-5€ kaikesta

Startit

(löytyi 1802 tulosta)

Jos autosi starttimoottori on viallinen, sinun on toimittava nopeasti - ilman toimivaa starttia et pysty käynnistämään ajoneuvoa lainkaan tai se onnistuu vain monimutkaisten temppujen avulla. Motointegratorista löydät ajoneuvoosi sopivan käynnistysmoottorin, jotta pääset nopeasti takaisin tien päälle.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Startit.

Kaikki valmistajat

Mitä starttimoottori tekee autossa?

Diesel- tai bensiinikäyttöinen polttomoottori tarvitsee paikallaan ollessa aina pienen "työntövoiman", jotta se voi käynnistyä. Aikaisemmin ajoneuvoissa oli tätä tarkoitusta varten kampikahva, jota kääntämällä ne käynnistyivät. Nykyään auton käynnistysmoottori tekee tämän työn puolestasi.

Starttimoottori on pieni sähkömoottori, joka saa energiansa auton akusta. Tämä on myös syy siihen, että ajoneuvon käynnistysvaikeudet eivät välttämättä johdu starttimoottorista - myös heikko akku voi olla syynä. Starttimoottori käynnistyy autossa, kun käännät avainta lukossa. Tämä saa sitten varsinaisen moottorin käyntiin.

Tärkeimmät merkit: Onko auton starttimoottori rikki?

Jos jokin seuraavista tilanteista ilmenee ja voit sulkea pois auton akkuvian, starttimoottori on suurella todennäköisyydellä viallinen:

  • Kehrääminen: Käännä sytytysavainta, ja auton käynnistin vastaa pyyntöön, kun kuuluu ääniä. Moottori ei kuitenkaan käynnisty. Tämä voi johtua likaantumisesta.
  • Naksahteleva ääni: Käynnistysmoottorin normaalin äänen sijasta kuuluu vain naksahteleva ääni. Tässä tapauksessa startin hammaspyörä liikkuu, mutta ei pysty käynnistämään vaadittua pyörimistä.
  • Kilisevä ääni: Tämä ääni johtuu kuluneesta startin hammaspyörästä, joka ei enää kytkeydy kunnolla.

Vaikein tilanne on, kun starttimoottori ei reagoi lainkaan, kun avainta käännetään. Vaikka tämä voi viitata starttimoottorissa olevaan ongelmaan, on myös useita muita mahdollisia syitä, kuten viallinen solenoidi, oikosulku virtakytkimessä tai tyhjä auton akku.

Missä starttimoottori sijaitsee autossa?

Jos haluat vaihtaa starttimoottorin, sinun on ensin tiedettävä, missä se sijaitsee. Se on periaatteessa helppo löytää, koska se on asennettu vauhtipyörään. Aikaisemmin auton starttimoottorin vaihtaminen oli itse asiassa verrattain yksinkertainen korjaus. Nykyään siihen voi liittyä paljon enemmän vaivaa, sillä nykyaikaisissa ajoneuvoissa startti on usein piilotettu kansien tai paneelin taakse. Etuvetoisessa autossa starttimoottoriin pääsee pienellä tuurilla helposti käsiksi moottoritilan kautta. Kaikissa muissa tapauksissa korjaukseen tarvitaan nostin.

Miten voin vaihtaa viallisen starttimoottorin?

Jos sinulla on jonkin verran teknistä tietämystä ja tunnollinen lähestymistapa, starttimoottorin vaihtaminen autoosi ei ole ongelma. Näin toimitaan:

  1. Irrota auton akku, jotta et saa sähköiskua.
  2. Irrota liitäntäkaapelit (kannattaa ottaa kuva etukäteen dokumentointia varten) ja löysää sitten kiinnitysruuvit.
  3. Irrota nyt viallinen starttimoottori.
  4. Puhdista kaikki osat liinalla.
  5. Käytä ohjaushylsyä tai ohjaustappia uuden käynnistimen asettamiseen nykyiseen pidikkeeseen.
  6. Kierrä kiinnitysruuvit takaisin paikalleen ja kytke liitäntäkaapelit uudelleen, kuten ne oli aiemmin kytketty.
  7. Palauta virransyöttö kytkemällä auton akku takaisin.

Miten saan auton käyntiin ilman starttia?

Et voi suorittaa korjausta paikan päällä, mutta haluaisit käynnistää ajoneuvosi uudelleen sillä välin, esimerkiksi päästäksesi kotiin? On kaksi temppua, jotka voivat onnistua.

Vasara- ja kahvamenetelmässä yksi henkilö napauttaa vasaralla tankoa, joka on kiinnitetty starttikoteloon. Samaan aikaan toinen henkilö yrittää käyttää käynnistinmoottoria. Tämä menetelmä toimii kuitenkin usein vain kerran.

Ainoastaan ajoneuvoissa, joissa ei ole katalysaattoria ja joissa ei ole automaattivaihteistoa, ajoneuvon työntäminen voi olla myös vaihtoehto. Toinen henkilö työntää ajoneuvoa, mieluiten lievässä kaltevuudessa, ja toinen yrittää käynnistää ajoneuvon. Varoitus: Jos moottori ei käynnisty, on käytettävä käsijarrua.

Autosi starttimoottorin vaihto: säästä kustannuksia Motointegratorin avulla

Jos viet autosi korjaamolle, voit odottaa maksavasi starttimoottorin vaihdosta noin 200-400 euroa. Jos kuitenkin harkitset startinn vaihtamista itse, voit säästää paljon rahaa. Mutta miten oikeastaan löydät oikean varaosan, jos auton startti on rikki? Motointegrator voi auttaa sinua nopeasti ja helposti.

Motointegrator-verkkokaupan suodattimen avulla voit valita ensin valmistajan ja sitten ajoneuvosi tarkan mallin. Suodatin näyttää automaattisesti vain ne starttimoottorit, jotka sopivat autoosi. Sinun tarvitsee vain valita yksi parhaista valmistajista, ja saat uuden varaosasi neljän arkipäivän kuluessa. Hyödy valtavasta valikoimasta, jossa on noin 5 miljoonaa varaosaa tunnetuilta premium-valmistajilta. Ja Motointegrator toimittaa kaiken tämän kotiin huippulaadukkaana ja edulliseen hintaan.

Parhaat tuotteet kategoriasta Startit

Sijoituskriteerit