10€ alennusta 200€ tilauksiin

Pallonivelet

(löytyi 1850 tulosta)

JJousituksen pallonivelellä on autoissa kaksi tärkeää tehtävää: toisaalta sen on kestettävä jousituksen pystysuuntaiset liikkeet ja toisaalta sen on toteutettava vaakasuuntaiset ohjausliikkeet. Tämä nivel on siksi suunniteltu palloniveleksi, jotta varmistetaan vakaus ja mahdollisimman suuri joustavuus.

Jousitusnivelet sijaitsevat auton etupyörän jousituksessa. Ne yhdistävät raidetangon ja pyörän toisiinsa, mutta ne pysyvät liikkuvina. Jokaisessa autossa on etuakselissa kaksi palloniveltä.

Pallonivelet ovat siis keskeisessä asemassa auton ajokyvyn kannalta. Näiden autonosien viasta on siis erittäin negatiiviset seuraukset, koska liikkuvuus on rajoittunut - ja korjaus on yleensä kallis. Autovaraosien verkkokaupastamme voit tilata eri automalleihin ja -merkeihin sopivat varaosanivelet kätevästi verkosta ja välttää kohtuuttomat hankintakustannukset korjaamoilla.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Pallonivelet.

Kaikki valmistajat

Minkälaisia ripustusniveliä on olemassa - ja missä ne sijaitsevat?

Ripustusniveliä on erityyppisiä. Erillisnivelet voidaan erottaa nivelistä, jotka on liitetty kiinteästi toispuoleiseen niveleen. Yleinen ripustusliitostyyppi on ohjausliitos. Tästä on erotettava todelliset ripustusnivelet. Näihin kohdistuu koko pyöräkuorma.

Ripustusnivel on osa alustaa, ja se yhdistää jousijousen jousijousen jousijousen ja toispuoleisen nivelen. Se on teräksestä tai alumiinista valmistettu pallo, joka on upotettu holkkiin ja joka voi liikkua eri suuntiin.

Kuppi kiinnitetään toispuoleiseen tukipisteeseen esimerkiksi pulttaamalla. Pistorasiassa on kumiholkki ja rasvatäyte pysyvän toimivuuden varmistamiseksi.

Mitä tapahtuu, jos jousitusnivel on viallinen?

Jousitusnivel on etupyörän jousituksen keskeinen osa. Se on verrattavissa ihmiskehon niveleen, ja sillä on monia tärkeitä liikuntatoimintoja. Jos auton jousitusnivel on viallinen, sillä on suora vaikutus ajoneuvon toimivuuteen.

On olemassa useita yleisiä vahinkotyyppejä. Esimerkiksi jousitusnivel voi olla kulunut tai rikki. Jos epäilet tällaista vikaa, älä missään tapauksessa jatka ajamista. Muuten alkuvaiheen koputusäänet voivat nopeasti muuttua paljon vakavammiksi ongelmiksi.

Pahimmassa tapauksessa ihmisen nivelessä tapahtuu niin sanottu sijoiltaanmeno: Nivelpallo ponnahtaa ulos holkista. Silloin nivel ei toimi kunnolla, eikä pyörä ole enää yhteydessä autoon. Ajon jatkaminen ei ole enää mahdollista.

Viallisen jousitusnivelen syyt

Jousitusnivelen vikaantumiseen voi olla useita syitä. Yksi syy on ajoneuvon pysyvä ylikuormitus, joka johtuu esimerkiksi ylikuormituksesta tai ajamisesta avoimessa, epätasaisessa maastossa. Muita mahdollisia syitä ovat suunnittelu- ja materiaalivirheet sekä yleinen kuluminen, erityisesti vanhemmissa ajoneuvoissa. Tämä kuluminen vaikuttaa usein kumisaappaaseen. Se on altis vieraille esineille ja voi vahingoittua lämmön, kylmyyden jne. jatkuvassa vaihtelussa. Vahinkoa.

