10€ alennusta 200€ tilauksiin

Pysäköintianturit

(löytyi 303 tulosta)

Pysäköintianturit ovat käytännöllinen apu jokapäiväisessä elämässä. Anturit tukevat meitä pysäköinnissä, joten voimme päästä pieniin pysäköintitiloihin myös suurilla ajoneuvoilla - ja ilman naarmuja.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE
Sijoituskriteerit
Anturi, pysäköintitutka BLIC 5902-01-0047
Valmistaja:   BLIC
Indeksi:   5902-01-0047P
17,92 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka BLIC 5902-01-0029
Valmistaja:   BLIC
Indeksi:   5902-01-0029P
21,46 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka VALEO 632205
Valmistaja:   VALEO
Indeksi:   VAL632205
10,37 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka HANS PRIES 502 740
Valmistaja:   HANS PRIES
Indeksi:   HP502 740
29,99 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Pysäköintianturisarja M-TECH MMT O158 CP4B
Valmistaja:   M-TECH
Indeksi:   MMT O158 CP4B
19,44 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka VEMO V52-72-0128
Valmistaja:   VEMO
Indeksi:   V52-72-0128
28,53 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka HANS PRIES 115 539
Valmistaja:   HANS PRIES
Indeksi:   HP115 539
36,22 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka BLIC 5902-01-0230
Valmistaja:   BLIC
Indeksi:   5902-01-0230P
22,23 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka MEAT & DORIA 94685
Valmistaja:   MEAT & DORIA
Indeksi:   MD94685
63,89 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka VALEO 890015
Valmistaja:   VALEO
Indeksi:   VAL890015
77,47 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka HANS PRIES 600 420
Valmistaja:   HANS PRIES
Indeksi:   HP600 420
29,99 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka VALEO 890016
Valmistaja:   VALEO
Indeksi:   VAL890016
77,47 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka VALEO 890018
Valmistaja:   VALEO
Indeksi:   VAL890018
32,96 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka VALEO 890059
Valmistaja:   VALEO
Indeksi:   VAL890059
81,00 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Anturi, pysäköintitutka VALEO 890011
Valmistaja:   VALEO
Indeksi:   VAL890011
32,96 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Jos pysäköintianturit ovat viallisia, usein arvostettu mukavuus menetetään. Motointegratorilta voit tilata pysäköintianturit verkossa kaikkiin merkkeihin ja malleihin laadukkaasti ja edullisesti.

Mitä ovat pysäköintianturit?

Pysäköintianturit ovat osa pysäköintiavustinjärjestelmää, joka on nykyään lähes kaikissa uusissa ajoneuvoissa. Anturit mittaavat etäisyyttä kohteisiin - erityisesti peruutettaessa. Anturit ilmoittavat siis äänisignaalien avulla, kuinka kaukana ajoneuvo on vielä toisesta ajoneuvosta, reunakivestä tai seinästä.

Anturit toimivat tyypillisesti ultraäänellä. Ultraääniaaltoja lähetetään. Nämä heijastuvat, kun ne osuvat esteisiin (esimerkiksi pysäköintipaikan takana olevaan ajoneuvoon). Anturi havaitsee tämän heijastuksen ja lähettää sen keskusyksikköön. Ohjausyksikkö voi nyt anturitietojen perusteella arvioida, kuinka suuri etäisyys vaaralliseen esteeseen vielä on.

Anturit on asennettu takapuskuriin. Toisin kuin aiemmat pysäköintiavustinratkaisut, nykyiset pysäköintianturit ovat visuaalisesti melko huomaamattomia.

Millaisia pysäköintiantureita on?

Pysäköintianturit ja niihin liittyvät pysäköintiavustimet (vaihtoehtoiset termit ovat Park Distance Control tai PDC) voidaan jakaa akustisiin ja optis-akustisiin järjestelmiin. Molemmissa tapauksissa käytetään ultraäänipohjaisia antureita.

Puhtaasti akustisissa järjestelmissä - useimmat kuljettajat tuntevat todennäköisesti tämän ilmiön - ohjausyksikkö antaa äänimerkkejä, kun ajoneuvon takana on este. Mitä lähemmäs tunnistin pääsee estettä, sitä kovemmaksi ja voimakkaammaksi äänimerkki muuttuu.

Optis-akustiset järjestelmät tarjoavat kuljettajalle lisäksi visuaalisen resoluution pysäköintitilanteesta - yleensä lintuperspektiivistä. Tästäkin on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Toisaalta valmistajat voivat integroida peruutuskameran. Kuljettaja näkee ohjauspyörän vieressä olevalta näytöltä, mitä ajoneuvon takana tapahtuu. Hieman yksinkertaisempi vaihtoehto näyttää graafisesti antureiden lähettämän etäisyystilanteen.

