Raitisilmasuodattimet

Avolenkkiavaimet

(löytyi 49 tulosta)

Avolenkkiavaimet ovat erikoistyökaluja, jotka ovat saaneet nimensä erityisestä muodostaan. Toisaalta ne pisteet lenkkimaisella profiilillaan ja toisaalta avoimella syvennyksellään. Tämän erityisen muotoilun ansiosta kuusi- tai kaksoiskuusikulmaisiin pultteihin ja muttereihin pääsee helposti käsiksi, niitä voi löysätä ja kiristää.

Laadukkaat lenkkiavaimet takaavat hyvän tuntuman ja ihanteellisen voimansiirron. Toisin kuin suljetut lenkkiavaimet, avoimet lenkkiavaimet ovat tukevampia ja niitä käytetään pääasiassa putkijärjestelmien, kuten jarru- tai hydrauliikkalinjojen, työstämiseen. Tästä syystä avaimia kutsutaan usein myös jarruletkuavaimiksi. Verkkokaupastamme löydät korkealaatuisia avolenkkiavaimia edulliseen hintaan. Salamannopean toimituksemme ansiosta erikokoisina ja -mallisina ostettavissa oleva erikoistyökalu on kotonasi tai korjaamollasi neljän arkipäivän kuluessa.

Varaosat febi bilstein
Sijoituskriteerit
Lenkkiavain TOPTUL 16x18 mm molemminpuolinen avoin 12-kulmainen
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   AEEA1618
23,05 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Avolenkkiavain HANS 1105M/11X13
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   1105M/11X13
19,07 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Avolenkkiavain HANS 1105M/17X19
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   1105M/17X19
31,82 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Avolenkkiavain SONIC 4111922
Valmistaja:   SONIC
Valmistajan numero:   4111922
21,73 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Avain SONIC 4141011
Valmistaja:   SONIC
Valmistajan numero:   4141011
12,67 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lenkkiavain HANS 12x14 mm molemminpuolinen avoin
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   1105M/12X14
9,37 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Kukonjalka-avain TOPTUL 15 mm avoin (räikkiin 3/8 tuumaa)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   AEAV1215
12,11 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Kukonjalka-avain TOPTUL 13 mm avoin (räikkiin 3/8 tuumaa)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   AEAV1213
11,58 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Kukonjalka-avain TOPTUL 10 mm avoin (räikkiin 3/8 tuumaa)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   AEAV1210
10,80 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Kukonjalka-avain TOPTUL 19 mm avoin (räikkiin 3/8 tuumaa)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   AEAV1219
13,29 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Kukonjalka-avain TOPTUL 12 mm avoin (räikkiin 3/8 tuumaa)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   AEAV1212
9,37 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Avolenkkiavain HANS 1105M/16X18
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   1105M/16X18
33,73 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Avolenkkiavain SONIC 4112427
Valmistaja:   SONIC
Valmistajan numero:   4112427
20,76 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Avolenkkiavain SONIC 4111719
Valmistaja:   SONIC
Valmistajan numero:   4111719
13,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lenkkiavain TOPTUL 10x12 mm molemminpuolinen avoin kuusiokolo
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   AEEA1012
14,86 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Mihin avolenkkiavaimia käytetään?

Avolenkkiavaimet ovat välttämättömiä jokaisessa hyvin varustetussa ajoneuvokorjaamossa ja kodin työkalulaatikossa. Harraste- ja ammattimekaanikot käyttävät avaimia lähes päivittäin esimerkiksi putkistojen korjaamiseen, pyörien vaihtamiseen tai kotitalouskorjauksiin. Avolenkkiavaimet ovat pääsääntöisesti yksinkertaisia kuusikulmaisia profiileja tai kaksoiskuusikulmaisia tai 12-kulmaisia profiileja.

Erityisen muotonsa ansiosta avolenkkiavaimet sulkevat mutterit ja pultit lähes kokonaan sisäänsä. Näin ne mahdollistavat hyvän voimansiirron kääntämättä tai muuten vahingoittamatta muttereita ja pultteja. Erityisesti erilaisten putkien liitosmutterit voidaan löysätä ja kiristää ilman suurempaa vaivaa - vaikka ne olisivat murtuneet, pahasti likaantuneet tai ruostuneet. Komponenttien ja johtojen on kuitenkin oltava avoimesti saatavilla, ja jakoavaimia on voitava käyttää sivulta. Erikoistyökalua käytetään muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:

