5% alennusta koko valikoimasta

Startit

(löytyi 1876 tulosta)

Jos autosi käynnistysmoottori on viallinen, on tärkeää reagoida nopeasti - ilman toimivaa käynnistysmoottoria et pysty käynnistämään ajoneuvoa lainkaan tai vain monimutkaisten temppujen avulla. Motointegratorista löydät ajoneuvoosi sopivat startit, jotta pääset nopeasti takaisin tien päälle.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Startit.

Kaikki valmistajat

Mikä on käynnistysmoottorin tehtävä autossa?

Diesel- tai bensiinikäyttöinen polttomoottori tarvitsee paikallaan ollessa aina pienen "työntövoiman", jotta se voi käynnistyä. Aikaisemmin ajoneuvoissa oli tätä tarkoitusta varten kampi, jota pyörittämällä ne käynnistyivät. Nykyään tämän työn tekee auton käynnistysmoottori.

Käynnistin on pieni sähkömoottori, joka saa energiansa auton akusta. Tämä on myös syy siihen, miksi ajoneuvon käynnistysvaikeudet eivät välttämättä johdu käynnistysmoottorista - myös heikko akku voi olla syynä. Auton käynnistysmoottori käynnistyy, kun käännät avaimen lukossa. Tämä saa varsinaisen moottorin käyntiin.

Tärkeimmät merkit: Onko auton käynnistin rikki?

Jos jokin seuraavista tilanteista ilmenee ja voit sulkea pois auton akussa olevan vian, on hyvin todennäköistä, että käynnistinmoottori on viallinen:

  • Kehrääminen: Käännät virta-avainta, ja auton käynnistin vastaa pyyntöön, kun kuuluu ääniä. Moottori ei kuitenkaan käynnisty. Syynä voi olla saastuminen.
  • Naksahtava ääni: Normaalin käynnistysäänen sijasta kuuluu vain naksahtava ääni. Tässä tapauksessa käynnistysmoottorin hammaspyörä liikkuu, mutta ei pysty käynnistämään vaadittua pyörimistä.
  • Nariseva ääni: Tämä ääni johtuu kuluneesta käynnistimen hammaspyörästä, joka ei enää kytkeydy kunnolla.

Vaikeinta on, kun käynnistin ei reagoi lainkaan, kun avainta käännetään. Tämä voi viitata käynnistysmoottoriin liittyvään ongelmaan, mutta on olemassa useita muita mahdollisia syitä, kuten viallinen magneettikytkin, oikosulku sytytyskytkimessä tai tyhjä auton akku.

Missä käynnistin sijaitsee autossa?

Jos haluat vaihtaa käynnistysmoottorin, sinun on ensin tiedettävä, missä se on. Se on periaatteessa helppo löytää, koska se on asennettu vauhtipyörään. Aikaisemmin auton käynnistimen vaihtaminen oli itse asiassa suhteellisen yksinkertainen korjaus. Nykyään vaivaa voi olla paljon enemmän, koska nykyaikaisissa ajoneuvoissa käynnistin on usein piilotettu kansien tai paneelin taakse. Jos kyseessä on etuvetoinen auto, pääset käynnistimeen helposti käsiksi moottoritilan kautta, jos sinulla on hieman onnea. Kaikissa muissa tapauksissa korjausta varten tarvitaan nostolava.

Miten voin vaihtaa viallisen käynnistysmoottorin?

Jos sinulla on jonkin verran teknistä tietämystä ja tunnollinen toteutus, käynnistinmoottorin vaihtaminen autoon itse ei ole ongelma. Näin toimitaan:

  1. Irrota auton akku, jotta et saa sähköiskua.
  2. Irrota liitäntäkaapelit (kannattaa ottaa kuva etukäteen dokumentointia varten) ja löysää sitten kiinnitysruuvit.
  3. Pura nyt viallinen käynnistysmoottori.
  4. Puhdista kaikki osat liinalla.
  5. Käytä ohjaushylsyä tai ohjaustappia uuden käynnistimen asettamiseen nykyiseen pidikkeeseen.
  6. Kierrä kiinnitysruuvit takaisin paikalleen ja kytke liitäntäkaapelit kuten ne oli aiemmin kytketty.
  7. Palauta virransyöttö kytkemällä auton akku takaisin.

Miten saan auton käyntiin ilman käynnistintä?

Et voi tehdä korjausta paikan päällä, mutta haluat käynnistää autosi sillä välin uudelleen, jotta pääset esimerkiksi kotiin? On kaksi temppua, jotka voivat toimia.

Vasara- ja keppimenetelmässä yksi henkilö koputtaa vasaralla tankoa, joka on kiinnitetty käynnistinkoteloon. Sillä välin toinen henkilö yrittää käyttää käynnistintä. Tämä menetelmä toimii kuitenkin usein vain kerran.

Ainoastaan ajoneuvoissa, joissa ei ole katalysaattoria ja joissa ei ole automaattivaihteistoa, ajoneuvon työntäminen voi olla myös vaihtoehto. Tällöin toinen henkilö työntää ajoneuvoa, mieluiten radalla, jossa on pieni alamäki, ja toinen yrittää käynnistää ajoneuvon. Varoitus: Jos moottori ei käynnisty, jarruttamiseen on käytettävä käsijarrua.

Autosi käynnistysmoottorin vaihto: Säästä rahaa Motointegratorilla!

Jos viet autosi korjaamolle, voit odottaa maksavasi käynnistinmoottorin vaihdosta noin 200-400 euroa. Jos kuitenkin harkitset käynnistimen vaihtamista itse, voit säästää paljon rahaa. Mutta miten oikean varaosan löytää, kun auton käynnistin on rikki? Motointegrator voi auttaa sinua nopeasti ja helposti.

Valitse Motointegratorin verkkokaupan suodattimen avulla ensin valmistaja ja sitten ajoneuvosi tarkka malli. Suodatin näyttää automaattisesti vain ne käynnistimet, jotka sopivat autoosi. Sinun tarvitsee vain valita yksi parhaista valmistajista, ja saat uuden varaosan neljän arkipäivän kuluessa. Hyödy valtavasta valikoimasta, jossa on noin 5 miljoonaa varaosaa tunnetuilta premium-valmistajilta. Motointegrator toimittaa kaiken tämän kätevästi kotiisi huippulaadukkaana ja edulliseen hintaan.

Parhaat tuotteet kategoriasta Startit

Sijoituskriteerit

Startti STARDAX STX200175R kunnostettu
Startti STARDAX STX200175R kunnostettu169,72 €ilmainen toimitus
Ei ole saatavilla
Startti VALEO 438171
Startti VALEO 438171190,18 €ilmainen toimitus
Ei ole saatavilla
Startti DENSO DSN1222
Startti DENSO DSN1222217,47 €ilmainen toimitus
Ei ole saatavilla
Startti DENSO DSN2128
Startti DENSO DSN2128246,98 €ilmainen toimitus