10€ alennusta 200€ tilauksiin

Venttiilikopan tiivisteet

(löytyi 1520 tulosta)

Venttiilikopan tiivisteet sulkevat sylinterikannen. Näin varmistetaan, että voiteluaineita tai pakokaasuja ei pääse ulos moottorista käytön aikana. Jos tiivisteet ovat viallisia, sillä voi olla monenlaisia seurauksia, kuten suurempi öljynkulutus.

Hyvä uutinen on, että venttiilikannen tiivisteet on suhteellisen helppo vaihtaa. Voit tilata tiivisteet helposti verkossa Motointegratorista. Löydät sopivat osat kaikille valmistajille ja malleille.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Venttiilikopan tiivisteet.

Kaikki valmistajat

Mikä on venttiilikannen tiivisteiden tehtävä?

Venttiilikannen tiivisteet sijaitsevat moottorin yläosassa. Siellä on aukko, jonka sylinterin pää sulkee. Venttiilin kansi sulkee aukon.

Tämä tiivistää sylinterin sisäpuolen ja estää pakokaasujen ja moottoriöljyn pääsyn ulos. Tiiviste toimii myös toiseen suuntaan ja suojaa moottoria kosteudelta ja pienhiukkasilta.

Venttiilin kansi sisältää tiivisteen. Tämä on yleensä valmistettu muovista. Venttiilikannen tiiviste kiinnittää kannen paikalleen ja takaa ehdottoman tiiviin tiivistyksen.

Mitä vaaraa on viallisista venttiilikannen tiivisteistä?

Venttiilikannen tiivisteet ovat kuluvia osia. Moottorin käytön ja vuodenaikojen aiheuttamat lämpötilaerot vaikuttavat kulumiseen. Venttiilikannen tiivisteen muovi menettää rakenteensa, eikä se enää pysty tiivistämään sylinterinkantta täysin tiiviisti. Tuloksena on öljyn (ja pakokaasujen) vuotaminen ulos.

Tämä lisää moottorin öljynkulutusta. Tämä rasittaa sekä ympäristöä että lompakkoa. Päätarkastuksessa venttiilikannen tiivisteen vika on jo vakava vika. Sinun on otettava huomioon, että et läpäise TÜV-tarkastusta.

Lisäksi on olemassa tietty tulipalon vaara, koska öljyä vuotaa pakojärjestelmän alueelle. Siksi on parempi puuttua venttiilikannen tiivisteongelmiin jo varhaisessa vaiheessa.

Venttiilikannen tiivisteen vikojen syyt

Venttiilikannen tiivisteet altistuvat suurille lämpötilavaihteluille ja mekaanisille rasituksille. Käytön aikana moottorin alueen lämpötila nousee. Tämä saa materiaalit laajenemaan.

Tämän jälkeen lämpötila laskee, jolloin materiaalit supistuvat uudelleen. Venttiilikannen tiivisteet kuluvat siis samalla tavalla kuin useimmat muutkin ajoneuvon tiivisteet.

Oireet: Miten tunnistaa venttiilikannen tiivisteongelmat?

Mistä tiedät, että venttiilikannen tiiviste vuotaa? On joitakin oireita, joita sinun tulisi varoa.

  • Näetkö tiivisteessä reikiä, joista vuotaa öljyä? Tämä on merkki siitä, että venttiilikannen tiiviste on vaihdettava. Tässä on vinkki: Öljy valuu yleensä moottoriin.
  • Huomaat kosteutta tiivisteen alueella tai sytytystulppien yläosassa.
  • Öljynkulutus kasvaa merkittävästi ilman näkyvää syytä.
  • Pakokaasu savuaa paljon tavallista enemmän.
  • Huomaat, että auton alta vuotaa öljyä.
  • Autosi öljynpaineen merkkivalo syttyy.
  • Moottorin ylikuumeneminen oli ongelma. Tämä lisää merkittävästi venttiilikannen tiivisteen vikojen todennäköisyyttä. Tarkista tiivisteen lisäksi venttiilikansi ja sylinterin pää.

Moottorin alueella on tietenkin useita muita osia, jotka aiheuttavat samanlaisia oireita vian sattuessa. Ongelmat nokka-akselin alueella ovat mahdollisia.

Venttiilikannen tiivisteiden korjaus tai vaihto: Kustannukset ja menettely

Tarvittavan tietotaidon ja laitteiden avulla voit vaihtaa venttiilikannen tiivisteet itse. Matka korjaamolle on kuitenkin yleensä parempi vaihtoehto. Ongelma ratkaistaan vaihtamalla komponentti, korjaus ei ole mahdollista.

Tiivisteeseen pääsemiseksi sinun on irrotettava moottorin kansi ja tarvittaessa sytytyskaapelit. Yksittäisten ajoneuvojen kohdalla vaivaa on hieman enemmän.

Avaa venttiilin kansi. Nyt voit poistaa viallisen venttiilikannen tiivisteen. Poista sitten kaikki öljy- ja likajäämät ennen uuden tiivisteen asentamista ja venttiilikannen asentamista.

Varaosan valmistajasta riippuen materiaalikustannukset vaihtelevat noin 20-50 euron välillä. Työpajassa on varauduttava lisäkustannuksiin, jotka johtuvat työmäärästä. Valmistajasta ja mallista riippuen noin 100-200 euron kokonaiskustannukset ovat realistisia.

Lisäkustannuksia aiheutuu, jos öljy vaihdetaan samalla kertaa. Tämä on usein hyvä ajatus, sillä viallinen venttiilikannen tiiviste on saattanut jo aiheuttaa moottorin likaantumisen.

Tilaa venttiilin kannen tiivisteet verkossa Motointegratorilta

Motointegratorilta voit tilata venttiilikannen tiivisteet helposti verkossa. Voit valita laajasta tuotevalikoimasta. Voit esimerkiksi löytää BMW E 46 -venttiilikannen tiivisteen tai täysin eri mallin tiivisteen joltain muulta valmistajalta. Meillä on kaikki varaosat premium-valmistajilta ja huippumerkkien valmistajilta.

Kun tilaat Motointegratorilta, voit olla varma korkeimmasta laadusta koko valikoimassa sekä kilpailukykyisistä hinnoista. Meiltä löydät noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta. Palkittu verkkokauppamme toimittaa tuotteet salamannopeasti 2-4 arkipäivän kuluessa.

Jos sinulla on kysyttävää, asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa sinua aina. Et ota riskiä: Verkkokauppamme tarjoaa sinulle ilmaisen palautuslähetyksen kaikissa tilauksissa. Olemme ylpeitä erittäin korkeasta asiakastyytyväisyydestämme.

Parhaat tuotteet kategoriasta Venttiilikopan tiivisteet

Sijoituskriteerit