Raitisilmasuodattimet

Iskuruuvinvääntimet

(löytyi 31 tulosta)

Renkaiden vaihtaminen on usein työlästä ja aikaa vievää. Pulttien oikeaoppinen löysääminen ja kiristäminen on suurin haaste, samoin kuin ajoneuvon oikeaoppinen tunkkaaminen. Ajan mittaan pyöränmutterit kiristyvät usein niin tiukalle, että iskuavaimen tai rengasavainten vipuvoima ei riitä muttereiden löysäämiseen. Koska vanteet on kiristettävä - ajoneuvon mallista, materiaalista ja koosta riippuen - 80-200 Nm:n vääntömomentilla, paineilmatoiminen iskuavain ja tavallinen iskuavain ovat oikeita työkaluja. Verkkokaupastamme löydät oikean työkalun kaikkiin tarpeisiin.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Iskuruuvinvännin HANS 1/2 tuumaa 678 Nm
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   84116
131,01 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuavain 1 tuuma CHICAGO PNEUMATIC CP7782-6P
Valmistaja:   CHICAGO PNEUMATIC
Valmistajan numero:   CP7782-6P
940,02 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuavain 3/4 tuuman CHICAGO PNEUMATIC CP7762
Valmistaja:   CHICAGO PNEUMATIC
Valmistajan numero:   CP7762
396,87 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskevä hylsyavain 1/2 tuumaa CHICAGO PNEUMATIC CP7732C
Valmistaja:   CHICAGO PNEUMATIC
Valmistajan numero:   CP7732C
235,81 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuavain 3/4 tuuman CHICAGO PNEUMATIC CP7763
Valmistaja:   CHICAGO PNEUMATIC
Valmistajan numero:   CP7763
525,99 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuruuvinvännin HANS 1/2 tuumaa 542 Nm
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   84110
165,74 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuruuvinvännin TOPTUL 1 tuumaa pitkä 2712 Nm vahvistettu
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   KAAD3220
781,02 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskevä hylsyavain 3/4 tuumaa CHICAGO PNEUMATIC CP7769
Valmistaja:   CHICAGO PNEUMATIC
Valmistajan numero:   CP7769
634,04 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ruuvinväännin, painelma INGERSOLL-RAND IR631L
Valmistaja:   INGERSOLL-RAND
Valmistajan numero:   IR631L
1.450,35 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuavain 1/4 tuumaa SEALEY SEA SA141
Valmistaja:   SEALEY
Valmistajan numero:   SEA SA141
205,54 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuruuvinvännin TOPTUL 1 tuumaa 2440 Nm (kuorma-auto)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   KAAB3218
702,71 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuavain 1/2 tuumaa HANS 84119
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   84119
179,67 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
312,18 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuavain 1/2 tuumaa INGERSOLL-RAND IR2235QXPA
Valmistaja:   INGERSOLL-RAND
Valmistajan numero:   IR2235QXPA
292,71 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Iskuavain 1/2 tuumaa HANS 84118
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   84118
284,62 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Mitä ovat iskuruuvinvääntimet?

Iskuruuvinväännin on yksinkertainen työkalu, jolla voit löysätä metallisia muttereita ja pultteja lyömällä metallipäätä voimakkaalla vasaralla. On olemassa erilaisia iskuruuvinvääntimiä, jotka eroavat toisistaan niiden käsittelyssä ja käyttökohteessa.

Käsikäyttöinen iskuavain

Manuaalisia iskuruuvinvääntimiä käytetään usein liikaa kiristettyjen tai ruostuneiden muttereiden ja pulttien löysäämiseen. Iskuavaimella painetaan esimerkiksi ristikärki tiukasti ruuviin, jotta se asettuu kunnolla paikoilleen. Samalla iskuvoima muunnetaan voimakkaaksi pyörimisliikkeeksi sisäkierteen ja ruuvin kautta. Tämä vääntömomentti voi olla niin suuri, että ruostuneet ruuvit leikkautuvat irti.

Käsikäyttöisten iskuruuvinvääntimien lisäksi on olemassa moottorikäyttöisiä laitteita, kuten paineilmavääntimiä, impulssivääntimiä, sähköisiä vääntimiä tai hydraulisesti toimivia iskuruuvinvääntimiä.

Pneumaattinen iskuavain

Useimmissa työpajoissa käytetään paineilmakäyttöistä iskuruuvinväännintä. Se saa virtansa paineilmasta, ja se on sähköistä iskuruuvinväännintä kestävämpi. Lisäksi se ei kuumene yhtä nopeasti ja sillä saavutetaan suurempi vääntömomentti.

Sähköinen iskuavain

Sähkökäyttöiset iskuruuvinvääntimet saavat käyttövoimansa sähkömoottorista. Ne kytketään joko suoraan pistorasiaan tai niitä käytetään auton 12 voltin pistokkeen kautta.

