Matkailuautosesonki 2024

Ei löytynyt tuloksia hakusanalle

Huomautuksia jäteöljyn hävittämisestä

Käytetty öljy on vaarallista jätettä. Koska se saastuttaa ympäristöä, on tärkeää antaa se sellaisen yrityksen haltuun, joka kerää ja/tai käsittelee jäteöljyä. Jäteöljyn päästäminen ympäristöön tai sen polttaminen ulkona on lainvastaista.

Ympäristön suojelemiseksi säilytä käytetty öljy sopivassa tiiviissä astiassa ennen sen viemistä keräyspisteeseen. Voit jättää jäteöljyn maksutta kunnan vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen, joita on yleensä huoltamoiden yhteydessä ja öljyjätehuollon järjestävän yrityksen toimipaikoissa.

Näytä lisää

Valitettavasti kyselyyn ei löytynyt tuloksia.

Ota meihin yhteyttä!

Tarvitsetko apua tuotteen löytämisessä?

Zadzwoń: 0800 413 714

Puhelinpalvelu avoinna ma-pe 9-17

Käytä chattia: Aloita chat

Jäähdytysneste autossa - näin se jäähtyy

Kun ajoneuvo on liikkeellä, moottori pääsee kunnolla vauhtiin. Tämän seurauksena se kuumenee. Polttoaineen palaessa kemiallinen energia muuttuu lämmöksi. Moottorin jäähdytysjärjestelmässä, jossa myös jäähdytysneste sijaitsee, ylimääräinen lämpö vapautuu ympäristöön. Siellä se kulkeutuu ensin moottorin osiin ja siirtyy sitten jäähdytysnesteeseen, josta se siirtyy jäähdyttimeen jäähdytysnesteen kierron kautta autossa. Tässä se purkautuu ulospäin. Termostaatti säätelee jäähdytysnesteen ja siten myös moottorin lämpötilaa.

Auton jäähdytysnesteen komponentit

Jäähdytysnesteenä käytetään usein tislattua tai demineralisoitua vettä. Jotta vesi ei jäätyisi nollan alapuolella, se on sekoitettava jäätymisenestoaineeseen. Jos näin tapahtuu, neste laajenee ja jäähdytyspiiri rikkoutuu. Syntyy vuoto, josta neste pääsee ulos. Lisäaineet estävät korroosiota.

Auton jäähdytysnesteen tarkastus

Kuten monet muutkin auton toiminnot, myös auton jäähdytysneste on tarkistettava säännöllisesti. Tätä varten sinun on vilkaistava jäähdyttimen konepellin alle. Sieltä löydät muovisäiliön, jossa on asteikko ja kaksi "MIN"- ja "MAX"-merkintää. Niin kauan kuin nestetaso on MIN- ja MAX-merkkien välissä, auton jäähdytysnestettä ei tarvitse täyttää. Jos taso on alle vähimmäistason, jäähdytysnestettä on täydennettävä. On myös kriittistä, jos taso ylittää enimmäisrajan. Tässä tapauksessa sinun pitäisi käydä autokorjaamossa. Talvikuukausina asiantuntijan on tarkistettava jäähdytysnesteen tason lisäksi myös jäätymisenestoaineen pitoisuus. Jos pitoisuus on liian alhainen, pakkasnestettä on täydennettävä. Jos moottorin jäähdytysjärjestelmää ei tarkasteta säännöllisesti, sen toiminta voi olla rajoitettua. Tämän seurauksena moottori ylikuumenee ja sylinterikannen tiiviste palaa. Seurauksena on moottorin täydellinen vikaantuminen.

Mikä jäähdytysneste täytetään?

Auton jäähdytysneste on usein tislattua tai demineralisoitua vettä. Talvella jäähdytysnesteeseen sekoitetaan jäätymisenestoainetta, jotta jäähdytysneste ei pääse jäätymään. Jos jäähdytysnesteeseen ei lisätä jäätymisenestoainetta, seurauksena voi olla vakava moottorivika. Autoon ei suositella lisättäväksi puhdasta vettä jäähdytysnesteeksi. Koska auton jäähdytysneste menettää tehoaan ajan myötä, se on vaihdettava kahden vuoden välein.

Jäähdytysnesteen vaihtaminen itse

Jäähdytysnesteen vaihtamiseen ei välttämättä tarvita asiantuntijaa, vaan ainoastaan kastelukannu, jäähdytysnestettä ja keräysastia. Vaihda jäähdytysneste autoosi seuraavasti:

1. Ehkäise palovammoja antamalla moottorin jäähtyä.

2. Aseta keräysastia tyhjennysaukon alle ja poista tyhjennystulppa.

3. avaa tyhjennysruuvi ja tyhjennä jäähdytysneste kokonaan säiliöstä.

4. Kiristä löysät tyhjennys- ja tuuletusruuvit uudelleen.

5. avaa muovisäiliön kansi ja täytä jäähdytysnestettä säiliöön kastelukannulla, kunnes taso saavuttaa merkin "MAX". Tämä on noin 5-10 litraa.

6. Sulje säiliö uudelleen ja tarkista, oletko täyttänyt tarpeeksi nestettä. Käynnistä moottori ja anna sen käydä, kunnes ajoneuvo on saavuttanut käyttölämpötilan. Jos jäähdytysnesteen taso ei laske MIN-merkin alapuolelle, kaikki on kunnossa.

Huomioi seuraavat seikat:

  • Täytä ajoneuvo vain valmistajan ilmoittamalla jäähdytysnesteellä. Jäähdytysneste löytyy ajoneuvon ohjekirjasta. Moottori voi vaurioitua, jos käytetään väärää jäähdytysnestettä.
  • Älä sekoita eri jäätymisenestonesteitä keskenään, koska niillä on erilaiset ominaisuudet.
  • Tarkista jäähdytysnesteen ja pakkasnesteen sekoitussuhde mittarilla.
  • Vaihda jäähdytysneste autoon vain, kun moottori on kylmä. Jos avaat jäähdytysjärjestelmän moottorin ollessa lämmin, lämpimän jäähdytysjärjestelmän paine voi aiheuttaa vakavia vammoja.

Osta auton jäähdytysnestettä verkossa

Auton jäähdytysnesteen tehtävänä on varmistaa, ettei moottori ylikuumene ja aiheuta vaurioita voimanlähteelle. Siksi jäähdytysnesteen kunto on tarkistettava säännöllisesti ja vaihdettava kahden vuoden välein. Varmista tällöin, että käytät valmistajan suosittelemaa jäähdytysnestettä. Löydät tämän ajoneuvon käyttöoppaasta. Motointegrator-verkkokaupasta löydät laadukkaat jäähdytysnesteet merkkivalmistajilta edulliseen hintaan. Katso itse ja löydä uusi autosi jäähdytysneste.