Raitisilmasuodattimet

Imusarjan tiivisteet

(löytyi 207 tulosta)

Imusarjan tiiviste varmistaa polttomoottorin häiriöttömän toiminnan. Se sijaitsee sylinterikannen ja imusarjan välissä. Jälkimmäinen tunnetaan myös nimellä imuputki. Se on erityisen herkkä ajoneuvon osa, joka on valmistettu lämmönkestävästä muovista. Jos se on vaihdettava vian sattuessa, siitä aiheutuvat kustannukset ovat yleensä hyvin korkeat. Voit kuitenkin säästää rahaa, jos tilaat komponentin etukäteen Motointegratorin verkkokaupasta.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Imusarjan tiivisteet.

Kaikki valmistajat

Imusarjan tiivisteen rakenne ja toiminta

Imusarjan tiiviste tai imusarjan tiivistesarja koostuu yleensä stabiloidusta paperista tai herkistä O-renkaista. Se voidaan poistaa muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä imusarjan purkamisen yhteydessä. Sen tärkein tehtävä on tiivistää imukanava, jotta siihen mahdollisesti pääsevä ulkoilma pysyy poissa. Se myös erottaa imusarjan sylinterikannesta. Tämä kuumentuu huomattavasti ajon aikaisen suuren kuormituksen vuoksi. Paineistetun latausilman lämpötila on keskimäärin noin 90-150 celsiusastetta. Se on siis paljon kuumempaa kuin paineistamaton latausilma. Imusarjan tiiviste on erityisen tärkeä autoissa, joissa on ahdin, niin sanottu G-laturi tai turboahdin. Ystävällinen neuvojatiimimme auttaa sinua mielellään, jos haluat lisätietoja imusarjan tiivisteen asentamisesta ja irrottamisesta. Ota yksinkertaisesti yhteyttä meihin.

Moottorin suorituskyvyn heikkeneminen

Laskeeko polttomoottorin teho yhtäkkiä ja kuuluuko kiihdyttäessäsi tuntuvaa pörinää tai nykivää ääntä? Vai kuuletko matalaa sihisevää tai kohisevaa ääntä? Silloin syynä voi olla väärä ilma tai sekundääri-ilma. Tämä on hallitsematonta tai ylimääräistä ilmaa, jota esiintyy hallitun ilmavirran lisäksi. Ilmaa, joka virtaa teknisen toimintajärjestyksen ulkopuolella hallitsemattomasti, kutsutaan myös valeilmaksi.

Väärästä ilmasta voi tulla todellinen ongelma, erityisesti polttomoottorin kanssa. Jos esimerkiksi Audi A4 ABT:n tai muiden automallien imusarjan tiiviste pettää, tapahtuu seuraavaa: Imussa syötetään kaasu-ilmaseos, joka sisältää liian vähän bensiiniä tai dieseliä ja liikaa ilmaa.

Seuraukset:

  • Moottorin toimintahäiriöt
  • Suuri polttoaineen kulutus
  • Huono palaminen
  • Polttomoottorin tehohäviö
  • Melun kehittyminen
  • Toimintakyvyttömyys

Nämä oireet voivat johtua sylinterinkannen ja ilmansuodattimen välisestä vuodosta. Tämä aiheuttaa ilman poistumisen ja vääränlaisen ilman imemisen sisään. Heti kun ilmamäärä poikkeaa ohjausyksikön määrittämästä arvosta, tämä voi heikentää suoraan moottorin suorituskykyä tai polttomoottorin toimivuutta. Tämä johtuu siitä, että palamisprosessi on tällöin joko liian voimakas tai liian heikko. Tämä puolestaan tarkoittaa, että moottorissa tapahtuvia yksittäisiä prosesseja ei voida enää suorittaa suunnitellulla tavalla.

Teoriassa sekundääri-ilmaa voi esiintyä missä tahansa. Olipa kyseessä sitten ilmamassa-anturin takana tai imukanavan alueella: sekä välijäähdytin ja ilmavirta-anturi että imusarja ja imuletku voivat vaurioitua. Sen sijaan, että vaihdetaan kemiallis-lämpövaikutusten tai mekaanisten vaikutusten kohteeksi joutuneet ajoneuvon osat, voi kuitenkin auttaa imusarjan tiivisteen vaihtaminen.

Viallinen imusarjan tiiviste - miten se tunnistetaan?:

Testaa ensin, kuuletko matalaa viheltävää tai sihisevää ääntä ajoneuvon moottorin käydessä. Jos et havaitse mitään epätavallista, suihkuta imujärjestelmään jarrupuhdistusainetta, jälleen moottorin ollessa käynnissä. Varo kastelemasta imusarjaan suihketta. Jos moottorin kierrosluku muuttuu heti suihkutuksen jälkeen, on helpompi paikantaa mahdollinen vuoto imujärjestelmässä.

Kun imujärjestelmä on irrotettu, mahdolliset reiät tai halkeamat voidaan usein tunnistaa ensi silmäyksellä. On tärkeää, että irrotettua imusarjan tiivistettä ei asenneta uudelleen irrotuksen tai vuodon havaitsemisen jälkeen, vaan se on korvattava uudella imusarjan tiivisteellä. Täydellinen tiivistys on taattu vain silloin. Yleissääntönä on, että käytettyjä tiivisteitä ei saa koskaan käyttää toista kertaa.

Kun vaihdat imusarjan tiivisteen, sinun on varottava vahingoittamasta imusarjaa. Moottorin tuottama voimakas kuumuus ja jatkuva tärinä voivat nimittäin aiheuttaa sen, että imusarjan muovipinta huokostuu. Siksi on mahdollista, että se voi murtua kahtia, kun se asennetaan takaisin paikalleen. Tämä tarkoittaa, että myös imusarja on vaihdettava.

Tilaa imusarjan tiivisteet ja imusarjat nyt

Verkkokaupastamme löydät kaikkien merkkien imusarjan osat erinomaisella laadulla ja edullisesti. Tietenkin meillä on myös valtava valikoima imusarjan tiivisteitä kaikkiin ajoneuvomerkkeihin, esimerkiksi Vemo, Reinz, Payen, Febi Bilstein, Elring tai Ajusa. Etkö ole aivan varma, mikä imusarjan tiiviste sopii juuri sinun Audiisi? Motointegratorin ammattitaitoinen tukitiimi vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi.

Imusarjan tiiviste on pieni mutta olennainen osa ajoneuvoasi. Kun ostat uuden imusarjan tiivisteen, kiinnitä huomiota laatuun. Näin voit olla alusta alkaen varmalla asialla ja löytää ajoneuvoosi täydellisesti sopivan lisävarusteen.

Valitse haluamasi tuotteet noin 5 miljoonasta varaosasta ja tarvikkeesta muutamalla klikkauksella palkitussa verkkokaupassamme. Anna salamannopean toimituksen ja asiakaslähtöisen palvelun vakuuttaa sinut.

Parhaat tuotteet kategoriasta Imusarjan tiivisteet

Sijoituskriteerit