Matkailuautosesonki 2024

Tuulilasinpyyhkimen moottorit

(löytyi 519 tulosta)

Ajoneuvon tuulilasinpyyhin on ehdottomasti turvallisuuden kannalta tärkeä ajoneuvon osa. Hyvä näkyvyys on välttämätön ajettaessa. Sen lisäksi, että itse tuulilasinpyyhin on vaihdettava, kun se kuluu loppuun, myös tuulilasinpyyhkimen moottori on vaihdettava mahdollisimman pian, jos se ei enää toimi kunnolla. Motointegratorista löydät alkuperäislaatuisen tuulilasinpyyhkimen moottorin lähes jokaiseen ajoneuvomalliin. Lisäksi voit odottaa edullisia hintoja ja salamannopeaa toimitusta.

Varaosat febi bilstein

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Tuulilasinpyyhkimen moottorit.

Kaikki valmistajat

  • Ssangyong
  • Steyr
  • Subaru
  • Suzuki
  • Tata
  • Tesla
  • Toyota
  • Trabant
  • UAZ
  • Volvo
  • VW
  • Wartburg
  • Zastava
  • ZAZ
  • ZIL

Miten tuulilasinpyyhkimen moottori toimii?

Tuulilasinpyyhkimen moottorin tarkoitus on varmasti selvä: moottori ohjaa tuulilasinpyyhkimiä, jotta ne pyyhkivät sateen tai lian ikkunoista. Mutta miten se toimii yksityiskohtaisesti? Tuulilasinpyyhkimen moottori suorittaa pyöriviä liikkeitä. Moottorissa on tappi, joka on yhdistetty akseliin, jolla pyyhkimet istuvat. Nastan ansiosta pyörimisliikkeet muuttuvat liukuliikkeiksi, mikä saa pyyhkimet liikkumaan. Tällaisia moottoreita kutsutaan pyöriviksi moottoreiksi, ja ne asennetaan useimmiten alempiin ajoneuvoluokkiin.

Korkeammissa ajoneuvoluokissa on usein peruutusmoottori. Tämäntyyppisessä käyttölaitteessa ei ole linkitystä, ja kutakin tuulilasinpyyhintä ohjataan erikseen moottorilla. Näiden moottoreiden suuri etu on mahdollisuus, että tuulilasinpyyhin toimii toiseen suuntaan eston jälkeen. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi lumipeitteisillä tuulilaseilla.

Mistä tunnistaa viallisen tuulilasinpyyhkimen moottorin?

Tuulilasinpyyhkimen moottorin vikaantumiseen ei viittaa ainoastaan pyyhkimistoiminnon puuttuminen. Merkillinen humina, joka kuuluisi, jos moottori toimisi, on myös selvä merkki siitä, että moottorin vaihto on väistämätön. Jos näin on ajoneuvossasi, moottori on ehdottomasti vaihdettava. Voi myös käydä niin, että moottori käy vain vaivoin. Tämä on myös merkki siitä, että moottori on vaurioitunut.

Kuka voi vaihtaa tuulilasinpyyhkimen moottorin?

Jos sinulla on riittävästi kokemusta ja tietoa ajoneuvon korjaamisesta, voit vaihtaa tuulilasinpyyhkimen moottorin itse. Seuraavissa ohjeissa näytetään, miten tämä tehdään pyörivällä moottorilla:

  • Paljasta ensin tuulilasinpyyhkimen moottori. Se sijaitsee aina konepellin alla, tuulilasinpyyhkimien välittömässä läheisyydessä. Ajoneuvotyypistä ja moottorista riippuen suojus on irrotettava.
  • Irrota seuraavaksi pyyhkijänvarret. Irrota ensin pyyhkijänsulat ennen pyyhkijänvarsien purkamista.
  • Pyyhkimen nivelen ja moottorin irrottaminen: Joissakin automalleissa moottori sijaitsee rungossa siten, että voit irrottaa molemmat samanaikaisesti. Muissa autoissa voidaan kuitenkin ensin irrottaa runko ja sitten tuulilasinpyyhkimen moottori.
  • Viimeinen vaihe on moottorin irrottaminen rungosta, jos se on vielä siinä.
  • Uusi moottori asennetaan nyt runkoon, joka kiinnitetään takaisin paikalleen.

Tärkeää: Merkitse, miten pyyhkimen moottori istui runkoon Uusi moottori on ruuvattava kiinni täsmälleen samaan kohtaan. Vasta sitten tuulilasinpyyhin toimii normaalisti.