Ripustusnivelen toiminta-aika riippuu pitkälti käytön intensiteetistä ja tyypistä. Moottoritiellä ajaminen rasittaa jousitusniveliä yleensä vähemmän kuin kaupungissa ajaminen. Maastossa kuormitus on huomattavasti suurempi kuin asfaltilla.

Jos ajat ajoneuvollasi pääasiassa moottoritietä ja vain satunnaisesti kaupunkiliikenteessä, jousitusniveliä ei välttämättä tarvitse vaihtaa koskaan ajoneuvon koko käyttöiän aikana. Jos taas on tarkoitus tehdä usein maastoretkiä, tämä voi olla tarpeen jo 50 000 kilometrin jälkeen. Myös ajotyylillä on merkitystä. Jos otat autoa rennosti, kevennät myös jousitusnivelten kuormitusta.

Miten tunnistaa vialliset jousitusnivelet

Mutta mistä tunnistaa viallisen jousitusnivelen? Sinun tulisi kiinnittää huomiota näihin "oireisiin":

  • Kaarreajokäyttäytyminen heikkenee yhtäkkiä merkittävästi.
  • Ajon aikana havaitset toistuvasti säröilevää ja kolisevaa ääntä etuakselin alueella. Tämä pätee erityisesti huonommilla tienpinnoilla, kuten mukulakivillä.
  • Ajat suoraa linjaa ja huomaat, että ajoneuvo käyttäytyy epävakaasti.
  • Astut jarrulle ja huomaat, että ohjauspyörä liikkuu.
  • Ohjausvastus kasvaa.

Jousitusnivelen viasta ei kuitenkaan ole mitään täysin varmaa oireilua. Oireet riippuvat myös siitä, onko kyseessä pelkkä ripustusnivel vai ohjainnivel. Koputtelu ja halkeilu ovat todennäköisempiä ohjausliitoksessa ja vähemmän ripustusliitoksessa.

Mitä sinun on tehtävä, jos sinulla on viallinen jousitusnivel?

Jos havaitset muutoksia kaarreajokäyttäytymisessä, vakaudessa ja ohjausvastuksessa, käy korjaamolla. Jos jousitusnivel on kulunut, se voi aiheuttaa lisävahinkoja esimerkiksi jousitukseen. Äärimmäisissä tapauksissa vaurioista voi tulla jopa vaarallisia, jos viallinen jousitusnivel pettää kokonaan. Pahimmassa tapauksessa et pysty enää ohjaamaan ajoneuvoa.

Jos olet epävarma, on siis parempi käydä korjaamolla ennemmin kuin myöhemmin ja tarkastuttaa ajoneuvosi. Muuten: Jos jousitusnivel on kulunut, se ei läpäise seuraavaa katsastusta ilman korjausta.

Korjaukseen kuluu aikaa 30-90 minuuttia. Jos korjaamosi veloittaa 100 euroa tunnilta, korjauskustannukset ovat 50-150 euroa. Jos mekaanikot joutuvat vaihtamaan jousitusnivelen, sinun on myös maksettava materiaalista. Yksittäinen ripustusnivel maksaa noin 20-250 euroa. Nivelet, jotka on liitetty tukevasti toispuoleiseen niveleen, ovat huomattavasti kalliimpia kuin yksittäiset nivelet.

Tilaa jousitusnivelet verkossa Motointegratorilta

Korjaatko ajoneuvosi mieluummin itse? Hyvä, jos sinulla on nostolava, jota ilman tätä työtä ei voi tehdä. Motointegratorista löydät kaiken, mitä tarvitset korjaukseen.

Valitse eri jousitusnivelet kaikille yleisimmille automerkeille, kuten jousitusnivel T4 tai jousitusnivel W211.

Löydät erilaisia ripustusniveliä ja ohjausniveliä. Teemme yhteistyötä kaikkien suurimpien valmistajien kanssa ja tarjoamme sinulle laajan valikoiman tuotemerkkejä. Löydät myös kaikki korjauksessa tarvittavat tarvikkeet, kuten jousitusnivelen irrotuslaitteen.

Parhaat tuotteet kategoriasta Pallonivelet

Sijoituskriteerit