10€ alennusta 200€ tilauksiin

Rengasavaimet

(löytyi 9 tulosta)

Autossa on oltava rengasavain pyörien ruuvien löysäämiseen tai kiristämiseen. Sen avulla voit korvata viallisen pyörän varapyörällä, jos rengas puhkeaa. Pyöräavaimella voit myös itse vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin tai päinvastoin. Lähes kaikki autonvalmistajat sisällyttävät rengasavaimen ajoneuvon alkuperäiseen varustukseen, vaikka nykyaikaisissa ajoneuvoissa ei välttämättä ole varapyörää.

On tärkeää, että rengasavain sopii vanteiden pulttien kokoon. Motointegrator-verkkokaupassa tarjoamme sinulle laajan valikoiman erilaisia auton rengasavaimia, jotka on sovitettu erityisesti ajoneuvoosi tai jotka ovat yleispäteviä eri pulttikokoja varten.

Sijoituskriteerit
Trapetsitunkki SEALEY 1,5 t 100-375 mm
Valmistaja:   SEALEY
Indeksi:   SEA 58M
50,12 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Trapetsitunkki PROFITOOL 0XPTPH0028, 2t
Valmistaja:   PROFITOOL
Indeksi:   0XPTPH0028
34,60 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
33,48 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
19,90 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ristikkoavain SEALEY 1/2 zoll/17/19/21 mm
Valmistaja:   SEALEY
Indeksi:   SEA AK2093
14,06 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Trapetsitunkki PROFITOOL 0XPTPH0027, 1t
Valmistaja:   PROFITOOL
Indeksi:   0XPTPH0027
27,79 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
78,80 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Millaisia pyöränavaimia on olemassa?

Pyöränavaimilla voi olla hyvin erilaisia malleja. Koska rengasavaimet kuuluvat olennaisena osana ajoneuvon varusteisiin, ne on pidettävä aina mukana ajoneuvossa. Normaalien, toiminnallisten muotojen lisäksi on olemassa myös hyvin kompakteja muotoja, jotka voidaan vetää ulos tai taittaa kokoon. Näiden kompaktien rengasavaimien taustalla on se, että ne vievät hyvin vähän tilaa, joten niitä on helppo säilyttää ajoneuvossa.

Yksinkertaiset pyöränavaimet

Useimmiten ajoneuvojen vakiovarusteisiin kuuluu pyöränavain vain yhdelle ruuvikoolle, esimerkiksi BMW:n tai Audin pyöränavain. Tämä yksinkertainen pyöränavain on sovitettu alkuperäisvarusteena asennettujen vanteiden pulttien kokoon. Se on usein hyvin pieni, ja ajoneuvosta riippuen se voidaan säilyttää tilaa säästävällä tavalla, esimerkiksi tavaratilan kannen alapuolella. Koska eri vanteilla on usein erilaiset kiinnityspultit, tarvitaan usein toinen pyöränavain eri vanteisiin vaihtamista varten.

Pyöränavain

Kaupassa on saatavana myös muita muunnelmia, esimerkiksi pyörän ristikkäisavaimia 3 tai 4 pultinkokoa varten, sekä pyöränavainten avaimia vain yhtä pulttikokoa varten. 4-suuntaisessa versiossa pyöränhyllyssä on neljä eri kokoa kummassakin päässä, esimerkiksi 17, 19, 21 tai 22 mm:n pyöränpulteille. Niitä on joskus saatavana ajoneuvojen alkuperäisvarusteena, mutta yleensä ne ostetaan yleispyöräavaimena. Ne ovat huomattavasti suurempia kuin ajoneuvon työkalupakissa olevat yksinkertaiset pyöränavaimet.

Henkilöautojen tavallisten pyöränavaimien pituus on 400 mm, ja hyötyajoneuvojen ja kuorma-autojen pyöränavaimilla on suurempia versioita, joiden pituus on 700 mm. Vaikka pidempi pituus on haitta ajoneuvossa säilytyksen kannalta, pidempi vipuvoima helpottaa erittäin tiukankin pyöränpultin löysäämistä. Jotkin pyörän ristikkoavaimet voidaan taittaa tilaa vievästä ristikkomuodosta tankomuotoon, mikä helpottaa tilaa säästävää säilytystä.

