-5€ kaikesta

Jarrusatulan asennussarjat

(löytyi 2640 tulosta)

Jarrusatulan korjaussarja on pelastajasi hätätilanteessa. Jos ajoneuvosi jarrusatula on kulunut tai jopa viallinen, nopea korjaus on ehdottoman tärkeää. Muussa tapauksessa on olemassa vakava vaara hengelle ja ruumiille - jarrut voivat pettää. Motointegratorista voit tilata kätevästi verkossa ajoneuvoosi sopivan jarrusatulan korjaussarjan, olipa kyseessä sitten Honda CX 500, Ford Fiesta tai Mazda 6.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Jarrusatulan asennussarjat.

Kaikki valmistajat

Mikä on jarrusatula?

Jarrusatula on tärkeä osa auton jarrujärjestelmää. Kun kuljettaja haluaa jarruttaa, hän painaa jarrupoljinta. Tajuttomasti tämä käynnistää useita prosesseja. Jarrupolkimen painallus varmistaa, että jarrunestettä painetaan kohti jarrusatulaa. Jarrusatulan sisällä on mäntä, jonka sisään tuleva jarruneste saa liikkeelle.

ITämän seurauksena jarrupalat painuvat jarrulevyjä vasten, jotka puolestaan käynnistävät varsinaisen jarrutusprosessin. Ne painavat jarrupalat renkaita vasten ja tuottavat kitkaa, joka saa pyörät hidastumaan.

Viallisen jarrusatulan syyt

Jarrusatula on tyypillinen kulutusosa, joka on vaihdettava useita kertoja ajoneuvon elinkaaren aikana. Se, kuinka usein jarrusatulan korjaussarjaa tarvitaan, riippuu ajo- ja jarrutuskäyttäytymisestäsi sekä ajoneuvon kunnosta. Jarrusatulan vian yleisiä syitä ovat:

 • Korroosio: Erityisesti viileinä syys- ja talvikuukausina jarrut altistuvat säännöllisesti kosteudelle, eivätkä ne useinkaan kuivu moneen tuntiin. Tähän lisätään tiesuolan aiheuttama rasitus, jonka tarkoituksena on pitää talvitiet vapaina jäästä. Nämä tekijät aiheuttavat sen, että jarrusatulan mäntä ruostuu, ja se voi suorittaa tavanomaisen liikkeensä vain vastuksella. Tämän seurauksena kuluminen lisääntyy. Tämä johtaa ennemmin tai myöhemmin siihen, että jarru ei enää kehitä täyttä jarruvoimaansa.
 • Hoito:Yleensä jarruneste on vaihdettava autoosi viimeistään kahden vuoden kuluttua osana huoltopalvelua. Muuten jarrusatulat voivat vaurioitua.
 • Virheellinen asennus: Jos jarrusatulaa ei ole asennettu oikein, se voi aiheuttaa vaurioita. Se voi myös rajoittaa jarrun toimintaa.

Myös jarrupalojen vaihtamisen yhteydessä tapahtuva virheellinen käsittely voi olla ongelmallista. Perinteisen mekaanisen käsijarrun nollaukseen tarvitaan monissa ajoneuvomalleissa erikoistyökaluja. Jos ajoneuvon omistajalla ei ole niitä käsillä, hän voi yrittää käyttää putkiavainta - sillä voi olla kohtalokkaita seurauksia jarrusatulan kunnon kannalta.

Miten tunnistaa, onko jarrusatula viallinen?

Viallisia jarrusatuloita ei ole helppo tunnistaa ajon aikana. Siksi on sitäkin tärkeämpää, että niiden kunto tarkastetaan säännöllisesti asiakaspalvelukeskuksessa tai erikoiskorjaamossa. Jos havaitset jonkin seuraavista kuluneiden jarrusatuloiden merkistä, niiden kunto on tarkistettava välittömästi:

 • Jos ajat alhaisella nopeudella, kuulet narskuvia tai narisevia ääniä.
 • Auto kuluttaa yhtäkkiä tavallista enemmän polttoainetta.
 • Ajoneuvon renkaasta lähtee palava haju.
 • Jarrukiekko on värjätty siniseksi.
 • Savun muodostuminen.
 • Jarrupalat ovat erityisen kuluneet.
 • Jarrupölyä muodostuu epätavallisen paljon.

Yksinkertainen testi, jonka voit tehdä ilman monia apuvälineitä, koskee renkaiden lämpötilaa. Tunnustele renkaiden ja vanteiden lämpötilaa lyhyen ajon jälkeen, jolloin sinun ei ole tarvinnut juurikaan jarruttaa. Jos yksittäiset pyörät ovat kuumemmat kuin muut, voit melkein tilata jarrusatulan korjaussarjan.

 • Vinkki: Onko jarrusatulasta kuulunut kolinaa? Silloin ohjaustapit ovat todennäköisesti kuluneet. Tässä tapauksessa tarvitset jarrusatulan ohjaustappien korjaussarjan, jolla voit korjata kierteet. Ne sisältävät joidenkin kierteitettyjen holkkien lisäksi myös sopivia työkaluja, kuten askelporan, vesihanan ja poraussablonin.

Jarrusatuloiden korjaussarjan ostaminen: Mitä sinun tulisi huomioida

Tarvitset autosi korjaamiseen yhden jarrusatulan korjaussarjan asennuspuolta kohti. Tarkista etukäteen, mitä työkaluja tarvitset - jotkin ajoneuvot vaativat erikoistyökaluja. Pidä jarrusatulan korjaussarjan lisäksi myös jarrunestettä käden ulottuvilla. Toisin kuin jarrupaloja, jarrusatulaa ei muuten tarvitse vaihtaa tai korjata pareittain.

 • Vinkki: Motointegrator helpottaa sinua valitsemaan oikeat jarrusatulan kiinnityssarjat ajoneuvoosi, olipa kyseessä Mercedes Benz W169, Unimog 424 tai muu malli. Valitse ensin ajoneuvosi merkki ja sitten tarkka malli. Tämän jälkeen suodatin näyttää sinulle vain ajoneuvosi kanssa yhteensopivat korjaussarjat.

Osta jarrusatulan korjaussarja Motointegratorilta: salamannopea toimitus

Tarvitsitpa sitten jarrusatulan korjaussarjaa eteen tai taakse, Motointegratorista löydät noin 5 miljoonaa varaosaa kaikkiin suosittuihin automerkkeihin. Voit luottaa lukuisten premium-valmistajien ensiluokkaiseen laatuun.

Motointegrator on ensimmäinen asiointipisteesi varaosien tilaamisessa. Onko sinulla kysyttävää? Asiantunteva asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua mielellään. Asiakkaidemme erittäin hyvät arvostelut todistavat Motointegrator-verkkokaupan korkeasta laadusta. Tilaa jarrusatuloiden korjaussarja verkosta nyt ja odota salamannopeaa toimitusta 2-4 arkipäivän kuluessa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Jarrusatulan asennussarjat

Sijoituskriteerit