Raitisilmasuodattimet

Rengasavaimet, sorkkaraudat, vivut

(löytyi 10 tulosta)

Tarvitset rengasvipua auton korjaamiseen, esimerkiksi renkaiden ja pyörien asentamiseen. On olemassa klassisia rengasvipuja, kahvallisia rengasvipuja ja muita työkaluja. Motointegratorista voit tilata rengasvipuja useilta eri valmistajilta ja kaikissa malleissa edullisesti netistä.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
57,84 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Työkalu PIERBURG 4.07370.26.0
Valmistaja:   PIERBURG
Valmistajan numero:   4.07370.26.0
7,07 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sorkkarauta TOPTUL 36 tuumaa
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JCCD2036
74,50 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sorkkarautasarja TOPTUL 4 Kappale
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JGAI0401
204,30 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sorkkarauta TOPTUL 25 tuumaa 75%
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JCCB2025
26,62 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Oven verhoilun irrotustyökalu TOPTUL
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JJAE0612
5,03 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sorkkarauta TOPTUL 36 tuumaa 45%
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JCCA2036
31,66 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sorkkarauta TOPTUL 24 tuumaa
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JCBA1124
11,34 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sorkkarauta TOPTUL 25 tuumaa 90%
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JCCC2025
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Sorkkarauta 800x16mm MAMMOOTH MMT A169 331
Valmistaja:   MAMMOOTH
Valmistajan numero:   MMT A169 331
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Millaisia erilaisia rengasvipuja autonkorjauksissa käytetään?

Moniin korjauksiin tarvitaan rengasvipua, joka tunnetaan myös nimellä rengasvipu tai "sorkkarauta". Täältä on saatavana erilaisia tuotteita.

Rengasvipuja käytetään laajalti, ja niitä on saatavana eri kokoja (200 mm:stä 610 mm:iin). Ne on yleensä valmistettu teräksestä ja kromattu. Rengasvivut ovat vankkoja ja vastaavasti vakaita. Tämä on välttämätöntä, koska rengasvipua käytetään vipuvoimana korjausten aikana.

Klassinen rengasvipu näyttää enemmän sorkkaraudalta, kun taas kahvalla varustetut rengasvivut muistuttavat ruuvimeisseleitä. Nämä tuotteet ovat yleensä taottuja, ja ne eroavat ruuvimeisseleistä siinä, että niissä on kaareva kärki.

Myös puolikuun muotoisia rengasvipuja käytetään laajalti. Niitä käytetään teräs- ja alumiinivanteiden irrottamiseen, ja ne on valmistettu kiinteästä, kromatusta teräksestä. Kaareva muoto tarjoaa paremman pidon käytön aikana. Tässä versiossa on myös siirrettävä suojus.

Toinen muunnos on asennusvipu pyörivällä päällä tai nostovipu. Kääntöpäätä voidaan säätää 180° eri asentoihin, joten se tarjoaa paljon joustavuutta ahtaissa tiloissa.

Rengasraudoista pyörivällä päällä on muunnelma, jossa on lisäksi teleskooppitoiminto. Niitä voidaan myös säätää 180°. Lisäksi voit pidentää kahvaa ja päästä näin helposti kauempana oleviin kohtiin, esimerkiksi tiivisteisiin ja laakereihin. Rengasraudan pää lukittuu painamalla, ja vipua voidaan säätää vaiheittain napin painalluksella. Näillä työkaluilla voit työskennellä tehokkaasti vaikeimmissakin (eli ahtaimmissa) olosuhteissa.

Autojen korjaamiseen tarkoitettujen asennusvipujen lisäksi on olemassa myös kuorma-autojen nostovipuja. Ne täyttävät erityisvaatimukset ja on suunniteltu esimerkiksi kaksikätiseen työskentelyyn.

Mihin asennusvipuja käytetään?

Asennusvipuja käytetään esimerkiksi pyörien asennuksessa, mutta myös lukuisissa testausprosesseissa.

