Raitisilmasuodattimet

Ei löytynyt tuloksia hakusanalle

Huomautuksia jäteöljyn hävittämisestä

Käytetty öljy on vaarallista jätettä. Koska se saastuttaa ympäristöä, on tärkeää antaa se sellaisen yrityksen haltuun, joka kerää ja/tai käsittelee jäteöljyä. Jäteöljyn päästäminen ympäristöön tai sen polttaminen ulkona on lainvastaista.

Ympäristön suojelemiseksi säilytä käytetty öljy sopivassa tiiviissä astiassa ennen sen viemistä keräyspisteeseen. Voit jättää jäteöljyn maksutta kunnan vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen, joita on yleensä huoltamoiden yhteydessä ja öljyjätehuollon järjestävän yrityksen toimipaikoissa.

Näytä lisää

Valitettavasti kyselyyn ei löytynyt tuloksia.

Ota meihin yhteyttä!

Tarvitsetko apua tuotteen löytämisessä?

Zadzwoń: 0800 413 714

Puhelinpalvelu avoinna ma-pe 9-17

Käytä chattia: Aloita chat

Mikä on moottorin puhdistusaine?

Moottorin puhdistusaine on erityinen pesuaineiden ja dispergointiaineiden koostumus.

  • Pesuaineet: Sisältävät joko pesuaineita tai pinta-aktiivisia aineita, jotka nopeuttavat ja helpottavat puhdistusprosessia.
  • Dispergointiaineet: Aineiden seos, jota käytetään erityisesti öljysaasteiden liuottamiseen.

Moottorinpuhdistusaineita on saatavana eri koostumuksina, ja niitä käytetään eri aloilla. Ratkaiseva tekijä on ajoneuvon valmistaja ja malli. Oikean puhdistusaineen valinnassa on kuitenkin otettava huomioon myös polttoainetyyppi (diesel vai bensiini).

Mihin tarvitset moottorin puhdistusaineita?

Nykyaikaisimmasta moottoritekniikasta ja korkealaatuisista moottoriöljyistä huolimatta polttomoottorin sisälle kertyy ajan mittaan väistämättä likaa ja saostumia.

Tämä johtuu siitä, että öljy vanhenee ajan myötä ja palamisjäämiä muodostuu. Näitä ovat pääasiassa rikkidioksidit, vesi ja noki. Niihin voi kuitenkin sisältyä myös ympäristöstä peräisin olevaa pölyä ja materiaalin kulumista.

Osa kaikista syntyvistä epäpuhtauksista laskeutuu ajan mittaan moottorin osiin. Näitä ovat männänrenkaat, öljypohjat, laakerit ja pienimmätkin kulmat ja urat. Ne laskeutuvat komponentteihin ennen kuin ne edes pääsevät öljynsuodattimeen.

Seurauksena on, että moottorin tasainen käynti heikkenee, jolloin komponenttien liikuttamiseen tarvitaan enemmän energiaa. Samalla tämä tarkoittaa korkeampaa polttoaineenkulutusta ja huonoja pakokaasupäästöarvoja. Pahimmassa tapauksessa hienot kanavat voivat tukkeutua, jolloin tasainen voitelu keskeytyy. Moottorivauriot on ohjelmoitu valmiiksi.

Tästä syystä on suositeltavaa suorittaa moottorin puhdistus samanaikaisesti varsinaisen öljynvaihdon kanssa. Tämä tunnetaan myös nimellä moottorin huuhtelu, ja sillä varmistetaan, että kaikki epäpuhtaudet ja saostumat poistetaan.

Miten moottorin puhdistus toimii?

Kuten jo mainittiin, moottorin puhdistusaineet koostuvat pesuaineista ja dispergointiaineista. He suorittavat seuraavat tehtävät ja siivoavat seuraavat alueet:

  • Pesuaineet: poistavat saostumat, lian ja lietteen osista, kuten laakereista ja öljyputkista, mutta myös kaikilta pinnoilta.
  • Dispergointiaineet: Ne varmistavat, että pesuaineet suspendoivat juuri irronneet saostumat ja epäpuhtaudet öljyssä. Näin ne eivät pääse laskeutumaan osiin uudelleen ja karkaamaan ulos öljynvaihdon yhteydessä.

Moottorin puhdistusaine varmistaa siten, että saostumat valuvat kokonaan pois käytetyn öljyn tyhjennyksen yhteydessä, jolloin jäämiä ei jää jäljelle.

Miten moottorin puhdistus tai huuhtelu suoritetaan?

Moottorin puhdistus tai moottorin huuhtelu osoittaa, että puhdistusmenetelmiä sovelletaan eri tavoin:

Moottorin huuhtelu - sopii kevyeen likaantumiseen

  1. Ennen varsinaista puhdistusta moottori on käynnistettävä ja saatettava käyttölämpötilaan.
  2. Lisää nyt moottorin puhdistusainetta moottoriin (moottoriöljyn täyttöaukon kautta).
  3. Anna moottorin käydä tyhjäkäynnillä noin 10 minuuttia.
  4. Valuta nyt käytetty öljy yhdessä moottorin puhdistusaineen ja kaikkien liuenneiden epäpuhtauksien kanssa.
  5. Täytä lopuksi uusi öljy.

Moottoriöljyn lietehuuhtelu - vanhemmille moottoreille, joissa on runsaasti likaantumista ja joilla on paljon ajokilometrejä

  1. Moottorin puhdistusaine lisätään muutama päivä ennen öljynvaihtoa.
  2. Nyt sinun on ajettava muutama kilometri (vaihtelee tuotteesta riippuen, noin 200 km). Tärkeää: Älä ylitä tätä etäisyyttä!
  3. Valuta nyt käytetty öljy kokonaan.
  4. Täytä lopuksi uusi öljy.

Vihje: Moottorin puhdistusaineen valmistajasta ja tuotteesta riippuen tyhjäkäyntiajat tai ajettavat kilometrit vaihtelevat. Tässä auttaa tarkastelu valmistajan teknisissä tiedoissa. Tiedot koordinoidaan tarkasti valmistajan moottorinpuhdistusainetestauksen perusteella.

Miten löytää oikea moottorin puhdistusaine

Yksittäiset huuhtelu- ja puhdistusaineet vaihtelevat valmistajasta ja tuotteesta riippuen. Näin ollen valmistajan tiedot auttavat saamaan lisätietoja yhteensopivista ajoneuvomalleista, polttomoottorityypeistä jne.

Myös likaantumisasteella on ratkaiseva merkitys. Valikoimassamme on siis saatavilla moottorinpuhdistusaineita uusille moottoreille ja vanhoille moottoreille, joilla on paljon ajokilometrejä.

Tilaa moottorin puhdistusaineita Motointegratorilta

Motointegratorin verkkokaupasta saat moottorin puhdistusaineita kaikille alueille. Luotamme pääasiassa valmistajan COMMAn ensiluokkaisiin tuotteisiin. Tarjoamme korkeinta laatua ja salamannopeaa toimitusta. Toimitus tapahtuu 2-4 arkipäivän kuluessa, joten sinun ei tarvitse odottaa pitkään.

Jos sinulla on kysyttävää tuotteesta etkä tiedä, mitä tehdä, ota yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. Meidät tunnetaan hyvistä neuvoistamme ja pyrimme ylläpitämään korkeaa asiakastyytyväisyyttämme.