Raitisilmasuodattimet

Keräysaltaat

(löytyi 2 tulosta)

Jokaisessa polttomoottorilla varustetussa ajoneuvossa käytetään erityistä moottoriöljyä moottorin liikkuvien osien kulumisen vähentämiseksi. Prosessin aikana moottoriöljy altistuu korkeille paineille ja lämpötiloille, ja ajan mittaan se rikastuu hienoimmilla likahiukkasilla (esimerkiksi nokihiukkasilla), joita öljynsuodatin ei pysty suodattamaan pois. Vanhemmissa moottoreissa polttoainetta voi joutua myös moottoriöljyyn, jos männänrenkaat eivät enää tiivistä palotilaa tiiviisti. Ajan myötä moottoriöljyn erityisominaisuudet muuttuvat, joten se on vaihdettava öljynvaihdolla. Oikeilla työkaluilla öljynvaihto on helppo tehdä itse. Motointegratorin palkitusta verkkokaupasta löydät kaiken tippakaukaloista öljynimupumppuihin, jotta ajoneuvosi öljynvaihto olisi helpompaa.

Varaosat febi bilstein
Sijoituskriteerit
Keräysastia JAWOPLAST JAWO EKO-OIL 2013
Valmistaja:   JAWOPLAST
Valmistajan numero:   JAWO 2013
10,73 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Keräysastia JAWOPLAST JAWO 2015
Valmistaja:   JAWOPLAST
Valmistajan numero:   JAWO 2015
4,66 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Mitä öljynvaihdon yhteydessä on noudatettava?

Haluamme selittää sinulle, mitä sinun on muistettava öljynvaihdon yhteydessä. Säännölliset öljynvaihdot varmistavat moottorin pitkän käyttöiän ja sen, että moottorin suorituskyky, pakokaasujen käyttäytyminen ja polttoaineenkulutus pysyvät vakiona mahdollisimman pitkään. Öljyn vaihtaminen auttaa myös säilyttämään ajoneuvon arvon. Muista, että myös öljynsuodatin on vaihdettava jokaisen öljynvaihdon yhteydessä. Motointegratorilta on saatavana uusia öljynsuodattimia premium-valmistajilta kohtuulliseen hintaan.

Kuinka usein öljynvaihto on tarpeen?

Autonvalmistajat määrittelevät öljynvaihtovälit kunkin moottorin tuotannosta lähtien, ja voit lukea ne ajoneuvon käyttöoppaasta. Moottorityypistä riippuen 15 000-40 000 km:n huoltovälit ovat sääntö.

Ajokilometreistä riippumatta moottoriöljy menettää kuitenkin myös erityisominaisuuksiaan iän myötä. Esimerkiksi lyhyen matkan kuljettajat saattavat tarvita useita vuosia saavuttaakseen seuraavan öljynvaihtopäivän edellyttämät kilometrit. Me Motointegratorissa suosittelemme kuitenkin, että et välttämättä odota kilometrirajan täyttymistä, vaan vaihdat moottoriöljyn viimeistään 2 vuoden välein. Jos ajat aina lyhyitä matkoja, käynnistät moottorin usein kylmänä, eikä moottori ole aina käyttölämpötilassa lyhyillä matkoilla. Tämä rasittaa moottoriöljyä enemmän kuin pitkät matkat. Motointegratorin työkaluilla, kuten muovisilla tai ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla tippakaukaloilla, öljynvaihto on lastenleikkiä.

Miten öljynvaihto suoritetaan?

Voit tietysti vaihtaa öljyn erikoisliikkeessäsi, riippumattomassa korjaamossa tai monilla huoltoasemilla, joilla on oma korjaamo. Öljynvaihto kuuluu myös säännöllisiin tarkastuksiin, ja se on tärkeää myös ajoneuvon takuun kannalta.

Koska öljynvaihto ei ole erityisen vaikeaa, kuljettaja voi tehdä sen melko helposti itse. Annamme sinulle vaiheittaiset ohjeet, miten se tehdään.

1. Valmistelu

mieti, missä voit vaihtaa öljyn. Muista, että moottoriöljyä ei saa joutua maaperään tai pohjaveteen. Riittävän suuret keräysastiat ovat siis perusedellytys, ja niitä saa kohtuulliseen hintaan Motointegratorilta.

Öljyn vaihtamiseen on kaksi menetelmää. Klassinen menetelmä on avata öljypohjan alla oleva öljyn tyhjennystulppa ja kerätä vuotava moottoriöljy muovisen tai ruostumattomasta teräksestä valmistetun öljyn tyhjennysastian avulla. Muista ottaa huomioon ajoneuvosi moottoriöljyn määrä. Yleensä se on 4-7 litraa. Löydät yksityiskohtaisempia tietoja ajoneuvosi ohjekirjasta.

