Matkailuautosesonki 2024

Kiilahihnan ohjainrullat

(löytyi 806 tulosta)

Kiilahihnan ohjainrulla ohjaa kiilahihnaa niin, että haluttu kietoutumiskulma saavutetaan. Tämä on ainoa tapa, jolla kiilahihna voi käyttää auton lisälaitteita, kuten ilmastoinnin kompressoria tai generaattoria. Vaikka ohjainrulla on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on hyvin voideltu liukulaakeri, ohjainrullan laakerin vaurioitumista ei voida sulkea pois. Lisävahinkojen estämiseksi ohjainrulla on vaihdettava.

Verkkokaupastamme löydät myös uudet kiilahihnojen ohjainrullat edulliseen hintaan sekä lukuisia muita ajoneuvojen osia ensiluokkaisilta valmistajilta ja huippumerkeiltä.

Varaosat febi bilstein

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Kiilahihnan ohjainrullat.

Kaikki valmistajat

Kiilahihnojen ohjainrulla: toiminta

Auto tarvitsee kiilahihnaa käyttääkseen apulaitteita, kuten laturia, vesipumppua, ohjaustehostimen pumppua tai ilmastoinnin kompressoria. Kiilahihna tarvitsee hyvän ohjauksen, jotta mahdollinen vastus voidaan voittaa ja jotta hihnan ja yksiköiden hihnapyörien välinen kosketuspinta on riittävä. Vain siten voidaan saavuttaa vaadittu kietoutumiskulma. Tässä kohtaa ohjainrullat astuvat kuvaan. Ne myös varmistavat hihnan kireyden optimaalisen toiminnan varmistamiseksi.

Kiilahihnojen ohjainrullat ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ja koostuvat usein vain yhdestä muovisesta hihnapyörästä, jossa on uria tai sileä pinta sen sijainnista riippuen. Se sijaitsee kahden apuyksikön hihnapyörän välissä. Hihna ohjataan sen ympäri, mikä pidentää hihnaa ja lisää kietoutumiskulmaa ja siten kosketuspintaa molemmilla hihnapyörillä. Tämä mahdollistaa suurempien voimien siirtämisen ja estää liukumisen.

Kiilahihna: tehtävä

Kiilahihna siirtää osan moottorin tehosta apulaitteisiin, kuten jäähdytysnestepumppuun tai ilmastoinnin kompressoriin. Vääntömomentti otetaan vetohihnapyörältä. Aina ei käytetä vain yhtä kiilahihnaa. Moottorista riippuen voidaan käyttää myös useita kiilahihnoja.

Kiilahihnaa käytetään usein synonyyminä moniurahihnan kanssa. Niissä on kuitenkin valtavia eroja. Kiilahihnojen poikkileikkaus on puolisuunnikkaan muotoinen ja muistuttaa visuaalisesti kiilaa. Siinä on myös suurempi kosketuspinta uran sisällä. Tämä tarkoittaa, että suurempia vääntömomentteja voidaan siirtää. Samalla laakerit ovat suojassa suuremman kitkan ansiosta.

Viallinen kiilahihnan ohjainrulla

Ohjainrullat on aina vaihdettava, jos ne aiheuttavat hihnan kulumista tai pyöristyvät. Ne voivat tällöin aiheuttaa ääniä tai jumiutua.

Jos hihnan kireys heikkenee, moottoritilassa kuuluu hiomista tai kolinaa. Jos moottorissa ei ole suojusta, hihna on tarkastettava moottorin ollessa sammutettuna. Jos hihnaan pääsee käsin käsiksi, kokeile painaa hihnaa yhdellä sormella. Jos hihna antaa periksi, kireys on liian alhainen. Tässä tapauksessa sinun on mentävä välittömästi korjaamolle.

Jos kuulet hihnapyörän laakerista epätavallisia ääniä tai jos hihnapyörä ei enää toimi kunnolla, tämä on myös merkki viasta. Tällöin ohjainrulla on vaihdettava. Tässä tapauksessa myös muut osat on tarkistettava halkeamien tai lohkeamien varalta, jotta voidaan varmistaa lisävarusteiden käyttöjärjestelmän häiriötön toiminta.

Ohjainrullan vikojen riskin vähentäminen

Säännöllisellä huollolla voidaan estää ohjainrullan vaurioituminen. Yleensä ohjainrullat kestävät koko ajoneuvon käyttöiän. Ajan myötä tapahtuva kuluminen voi kuitenkin tehdä niiden vaihtamisen tarpeelliseksi. On suositeltavaa vaihtaa ohjainrulla hihnan vaihdon yhteydessä. Myös hihnapyörän laakerit on tarkistettava mahdollisten vaurioiden varalta. Hihnapyörä ja hihna kannattaa tarkistaa myös onnettomuuden jälkeen, sillä hihnan kireys voi muuttua iskun voimasta johtuen. Tämä voi aiheuttaa hihnapyörien vaurioitumisen, mikä voi vahingoittaa moottoria vakavasti.

Kiilahihnojen ohjainrullien valmistajat

Kiilahihnojen ohjainrullat löydät vakiintuneiden valmistajien valikoimasta, kuten BTA, INA, SKF, SNR ja Dayco. Swag on myös tunnettu autojen komponenttien, kuten kiilahihnojen ohjainrullien, valmistaja ja toimittaja.

Osta kiilahihnan ohjainrulla edullisesti verkosta

Ohjainrullan vaihtaminen on yleensä annettava asiantuntijan tehtäväksi. Tämä voi johtaa korkeisiin kustannuksiin. Voit kuitenkin säästää rahaa ostamalla kiilahihnojen ohjainrullat verkosta ja viemällä sen sitten erikoiskorjaamoon. Useimmissa tapauksissa tämä ei ole ongelma.

Verkkokaupastamme löydät kiilahihnalle sopivan ohjainrullan premium-valmistajilta ja huippumerkiltä edulliseen hintaan. Varastokapasiteettimme ansiosta pystymme toimittamaan tilatut tavarat kahdesta neljään arkipäivän kuluessa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Kiilahihnan ohjainrullat

Sijoituskriteerit