-5€ kaikesta

Rengasavaimet

(löytyi 9 tulosta)

Autossa tarvitaan rengasavainta pyörien pulttien löysäämiseen tai kiristämiseen. Näin voit vaihtaa viallisen pyörän varapyörään, jos rengas puhkeaa. rengasavaimella voit myös itse vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin tai päinvastoin. Lähes kaikki autonvalmistajat sisällyttävät rengasavaimen ajoneuvon alkuperäisvarusteisiin, vaikka nykyaikaisissa ajoneuvoissa ei välttämättä ole varapyörää.

On tärkeää, että rengasavain on sovitettu vanteiden pulttien kokoon. Motointegrator-verkkokaupassa tarjoamme sinulle laajan valikoiman erilaisia autojen rengasavaimia, jotka on suunniteltu erityisesti ajoneuvollesi tai yleismallisia eri pultinkokoja varten.

Valmistaja CONTITECH
Sijoituskriteerit
84,89 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Trapetsitunkki SEALEY 1,5 t 100-375 mm
Valmistaja:   SEALEY
Valmistajan numero:   58M
44,96 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
43,04 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Ristikkoavain SEALEY 1/2 tuumaa/17/19/21 mm
Valmistaja:   SEALEY
Valmistajan numero:   AK2093
18,05 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
39,87 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
22,93 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Trapetsitunkki PROFITOOL 0XPTPH0028, 2t
Valmistaja:   PROFITOOL
Valmistajan numero:   0XPTPH0028
20,65 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Trapetsitunkki PROFITOOL 0XPTPH0027, 1t
Valmistaja:   PROFITOOL
Valmistajan numero:   0XPTPH0027
14,41 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Ristikkoavain, pyörä HANS 17, 19, 21, 23 mm (Pituus: 400mm)
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   1474-16
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Mitä rengasavaimia on saatavilla?

Rengasavaimilla voi olla hyvin erilaisia malleja. Koska rengasavaimet ovat olennainen osa ajoneuvon varustusta, niitä olisi aina pidettävä ajoneuvossa. Normaalien, käytännöllisten muotojen lisäksi on olemassa myös hyvin kompakteja muotoja, jotka ovat ulosvedettäviä tai kokoontaitettavia. Näiden kompaktien pyöräavainten taustalla on niiden pieni tilantarve, minkä ansiosta niitä on helppo säilyttää ajoneuvossa.

Yksinkertainen rengasavain

Useimmiten ajoneuvon vakiotyökalupakista löytyy rengasavain vain yhtä pulttikokoa varten, esimerkiksi BMW:n rengasavain tai Audin rengasavain. Tämä yksinkertainen rengasavain on sovitettu alkuperäisvarusteena asennettujen vanteiden pulttien kokoon. Se on usein hyvin pieni, ja sitä voidaan ajoneuvosta riippuen säilyttää tilaa säästävällä tavalla, esimerkiksi tavaratilan kannen alapuolella. Koska eri vanteissa on usein erilaiset kiinnityspultit, tarvitaan usein ylimääräinen rengasavain muiden vanteiden vaihtamista varten.

Ristikkoavain

Markkinoilla on saatavana yhden pultin koon rengasavainten lisäksi myös muita vaihtoehtoja, esimerkiksi ristikkoavaimia 3 tai 4 pultin koolle. 4-suuntaisessa versiossa ristikkoavain tarjoaa 4 eri kokoa kummassakin päässä, esimerkiksi 17, 19, 21 tai 22 mm:n pyöräpulteille. Niitä on joskus saatavana ajoneuvojen alkuperäisvarusteena, mutta yleensä ne ostetaan yleispyöräavaimena. Ne ovat huomattavasti suurempia kuin ajoneuvon työkalupakissa olevat yksinkertaiset rengasavaimet.

Henkilöautojen vakiovarusteena olevien rengasavainten pituus on 400 mm, hyötyajoneuvojen tai kuorma-autojen osalta on saatavana suurempia versioita, joiden pituus on 700 mm. Vaikka pidempi pituus on haitta ajoneuvossa säilytyksen kannalta, pidempi vipuvoima helpottaa erittäin tiukankin pyöränpultin löysäämistä. Jotkin pyöräavainavaimet voidaan taittaa tilaa vievästä ristimäisestä muodosta tankomuotoon, mikä helpottaa huomattavasti tilaa säästävää säilytystä.

