Raitisilmasuodattimet

Kiinnitysosat

(löytyi 360 tulosta)

Kiinnittimillä on tärkeä rooli monilla henkilöautojen osa-alueilla. Tämä koskee niin iskunvaimentimien kiinnityksiä kuin jousijalkojen kiinnityksiä. Motointegratorista voit tilata laadukkaita kiinnikkeitä kaikille merkeille ja valmistajille verkossa.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Kiinnitysosat.

Kaikki valmistajat

  • Ssangyong
  • Steyr
  • Subaru
  • Suzuki
  • Tata
  • Tesla
  • Toyota
  • Trabant
  • UAZ
  • Volvo
  • VW
  • Wartburg
  • Zastava
  • ZAZ
  • ZIL

Mitä eri kiinnitystyyppejä on olemassa?

Moottoriajoneuvo koostuu lukuisista osista. Näihin kuuluvat kiinnikkeet, jotka yhdistävät tietyt osat koriin, voimansiirtoon tai muihin alueisiin.

Esimerkkinä asennusosista ovat jousijalkojen tukilaakerit. Ne sijaitsevat jousituksen jousen ja korin välissä. Ilman näitä osia ajoneuvosi toimisi vain huomattavasti korkeammalla melutasolla.

Jousijalan laakerit tekevät ohjauksesta tarkemman ja pehmeämmän ja vähentävät tärinää epätasaisilla tienpinnoilla. Tämä optimoi ajomukavuuden lisäksi myös polttoaineenkulutuksen. Jousituksen jousijalan laakereita on saatavana etu- ja taka-akseleille. Komponentit eroavat toisistaan, koska etuakselilla on erilaiset toiminnalliset vaatimukset kuin taka-akselilla.

Kiinnittimillä on tärkeä rooli myös monissa muissa paikoissa ajoneuvossa. Esimerkiksi pakoputkistoon sekä akselipesään on olemassa kiinnitys. Kardaaniakseli ja pakoputki kiinnitetään myös kiinnikkeillä.

Kiinnittimiä voi olla hyvin erityyppisiä. Kiinnitykseen on olemassa kiinnityspuristimia ja kiinnityspihdit. Myös jouset, ruuvit, renkaat ja erilaiset kiinnittimet kuuluvat kiinnitysosiin. On myös muttereita, klipsejä, niittejä ja tulppia.

Kiinnittimet voidaan jakaa edelleen osiin. Niitä ovat pelti-, laatikko- ja paisumutterit. Ruuveista on metrisen kierteen ruuveja, levyruuveja ja kiristysruuveja. On olemassa muovisia ruuviniittejä, joissa on korkki, sekä muovisia ruuvin korkkeja.

Jos käyt läpi kiinnitysosaluetteloita, löydät esimerkiksi onteloiden sokkotulpat, korin peitetulpat, kiinnitysklipsejä ja -kiinnikkeitä, välilevyjä, laipparuuveja ja paljon muuta.

Vialliset kiinnitysosat: oireet

Jos kiinnitysosat ovat viallisia, pahimmassa tapauksessa koko kiinnitetty osa ei voi enää täyttää tehtäväänsä. Monissa tapauksissa viallinen kiinnitysosa kuitenkin huomataan harmittomampien oireiden kautta. Tällaista voi olla esimerkiksi koliseva tai kopiseva ääni. Valikoima mahdollisia viallisen kiinnitysosan merkkejä:

