Raitisilmasuodattimet

Ohjainrullat

(löytyi 324 tulosta)

Huomaatko epämiellyttäviä tai jopa äänekkäitä narisevia ääniä autoa ajaessasi? Tarkista sitten, ovatko ohjausrullat viallisia. Ne ovat välttämättömiä kiilahihnan moitteettoman toiminnan kannalta. Näin ollen niiden täydellinen kunto on tärkeää. Jos ohjausrullat eivät enää täytä tarkoitustaan, apuyksiköt, kuten laturi tai servopumppu, voivat vioittua.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Ohjainrullat.

Kaikki valmistajat

Ohjausrullat: komponentin tarkoitus

Ohjausrullat ovat kiilahihnakäyttöön integroituja hihnapyörän muotoisia osia. Ne ovat tiukasti kiinni moottorilohkossa. Rakenteestaan riippuen ne ohjaavat kiilahihnaa pidemmän matkan tai ohjaavat sitä eri suuntaan. Tämä on tarpeen, jos kiilahihna käyttää useita apuyksiköitä, kuten laturia, ilmastointikompressoria, servopumppua tai vesipumppua. Tämä lisää kiilahihnan kulkemaa matkaa.

Siksi järjestelmän asianmukainen toiminta on erityisen tärkeää. Ohjausullat ja -hihnapyörät ovat tyypillisiä kuluvia osia, jotka on vaihdettava säännöllisesti.

Kuinka monta hihnapyörää/ohjausrullaa tarvitaan?

Käytettävien rullien määrä riippuu ajoneuvosta ja moottorin rakenteesta. Vetävien yksiköiden lukumäärän lisäksi myös niiden etäisyys toisistaan ja sijoittelu on ratkaisevaa.

Ohjausrullien vaikutus

Ohjausrulla varmistaa, että kiilahihna tai moniurahihna saavuttaa tietyt kokoonpanot. Tätä varten sitä on ohjattava. Hihnapyörä varmistaa, että hihna vaihtaa suuntaa. Erityispiirre: ohjausrullien käyttö voi myös vaikuttaa kietoutumiskulmaan. Jos tämä kulma on suurempi, kiilahihnan ja käyttöyksikön tai sen hihnapyörän välinen kosketuspinta-ala kasvaa. Tämä tarkoittaa, että kiilahihna voi siirtää voimansa paremmin rullaan sen sijaan, että se liukuu sen yli.

Miten tunnistaa vialliset ohjausrullat?

Jos ajoneuvosi tyhjäkäynti-/ohjaushihnapyörät ovat viallisia tai kuluneet, tämä voi ilmetä useina oireina:

  • havaittavissa oleva tärinäajon aikana
  • epätavalliset äänet (esim. vinkuminen, säröily)
  • näkyviä vaurioita tai ruostetta hihnapyörissä tai ohjainhihnapyörissä
  • ohjattavien apuyksiköidenrajoitettu toiminta (esim. käynnistysongelmat)

Jos merkit viittaavat kiilahihnaan, syy on ensin selvitettävä. Se voi olla kiilahihnassa, ohjaus-/ohjaushihnapyörissä tai muissa osissa (esim. laakereissa). Useimmissa tapauksissa sekä kiilahihna että hihnapyörät on vaihdettava varmuuden vuoksi.

Taivutus-/ohjaushihnapyörien kuluminen: Vikojen syyt

Käyttöhihnapyörät/ohjaushihnapyörät altistuvat suurille kuormituksille päivittäisessä käytössä:

  • Niitä käytetään jatkuvasti, ja kiilahihnan aiheuttaman valtavan voiman lisäksi niiden on kestettävä myös moottorin lämpörasitusta. Erityisesti korkeat ja vaihtelevat lämpötilat rasittavat kuluvia osia.
  • Kulunut kiilahihna edistää tyhjäkäynti- ja ohjainhihnapyörien kulumista.
  • Joissakin ajoneuvoissa moottoritila on alhaalta avoin. Tämä tarkoittaa sitä, että tieltä tulevat kivet ja lika voivat pyörähtää ylös nopean ajon aikana ja joutua hihnakäyttöön. Jos pääset ohjausrullien ja kiilahihnan väliselle alueelle, se nopeuttaa molempien osien kulumista.
  • Myösroiskevesi voi edistää kulumista. Korroosiovaikutus kiihtyy erityisesti, jos sitä sekoitetaan tiesuolan kanssa talvitieolosuhteissa.

Nämä ja muut tekijät johtavat siihen, että joutokäynti- ja ohjaushihnapyörät kuluvat jonkin ajan kuluttua ja niiden toiminta heikkenee huomattavasti. Useimmat valmistajat suosittelevat kiilahihnan vaihtoväliksi 80 000-120 000 kilometriä. Tällä alueella sinun on vaihdettava kiilahihnan lisäksi tyhjäkäynti-/ohjainhihnapyörät.

Käyttökierukka- ja ohjainhihnapyörien vaihtaminen: Näin se tehdään

Vialliset tyhjäkäynti- ja ohjaushihnapyörät on vaihdettava välittömästi, jotta järjestelmä ei vaurioidu enempää. Yksityiskohtainen menettelytapa riippuu aina ajoneuvomallisi rakenteesta ja asennetusta moottorista.

Jos haluat vaihtaa hihnapyörät, sinun on ensin irrotettava kiilahihna. Tätä varten on usein tarpeen irrottaa useita muita moottorin osia. Kun olet irrottanut kiilahihnan, voit vaihtaa tyhjäkäynti- ja ohjainhihnapyörät. Tämä on hyvä tilaisuus tarkistaa muut osat, kuten generaattori tai servopumppu, vaurioiden tai kulumisen merkkien varalta. Asenna kiilahihna ja kiilahihnaveto uudelleen ja tarkista, että järjestelmä toimii oikein.

Koska joutokäynti- ja ohjainhihnapyörien vaihto on suhteellisen monimutkaista, hihnapyörät vaihdetaan yleensä varotoimenpiteenä, kun kiilahihna tai kiilahihnapyörähihna vaihdetaan osana huoltoväliä.

Vinkki: Ohjaus- ja ohjaushihnapyörät ovat edullisia komponentteja. Pienellä teknisellä osaamisella voit siis tehdä tämän korjauksen hyvin edullisesti.

Osta hihnapyörät verkossa Motointegratorilta

Pitääkö sinun vaihtaa autosi tyhjäkäynti-/ohjaushihnapyörät? Motointegratorin verkkokaupan tuotesuodattimen avulla voit helposti valita noin viiden miljoonan tuotteen joukosta oikeat varaosat - juuri sinun ajoneuvoosi sopiviksi. Tuotepäällikkömme painottavat korkealaatuisia valmistajia valitessaan korkeinta laatua ja edullisia hintoja. Jos sinulla on kysyttävää, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Tilaa nyt verkossa ja saat toimituksen vain muutamassa päivässä!

Parhaat tuotteet kategoriasta Ohjainrullat

Sijoituskriteerit