  • Jarruletkut
  • Hydrauliputket
  • Paineilmaletkut
  • Ruiskutusputket
  • Ohjaustehostin

Lenkkiavainten, avolenkkiavainten, kiintoavainten ja kiintolenkkiavainten välinen eroavaisuus

Kiintoavaimet ja lenkkiavaimet ovat autoalan tärkeimpiä työkaluja. Toisin kuin suljetut lenkkiavaimet, avoimet lenkkiavaimet ovat tukevampia, ja ne voidaan avopäisten avainten tavoin helposti kiinnittää muttereiden ja pulttien kylkeen. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa samankaltaisuus näiden kahden avaimen välillä. Myös avolenkkiavaimissa eli kiintoavaimissa on aukko, vaikka niissä on vain kaksi avainkappaletta. Ne sopivat erinomaisesti nelikulmaisten ja kuusikulmaisten pulttien ja muttereiden kääntämiseen, joihin on vaikea päästä käsiksi. Jotta työkalun kanssa työskentely olisi helpompaa, useimmat avolenkkiavaimet ovat 15°:n, joskus jopa 75°:n kulmassa.

Kiintolenkkiavaimet ovat avo- ja lenkkiavainten yhdistelmä: Toisessa päässä on kiintoavain ja toisessa päässä lenkkiavain. Mutterit voidaan löysätä nopeasti ja helposti lenkkiavaimella, kun taas mutteri kiristetään uudelleen vastakkaisella kiintoavaimella. Molempien toimintojen helpottamiseksi yhdistelmäavaimen haarukka on myös yleensä vähintään 15°:n kulmassa.

Mitä sinun tulisi huomioida ostaessasi lenkkiavainta?

Kuten minkä tahansa työkalun tai varaosan kohdalla, huippulaatu ja hyvä ammattitaito ovat kaiken A ja Ö.

Laadukkaat lenkkiavaimet on valmistettu kiinteästä työkaluteräksestä, joka on myös seostettu. Tämä yhdistelmä takaa tarvittavan kovuuden ja riittävän kimmoisuuden, jotta kyseinen lenkkiavain ei kulu nopeasti eikä murru, kun siihen kohdistetaan paljon voimaa. Ostaessasi etsi naarmuja, uria tai naarmuja sekä täydellistä kromipinnoitusta. Jälkimmäinen on tärkeää, jotta työkalu ei ruostu. Motointegratorissa voit valita laadukkaat yksi- tai kaksipyöräiset lenkkiavaimet eri kokoisina, muotoisina ja mallisina.

Ihannetapauksessa sinun tulisi ostaa sarja, jossa on yleisimmät koot. Koot ilmoitetaan tuumina tai millimetreinä, jolloin 6 mm:n ja 32 mm:n väliltä olevien avolenkkiavainten sarja riittää hyvin useimpiin töihin. Yleensä lenkkiavainten koot vaihtelevat neljästä 145 mm:iin.

Lisäksi erotetaan toisistaan suorat, offset- ja kulmamallit. Kulmikkaissa rengasavaimissa on yleensä 15°:n kulma, mikä mahdollistaa ergonomisen käsittelyn. Offset-lenkkiavainten etuna on myös se, että niillä pääsee helpommin käsiksi muttereihin ja pultteihin, joihin on vaikea päästä käsiksi. Se, kumman version lopulta valitset, riippuu kuitenkin yksilöllisistä mieltymyksistäsi ja työkalun käyttötarkoituksesta.

Miten avointa lenkkiavainta tulisi hoitaa?

Avolenkkiavaimet ovat vankkoja työkaluja, jotka kestävät pitkään hyvällä hoidolla. Huippuvalmistajien laadukkailla avaimilla on usein jopa kymmenen vuoden takuu. Jotta työkalu kestäisi mahdollisimman pitkään, avain kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Poista lika ja lika yksinkertaisesti pehmeällä, kuivalla liinalla.

Tilaa avolenkkiavaimet Motointegratorin verkkokaupasta

Etsitkö yksittäistä lenkkiavainta vai haluatko ostaa kokonaisen sarjan uusia avaimia? Motointegratorista löydät edulliseen hintaan avorengasavaimia huippumerkeiltä, kuten HANS, TOPTUL tai SONIC. Asiantunteva asiakaspalvelutiimimme vastaa mielellään kaikkiin työkaluihin, tilausprosessiin tai toimitukseen liittyviin kysymyksiin. Voit olla varma, että saat tavarasi täydellisessä kunnossa ja muutamassa arkipäivässä.