Raitisilmasuodattimet

Jarrujen ilmauslaitteet

(löytyi 91 tulosta)

Autosi jarruneste on vaihdettava silloin tällöin. Tätä varten tarvitset jarrunesteen ilmauslaitteen. Jarrunesteen säännöllinen vaihtaminen on tarpeen, koska nesteeseen imeytyy ajan myötä vettä. Tämä voi haihtua voimakkaan jarrutuksen aikana ja siten heikentää jarrutustehoa huomattavasti.

Motointegratorista löydät laadukkaat jarrujen ilmauslaitteet, jotka sopivat kaikkiin automalleihin.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Jarrujen ilmauslaitteet.

Kaikki valmistajat

Jarrujen ilmauslaitteita on saatavana eri versioina

Jarrun ilmauslaitteita on erityyppisiä. Loppujen lopuksi sinun on pumpattava jossakin muodossa. Tämä on mahdollista jarrupolkimen kautta. On kuitenkin myös jarrun ilmsuslaitteita, joissa on pumppu. Jotkut toimivat alipaineella, toiset ylipaineella. Alipainepumput asennetaan jarrun ilmausventtiiliin. Ne asennetaan erityisellä sovittimella, joka sisältyy jarrun ilamussarjaan.

Jos jarrujen ilmauslaite toimii ylipaineella, sen ei pidä antaa nousta paljon yli 1 baarin. Kiinnitä sovitin suoraan jarrunestesäiliöön.

Jarrujen ilmaus - miksi?

Jokaisessa autossa on jarrunestettä. Tämä koskee sekä uudempia levyjarruja että vanhempia rumpujarruilla varustettuja malleja. Jarrunesteeseen imeytyy ajan mittaan vettä, minkä seurauksena se laimenee.

Jos jarruihin kohdistuu paljon rasitusta - esimerkiksi matkalla Alppien halki ja pitkillä alamäillä - jarruneste ja sen sisältämä vesi lämpenevät.

Jarruneste ei höyrysty - mutta vesi höyrystyy. Haihtuminen tarkoittaa, että jarrujärjestelmässä on ilmaa. Tämä vaikuttaa joskus jarrutustehoon dramaattisesti. Se heikkenee merkittävästi ja pahimmassa tapauksessa pettää kokonaan.

Jarrujen ilmaus ilmauslaitteella

Voit myös tyhjentää jarrut itse. Tätä varten tarvitset jarrujen ilmauslaitteen (tunnetaan myös nimellä jarrujen tyhjennyslaite). Se koostuu pääasiassa tulpasta, jossa on letku, ilmauslaitteen alipainepumpusta ja kanisterista. Käsikäyttöinen jarrujen ilmauslaite sovittimella varustettuna sopii erinomaisesti esimerkiksi jarrujen ilmaukseen kotona.

Jarrujen ilmauslaitteen asettaminen: Näin se toimii

Menettely on melko yksinkertainen. Siinä vaihdetaan jarruneste ja poistetaan ilma jarrujärjestelmästä. Näin menetellään manuaaliversiossa:

  • Avaa säiliö pääjarrusylinterin kohdalta.
  • Poista säiliössä oleva neste ja puhdista se perusteellisesti. Täytä säiliö sitten uudella jarrunesteellä.
  • Istu ajoneuvoon ja paina jarrupoljinta useita kertoja.
  • Nyt on aika imeä jarrunestetta. Jarrupääsylinterissä on ilmausventtiili. Venttiileitä on usein useita. Aloita venttiilistä, joka on kauimpana sylinteristä.
  • Jarrujen ilmaussarja sisältää letkun. Aseta tämä venttiilin päälle, avaa venttiili ja anna jarrunesteen valua ulos. Sulje sitten venttiili uudelleen. Paina jarrupoljinta useita kertoja jokaisen toimenpiteen jälkeen.
  • Tarkista jarrujen toiminta jarrun ilmauksen päätteeksi.

Jarrujen ilmaussarja on yleensä varustettu läpinäkyvällä letkulla. Näin voit nähdä letkun sisälle. Jos nesteessä on edelleen ilmakuplia, jarrujen ilmausprosessi ei ole vielä valmis. Letku päättyy jarrunestettä sisältävään astiaan. Tämä tarkoittaa, että jarrujen ilmauksen aikana ei voi imeytyä ilmaa.

Jos et ole perehtynyt jarrujen ilmausprosessiin, käy korjaamolla. Erityisesti uusissa ajoneuvoissa on usein joitakin erityispiirteitä. Tämä koskee esimerkiksi autoja, joissa on ABS ja elektroninen tasauspyörästön lukko. Tällöin jarrujen ilmaus voidaan suorittaa ABS-pumpun kautta. Tätä prosessia ei kuitenkaan yleensä voi käynnistää manuaalisesti, vaan siihen tarvitaan erikoislaite, jota on yleensä saatavilla vain korjaamolla.

Jarrujen ilmaus: Milloin se on tarpeen?

Jarruneste tulisi vaihtaa noin kahden vuoden välein. Myös jarrujen ilmauslaite on syytä vaihtaa tuolloin. Tämä pätee myös, jos jarruihin tehdään töitä tai muutoksia - kuten jarrulevyjen vaihto.

Sinun pitäisi kuitenkin huomata se viimeistään silloin, kun jarrutustehosi alkaa heikentyä. Tieliikenteessä tätä ei välttämättä huomaa heti. Ensimmäinen oire on usein se, että jarrupolkimen vastus on huomattavan pieni. Silloin sinun on harkittava jarrujen ilmauslaitteen käyttöä.

Varoitus: Muista, että jarruneste ei ole vaaratonta. Tämä koskee sekä ajoneuvon maalipintaa että sinua itseäsi. Ota välittömästi yhteyttä lääkäriin, erityisesti jos sitä joutuu kosketuksiin silmiesi kanssa.

Tilaa jarrujen ilmauslaite Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorilta voit tilata jarrujen ilmauslaitteet kaikkiin ajoneuvotyyppeihin helposti verkossa. Valitse jarrujen ilmauslaite autoosi tai moottoripyöräsi. Oletko jo aiemmin ostanut jarrujen ilmauslaitteen? Meiltä voit aina hankkia yksittäisiä osia, kuten alipainepumpun jarrujen ilmauslaitteeseen.

Motointegrator tarjoaa noin 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja moottoripyöriin, jotka kattavat kaikki valmistajat ja ajoneuvotyypit. Hankimme korkealaatuisia tuotteita parhailta valmistajilta ja tarjoamme vertaansa vailla olevan valikoiman laajuuden ja syvyyden osalta./p>

Kun tilaat Motointegratorilta, voit luottaa nopeaan toimitukseen 2-4 arkipäivän kuluessa sekä erinomaiseen ja ammattitaitoiseen asiakaspalveluun. Jos toimitus ei vastaa odotuksiasi, voit palauttaa tavarat maksutta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Jarrujen ilmauslaitteet

Sijoituskriteerit