Asennusvipuja käytetään myös vetopöytäkytkimen kytkentälevyjen, telaketjujen ja ohjaustankojen pallonivelten sekä kardaaniakselin peilien testaamiseen.

Asennusvivun avulla voit asentaa renkaat itse ja tehdä myös monia muita töitä, jotka muuten joutuisit viemään korjaamolle. Sinulla pitäisi kuitenkin olla jonkin verran kokemusta ajoneuvojen korjaamisesta.

Asennusvivun avulla voit asentaa renkaat itse ja tehdä myös monia muita töitä, jotka muuten joutuisit viemään korjaamolle. Sinulla pitäisi kuitenkin olla jonkin verran kokemusta ajoneuvojen korjaamisesta.Asennusvivun avulla voit asentaa renkaat itse ja tehdä myös monia muita töitä, jotka muuten joutuisit viemään korjaamolle. Sinulla pitäisi kuitenkin olla jonkin verran kokemusta ajoneuvojen korjaamisesta.

Renkaiden vaihto kotona: onko se mahdollista?

Periaatteessa renkaiden vaihtaminen renkaanvaihtolaitteella kotona on samanlaista kuin korjaamolla. Poista ensin ilma vanhoista renkaista. Irrota sitten venttiilikotelot ja vanha kumi. Jos sinulla ei ole renkaanvaihtolaitetta, sinun on tehtävä tämä käsin.

Muista yksityiskohdat: täytä rengas enintään 3,3 baariin, asenna uusi venttiili ja aseta rengaspaine sitten normaaliin asetukseen. Kun vaihdat renkaita kotona, sinun on varauduttava siihen, että se vaatii paljon työtä. Suunnittele myös renkaiden tasapainottaminen renkaanvaihdon jälkeen.

Vinkki: Käytä rasvaa, kuten vaseliinia. Voitele sillä renkaan sivuseinät. Tämä helpottaa prosessia huomattavasti - ja se tehdään korjaamolla täsmälleen samalla tavalla.

Asennusvipujen tyypilliset mitat ja hinnat

Monissa rengasvivuissa on erityiset suojalaitteet alumiinivanteita varten. Kiinnitä tähän huomiota tarvittaessa ostaessasi. Varmista myös, että mitat sopivat projektiisi. Tyypillinen rengasvipu ei ole liian kookas, sen kokonaispituus on runsaat 30 cm ja paino noin 0,25 kg.

Harkitse asennusvipusarjaa. Se sisältää erikokoisia kiinnitysvipuja. Neljäosainen asennusvipusarja maksaa valmistajasta ja mallista riippuen noin 40 euroa tai enemmän.

Työkaluja voidaan käyttää renkaiden vaihtamisen lisäksi myös juuttuneiden osien irrottamiseen ja paikalleen asettamiseen. Voit myös käsitellä uudelleen kiinnitysreikiä ja ratkaista muita yleisiä korjaushaasteita.

Tilaa rengasvipuja autojen korjauksiin verkossa Motointegratorilta

Motointegratorista voit tilata autokorjaukseen tarvittavat rengasvivut verkossa hetkessä. Osta joko yksittäinen rengasvipu tai projektiin sopiva rengasvipusarja. Löydät sekä klassiset rengasviput että rengasviput nuppineuloilla ja puolikuun muotoiset rengasvivut sekä kaikki muut vaihtoehdot. Motointegratorilla on myös kaikki muut tarvikkeet, joita tarvitset renkaanvaihtoon ja muihin korjauksiin.

Motointegratorissa voit valita yli 5 miljoonan varaosan ja tarvikkeen valikoimasta useimpiin valmistajiin ja malleihin 24/7. Voit luottaa korkeaan laatuun ja edullisiin hintoihin sekä myymälämme erinomaiseen palvelun laatuun.

Tarjoamme nopean toimituksen 2-4 arkipäivän kuluessa - yli 120 euron tilauksille veloituksetta. Voit myös hyötyä ammattitaitoisesta ja avuliaasta asiakaspalvelustamme.