Raitisilmasuodattimet

Kiintolenkkiavainsarjat

(löytyi 65 tulosta)

Yhdistelmäavaimissa yhdistyvät kahden tärkeän työkalun parhaat ominaisuudet, ja ne ovat välttämättömiä hyvin varustetussa työkalupakissa. Laadukkaat yhdistelmäavainsarjat kuuluvat jokaisen työpajan perusvarustukseen ammattilaisesta harrastelijaan.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Lenkkiavainsarja TOPTUL GPAQ0502
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   GPAQ0502
58,77 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä-kiintolenkkiavain SONIC 4-IN-1 8-10 mm, 12-13 mm
Valmistaja:   SONIC
Valmistajan numero:   4170401
44,54 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
46,20 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Lenkkiavainsarja HANS 12 Kappale (6 mm - 32 mm)
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   16012M
111,08 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
67,66 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
88,61 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Lenkkiavainsarja HANS 160516MB
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   160516MB
93,25 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Kiintolenkkiavainsarja TOPTUL GPAA2602
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   GPAA2602
240,99 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ruuvi- ja kiintoavainsarja TOPTUL 10 kpl MINI (5/32 - 7/16 tuumaa)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   GBBA1001
18,54 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Kiintolenkkiavainsarja HANS 1665F06MB
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   1665F06MB
93,20 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Kiintoavainsarja TOPTUL 16Stk (7 - 32 mm) 15 astetta
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   GAAA1604
112,11 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ruuvi- ja kiintoavainsarja TOPTUL 12Stk 6 7 8 - 17 19 22mm
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   GAAA1213
75,13 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
194,04 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
63,57 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Kiintoavainsarja SONIC 602603SON
Valmistaja:   SONIC
Valmistajan numero:   602603SON
207,35 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Mikä on yhdistelmäavain?

Yhdistelmäavain yhdistää kaksi työkalua päissään:

  • Avokoloavaimet: Toisessa päässä on avoin leuka, jolla voit avata ja kiristää kuusi- ja nelikulmaisia ruuveja sekä muttereita. Avokoloavaimen suuri etu on, että avauksen ansiosta pääset käsiksi vaikeasti saavutettaviinkin ruuveihin.
  • Rengasavain: Toisessa päässä oleva rengasavain koostuu renkaan muotoisesta profiilista, jolla voit myös avata ja sulkea monikulmaisia ruuveja. Tällä työkalulla et liukastu niin helposti, koska profiili on suljettu. Ruuviin on kuitenkin päästävä helposti käsiksi.

Molemmat toiminnot täydentävät toisiaan täydellisesti. Kun taskussasi on yhdistelmäavain, voit yksinkertaisesti kokeilla, mikä vaihtoehto sopii paremmin käsillä olevaan tehtävään ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa työkaluja.

Yhdistelmäavainten tyypit

Aiemmin oli saatavilla vain kaupallisia yhdistelmäavaimia. Ne ovat helppokäyttöisiä ja mahdollistavat vipuvoiman ansiosta valtavan voimansiirron. Niitä ei kuitenkaan yleensä voi laajentaa vipuvaikutuksen lisäämiseksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yhdistelmäavainta, jossa on nykyään räikkä. Tässä on vapaapyörä, mikä tarkoittaa, että voit jatkaa ruuvaamista ilman, että yhdistelmäavainta tarvitsee siirtää. Näillä yhdistelmäavainsarjoilla on monia etuja:

  • jatkuvat ruuvausliikkeet
  • vähemmän aikaa
  • vähemmän vaivaa
  • monipuolinen käyttö
  • soveltuu työskentelyyn pienissä tiloissa
  • räikän pyörimissuuntaa on helppo muuttaa kääntämällä avainta ympäri

Yhdistelmäavain, jossa on räikkä, on kuitenkin vaarassa kulua ennenaikaisesti, koska räikkä on mahdollinen heikko kohta.

Tiesitkö? Yhdistelmäavainsarjoja on saatavana vakiona suorana ja kampavääntönä. Tavanomaisissa suorissa yhdistelmäavaimissa leuan pää on noin 15°:n kulmassa, jotta ruuviin pääsee helpommin käsiksi. Kahva, leuka ja rengas ovat kuitenkin kaikki samalla korkeudella. Toisaalta offset-yhdistelmäavainsarjoissa rengas on kulmautunut taaksepäin. Tämä helpottaa jakoavaimen käyttöä ylhäältä päin ja tarjoaa siten laajemmat käyttömahdollisuudet.

