Raitisilmasuodattimet

Ketjuavaimet

(löytyi 3 tulosta)

Tarvitset ketjuavainta monissa korjaustöissä - esimerkiksi öljynsuodattimen tai ilmankuivainpatruunoiden kanssa työskennellessäsi. Vain tällä erikoistyökalulla pääset käsiksi ajoneuvon tarvittaviin osiin. Ketjuavaimet koostuvat useista lenkeistä, ja ne muistuttavat polkupyörän ketjua.

Motointegratorista voit ostaa ketjuavaimia eri versioina kaikkiin yleisimpiin öljynsuodattimiin ja ilmankuivainpatruunoihin huippuvalmistajalta Toptulilta ja muilta tuotemerkeiltä edullisesti verkosta ja luottaa korkeaan laatuun ja nopeaan toimitukseen.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Öljynsuodatinavain ketjulla TOPTUL 76-172 mm
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JJAH2003
80,23 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatinavain ketjulla TOPTUL 13-152 mm
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JJAH1203
75,35 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Öljynsuodatinavain ketjulla TOPTUL 30-160 mm
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   JJAH0901
30,83 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Millaisia ketjuavaimia on olemassa?

Ketjuavaimia kutsutaan myös öljynsuodatinavaimiksi tai ne ovat niiden alaluokka. Termejä käytetään usein vaihdellen. Joidenkin yleisesti käytettyjen muunnelmien välillä voidaan kuitenkin tehdä ero.

On olemassa klassisia öljynsuodatinavaimia. Nämä asennetaan öljynsuodattimeen. Lisätyökaluna tarvitaan räikkä. Tämä muunnos soveltuu lukuisten öljynsuodattimien vaihtoon, jos niissä on 14-kulmainen tiiviste.

Monet ammattimaiset ajoneuvomekaanikot suosivat tämäntyyppisiä klassisia ketjuavaimia, koska räikän käyttö ylimääräisenä ruuvaustyökaluna helpottaa öljynsuodattimen irrottamista. Tämä on usein hyvin vaikeaa tehdä käsin, varsinkin jos öljy on vaihdettu kauan sitten. Räikkä varmistaa myös sen, että suodatin saadaan myöhemmin ruuvattua uudelleen tiukalle.

Voit käyttää öljynsuodatinnauhaa vaihtoehtoisena ketjuavaimena. Tämä vaihtoehto koostuu säädettävästä jousesta ja teräsnauhasta. Jousen avulla voit säätää nauhan leveyttä ja siten sovittaa työkalun optimaalisesti kyseiseen ajoneuvoon. Öljynsuodatinhihnat sopivat useille öljynsuodattimille.

Toinen vaihtoehto on hihnaputkiavain. Tämä on samanlainen kuin öljynsuodattimen hihna. Tässä hihna on vyö - nahasta tai synteettisestä materiaalista, mallista riippuen. Nämä työkalut ovat edullisia ja melko helppokäyttöisiä. Öljynsuodatin irrotetaan kuitenkin käsin voimaa käyttäen. Erittäin "itsepäisiin" suodattimiin saatetaan siis tarvita hieman enemmän voimaa.

Ketjuavaimen tunnistaa siitä, että sen osa muistuttaa polkupyörän ketjua. Näitä ketjuavaimia on helppo käyttää, mutta ne eivät sovellu kaikkiin öljynsuodattimiin, sillä ajoneuvotyypistä riippuen työkalulla ei aina päästä kyseiseen kohtaan.

Mihin ketjuavainta käytetään?

Jokaisessa polttomoottorilla varustetussa ajoneuvossa on öljynsuodatin. Öljyä käytetään moottorin voiteluun ja siten varmistamaan sen toiminta ja pidentämään sen käyttöikää.

Käytön aikana tietty määrä voiteluun käytetystä öljystä palaa aina. Tämän vuoksi käytetään öljynsuodatinta. Se suodattaa nokea, hyvin pieniä hiukkasia ja muita esineitä, jolloin öljyä voidaan käyttää edelleen.

Öljynsuodatin on vaihdettava säännöllisin väliajoin - noin 10 000-30 000 kilometrin välein valmistajasta ja ajoneuvon käytöstä riippuen. Jos öljynsuodatinta ei vaihdeta, saastunutta öljyä pääsee moottoritilaan ja voi aiheuttaa vaurioita.

Öljynsuodattimen vaihtamiseen tarvitaan ketjuavain. Irrota moottorin suojus ja irrota suodattimen kansi. Sen jälkeen voit vaihtaa suodattimen ja asentaa kannen takaisin paikalleen ketjuavaimella.

Miten ketjuavain on rakennettu?

Ketjuavain tarjoaa yleensä mekaanisen vipuvoiman. Voit käyttää joko hihnaa tai pihdit öljynsuodattimen irrottamiseen.

Ketjuavaimia on saatavana eri versioina ja malleina. Jotkin mallit on valmistettu muovista. Tässä versiossa ketjuavaimet ovat usein hieman taipuisampia ja siten joustavampia. Metallista valmistettuja ketjuavaimia yhdistettynä nahkahihnaan tai klassisia ketjuavaimia, joissa on ketju, pidetään erittäin kestävinä.

Tunnettuja ketjuavaimien valmistajia ovat pääasiassa Toptul, Gedore, Hazet, Sanpro, RIDGID ja KS. Ketjuavaimia voi usein ostaa yhdessä muiden työkalujen kanssa - esimerkiksi yhdessä hylsyavainsarjan kanssa, joka sisältää käännettävän räikkä- ja bittisarjan. Ketjuavaimiin on saatavana varaosia, kuten kangashihnoja.

Varmista, että ostat oikean koon. Monet yleismalliset suodatinavaimet sopivat 80-110 mm:n kokoalueelle. On kuitenkin olemassa myös avaimia, joissa on muita mittoja.

Öljynsuodattimen vaihtaminen ketjuavaimella - kuinka se tehdään ja milloin se on tarpeen

Öljynsuodattimen vaihtaminen ei ole aina helppoa. Joskus suodattimen kannen irrottaminen on vaikeaa. Jos et ole varma, käy korjaamolla. Muista, että suodattimen virheellinen vaihto voi pahimmassa tapauksessa johtaa moottorin huomattaviin vaurioihin.

Suodattimen vaihtamista kannattaa harkita, jos ajoneuvon paineenilmaisin syttyy. Tarkkaile myös lisääntynyttä öljynkulutusta tai moottorin huomattavaa ylikuumenemista. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kannattaa vilkaista ajoneuvon alle, kun se on ollut pysäköitynä: Jos sieltä löytyy öljyä, se on myös merkki siitä, että öljynsuodatin on syytä vaihtaa, ja ota mukaan ketjuavain.

Tilaa ketjuavaimet helposti Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorista voit tilata helposti ketjuavaimet öljynsuodattimen vaihtoa varten tai ilmankuivainpatruunat verkossa. Valitse laajasta valikoimasta sopivia työkaluja kaikille yleisimmille valmistajille ja malleille.

Etusi Motointegratorissa: Voit luottaa valtavaan tuotevalikoimaan edulliseen hintaan. Valitse yli 5 miljoonasta varaosasta ja tarvikkeesta ja tutustu helposti ajoneuvoosi sopiviin osiin ja työkaluihin. Tilaaminen on mutkatonta ja se on luonasi 2-4 arkipäivän kuluessa.