-5€ kaikesta

Kytkinsarjat

(löytyi 3562 tulosta)

Kytkin on olennainen osa voimansiirrossa ajoneuvon moottorista vaihteistoon. Jos se on viallinen, autosi ei pysty kulkemaan metriäkään. Kytkin erottaa vetävän moottorin osan vaihteistosta vaihdetta vaihdettaessa. Se edustaa myös ennalta määritettyä katkaisupistettä, jotta moottori ja vaihteisto ovat optimaalisesti suojattuja jokaisen ajetun kilometrin aikana. Viimeisenä muttei vähäisimpänä kytkin ohjaa auton käynnistymistä. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää kytkinpoljinta nopeuden säätämiseen pysähdyksestä tarpeen mukaan. Vian sattuessa voit helposti tilata sopivia kytkinsarjoja Motointegratorin verkkokaupasta.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Kytkinsarjat.

Kaikki valmistajat

Kytkinsarjat - rakenne

Kytkin koostuu painelevystä, kytkinlevystä ja vauhtipyörästä. Jälkimmäinen on suoraan yhteydessä kampiakseliin. Siinä on pinta, johon kytkinlevy tai ohjainlevy kiinnittyy. Se on varustettu kitkavanteilla, ja se muodostaa niin sanotusti linkin automaattikytkimeen. Syntyvä paine siirretään suoraan painelevyyn. Kun kytkinpoljinta painetaan, se painaa automaattikytkimessä olevaa jousta. Kun kytkin irrotetaan, kytkinlevy irtoaa vauhtipyörästä. Heti kun poljin vapautetaan uudelleen, jousen energia tuo vauhtipyörän ja kytkinlevyn takaisin yhteen.

Merkkilaatuiset kytkinsarjat - sitkeät ja kestävät

Kytkinsarja voi kulua ajan myötä. Kuormituksen voimakkuudesta ja käyttöiästä riippuen kytkinlevyjen vuoraukset vioittuvat yleensä ensimmäisenä. Jos haluat vaihtaa kytkinsarjan, jossa on kaksoismassavauhtipyörä, on järkevää vaihtaa akselitiivisteet ja painelevy samalla kertaa, kun otetaan huomioon siihen liittyvä työmäärä.

Tarvitsetpa sitten kytkinsarjaa BMW E87 -autoosi, kytkinsarjaa Opel Astra J -autoosi tai kytkinsarjaa Opel Corsa D -autoosi - Motointegratorilta löydät sen. Yleensä kytkinsarjojen käyttöikä on 100 000-300 000 kilometriä. Nämä arvot voivat kuitenkin vaihdella riippuen ajokäyttäytymisestä ja kuormituksen voimakkuudesta käyttöiän aikana. Jos et ole aivan varma, kuinka kauan ajoneuvosi kytkinsarjat kestävät, ota meihin yhteyttä. Ystävällinen asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua mielellään milloin tahansa.

Miten lisätä kytkimen käyttöikää?

  • Varmista, että painat poljinta niin pitkälle kuin mahdollista joka kerta, kun kytket kytkimen. Jos näin ei tehdä, kytkinlevy ei vapautu tarpeeksi pitkälle. Tämä tarkoittaa, että kytkinprosessiin kohdistuu lisäkuormaa. Mitä vanhempi kytkinsarja on, sitä suurempi on vian riski.
  • Yritä olla ottamatta jalkaasi kosketukseen kytkinpolkimen kanssa tyhjäkäynnillä tai ajon aikana. Näin estät sitä jäämästä tahattomasti pysyvästi painettuun asentoon. Polkimen kevyt painaminen ei useinkaan tunnu heti kengällä. Tämä voi merkitä sitä, että kytkin kävisi lähes jatkuvasti tietyllä narskuttelukohtauksella ajon aikana. Tämä puolestaan tarkoittaa, että kytkinsarjat on ehkä vaihdettava suunniteltua aikaisemmin.
  • Vältä kytkimen käyttöä, jos se ei ole ehdottoman välttämätöntä. Tämä suojaa kytkinpäällysteitä ja viivästyttää myös kytkinsarjojen vaihtoa.

Onko kytkinsarja tarpeen vaihtaa?

Miksi mennä korjaamolle, kun voit itse tarkastaa kytkinsarjan ja selvittää, onko se vaihdettava? Tähän kuluu toki suhteellisen paljon aikaa, mutta pienellä käsityötaidolla ja vankalla teknisellä asiantuntemuksella se onnistuu helposti.

Tarkista ensin, miten kytkinpoljin reagoi. Jos huomaat testin aikana, että polkimen liikettä on paljon, syy voi olla kytkinjärjestelmässä oleva ilma. Myös niin sanotussa pääsylinterissä oleva ilma on joskus ongelman aiheuttaja. Voit kuitenkin korjata asian muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä tyhjentämällä pääsylinterin. Tarkista sen jälkeen kytkinvoima ja testaa, onko ilmaa edelleen poistumassa. Vanhemmissa ajoneuvoissa polkimen leikki voidaan poistaa kytkintä säätämällä. Tämä ei ole mahdollista uudemmissa autoissa, koska ne säätävät itse itsensä. Jälkikäteinen säätö ei siis ole tarpeen.

Erilaisia tuotemerkkejä, jotka inspiroivat

Jos kytkinpoljin tärisee, kun painat sitä, se voi olla merkki viallisesta laakerista. Toimenpiteet ovat välttämättömiä, sillä muuten kytkimelle voi aiheutua vakavia vahinkoja. Varovaisuutta on syytä noudattaa myös, jos kytkinpoljinta painettaessa ilmenee tuntuvaa vastusta tai jos reaktio on viivästynyt kiihdytettäessä tai vetäessä. Tarkista kytkinsarjojen kunto ajoissa ja tilaa oikeat varaosat ja tarvikkeet muutamalla klikkauksella Trusted Shops -sertifioidusta verkkokaupastamme. Meiltä löytyy kytkinsarjoja ensiluokkaisilta valmistajilta, kuten Valeo, Sachs, Nexus, LUK, Febi Bilstein, Exedy ja Aisin.

Ystävällinen asiantuntijatiimimme auttaa ja neuvoo sinua mielellään, jos haluat lisätietoja kytkinsarjoista. Hyödy erinomaisesta tuestamme, alhaisista hinnoista ja haluamiesi tuotteiden salamannopeasta toimituksesta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Kytkinsarjat

Sijoituskriteerit