Yhdistelmäavainsarjan ostaminen: Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun tulisi varoa

Yhdistelmäavainten perustoiminto on standardoitu: Standardeissa ISO 3318 ja ISO/FDIS 21982 säädetään toleransseista, jotka koskevat yksittäisten avainkokojen leveyksiä, joiden sisällä yksittäisten avainkokojen on oltava. Näin varmistat, että voit tehdä haluamasi työn yhtä hyvin millä tahansa yhdistelmäavainten yhdistelmällä. On kuitenkin olemassa joitakin kriteerejä, joita sinun on syytä noudattaa, kun ostat yhdistelmäavainsarjoja.

#1 Oikea koko

Useimmat ruuvinvääntäjät eivät osta yksittäisiä yhdistelmäavaimia, vaan investoivat täydelliseen yhdistelmäavainsarjaan. Näin sinulla on aina oikea koko käsilläsi. Tällaisia avainsarjoja on saatavana erikokoisina, kuten 17-osainen Gedore Red -yhdistelmäavainsarja, jossa on avaimen leveys 6-22 millimetriä, tai 24-osainen sarja, joka sisältää jopa 32 millimetrin levyisiä avaimia.

Se, kuinka laaja yhdistelmäavainsarja on, riippuu täysin tyypillisestä käyttöalueestasi. Jos korjaat maatalouskoneita, tarvitset laajemman valikoiman jakoavainten kokoja kuin harrastemekaanikko, joka tekee pieniä huoltotöitä moottoripyörään.

Vihje: Yhdistelmäavainsarjojen koot on ilmoitettu joko metrijärjestelmän mukaan. Avainkoot vastaavat tällöin ruuvin kokoa millimetreinä, esimerkiksi avainkoko 8 sopii 8 millimetrin ruuvinpäille. Amerikkalaiset työkaluvalmistajat taas ilmoittavat avaimen koon tuumina. Muunna millimetreiksi kertomalla avaimen koko 25,4:llä. Yhdistelmäavain, jonka amerikkalainen avainkoko on 3/4 tuumaa (= 0,75 tuumaa), vastaa metristä 19,05 millimetrin leveyttä.

#2 Yhdistelmäavainsarjojen materiaali

Yhdistelmäavaimien on kestettävä valtavia voimia. Siksi ne valmistetaan yleensä erityisen kestävästä kromivanadiiniteräksestä (CrV-teräs). Se vakuuttaa poikkeuksellisella kovuudellaan ja korroosionkestävyydellään. Valitettavasti jopa tämän luokan sisällä on suuria laatueroja, joita maallikon on vaikea tunnistaa. On kuitenkin olemassa joitakin merkkejä huonommasta laadusta, joita voit varoa, kun ostat yhdistelmäavainsarjoja:

  • jakoavaimien alhainen paino (huonompi teräs on kevyempää)
  • leuan ja renkaan riittämätön paksuus (matalampi kuin muttereiden ja pulttien päiden tavanomainen korkeus)
  • kahvan huono laatu ja alhainen lujuus (taipuu, kun siihen kohdistetaan enemmän voimaa)

#3 Yhdistelmäavainten ammattitaito

Jos työn laadussa on toivomisen varaa, se näkyy nopeasti työn tuloksessa: yhdistelmäavain ei tartu kunnolla, sen voimansiirto on heikko tai se kääntyy jopa tyhjäksi. Lisäksi liukastut helpommin. Varmista valintaa tehdessäsi, että molemmat työkalut ovat täydellisesti ja tasaisesti muotoiltuja, että materiaalin paksuus vastaa avaimen leveyttä ja että teräksessä tai kromikerroksessa ei ole vikoja tai uria.

#4 Yhdistelmäavainsarjojen säilytysjärjestelmä

Se, mikä ei ole tärkeää yksittäisiä avaimia hankittaessa, on sitäkin tärkeämpää yhdistelmäavainsarjojen kohdalla: säilytys. Tässä on erilaisia muunnelmia. Valitse käytännölliset rullalaatikot, kompaktit muovilaatikot ja vankat kotelot täydellistä yhdistelmäavainsarjaa varten.

Tilaa yhdistelmäavainsarjat verkossa Motointegratorilta

Olipa kyseessä Gedore Red, KS Tools tai Würth, osta uusi yhdistelmäavainsarja tunnetuilta premium-merkeiltä kätevästi netistä Motointegratorista. Luota korkeimpaan laatuun, nopeaan toimitukseen ja asiantuntevaan asiakaspalveluumme. Tutustu nyt ja tilaa heti Motointegratorin verkkokaupasta!