  • Yhdystangossa on ongelmia. Tämä korjataan kiinnitysmutterilla. Jos nämä löystyvät (esimerkiksi korroosion vuoksi), se voi olla ongelman syy.
  • Akku ei enää toimi kunnolla, minkä huomaat esimerkiksi käynnistysongelmista. Tämä voi johtua laturin kiinnitysosista, esimerkiksi hiilen pidikkeen alueella.
  • Huomaat ongelmia kytkintä kytkettäessä ja irrotettaessa tai vaihteita vaihdettaessa. Pääsylinterin alueella olevat kiinnitysosat voivat olla viallisia. Tämän voi tunnistaa myös vuotavasta hydraulinesteestä.
  • Ajoneuvon jarrutuskäyttäytyminen muuttuu. Huomaat erityisesti erilaisen jarrupolkimen vasteen, pidemmän polkimen matkan ja pidemmän jarrutusmatkan tiellä. Syy voi olla pääjarrusylinterin kiinnitysosissa.
  • Huomaat ongelmia iskunvaimentimissa - esimerkiksi renkaiden kuluminen on lisääntynyt tai ajokäyttäytyminen on muuttunut. Iskunvaimentimien ympärillä on myös monia kiinnitysosia, jotka voivat olla mahdollinen syy.

Kaikki edellä mainitut oireet ovat mahdollisia merkkejä viallisista kiinnikkeistä. Kaikissa tapauksissa ongelmat voivat kuitenkin johtua muista syistä.

Vaihda tai korjaa kiinnitysosat

Yksi viallisiin kiinnittimiin liittyvä ongelma on se, että vaurion laajuutta on usein vaikea määrittää. Joskus kyseessä on puhtaasti kosmeettinen tai akustinen ongelma, joka ei aiheuta minkäänlaisia seurannaisvahinkoja. Jotkin kiinnitysosat ovat kuitenkin elintärkeitä muiden osien toiminnalle, eivätkä ne voi enää varmistaa tätä toimintaa, jos ne ovat viallisia. Pahimmassa tapauksessa on odotettavissa vakavia vaurioita moottorille, vaihteistolle jne.

Jos sinulla on tarvittava osaaminen ja laitteet, voit ensin itse tutkia ongelmien syyn ja mahdollisesti vaihtaa vialliset kiinnitysosat. Tämä riippuu siitä, mikä osa on vaurioitunut ja kuinka kalliiksi vaihto tai korjaus tulee. Epäselvissä tapauksissa kannattaa mennä erikoiskorjaamoon ja tarkastuttaa rakenne- ja kiinnitysosat siellä.

Kiinnikkeet: Mitkä ovat kustannukset?

Myöskään uusien kiinnitysosien kustannuksia ei voida määrittää yleisesti. Se riippuu hyvin paljon siitä, mitä osaa tarvitset. Lehtijousen saa n. 20 eurosta ylöspäin. Rungon kansitulpat maksavat noin 2-3 eurosta.

Asennussarja on usein oikea valinta. Esimerkiksi iskunvaimentimien asennussarjat voivat auttaa, jos useat tämän alueen kuluvat osat kärsivät samanaikaisesti. Kiinnityssarjoja on saatavana myös oviin, siipiin, puskureihin ja alleajosuojaan.

Korjaamossa on otettava huomioon materiaalikustannusten lisäksi myös työvoimakustannukset. Tässäkin tapauksessa odotettavissa olevat kokonaiskustannukset riippuvat suuresti kyseisestä kiinnitysosasta.

Tilaa kiinnitysosat kätevästi verkossa Motointegratorilta

Motointegratorilta voit tilata kätevästi asennusvaraosat ajoneuvosi kaikkiin osiin verkossa. Etsitpä sitten jousijalkojen kiinnikkeitä, kiinnityskorvakkeita, varaosia iskunvaimentimien kiinnitykseen tai kiinnityssarjoja iskunvaimentimiin, verkkokaupastamme löydät ratkaisun mihin tahansa merkkiin ja malliin. Käytä hakutoimintoamme löytääksesi ajoneuvoosi sopivat tuotteet hetkessä.

Motointegratorilla on yli 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta kaikilta suurimmilta tuotemerkeiltä ja valmistajilta. Voit luottaa edullisiin hintoihin ja korkeaan laatuun. Kun on kyse palvelusta, Motointegrator on luotettava kumppanisi. Toimitamme nopeasti 2-4 työpäivän kuluessa ja tarjoamme sinulle maksimaalisen turvallisuuden.

Parhaat tuotteet kategoriasta Kiinnitysosat

Sijoituskriteerit