Erikoistarjous - pakettiauto

Ei löytynyt tuloksia hakusanalle

Ilmoitus käytetyn öljyn hävittämisestä

Jäteöljyasetuksen mukaan olemme velvollisia ottamaan takaisin maksutta seuraavat käytetyt öljyt: -- Polttomoottoriöljy -- Vaihteistoöljy -- Öljynsuodattimet ja öljyjäämät, joita syntyy säännöllisesti öljynvaihdon yhteydessä. Voit palauttaa meille sen määrän käytettyä öljyä, joka vastaa meiltä ostamaasi määrää.

Hyväksyntäpisteemme on:

Motointegrator.fi - Käytettyjen öljyjen keräyspiste
Cleverlog-Autoteile GmbH
Westhafenstr. 1
13353 Berliini
Saksa

Voit lähettää käytetyn öljyn vastaanottopisteeseemme, ja toimituskulut ovat täällä omalla kustannuksellasi. Sopivat käytetyn öljyn keräyspisteet löydät myös Internetistä tai paikallislehdistä.

Huomaa: Käytettyyn öljyyn voidaan soveltaa erityisiä kuljetusehtoja. Haluamme myös huomauttaa, että vastaanottopisteessämme on laitos, jossa voit vaihtaa öljysi ammattimaisesti.

Jos olet kaupallinen loppukäyttäjä, huomaa, että saatamme käyttää kolmansia osapuolia täyttääksemme osallistumisvelvoitteemme sinua kohtaan.

Näytä lisää

Valitettavasti kyselyyn ei löytynyt tuloksia.

Ota meihin yhteyttä!

Tarvitsetko apua tuotteen löytämisessä?

Käytä chattia: Aloita chat

Mihin jarrunestettä tarvitaan?

Jarrunesteet ovat hydraulinesteitä, joilla on suuri merkitys ajoneuvon toiminnassa. Ne varmistavat, että jarrupolkimen paineen aiheuttama voima siirtyy pyöräjarruun. Ajoneuvo ajaa hitaammin.

Jarrunesteillä on voimansiirron lisäksi myös muita tehtäviä. Ne toimivat voiteluaineina jarrujärjestelmän liikkuvissa osissa ja estävät ruostumista. Ennen kaikkea ne ovat kuitenkin vastuussa jarrun toimivuudesta. Siksi on entistäkin tärkeämpää, että jarruneste on riittävän vahvaa. Tämä on ainoa tapa varmistaa tieliikenteen turvallisuus.

Missä jarruneste sijaitsee autossa?

Jarrunestesäiliö sijaitsee konepellin alla. Se on yleensä harmaa säiliö, jossa on vastaava merkintä. Uudemmissa autoissa on läpinäkyvät säiliöt, joissa on näkyvät minimi- ja maksimimerkinnät. Vanhemmissa ajoneuvoissa jarruneste on usein metallisessa säiliössä.

Merkkejä siitä, että muutos on tarpeen

Jarruneste tarkistetaan yleensä kahden vuoden välein ajoneuvon tarkastuksen yhteydessä. Pitkän aikavälin turvallisuuden varmistamiseksi on järkevää mitata nestetaso myös näiden kahden vuoden aikana.

Ensimmäinen merkki riittämättömästä jarrunesteestä on jarrutustehon heikkeneminen. Huomaat tämän, kun jarrutusmatka pitenee. Toinen osoitus on se, että jarrupoljin painuu helposti ja lähes ilman vastusta ja reagoi myöhään. Jos jarrut vinkuvat tai jopa pettävät kokonaan, sinun on seuraavaksi käytävä korjaamolla.

Mitä tapahtuu, jos jarrunestettä ei vaihdeta?

Jarrunesteillä on useita tehtäviä. Ne varmistavat turvallisen jarrutuksen, mutta myös voitelevat jarrujärjestelmän ja suojaavat sitä korroosiolta. Jos jarrunestettä on liian vähän, jarrut eivät toimi kunnolla ja saattavat jopa pettää kokonaan.

On myös vaarallista, jos jarrunesteeseen pääsee vettä. Jarrunesteet ovat hygroskooppisia, eli ne voivat imeä ja liuottaa vettä. Jos nestettä ei vaihdeta tällaisessa tapauksessa, liuennut vesi voi haihtua kupliksi korkeissa lämpötiloissa ja heikentää siten jarrutustehoa huomattavasti. Vesi edistää myös ruosteen muodostumista jarrumäntään ja vähentää voiteluominaisuuksia. Tämä koskee tavanomaisia glykolipohjaisia jarrunesteitä. Silikonipohjaiset nesteet eivät voi imeä ja liuottaa vettä. Ne hylkivät sitä, minkä vuoksi muutoksia ei tarvita.

Vaihda jarrunesteet

Jarruneste on vaihdettava viimeistään kahden vuoden kuluttua - riippumatta ajokilometreistä. Tämä koskee kuitenkin vain ajoneuvojen omistajia, joissa on hydrauliset jarrut. Jos sinulla on jo kokemusta jarrunesteen vaihdosta, voit tehdä työn itse. Muussa tapauksessa ota yhteyttä ammattilaiseen tai korjaamoon, johon luotat. Kyse ei ole vain sinun turvallisuudestasi vaan myös muiden tienkäyttäjien turvallisuudesta. Tämän työn saa tehdä vain ammattilainen, jolla on asianmukaiset tiedot. Jarrunesteen vaihto maksaa 50-100 euroa.

Voit kuitenkin täyttää jarrunesteen itse. Varmista, että jarrujärjestelmä on tyhjennetty sen täyttämisen jälkeen. Pienetkin ilmakuplat jarrujärjestelmässä voivat myöhemmin aiheuttaa ongelmia.

Koska jarruneste ärsyttää ihoa ja silmiä, sitä on käsiteltävä varovasti. Jos moottoritilaan roiskuu öljyä vaihdon aikana, on parasta tarttua nopeasti liinaan. Jarrunesteet ovat syövyttäviä. Jo avattuja pulloja ei saa käyttää uudelleen, koska niihin on saattanut kerääntyä vettä. Varoitus: Jarrunesteet ovat vaarallisia aineita, ja ne on hävitettävä asianmukaisesti erityisjätteenä.

DOT-luokan oikea valinta

Kuten moottoriöljyn kohdalla, myös jarrunesteen ostossa on kiinnitettävä huomiota oikeaan tyyppiin. On olemassa erilaisia DOT-luokkia, jotka eroavat toisistaan lähinnä kiehumispisteen ja kylmäviskositeetin suhteen. Luokat DOT 3, 4, 5 ja 5.1 erotetaan toisistaan. Euroopassa DOT 3 ja 4 ovat tyypillisiä. Useimmissa nykyaikaisissa ajoneuvoissa käytetään DOT 4 -jarrunestettä, joten jos haluat ostaa jarrunestettä, sinun on noudatettava valmistajan ohjeita, jotta jarrujärjestelmä ei vaurioidu. Jos eri luokkiin kuuluvia jarrunesteitä, joilla on eri kiehumispisteet, sekoitetaan keskenään, ajoneuvon jarrutusteho heikkenee.

Tilaa jarrunestettä verkossa

Verkkokaupastamme löydät taatusti oikeat jarrunesteet ensiluokkaisilta valmistajilta ja huippumerkeiltä. Valikoimamme ei jätä toivomisen varaa - huippulaatua edulliseen hintaan. Samalla hyödyt nopeasta toimituksesta, erinomaisesta asiakaspalvelusta ja mutkattomasta palautuslähetyksestä.