihdon oireet

Öljyn tai öljynsuodattimen vaihtamisessa on aina noudatettava valmistajan suosittelemia vaihtovälejä. Tästä riippumatta öljyn puutteesta voiteluaineena on erilaisia oireita. Niihin kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Öljyn merkkivalo ilmoittaa ongelmasta.
  • Moottorista kuuluu kolinaa.
  • Kun tarkistat öljytason, huomaat, että se on laskenut alle merkityn vähimmäistason.
  • Löydät öljylammikon ajoneuvosi alta. Tässä tapauksessa autosi on todennäköisesti hinattava pois, jotta vältytään vakavilta moottorivaurioilta (ja ympäristövahingoilta).

Tilaa voiteluaineita Motointegratorin verkkokaupasta

Voit helposti tilata voiteluaineita Motointegratorin verkkokaupasta. Valitse laajasta valmistajien ja tuotteiden valikoimasta. Olivatpa voiteluaineet CASTROLilta, MOBILilta, SACHSilta, SHELLiltä, TEXACOlta, TRW:ltä tai AUTOMOTIVElta: verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan.

Motointegrator tarjoaa noin 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta kaikille merkeille ja valmistajille. Hyödy mutkattomasta tilausprosessista ja nopeasta toimituksesta 2-4 arkipäivän kuluessa.