-5€ kaikesta

Alipainepumput

(löytyi 280 tulosta)

Alipainepumppujen avulla voit helposti tarkistaa ajoneuvosi eri osat ja toiminnot. Alipainepumppuja käytetään erityisesti hydrauliikkajärjestelmissä. Lisäksi joitakin alipainepumppuja asennetaan myös ajoneuvoon - esimerkiksi jarrujärjestelmään.

Oikeilla työkaluilla voit tehdä myös kotona paljon sellaisia töitä, jotka oikeastaan kuuluvat korjaamolle. Motointegratorista voit tilata eri valmistajien alipainepumppuja netistä laadukkaasti ja edullisesti.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Alipainepumput.

Kaikki valmistajat

Jarrujärjestelmän alipainepumput

Alipainepumppuja asennetaan moottoriajoneuvoihin - erityisesti jarrujärjestelmään. Alipainepumppu tuottaa jarrutehostimen tarvitseman alipaineen. Jarrutehostin tarkoittaa, että jarrupoljinta painettaessa tarvitaan vähemmän voimaa jarrutustehon aikaansaamiseksi.

Tämän alipainepumpun viat havaitaan yleensä jarrutustehon heikkenemisenä. Silloin tarvitaan enemmän voimaa polkimen painamiseen, jotta saavutetaan sama jarrutusteho kuin ennen. Saatat myös huomata, että jarrupoljin tuntuu antavan erityisen voimakkaan vastuksen paikallaan ollessa.

Vinkki: Jos jarrujärjestelmän alipainepumppu on viallinen, kuulet usein kolisevaa ääntä. Paina jarrupoljinta useita kertoja. Jos ääni nyt häviää, ongelma johtuu todennäköisesti alipainepumpusta. Vaihtoehtoisesti voit irrottaa pumpusta letkun. Jos tällöin öljyä vuotaa ulos, pumppu on todennäköisesti viallinen.

Ajoneuvoon asennettuja pumppuja ovat mäntäpumput, kalvopumput ja siipipumput. Pumput on yleensä asennettu suoraan sylinterinkanteen, ja niitä ohjaa nokka-akseli. Pumppu saa öljyä erityisestä porakaivosta.

Tyhjiöpumpun vaihtaminen: näin se onnistuu

Jos alipainepumppu on viallinen, kannattaa käydä korjaamolla. Tarvittavan tietotaidon ja laitteiden avulla voit kuitenkin suorittaa vaihdon myös itse. Vinkki: Pumpun vaihto ei aina ole välttämätöntä. Usein ongelma on tiivisteissä, letkuissa tai kiinnikkeissä.

Alipainepumpun vaihtamiseen tarvitset erilaisia avo- ja rengasavaimia sekä räikkäavainta. Hanki uuden alipainepumpun lisäksi sopiva tiiviste, joka asetetaan pumpun ja sylinterin väliin.

Pumpun vaihtamiseksi on yleensä ensin irrotettava moottorin suojalevy. Nyt pääset tyhjiöpumppuun, joka irrotetaan sylinterikannesta poistamalla mutterit.

Alipainepumput työkaluna

Alipainepumppuja tarvitaan kuitenkin myös ajoneuvon tiettyjen osien tarkistamiseen tai tyhjennykseen. Kytkemällä alipainepumppu esimerkiksi letkuun voit varmistaa, ettei letkussa ole ilmakuplia. Tämä voi olla olennaista, kun vaihdetaan tärkeitä nesteitä, kuten öljyä tai jarrunestettä.

Mihin alipainepumppuja käytetään?

Alipainepumppuja käytetään moniin eri tarkoituksiin. Tämän työkalun avulla voit suorittaa kotona monia toimintoja, joita varten sinun pitäisi muuten käydä korjaamolla. Alipainepumpulla voi erityisesti tarkistaa useita venttiileitä, säätimiä ja tehostimia. Nämä tapaukset ovat yleisiä:

  • Tarkista pakokaasujen takaisinkierrätysventtiili (EGR). Käytä kalvolla varustettujen venttiilien kohdalla manuaalista alipainepumppua. Tarkkaile nyt painetta 5 minuutin ajan. Jos paine laskee, se viittaa venttiilin vaurioon.
  • Tarkista jarrutehostin. Tämä on mahdollista paitsi astumalla jarrupolkimelle useita kertoja myös tekemällä mittauksia alipainepumpulla.
  • Voit myös tarkistaa polttoaineen säätimen alipainepumpulla. Sama koskee koko polttoainejärjestelmää.

Alipainepumpun avulla voit paitsi testata hydrauliikkajärjestelmiä myös tuulettaa niitä. Lisäksi työkalut soveltuvat alipaineantureiden, jakolaitteiden ja säätöventtiilien testaamiseen. Voit myös testata keskuslukitusjärjestelmän alipainepumpulla.

Alipainepumppusarja lisää joustavuutta

Voit ostaa alipainepumppuja työkaluina yksittäin tai alipainepumppusarjana. Jälkimmäinen on edullinen, jos teet usein korjauksia itse.

Pumppusarja sisältää erilaisia työkaluja ja lisävarusteita, kuten lisälaitteita, letkuja ja venttiilejä. Mukana on usein myös ali- ja ylipaineen mittauskuppeja sekä liitäntätarvikkeita.

Ostaessasi kiinnitä huomiota paitsi laitteisiin myös mitta-alueeseen. Yleisesti käytetään pumppuja, joiden alipaineen mitta-alue on 0-1,0 baaria ja ylipaineen mitta-alue 0-4,0 baaria.

Tilaa alipainepumput kätevästi Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorista voit tilata alipainepumput helposti verkossa. Tarvitsetko yksittäisen alipainepumpun VW T4:ään tai Passat 3C:n alipainepumpun? Löydät ne hyvin varustetusta verkkokaupastamme, samoin kuin alipainepumput kaikkiin muihin vastaaviin valmistajiin ja malleihin. Voit myös tilata alipainepumppusarjan mittakuppeineen, muoviletkuineen ja venttiileineen projektisi mukaan.

Motointegrator on autonosien verkkokauppa, jolla on poikkeuksellinen valikoima. Noin 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta ovat vain klikkauksen päässä. Voit jatkuvasti luottaa korkeaan laatuun ja edullisiin hintoihin.

Kun tilaat, saat korkealaatuista palvelua asiantuntevan asiakaspalvelumme ja salamannopean toimituksen 2-4 arkipäivän kuluessa. Lisäksi aina mukana: 30 päivän palautusoikeus ja ilmainen toimitus yli 160 euron tilauksille.

Parhaat tuotteet kategoriasta Alipainepumput

Sijoituskriteerit