5% alennusta koko valikoimasta

Alipainepumput

(löytyi 239 tulosta)

Alipainepumppujen avulla voit helposti tarkistaa ajoneuvosi eri osat ja toiminnot. Alipainepumppuja käytetään erityisesti hydrauliikkajärjestelmissä. Lisäksi joitakin alipainepumppuja asennetaan myös ajoneuvoon - esimerkiksi jarrujärjestelmään.

Oikeiden työkalujen avulla voit tehdä kotona myös paljon sellaista työtä, joka on oikeastaan huoltoliikkeen tehtävä. Motointegratorilta voit tilata eri valmistajien tyhjiöpumppuja verkossa laadukkaasti ja edullisesti.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Alipainepumput.

Kaikki valmistajat

Jarrujärjestelmän alipainepumput

Tyhjiöpumppuja asennetaan moottoriajoneuvoihin - erityisesti jarrujärjestelmään. Alipainepumppu tuottaa jarrutehostimen tarvitseman alipaineen. Jarrutehostimen ansiosta tarvitset vähemmän voimaa jarrupolkimelle astuessasi jarrutustehon saavuttamiseksi.

Tämän tyhjiöpumpun viat havaitaan yleensä jarrutustehon heikkenemisenä. Tällöin polkimen voiman on oltava suurempi, jotta saavutetaan sama jarrutusteho kuin ennen. Saatat myös huomata, että jarrupoljin tuntuu antavan erityisen voimakkaan vastuksen paikallaan ollessa.

Vinkki: Jos jarrujärjestelmän alipainepumppu on viallinen, kuulet usein kolisevaa ääntä. Paina jarrupoljinta useita kertoja. Jos ääni häviää nyt, ongelma johtuu todennäköisesti alipainepumpusta. Vaihtoehtoisesti voit irrottaa letkun pumpusta. Jos öljyä vuotaa ulos, pumppu on todennäköisesti viallinen.

Ajoneuvoon asennettuja pumppuja ovat mäntäpumput, kalvopumput ja siipipumput. Pumput on yleensä asennettu suoraan sylinterin päähän, ja niitä ohjaa nokka-akseli. Pumppu saa öljyä erityisestä porakaivosta.

Tyhjiöpumpun vaihtaminen: Näin se tehdään

Jos tyhjiöpumppu on viallinen, kannattaa käydä korjaamolla. Tarvittavan tietotaidon ja laitteiden avulla voit kuitenkin suorittaa vaihdon myös itse. Vinkki: pumppua ei aina tarvitse vaihtaa. Usein ongelma on tiivisteissä, linjoissa tai kiinnikkeissä.

Tyhjiöpumpun vaihtamiseen tarvitset erilaisia avo- ja rengasavaimia sekä räikkäavainta. Uuden tyhjiöpumpun lisäksi tarvitset myös sopivan tiivisteen pumpun ja sylinterin väliin.

Pumpun vaihtamiseksi on yleensä ensin irrotettava moottorin kansi. Nyt pääset käsiksi alipainepumppuun, joka irrotetaan sylinterikannesta irrottamalla mutterit.

Tyhjiöpumput työkaluina

Alipainepumppuja tarvitaan kuitenkin myös ajoneuvon tiettyjen osien tarkistamiseen tai tyhjennykseen. Esimerkiksi kytkemällä tyhjiöpumpun letkuun voit varmistaa, ettei letkussa ole ilmakuplia. Tämä voi olla tärkeää, kun vaihdetaan tärkeitä nesteitä, kuten öljyä tai jarrunestettä.

Mihin tyhjiöpumppuja käytetään?

Tyhjiöpumppuja käytetään moniin tarkoituksiin. Tämän työkalun avulla voit tehdä kotona monia toimintoja, joita varten sinun pitäisi muuten käydä korjaamolla. Erityisesti voit tarkistaa useita venttiilejä, säätimiä ja vahvistimia tyhjiöpumpulla. Nämä tilanteet ovat yleisiä:

  • Tarkista pakokaasujen takaisinkierrätysventtiili (EGR). Tätä varten käytetään manuaalista tyhjiöpumppua kalvoventtiileille. Tarkkaile nyt painetta 5 minuutin ajan. Jos paine laskee, se on merkki venttiilin vaurioitumisesta.
  • Tarkista jarrutehostin. Tämä on mahdollista paitsi astumalla jarrupolkimelle useita kertoja myös tekemällä mittauksia alipainepumpulla.
  • Voit myös tarkistaa polttoaineen säätimen alipainepumpulla. Sama koskee koko polttoainejärjestelmää.

Tyhjiöpumpun avulla voit paitsi testata hydrauliikkajärjestelmiä myös tuulettaa niitä. Lisäksi työkalut soveltuvat tyhjiöantureiden, jakolaitteiden ja säätöventtiilien testaamiseen. Voit myös testata keskuslukitusjärjestelmän tyhjiöpumpulla.

Tyhjiöpumppusarja lisää joustavuutta

Voit ostaa tyhjiöpumppuja työkaluina yksittäin tai tyhjiöpumppusarjana. Jälkimmäisestä on hyötyä, jos teet usein korjauksia itse.

Pumppusarja sisältää erilaisia työkaluja ja lisävarusteita, kuten lisälaitteita, letkuja ja venttiilejä. Siihen kuuluvat usein myös alipaineen mittauskupit, ylipaineen mittauskupit ja liitäntäkappaleet.

Ostaessasi kiinnitä huomiota paitsi laitteisiin myös mittausalueeseen. Yleisesti käytetään pumppuja, joiden alipaineen mittausalue on 0-1,0 bar ja ylipaineen mittausalue 0-4,0 bar.

Tilaa tyhjiöpumput kätevästi verkossa Motointegratorilta

Motointegratorista voit tilata tyhjiöpumput helposti verkossa. Tarvitsetko yhden tyhjiöpumpun VW T4:ään vai Passat 3C:n tyhjiöpumpun? Löydät ne hyvin varustetusta verkkokaupastamme, samoin kuin tyhjiöpumput kaikille muille vastaaville valmistajille ja malleille. Voit myös tilata tyhjiöpumppusarjan, jossa on mittakupit, muoviletkut ja venttiilit projektisi mukaan.

Motointegrator on autonosien verkkokauppa, jolla on poikkeuksellinen valikoima. Noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta ovat vain klikkauksen päässä. Voit luottaa korkeaan laatuun ja alhaisiin hintoihin.

Kun tilaat, saat korkealaatuista palvelua asiantuntevan asiakaspalvelumme, salamannopean toimituksen 2-4 arkipäivän kuluessa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Alipainepumput

Sijoituskriteerit