-5€ kaikesta

Venttiilikopan tiivisteet

(löytyi 1546 tulosta)

Venttiilikopan tiivisteet sulkevat sylinterikannen. Näin varmistetaan, että voiteluaineita tai pakokaasuja ei pääse ulos moottorista käytön aikana. Jos tiivisteet ovat viallisia, sillä voi olla erilaisia seurauksia, kuten suurempi öljynkulutus.

Hyvä uutinen on, että venttiilikopan tiivisteet on suhteellisen helppo vaihtaa. Voit tilata tiivisteet helposti verkosta Motointegratorista. Löydät osat, jotka sopivat kaikkiin valmistajiin ja malleihin.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Venttiilikopan tiivisteet.

Kaikki valmistajat

Mikä on venttiilikopan tiivisteiden tehtävä?

Venttiilikopan tiivisteet sijaitsevat moottorin yläosassa. Siellä on aukko, jonka sylinterinkansi sulkee. Venttiilikopan tehtävänä on sulkea aukko.

Tämä tiivistää sylinterin sisäpuolen ja estää pakokaasujen ja moottoriöljyn pääsyn ulos. Tiiviste toimii myös toiseen suuntaan ja suojaa moottoria kosteudelta ja pieniltä hiukkasilta.

Venttiilin kopassa on tiiviste. Se on yleensä valmistettu muovista. Venttiilikopan tiiviste kiinnittää kannen paikalleen ja tiivistää sen tiukasti.

Mikä on venttiilikopan tiivisteiden viallisuuden riski?

Venttiilikopan tiivisteet ovat kuluvia osia. Moottorin käytön ja vuodenaikojen aiheuttamat lämpötilaerot edistävät kulumista. Venttiilikopan tiivisteen muovi menettää rakennettaan eikä se enää pysty tiivistämään sylinterinkantta täysin tiiviisti. Seurauksena on öljyn (ja pakokaasujen) ulosvuoto.

Tämä lisää moottorin öljynkulutusta. Tämä rasittaa ympäristöä ja lompakkoasi. Päätarkastuksessa vika venttiilikannen tiivisteessä on jo vakava vika.

On myös olemassa jonkinlainen tulipalon vaara, kun öljyä vuotaa pakojärjestelmän alueelle. Siksi on parempi puuttua venttiilikopan tiivisteongelmiin varhaisessa vaiheessa.

Venttiilikopan tiivisteen vikojen syyt

Venttiilikopan tiivisteet altistuvat suurille lämpötilavaihteluille ja lisäksi mekaanisille rasituksille. Käytön aikana moottorin alueen lämpötila nousee. Tämä aiheuttaa materiaalien laajenemisen.

Tämän jälkeen lämpötila laskee, jolloin materiaalit supistuvat uudelleen. Venttiilikopan tiivisteet kuluvat siis samalla tavalla kuin useimmat muutkin ajoneuvon tiivisteet.

Oireet: Miten tunnistaa venttiilikopan tiivisteongelmat?

Mistä tiedät, että venttiilikopan tiiviste vuotaa? On olemassa joitakin oireita, joita sinun tulisi tarkkailla.

  • Näetkö tiivisteessä reikiä, joista öljy vuotaa? Tämä on merkki siitä, että venttiilikopan tiiviste on vaihdettava. Vinkki: Öljy valuu tyypillisesti moottoria pitkin.
  • Huomaat kosteutta tiivisteen alueella tai sytytystulppien yläosassa.
  • Öljynkulutus kasvaa merkittävästi ilman näkyvää syytä.
  • Pakokaasu savuaa paljon tavallista enemmän.
  • Huomaat, että auton alta vuotaa öljyä.
  • Die Öldruckkontrollleuchte Ihres Fahrzeugs leuchtet auf.
  • Ne liittyivät moottorin ylikuumenemiseen. Tämä lisää merkittävästi venttiilikopan tiivisteen vian todennäköisyyttä. Tarkista tiivisteen lisäksi venttiilikoppa ja sylinterinkansi.

Moottorin alueella on tietenkin useita muita osia, jotka aiheuttavat samanlaisia oireita vian sattuessa. Ongelmat nokka-akselin alueella ovat mahdollisia.

Venttiilikopan tiivisteiden korjaus tai vaihto: kustannukset ja menettely

Tarvittavan tietotaidon ja laitteiden avulla voit vaihtaa venttiilikopan tiivisteet itse. Matka korjaamolle on kuitenkin yleensä parempi vaihtoehto. Ongelma ratkaistaan vaihtamalla komponentti, korjaus ei ole mahdollista.

Tiivisteeseen pääsemiseksi sinun on irrotettava moottorin kansi ja tarvittaessa sytytysjohdot. Yksittäisten ajoneuvojen kohdalla vaivaa on vielä hieman enemmän.

Avaa venttiilikoppa. Nyt voit poistaa viallisen venttiilikopan tiivisteen. Poista sitten kaikki öljy- ja likajäämät ennen uuden tiivisteen asentamista ja venttiilikopan asentamista paikalleen.

Varaosan valmistajasta riippuen materiaalikustannukset vaihtelevat noin 20-50 euron välillä. Korjaamossa on varauduttava lisäkustannuksiin työstä johtuen. Valmistajasta ja mallista riippuen noin 100-200 euron kokonaiskustannukset ovat realistiset.

Lisäkustannuksia aiheutuu, jos teet öljynvaihdon samaan aikaan. Tämä on usein hyvä ajatus, sillä viallinen venttiilikopan tiiviste on saattanut jo aiheuttaa likaantumista moottorissa.

Tilaa venttiilikopan tiivisteet Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorilta voit tilata venttiilikopan tiivisteet helposti verkossa. Voit valita laajasta tuotevalikoimasta. Löydät esimerkiksi BMW E 46 -venttiilikopan tiivisteen tai tiivisteen täysin eri malliin joltain muulta valmistajalta. Meiltä löydät kaikki premium-valmistajien ja huippumerkkien varaosat.

Kun tilaat Motointegratorilta, voit olla varma korkeimmasta laadusta koko valikoimassa sekä kilpailukykyisistä hinnoista. Meiltä löydät noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta. Palkittu verkkokauppamme toimittaa salamannopeasti 2-4 arkipäivän kuluessa.

Jos sinulla on kysyttävää, ammattitaitoinen asiakaspalvelumme on käytettävissäsi milloin tahansa. Olemme myös ylpeitä erittäin korkeasta asiakastyytyväisyydestämme.

Parhaat tuotteet kategoriasta Venttiilikopan tiivisteet

Sijoituskriteerit