Kuinka kauan kestää tuulilasinpyyhkimen moottorin vaihtaminen?

Työaika riippuu tietenkin osaamisestasi ja aiemmasta kokemuksestasi. Lisäksi moottorin vaihtamiseen kuluu eri aikaa eri ajoneuvotyypeissä. Kokemuksestasi riippuen varaudu vaihtoon noin 30-120 minuuttiin. Kesto riippuu myös siitä, onko sinulla oikeat työkalut. Jos sinulla ei ole, löydät ne myös täältä Motointegratorista. Ota yhteyttä, jos haluat saada neuvoja.

Missä kohdassa autoa tuulilasinpyyhkimen moottori sijaitsee?

Jokaisessa autossa on sekä etu- että takalasinpyyhkimet ja vastaavasti tuulilasinpyyhkimen moottori. Näin ollen voi käydä niin, että tarvitaan joko etu- tai takalasinpyyhkimen moottori. Varmista siksi tilausta tehdessäsi, että valitset yhteensopivan moottorin.

Kuorma-autoissa tuulilasinpyyhin on vain edessä. Moottorin vaihtoprosessi on samanlainen kuin henkilöautossa.

Mitkä merkit tarjoavat laadukkaita tuulilasinpyyhkimen moottoreita?

Uuden tuulilasinpyyhkimen moottorin tulisi aina olla korkealaatuisen merkin tuote. Siksi voit luottaa seuraaviin valmistajiin:

  • VALEO
  • MAGNETI MARELLI
  • BLIC
  • BOSCH
  • FEBI BILSTEIN
  • HANS PRIES

Huomaa, että kaikki mainitsemamme valmistajat eivät tarjoa oikeaa tuulilasinpyyhkimen moottoria jokaiseen ajoneuvomalliin. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä voit hakea meiltä nimenomaan sinun ajoneuvollesi sopivaa moottoria. Verkkokauppamme näyttää sitten valikoiman yhteensopivia moottoreita. Vaihtoehtoisesti ajoneuvohaun sijaan voit syöttää varaosanumeron, joka löytyy poistetusta moottorista. Tämän numeron ansiosta oikeat varaosat näytetään sinulle välittömästi.

Tilaa uusi pyyhkijän moottori Motointegratorilta

Meiltä saat uuden moottorin tuulilasinpyyhkijöihisi valmistajan laatuun. Tämä tarkoittaa seuraavaa: säästät rahaa, koska sinun ei tarvitse ostaa alkuperäistä varaosaa. Lisäksi neuvomme sinua mielellämme, jos olet epävarma valinnastasi. Asiakaspalvelumme vastaa jokaiseen kysymykseen - tämän vahvistavat jatkuvasti hyvät arvosanat. Tämän lisäksi vakuuttavat edulliset hinnat ja nopea toimitus. Tämä on erityisen tärkeää tuulilasinpyyhkimen moottorin kaltaiselle varaosalle. Koska ilman moottoria tuulilasinpyyhkimet eivät toimi, etkä pysty ajamaan sateessa ja lumessa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Tuulilasinpyyhkimen moottorit

Sijoituskriteerit

Tuulilasinpyyhkimen moottorin toimintaperiaate

Tuulilasinpyyhin kuuluu nykyaikaisen ajoneuvon vakiovarusteisiin. Rakenteesta riippuen ajoneuvoissa on etulasinpyyhin ja takalasinpyyhin. Keskeinen osa on aina tuulilasinpyyhkimen moottori.

Tuulilasinpyyhkimen moottori on yksinkertainen sähkömoottori, joka pyörittää akselia aina samaan suuntaan. Akselissa on hampaita, joihin on kiinnitetty sisäisesti hammastettu tanko. Tämä taipumistanko on kytketty toisella puolella olevaan varsinaiseen tuulilasinpyyhkimen linkkiin. Tämä saa aikaan pyyhkimen ylös- ja alaspäin suuntautuvat liikkeet. Mercedes-Benz-ajoneuvomallien pyyhkijämoottorit, joissa on yksivarsinen pyyhin, poikkeavat tästä.

Mitä vikoja tuulilasinpyyhkimen moottorissa voi olla?