Akkukäyttöinen iskuavain

Kuten sähkökäyttöiset iskuruuvinvääntimet, myös ladattavat iskuruuvinvääntimet saavat virtansa moottorista. Niitä ei kuitenkaan kytketä pistorasiaan tai 12 voltin pistokkeeseen, vaan ne saavat virtansa ladattavasta akusta. Niitä pidetään käytännöllisimpinä iskuvääntimistä, koska niillä saavutetaan suuri vääntömomentti (enintään 675 Nm) eikä niitä ole kytketty kaapeliin.

Mitä kriteerejä renkaiden vaihtoon tarkoitetun rengasavaimen on täytettävä?

Kaikki iskuruuvinvääntimet eivät sovellu ajoneuvon renkaiden vaihtoon. Niiden on täytettävä tietyt kriteerit.

Suurin vääntömomentti

Vääntömomentti on iskuruuvinvääntimen tärkein fyysinen ominaisuus. Se jarruttaa tai kiihdyttää kappaleen pyörimistä. Mitä suurempi on iskuruuvinvääntimen maksimivääntömomentti, sitä enemmän työkalulla on voimaa kiristää tai löysätä pultteja tai muttereita. Vääntömomentin määrittely on erityisen tärkeää renkaita vaihdettaessa. Ajoneuvovalmistajat määrittelevät kullekin mallille sopivan kiristysmomentin renkaille ja vanteille. Vääntömomentin on oltava riittävän suuri, jotta kireätkin pultit voidaan löysätä. Renkaiden kiristämiseen ei tarvita niin paljon voimaa. Paineilmalla toimivien iskuruuvinvääntimien maksimimomentti on yleensä 800-1 200 Nm. Sähköavainten vääntömomentti vaihtelee 300 ja 500 Nm välillä, kun taas johdottomien iskuvääntimien maksimivääntömomentti on 180 Nm.

Kyky hallita voimaa on myös tärkeää. Jos vääntömomenttia ei voi säätää riittävän tarkasti, pultteja kiristettäessä voi käyttää liikaa voimaa. Tällöin vanne tai pultti voi vaurioitua. Varmista myös, että hylsyt ovat mukana.

Kääntö- ja iskunopeus

Pyörimis- ja iskuluvut ilmoittavat, kuinka monta iskua iskuavain antaa minuutissa ja kuinka nopeasti työkalu pyörii minuutissa. Ne ovat iskuvääntimen suorituskyvyn kannalta keskeisiä lukuja. Renkaiden vaihtoon riittää maksimissaan 3 000-4 000 kierrosta minuutissa. Pneumaattisilla iskuruuvinvääntimillä on suurimmat tyhjäkäyntinopeudet, 7 000-10 000 kierrosta minuutissa. Sähkökäyttöisillä iskuruuvinvääntimillä ja akkukäyttöisillä iskuvääntimillä saavutetaan maksimissaan 2 000-3 000 kierrosta minuutissa.

Akun kapasiteetti ja sähköjännite

Akkukäyttöisten iskuruuvinvääntimien suorituskyky riippuu akun kapasiteetista ja työkalun jännitteestä. Jos haluat työskennellä akkukäyttöisellä iskuruuvinvääntimellä pidempään, suositellaan mallia, joka takaa pitkän työajan. Yksityisille ruuvinvääntimille riittävät 4-5 Ah:n akuilla varustetut iskuruuvinvääntimet.

Muita kriteerejä

Näiden kriteerien lisäksi on muitakin kriteerejä, jotka helpottavat työskentelyä iskuavaimen kanssa. Esimerkiksi 1/2°":n ulkoinen nelikulmainen veto mahdollistaa monenlaisten lisälaitteiden luotettavan käytön.

LED-työvalaistuksen ansiosta renkaat voidaan vaihtaa turvallisesti huonoissa valaistusolosuhteissa tai rengasrikon sattuessa pimeässä. Myös rengasavaimen painolla on merkitystä. Mitä kevyempi se on, sitä helpommin ja pidempään työkalua voi pitää kädessä. Kiinnitä siis iskuvääntimen ostossa erityistä huomiota sen painoon, jotta vältyt pettymyksiltä.

Osta iskuruuvinväännin edullisesti verkosta

Viimeistään kun seuraava renkaanvaihto on edessä, herää kysymys oikeasta työkalusta. Iskuavain on ihanteellinen työkalu renkaiden helppoon vaihtoon tai muttereiden ja pulttien löysäämiseen ja kiristämiseen. Noin 5 miljoonan varaosan ja tarvikkeen lisäksi löydät edulliset iskuruuvinvääntimet palkitusta verkkokaupastamme. Korkein laatu edulliseen hintaan on meille itsestäänselvyys. Myös palvelu on meille erittäin tärkeää. Jos sinulla on kysyttävää, asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa mielellään.