Jos sinulla on työkalulaatikossa hylsysarja, sinun kannattaa käyttää pyöräavainta, jossa on 3 eri pulttikoon lisäksi hylsypää. Näin voit sovittaa muita hylsyjä päähän sopiviksi (esimerkiksi hylsy ½ tuuman hylsyille), ja olet myös hyvin varustautunut muita pulttien kokoja varten. Löydät verkkokaupastamme sopivat pyöränavaimet pistorasialla sekä pistorasiat kaikissa yleisissä mitoissa.

Mitä sinun on tiedettävä pyöränavaimista?

On lähes itsestään selvää, että pyöränavaimen on sovittava pyörien tai vanteiden pultteihin. Toisen pyöränavaimen ostaminen on usein tarpeen, jos ajoneuvon työkalupakissa on vain yksinkertainen pyöränavain vanteille ja ostat toisen sarjan vanteita, joissa on talvi- tai kesärenkaat. Tämän jälkeen voit valita, ostatko toisen samanlaisen yksinkertaisen pyöränavaimen vai valitsetko yleismallisen pyöränavaimen, kuten pyörän ristikkäisavaimen.

Varmista myös, että sinulla on tarvittavat pulttien koot, kun ostat ristiavainta, sillä ristiavaimia on erilaisia malleja. Muista myös, että erityisesti alumiinivanteet on usein varustettu varkaudenestolaitteella. Normaaleja pultteja varten tarvittavan pyöränavainavaimen lisäksi tarvitset pyörää vaihtaessasi erikoisavaimen kiinnitettyä pyöränpulttia varten.

Pyöräavaimen käsittely

Älä vain laita rengasavainta tavaratilaan, vaan kiinnitä se helposti saatavilla olevaan paikkaan tavaratilassa. Motointegratorista saat myös kiinnitystarvikkeita, kuten kiristyshihnoja, edullisesti.

Etenkin pienillä yksinkertaisilla pyöränavaimilla voi käydä niin, että vipuvoima ei riitä hyvin tiukkaan pyöränpulttiin. Tässä tapauksessa kannattaa käyttää pyöräavainta, jossa on ulosvedettävä kahva. Tämä mahdollistaa tilaa säästävän varastoinnin, kun se työnnetään yhteen, mutta antaa tarvittaessa suuremman vipuvoiman, kun kahvaa pidennetään.

Jos asennat ajoneuvoosi uudet pyörät, varmista, että pyöränpultit kiristetään poikittain. Pyöränpultit on kiristettävä uudelleen 50-100 km:n ajon jälkeen. Viallisia pyöränpultteja ei saa käyttää uudelleen, vaan ne on vaihdettava.

Älä kiristä pyöränpultteja liikaa valmistajan ohjeiden mukaisesti esimerkiksi käyttämällä pyöränavainta pidennettyä lisäosaa. Erityisesti alumiinivanteet on valmistettu suhteellisen pehmeästä materiaalista, ja ne voivat vaurioitua. Ajoneuvosta, vanteesta ja pyörän pulttien määrästä riippuen vanteen kiristämiseen on olemassa erilaisia maksimivääntömomentteja. Vastaavat arvot löytyvät ajoneuvon käyttöoppaasta, valtuutetusta korjaamosta sekä rengas- ja vannekauppiaalta.

Motointegratorilta saat huippulaadukkaita pyöränavaimia esimerkiksi seuraavilta toimittajilta:

  • HAZET
  • TOPTUL
  • SEALEY SEA
  • MAMMOOTH
  • HANS

Olet turvallisella puolella, jos käytät momenttiavainta pyörien vaihtamiseen. Tällä asetetaan suurimmat sallitut vääntömomentit, eikä pyöränpulttien tai muiden ruuvien ylikiristämisen vaaraa enää ole. Motointegratorista löydät pyörä- ja momenttiavaimet edullisesti premium-valmistajilta.