5% alennusta koko valikoimasta

Jarrusatulan asennussarjat

(löytyi 2642 tulosta)

Jarrusatulan korjaussarja on pelastajasi hätätilanteessa. Jos ajoneuvosi jarrusatula on kulunut tai jopa viallinen, nopea korjaus on välttämätöntä. Muussa tapauksessa on olemassa vakava hengenvaara - jarrut voivat pettää. Motointegratorilta voit tilata jarrusatulan korjaussarjan kätevästi verkossa ajoneuvoosi sopivaksi, olipa kyseessä Honda CX 500, Ford Fiesta tai Mazda 6.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Jarrusatulan asennussarjat.

Kaikki valmistajat

Mikä on jarrusatula?

Jarrusatula on tärkeä osa auton jarrujärjestelmää. Kun kuljettaja haluaa jarruttaa, hän painaa jarrupoljinta. Näin hän panee useita prosesseja liikkeelle huomaamattaan. Polkimen paine saa jarrunesteen työntymään jarrusatulaan. Jarrusatulan sisällä on mäntä, jonka sisään tuleva jarruneste saa liikkeelle.

Tämän seurauksena jarrupalat painuvat jarrulevyjä vasten, jotka puolestaan käynnistävät varsinaisen jarrutusprosessin. Ne painavat jarrupalat renkaita vasten ja luovat kitkaa, joka saa pyörät hidastumaan.

Viallisen jarrusatulan syyt

Jarrusatula on tyypillinen kuluva osa, joka on vaihdettava ajoneuvoihin useita kertoja niiden elinkaaren aikana. Se, kuinka usein tarvitset jarrusatulan korjaussarjan, riippuu ajo- ja jarrutuskäyttäytymisestäsi sekä ajoneuvon kunnosta. Jarrusatulan vian yleisiä syitä ovat:

 • Korroosio: Erityisesti viileinä syys- ja talvikuukausina jarrut altistuvat säännöllisesti kosteudelle, eivätkä ne useinkaan kuivu moneen tuntiin. Tähän lisätään tiesuolan aiheuttama rasitus, jonka tarkoituksena on pitää talvitiet vapaina jäästä. Näiden tekijöiden vuoksi jarrusatulan mäntä ruostuu ja pystyy suorittamaan tavanomaisen liikkeensä vain vastustaen. Tämän seurauksena kuluminen lisääntyy. Tämä johtaa ennemmin tai myöhemmin siihen, että jarru ei enää kehitä täyttä jarrutustehoaan.
 • Huolto: Jarrunesteet on pääsääntöisesti vaihdettava autoosi viimeistään kahden vuoden kuluttua osana asiakaspalvelua. Muuten jarrusatulat voivat vaurioitua.
 • Väärä asennus: Jos jarrusatulaa ei ole asennettu oikein, se voi aiheuttaa vaurioita. Se voi myös rajoittaa jarrun toimintaa.

Myös jarrupalojen vaihtamisen yhteydessä tapahtuva virheellinen käsittely voi olla ongelmallista. Perinteisen mekaanisen käsijarrun nollaamiseen tarvitaan monissa ajoneuvomalleissa erikoistyökaluja. Jos ajoneuvon omistajalla ei ole tätä käsillä, hän voi yrittää käyttää putkiavainta - sillä voi olla kohtalokkaita seurauksia jarrusatulan kunnon kannalta.

Miten kertoa, onko jarrusatula viallinen?

Viallisia jarrusatuloita ei ole helppo tunnistaa ajon aikana. Siksi on entistäkin tärkeämpää, että niiden kunto tarkistetaan säännöllisesti asiakaspalvelussa tai erikoisliikkeessä. Jos jarrusatuloiden kulumisesta ilmenee jokin seuraavista merkeistä, niiden kunto on tarkistettava välittömästi:

 • Kun ajetaan alhaisella nopeudella, kuuluu hiova tai vinkuva ääni.
 • Auto kuluttaa yhtäkkiä tavallista enemmän polttoainetta.
 • Auton renkaista tulee polttava haju.
 • Jarrukiekko on muuttunut siniseksi.
 • Savua syntyy.
 • Jarrupalat ovat erityisen kuluneet.
 • Jarrupölyä muodostuu epätavallisen paljon.

Yksinkertainen testi, jonka voi tehdä ilman työkaluja, koskee renkaiden lämpötilaa. Tunnustele pyörien ja vanteiden lämpötilaa lyhyen ajon jälkeen, jolloin sinun ei ole tarvinnut jarruttaa paljon. Jos yksittäiset pyörät ovat kuumempia kuin muut, voit melkein tilata jarrusatulan korjaussarjan.

 • Vihje: Kuuluko jarrusatulasta kolinaa? Todennäköisesti ohjaustapit ovat kuluneet. Tässä tapauksessa tarvitset jarrusatulan ohjaustapin korjaussarjan kierteiden korjaamiseen. Joidenkin kierteitettyjen holkkien lisäksi ne sisältävät myös sopivia työkaluja, kuten porakoneen, hanan ja porausmallin.

Osta jarrusatulan korjaussarja: Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun tulisi varoa

Autosi korjaamiseen tarvitset yhden jarrusatulan korjaussarjan asennuspuolta kohti. Tarkista etukäteen, mitä työkaluja tarvitset - jotkin ajoneuvot vaativat erikoistyökaluja. Pidä jarrusatulan korjaussarjan lisäksi jarrunestettä käsillä. Muuten, toisin kuin jarrupalat, jarrusatulaa ei tarvitse vaihtaa tai korjata pareittain.

 • Vinkki: Motointegrator helpottaa sinua valitsemaan oikeat jarrusatulan kiinnityssarjat ajoneuvoosi, olipa kyseessä sitten Mercedes Benz W169, Unimog 424 tai jokin muu malli. Valitse ensin ajoneuvosi merkki ja sitten tarkka malli. Tämän jälkeen suodatin näyttää sinulle vain korjaussarjat, jotka ovat yhteensopivia ajoneuvosi kanssa.

Osta jarrusatulan korjaussarja Motointegratorilta: salamannopea toimitus

Tarvitsitpa sitten takajarrusatulan tai etujarrusatulan korjaussarjaa, löydä Motointegratorista noin 5 miljoonaa varaosaa kaikkiin suurimpiin automerkkeihin. Luota lukuisten premium-valmistajien ensiluokkaiseen laatuun.

Motointegrator on ensimmäinen osoite varaosien hankkimiseen. Onko sinulla vielä kysyttävää? Asiantunteva asiakaspalvelumme on käytettävissänne. Asiakkaidemme erittäin hyvät arvostelut todistavat Motointegratorin verkkokaupan korkeasta laadusta. Tilaa jarrusatulan korjaussarja verkossa nyt ja odota salamannopeaa toimitusta 2-4 arkipäivän kuluessa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Jarrusatulan asennussarjat

Sijoituskriteerit