Tuulilasinpyyhkimessä on koko joukko yksinkertaisia vikamahdollisuuksia. Varsinkin jos joitakin kohtia ei huomioida käytön aikana:

  • - jäätyneet pyyhkijänsulat
  • - lumi tai lehdet, joita ei ole poistettu
  • - korroosio johdoissa
  • - pyyhkimen moottorin tavanomainen kuluminen

 

Jäätyneet pyyhkijänsulat tai runsas lumi (tai lehdet) tuulilasilla muodostavat riskin. Vaadittava voima voi olla niin suuri, että pyyhkijämoottorin sulake räjähtää tai pahimmassa tapauksessa hampaat luistavat (moottorin akselilla, nivelessä tai pyyhkijänvarressa). Näin ollen on tarkistettava, mitä vaurioita on olemassa.

Missä on tuulilasinpyyhkimen moottorin sulake?

Tietenkin herää nopeasti kysymys, missä tuulilasinpyyhkimen moottorin sulake on. Tähän kysymykseen ei ole yleistä vastausta. Useimmilla valmistajilla se on joko kuljettajan jalkatilassa tai moottoritilassa. Takalasinpyyhkimien tapauksessa sulake voi olla myös tavaratilassa.

Tuulilasinpyyhkimen sulake palaa kesällä

Jos sulake on palanut kesällä, esimerkiksi ilman raskaita syksyn lehtiä tai lunta, syy voi olla itse tuulilasinpyyhkimen nivelessä. Voi olla, että se muuttuu vuosien mittaan hitaammaksi. Tarkista siksi aina ennen tuulilasinpyyhkimen moottorin vaihtamista, pyöriikö moottori ilman linkousta. Jos kaikki on kuitenkin tässä kunnossa, myös pistokeliitännät on tarkistettava korroosion varalta ja kaapeli kaapelin katkeamisen varalta.

Muita syitä epätavalliseen pyyhkimen toimintaan

Voi myös käydä niin, että moottori pyörii yhtäkkiä aivan liian hitaasti. Tähänkin voi olla useita syitä. Yksi on jo mainittu, hidas tuulilasinpyyhkimen linkous. Silloin se räjäyttää sulakkeen. Mutta se voi myös vaurioittaa pyyhkimen moottoria. Voi olla myös maadoitusongelma (korroosio, löysä maadoitushihna). Tällöin koko pyyhin ja muut toiminnot saattavat jopa pettää. Tällaisen ongelman voi löytää vain asiantuntija laajalla etsinnällä. Tämä voi olla ongelma erityisesti vanhemmissa ajoneuvoissa.

Tuulilasinpyyhkimen moottorin vaihtaminen

Takalasinpyyhkimen tapauksessa on irrotettava oviverhoilu; etupyyhkimen tapauksessa se on yleensä konepellin ja tuulilasin välinen kansi (usein myös konepellin alla tuulilasin ja laipion välissä). Mallista riippuen pyyhkimen moottori voidaan sitten irrottaa ja tulpat vetää ulos. Nivel on usein kiinnitetty tai varmistettu varmistuspiikillä. Linkki on irrotettava aina, kun pyyhin on pois päältä -asennossa eli alaspäin. Näin myös uusi moottori liitetään linkkiin.

Tuulilasinpyyhkimen linkityksen säätäminen

Lisäksi pyyhkijänvarret on nyt tarvittaessa löysättävä (taita alemman pään suojukset ylös ja löysää mutteri). Kun uusi pyyhkijämoottori on ruuvattu paikalleen ja kytketty uudelleen, pyyhkijänsulkien asento voidaan nyt tarkistaa käytön aikana. Uusien pyyhkijämoottoreiden asento on yleensä myös "Off". Mahdollisesti tarvittava hienosäätö tehdään siirtämällä pyyhkimen varren asentoa yhdellä tai kahdella hampaalla. Jos moottori tai akseli on kuitenkin vääntynyt, voi olla tarpeen tehdä säätö ensin pyyhkimen moottorin akselille.

Muita huomioitavia seikkoja tuulilasinpyyhkimen käytössä

Tuulilasinpyyhkimen käyttö on todella sallittua vain silloin, kun tuulilasi on märkä. Kuivalla tai kuivuneella tuulilasilla pyyhkimen kumin ja tuulilasin välinen vastus kasvaa niin suureksi, että se rasittaa paljon enemmän tuulilasinpyyhkimen moottoria. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös käyttöikään. Lisäksi tämä aiheuttaa myös pyyhkijänsulkien huomattavaa kulumista. Talvella irrota jäätyneet pyyhkimet joko sisätilan tuuletuksen kautta (älä revi pois) tai nosta pyyhkijänvarret ylös auton pysäköinnin jälkeen. Lakaise lehdet ja vastaavat pois etukäteen.