Nykyaikaiset ja kalliit ajoneuvot voivat tehdä paljon enemmän. Itsepysäköintiä ei luultavasti enää tulevaisuudessa tarvita. Täysin varustetut pysäköintijärjestelmät voivat pysäköidä auton itsenäisesti. Tätä varten ohjausyksikkö liikuttaa ohjauspyörää ja (ainakin periaatteessa) myös kaasua ja jarrua. Tähän liittyy kuitenkin vielä useita oikeudellisia esteitä - kuljettajan on yleensä itse käytettävä polkimia.

Pysäköintianturit voidaan myös asentaa jälkiasennuksena - jopa ilman korjaamolla käyntiä. Tähän kuuluu rekisterikilvenpidikkeiden asentaminen, joissa on integroidut anturit. Anturit välittävät ultraääniaaltojen avulla määritetyn etäisyyden esteisiin kuljettajan älypuhelimeen. Kuljettaja näkee etäisyyden älypuhelimessa graafisena kuvana.

Epäily viallisesta pysäköintianturista: Mitä kuljettajien tulisi tehdä?

Pysäköintianturit ovat pohjimmiltaan vankkarakenteisia, ja ne voivat kestää kauemmin kuin ajoneuvon käyttöikä. Mekaanisten iskujen, likahiukkasten ja viallisten tai oikosulkujen aiheuttamat vauriot voivat kuitenkin johtaa vikaantumiseen.

Tämä ei luonnollisesti vaikuta suoraan turvallisuuteen, koska pysäköintiantureita käytetään vain hidaskäyntisten pysäköintitoimenpiteiden aikana. Myös tällöin voi kuitenkin tapahtua omaisuusvahinkoja.

Pysäköintianturissa oleva ongelma näkyy usein jatkuvana äänimerkkinä, joka kuuluu aina, kun peruutusvaihde kytketään. Jos epäillään, että pysäköintianturi on viallinen, autoilijoiden on ryhdyttävä toimiin. Tämä on tärkeää:

  • Pysäköintianturit on tarkistettava kahden henkilön toimesta.
  • Ensimmäinen henkilö menee ohjauspyörän luo ja tarkkailee antureiden lähettämiä signaaleja.
  • Toinen henkilö seisoo ajoneuvon takana ja peittää anturit yksi kerrallaan.

Peittäminen voidaan tehdä paljain käsin. Jos anturi ei tunnista tätä, se on varmasti viallinen.

Tätä toimenpidettä varten on tiedettävä antureiden tarkka sijainti. Useimmissa ajoneuvoissa on 4-6 anturia - suuremmissa ajoneuvoissa niitä on yleensä enemmän.

Juurisyyanalyysi on tärkeää tämäntyyppisten vahinkojen yhteydessä. PDC-anturia ei aina tarvitse vaihtaa. Siivous auttaa usein. Kesällä antureiden alueella on usein pölyhiukkasia ja kuolleita hyönteisiä, jotka estävät antureiden "näkymän". Talvella jäätyminen tai lumi voi sokaista anturin.

Mekaaniset vauriosyyt voidaan usein havaita paljain silmin. Jos esimerkiksi toinen ajoneuvo on vaurioittanut anturia pysäköinnin aikana, anturi poistuu paikaltaan puskurissa olevasta reiästä ja sijaitsee sen jälkeen puskurissa tai jopa puskurin takana.

Pysäköintiavustimen ongelmien ei välttämättä tarvitse johtua anturista. Yleisiä syitä voi löytyä myös ohjausyksiköstä tai muiden kaapeleiden alueelta. Näissä tapauksissa korjaamon on suoritettava vianmääritys.

Pysäköintianturin korjaaminen: Näin se tehdään

Pysäköintiavustin on helpointa palauttaa korjaamolle. Jos pysäköintianturi vaihdetaan täällä, maksat noin 80-100 euroa. Se on huomattavasti suurempi, jos vika ulottuu pysäköintianturia laajemmalle ja vaikuttaa esimerkiksi ohjausyksikköön.

Pienellä tietotaidolla ja laitteilla voit kuitenkin vaihtaa pysäköintianturin itse. Kun kyseinen anturi on tunnistettu, puskuri irrotetaan, kaapeli irrotetaan ohjausyksiköstä ja puskuri poistetaan. Pysäköintianturi voidaan sitten vetää ulos reiästä. Näin uusi anturi voidaan asentaa ja kiinnittää.

Tilaa pysäköintianturi verkossa Motointegratorilta

Motointegratorista voit tilata pysäköintianturit helposti verkossa. Löydät eri valmistajien osia kaikkiin ajoneuvotyyppeihin ja -malleihin. Hyödy laajuudeltaan ja syvyydeltään erinomaisesta valikoimasta ja tasaisesta hinnan laadusta.

Löydät oikean tuotteen verkkokaupastamme hetkessä käyttämällä ajoneuvohakuamme. Toimitamme salamannopeasti 2-4 arkipäivän kuluessa. Voit myös hyötyä mutkattomasta palautuslähetyksestä ja monista eri maksuvaihtoehdoista. Jos sinulla on kysyttävää ennen tilausta, tilauksen aikana tai sen jälkeen, voit aina ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme sähköpostitse, live-chatissa ja puhelimitse.