Jos sinulla on työkalulaatikossa hylsyavaimella varustettu avainsarja, sinun kannattaa käyttää rengasavainta, jossa on 3 eri pultinkoon lisäksi hylsyavaimen pää. Näin voit kiinnittää muita hylsyavainpäätä vastaavia hylsyavaimia (esim. pidike 12 tuuman hylsyavaimille) ja olet hyvin varustautunut myös muita pulttipäätä varten. Löydät verkkokaupastamme sopivat hylsyavaimella varustetut pyöräavainten pidikkeellä varustetut pyöräavaimet sekä hylsyavaimet kaikissa yleisimmissä mitoissa.

Mitä sinun on otettava huomioon rengasavaimissa?

On lähes itsestään selvää, että rengasavaimen on sovittava pyörien tai vanteiden pultteihin. Usein on tarpeen ostaa ylimääräinen rengasavain, jos ajoneuvon työkalupakissa on vain yksinkertainen rengasavain vanteille ja ostaa toinen vanteiden sarja talvi- tai kesärenkailla. Silloin voit valita, ostatko toisen sopivan yksinkertaisen rengasavaimen vai valitsetko yleisrengasavaimen, kuten ristikkoavaimen.

Kun ostat ristikkoavaimen, varmista myös, että tarvittavat pulttien koot ovat saatavilla, sillä ristikkiavaimia on erilaisia. Muista myös, että erityisesti alumiinivanteissa on usein varkaussuojaus. Normaaleja pultteja varten tarvittavan rengasavaimen lisäksi tarvitset pyörän vaihtoa varten erikoisavaimen suojatulle pyöränpultille.

Rengasavaimen käyttö

Älä vain laita rengasavainta tavaratilaan, vaan kiinnitä se helposti saatavilla olevaan paikkaan tavaratilassa. Kiinnitystarvikkeita, kuten kiristyshihnoja, on saatavana edullisesti myös Motointegratorilta.

Etenkin pienillä, yksinkertaisilla rengasavaimilla vipuvoima ei välttämättä riitä, jos pyöränpultit ovat hyvin kireällä. Tällöin kannattaa käyttää rengasavainta, jossa on ulosvedettävä kahva. Tämä mahdollistaa tilaa säästävän säilytyksen, kun jakoavain on taitettu kokoon, mutta kahvaa pidentämällä saat tarvittaessa suuremman vipuvoiman.

Jos asennat ajoneuvoosi uudet pyörät, varmista, että pyöränpultit kiristetään poikittain. Pyöränpultit on kiristettävä uudelleen 50-100 km:n ajon jälkeen. Viallisia pyöränpultteja ei saa käyttää uudelleen, vaan ne on vaihdettava.

Älä kiristä pyöränpultteja liikaa valmistajan ohjeiden mukaisesti esimerkiksi käyttämällä rengasavainta pidennettyä lisäosaa. Erityisesti alumiinivanteet ovat suhteellisen pehmeää materiaalia ja voivat vaurioitua. Ajoneuvosta, vanteesta ja pyöränpulttien määrästä riippuen on olemassa erilaisia maksimimomentteja, joilla vanne voidaan kiristää. Vastaavat arvot löytyvät ajoneuvon käsikirjasta, valtuutetusta ammattikorjaamosta sekä rengas- ja vannekauppiaalta.

Motointegratorilta saat laadukkaat rengasavaimet, esimerkiksi seuraavilta valmistajilta:

  • HAZET
  • TOPTUL
  • SEALEY SEA
  • MAMMOOTH
  • HANS

Olet turvallisella puolella, jos käytät momenttiavainta pyöränvaihdossa. Tällä asetetaan suurimmat sallitut vääntömomentit, eikä enää ole vaaraa, että pyöränpultit tai muut pultit kiristetään liikaa. Motointegratorista löydät premium-valmistajien rengasavaimet ja momenttiavaimet kohtuulliseen hintaan.