Raitisilmasuodattimet

Muut jarrujärjestelmän osat

(löytyi 175 tulosta)

Jarrulevyn kilpi suojaa jarrulevyä likaantumiselta. Sitä käytetään monissa ajoneuvoissa, mutta myös moottoripyörissä. Jarrukilpi asennetaan jarrulevyyn. Ajan myötä jarrukilpi voi ruostua sään vaikutuksesta, ja se on vaihdettava. Löydät siihen tarvittavat osat verkkokaupastamme - edulliseen hintaan premium-valmistajilta ja huippumerkeiltä.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Muut jarrujärjestelmän osat.

Kaikki valmistajat

Jarrukilpi: toiminta

Lyhyesti sanottuna jarrukilpi suojaa jarrulevyä lialta ja kitkalämmöltä. Jarrulevyt on valmistettu teräksestä - materiaalista, jonka on kestettävä vuorotellen kuumia ja kylmiä lämpötiloja. Jarrutuksen aikana syntyy paljon kitkalämpöä, kun jarrupalat hiertyvät nopeasti pyöriviä levyjä vasten suurella paineella. Jos kylmä sadevesi roiskuu samaan aikaan jarrulevyä vasten, siihen voi muodostua halkeamia. Näitä ei voi enää korjata. Jarrukilpi ei siis suojaa ainoastaan kiviltä ja lialta, vaan myös rasittavilta vaihteluilta kuuman ja kylmän välillä.

Jarrukilpi: tyypit

Jarrukilpi on ajoneuvokohtainen, ja sitä on saatavana eri muotoisena ja kokoisena. Niitä on saatavana sinkittyinä tai maalattuina versioina, ja ne ovat yleensä hyvin kevyitä. Kun hankit jarrukilpiä, sinun on huomioitava, että levyjä on saatavana eteen ja taakse sekä vasemmalle ja oikealle. On myös varmistettava, että ajoneuvon tyyppi ja valmistusvuosi vastaavat toisiaan.

Tarvitaanko jarrukilpi vai ei?

Onko jarrukilpi välttämätön vai pikemminkin lisävaruste? Tosiasia on, että jarrukilven puuttuminen on puute päätarkastuksessa. Sen lisäksi kilpi suojaa jarrulevyä ennenaikaiselta kulumiselta. Siksi on suositeltavaa asentaa se.

Lisäksi jarrulevyt on valmistettu useita millimetrejä paksusta teräksestä. Kylmän ja kuuman vaihtelu on suurin haaste, joka jarrulevyn on voitettava. Korkea paine, jolla jarrupalat jarruttavat nopeasti pyöriviä levyjä jarrutuksen aikana, tuottaa kitkalämpöä useita satoja celsiusasteita. Jos jarrulevyä vasten roiskuu samaan aikaan kylmää vettä, se voi aiheuttaa levyyn halkeamia. Silloin levyä ei voi enää korjata. Silloin on vaarana, että se repeää ja aiheuttaa vaarallisia ajotilanteita. Tämän välttämiseksi jarrulevyihin asennetaan jarrukilvet.

On suositeltavaa tarkistaa kaikki asiaan liittyvät osat aina jarrujen korjauksen yhteydessä. Tähän kuuluu jarruletkujen, jarrunesteen ja pyörän jarrusylinterien tarkistaminen. Jarruletkuissa ei saa olla halkeamia, eivätkä letkut saa olla ruosteisia tai arpisia. Myös nivelakselit, akselisuojukset, ohjausmekanismi ja iskunvaimentimet on tarkistettava tällä kertaa.

Jarrukilpien kustannukset

Jarrukilpien osalta voit valita raskaiden ja kalliiden mutta kestävien vaihtoehtojen välillä tai ostaa edullisen jarrukilven. Kustannusten ero piilee laadussa - tarkemmin sanottuna istuvuuden tarkkuudessa ja korroosiosuojauksessa. Edullisissa vaihtoehdoissa ruuviliitoksen reikiä on usein säädettävä ja kohdistettava vasaralla. Jos tätä ei tehdä, jarrulevy ja jarrukilpi kuluvat hyvin nopeasti. Lisäksi halvat takaavat harvoin hyvän korroosiosuojauksen.

Jarrukilpien vaihtaminen

Jarrukilvet kuluvat ajan myötä. Siksi ne on tarkistettava säännöllisesti. Jos ne ovat jo ruuvin kohdalta ruostuneet tai jopa revenneet irti, siitä kertoo kova kolina. Jarrulevyn kilpi on vaihdettava viimeistään nyt. Muista, että pitkälle edennyt korroosio voi vaikeuttaa purkamista huomattavasti. Useimmat kuljettajat vaihtavat jarrukilvet jarrulevyjen kanssa, koska suurin osa työstä on jo tehty tässä vaiheessa. Jos pultit ovat liian kireällä, hieman WD-40:tä tai kuumailmapuhaltimella lämmittäminen auttaa.

Jarrukilpien valmistajat

Etsitkö huippuvalmistajien jarrukilpiä? Merkit, kuten WP, Quick Brake, Febi Bilstein ja Ate, ovat vakiintuneita jarrukilpien ja muiden auton osien premium-valmistajia.

Osta jarrukilvet edullisesti netistä

Jarrukilvet ovat edullisia ajoneuvon osia. Siitä huolimatta sinun on syytä pitää silmällä myös niiden laatua. Tämä koskee ennen kaikkea korroosiosuojausta ja istuvuuden tarkkuutta. Monet halvat osat on työstetty huolimattomasti niin, että ruuviliitosten reiät on työstettävä uudelleen. Jos tätä säätöä ei tehdä, levy saattaa hankautua jarrulevyä vasten. Lisäksi halvat jarrukilvet on usein päällystetty huonolla maalilla, joka ei juuri suojaa korroosiolta. Sinkitty versio suojaa paremmin korroosiolta.

Sertifioidussa verkkokaupassamme laatu ja asiakaspalvelu ovat tärkeimpiä prioriteettejamme. Meiltä löydät vain korkealaatuisia komponentteja premium-valmistajilta ja huippumerkeiltä edulliseen hintaan. Laadustamme puhuvat lukuisat positiiviset asiakasarviot. Myös nopeat toimitukset saavat asiakkailtamme erittäin hyvän arvosanan.

Parhaat tuotteet kategoriasta Muut jarrujärjestelmän osat

Sijoituskriteerit