5% alennusta koko valikoimasta

Pölysuojasarjat

(löytyi 1094 tulosta)

Iskunvaimennin on välttämätön hyväksyttävän käsiteltävyyden kannalta, ja se on tärkeä myös turvallisuuden kannalta. Mitä monet kuljettajat eivät tiedä: pölysuoja on osa iskunvaimenninta. Tämä suojaa iskunvaimentimia haitallisilta vaikutuksilta, kuten likahiukkasilta, ja vähentää tehokkaasti iskunvaimentimien kulumista.

Tarkista siksi iskunvaimentimen pölysuojus säännöllisesti ja vaihda se tarvittaessa. Motointegratorista voit ostaa iskunvaimentimen pölysuojussarjan kaikkiin merkkeihin ja malleihin ja näin parantaa iskunvaimentimesi kuntoa.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Pölysuojasarjat.

Kaikki valmistajat

Mikä on iskunvaimentimen pölysuojus?

Iskunvaimennin on alustan välttämätön osa. Se vaimentaa värähtelyjä ja muuntaa niiden energian lämmöksi. Ajaminen ilman iskunvaimenninta ei olisi enää siedettävää 2000-luvun auton omistajille.

Iskunvaimennin on paitsi erittäin tärkeä myös suhteellisen kallis komponentti. Tämän vuoksi on entistäkin tärkeämpää suojella tätä komponenttia. Iskunvaimentimen pölysuojapakkaus edistää tätä.

Iskunvaimennin on kuluva osa, jota tuuli ja sää, pöly, likaiset hiukkaset, pyörivät kivet jne. rasittavat voimakkaasti. Tämä pätee erityisesti epätasaisilla pinnoilla. Tämä pätee erityisesti epätasaisella maalla. Pölysuojus vaimentaa iskunvaimentimen kulumista ja pidentää siten sen käyttöikää.

Pölysuojus suojaa iskunvaimentimia myös mekaanisilta vaikutuksilta, kuten kiveniskuilta, koska se pitää männänvarren etäällä. Näin estetään tiivisterenkaiden ja muiden iskunvaimentimen osien vaurioituminen.

Olisitko tiennyt? Viallinen pölysuojus voi jopa aiheuttaa sen, että ne eivät läpäise päätarkastusta (HU). Tarkastaja löytää yleensä merkittävän vian.

Mitä vaihtoehtoja iskunvaimentimen pölysuojauksesta on olemassa?

Pölyltä suojaamisesta on olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Laajasti käytettyjä ovat "sukat" (iskusukat), jotka suojaavat koko iskunvaimenninta iskuilta. Tehokkuus riippuu materiaalista.

"Shokkikengät ovat myös yleisiä. Nämä on asennettu iskunvaimentimeen ja männänvarteen.

On myös yksinkertaisempia versioita, kuten vaahtomuovirenkaat, jotka yksinkertaisesti liimataan kiinni.

Mitä pölysuojapakkaus sisältää?

Pölysuojapakkaus on täydellinen ratkaisu iskunvaimentimen pölysuojaukseen. Se koostuu suojakorkista ja puskurista sekä suojapulteista. Pölysuojapakkaus on saatavana kaikkiin ajoneuvon iskunvaimentimiin. Materiaalina käytetään yleensä muovia, kuten kumia. Iskunvaimentimen pölysuojussarjan etuna on, että voit vaihtaa juuri ne osat, jotka ovat viallisia.

Milloin pölysuojus on vaihdettava?

Milloin iskunvaimentimen pölysuojus on vaihdettava? Nämä ovat kuluvia osia. Ne on vaihdettava, kun kuluminen näkyy. Kulumisen merkit näkyvät halkeamina tai epätasaisuuksina suojamateriaalissa.

Kun tällaiset aluksi usein pienet viat ovat olemassa, ne usein pahenevat. Syynä on se, että vesi- ja likapartikkelit voivat tunkeutua materiaalin halkeamiin ja onkaloihin. Nämä puolestaan laajenevat, kun materiaalissa on lämpötilaeroja, ja aiheuttavat siten entistä suurempia vaurioita. Tämä vaurio voi levitä iskunvaimentimeen.

Yleensä pölysuojus on suositeltavaa vaihtaa aina, kun iskunvaimennin vaihdetaan. Tämä lisää kokonaiskustannuksia vain vähän, koska pölysuoja on suhteellisen edullinen varaosa.

Nämä ovat yksityiskohtia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon iskunvaimentimen pölysuojapakkauksen osalta:

  • Tarvitset pölysuojan, joka sopii ajoneuvosi iskunvaimentimiin. Käytä verkkokaupan suodatustoimintoa ja/tai etsi tarvittavat tiedot ajoneuvon rekisteriotteesta.
  • Pölysuojus on aina vaihdettava akselin kaikkiin pyöriin. Näin estetään epäsymmetrinen kuormitus ja siihen liittyvä kuluminen.

Iskunvaimentimen pölysuojan vaihtaminen: Miten se tehdään ja mitä se maksaa

Mikään ei estä sinua vaihtamasta iskunvaimentimen pölysuojusta itse - jos sinulla on tarvittava osaaminen ja välineet. Tarvitset erityisesti erikoistyökaluja ja jousikompressorin sekä tunkkia tai nostolavaa.

Kun ajoneuvosi on oikeassa asennossa, irrota ensin pyörä ja sitten jousitukivarsi. Sitten sinun on irrotettava jouset ja mutterit. Nyt sinulla on selkeä näkymä iskunvaimentimeen. Kun kerran olet siinä: Tarkista, ettei se ole kulunut, ja vaihda se tarvittaessa. Asenna sitten uusi pölysuojus ja kiinnitä aiemmin poistetut mutterit, jouset ja pyörä.

Maallikoita ja harrastajamekaanikkoja ei suositella vaihtamaan iskunvaimentimen pölysuojusta itse, vaan käymään erikoisliikkeessä. Vaikutus on rajallinen. Iskunvaimentimen pölysuojussarja maksaa noin 15 euroa. Koska asennus ammattitaitoisessa korjaamossa ei vie liikaa aikaa, kokonaiskustannukset alkavat noin 100 eurosta.

Tilaa iskunvaimentimen pölysuojussarja verkossa Motointegratorilta

Motointegratorilta voit tilata iskunvaimentimen pölysuojussarjan helposti verkossa. Muutaman klikkauksen jälkeen olet löytänyt oikean tuotteen ja voit saada sen 2-4 arkipäivän kuluttua.

Iskunvaimentimien pölynsuojapakkausten lisäksi löydät myös suojakorkit ja -palkeet, iskunvaimentimet, puskuripuskurit, kierrehylsyt, jousitusjouset, pulttipaketit, jousitusjouset, pyöränlaakeripesät, kuperuuden korjauspultit ja muut osat.

Motointegrator on luotettava osoite autoihin liittyvissä kysymyksissä, sillä sen valikoimassa on 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta. Löydät varaosat kaikkiin automerkkeihin korkealaatuisina ja kohtuulliseen hintaan.

Selaa myymäläämme ja saat kattavat neuvot asiantuntevasti koulutetulta asiakaspalvelultamme. Korkea asiakastyytyväisyytemme ei ole sattumaa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Pölysuojasarjat

Sijoituskriteerit