Toinen mahdollisuus on imeä moottoriöljy moottorista öljynimuripumpulla. Öljynerotuspumppuja on saatavana käsikäyttöisinä, sähköisesti 12 voltin virralla ajoneuvon sähköjärjestelmästä tai paineilmaliitännällä kompressoria varten. Useimmissa moottoreissa on öljynmittaustikku, joka irrotetaan ja imuletku työnnetään öljynmittaustikun ohjaimeen. Varmista, että letku ulottuu öljypohjan pohjaan asti.

Tarvitset luonnollisesti myös uutta öljyä oikean määrän ja spesifikaation mukaisesti. Varmista, että käytät vain moottoriöljyjä, jotka vastaavat ohjekirjassa mainittua viskositeettia ja jotka valmistaja on hyväksynyt moottorityypillesi.

Tarvitset myös uuden öljynsuodattimen, joka sopii moottoriin. Öljynsuodattimet ovat usein hyvin tiukkoja, joten on suositeltavaa käyttää öljynsuodattimen hihna-avainta vanhan öljynsuodattimen irrottamiseen sitä vahingoittamatta. Motointegratorin verkkokaupasta löydät helposti öljynsuodattimen hihna-avaimet sekä öljynsuodattimet kaikkiin ajoneuvotyyppeihin. Voit hankkia meiltä myös muita työkaluja, esimerkiksi oikean rengas- tai jakoavaimen öljyntyhjennystulppaa varten.

2. Jäteöljyn tyhjennys

On suositeltavaa lämmittää ajoneuvoa 20-30 minuuttia ennen öljynvaihtoa. Tällöin laskeutuneet hiukkaset ovat jälleen suspendoituneina ja ne voidaan poistaa moottorista käytetyn öljyn mukana.

Ajoneuvon on seisottava suorassa, jotta kaikki käytetty öljy pääsee valumaan ulos moottorista. Aseta nyt muovinen tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu keräysastia tai litteä keräysastia keskelle öljyn tyhjennystulpan alle.

avaa öljyn tyhjennystulppa sopivalla avaimella, jonka voit tilata Motointegratorin verkkokaupasta lyhyen toimitusajan jälkeen. Jos olet aiemmin saattanut moottorin käyttölämpötilaan, älä irrota tyhjennystulppaa käsin. Moottoriöljy voi kuumentua yli 100 °C:n lämpötilaan (kuumuusvaara).

avaa tyhjennystulppa sopivalla avaimella ja pudota tyhjennystulppa yksinkertaisesti tyhjennysastiaan, et tarvitse sitä enää. Vaihda tyhjennystulppa uuteen, sillä vain siten voit olla varma, että se tiivistyy jälleen tiiviisti. Avaa öljyn täyttökaulan korkki, jotta käytetty öljy valuu nopeammin keräysastiaan. Kun kaikki öljy on valunut moottorista, irrota vanha öljynsuodatin. Ole varovainen, öljynsuodattimessa on edelleen öljyn jäännösjäämiä, vaikka moottori on tyhjä. Aseta muovinen tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu keräysalusta öljynsuodattimen alle etukäteen.

3. Täytä uudella öljyllä

Kun olet asentanut uuden tyhjennystulpan ja uuden tiivisteen sekä uuden öljynsuodattimen (myös uuden tiivisteen kanssa), on aika täyttää uusi moottoriöljy. Tämä voi kestää jonkin aikaa moottorista ja öljymäärästä riippuen. Usein öljy valuu vain hitaasti reikiä pitkin öljypohjaan. Täytä ensin noin puoli litraa vähemmän öljyä kuin käsikirjassa on ilmoitettu. Moottorissa saattaa olla vielä öljyn jäännösjäämiä, ja täydellä öljymäärällä moottori olisi ylitäytetty, mikä on haitallista. Käytä mittatikkua ja mittaa öljytaso 15 minuutin kuluttua ennen kuin täytät lisää öljyä.

Käynnistä moottori tyhjäkäynnillä ja tarkista öljynsuodatin ja tyhjennystulppa vuotojen varalta. Palauta käytetty öljy paikkaan, josta ostit uuden öljyn. Vaihtoehtoisesti kierrätyskeskus voi ottaa vastaan kotitalouksien jätteitä pientä maksua vastaan.

Motointegratorista saat tippakaukalot, öljynimupumput, moottoriöljyt, öljynsuodattimet ja jopa 5 miljoonaa muuta varaosaa ja tarviketta huippulaatuisina premium-valmistajilta. Esimerkiksi MAN, BOSCH tai TOPTUL ja monet muut valmistajat.