5% alennusta koko valikoimasta

Kytkinsarjat

(löytyi 3195 tulosta)

Kytkin on olennainen osa voimansiirrossa ajoneuvon moottorista vaihteistoon. Jos se on viallinen, autosi ei pysty kulkemaan metriäkään. Kytkin erottaa vetävän moottorin osan vaihteistosta, kun yksittäisiä vaihteita vaihdetaan. Kyseessä on myös ennalta määritetty rikkoutumispiste, jotta moottori ja vaihteisto ovat optimaalisesti suojattuja jokaisen ajetun kilometrin aikana. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kytkin ohjaa auton käynnistymistä. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää kytkinpoljinta nopeuden säätämiseen pysähdyksestä tarpeen mukaan. Vian sattuessa voit helposti tilata sopivia kytkinsarjoja Motointegratorin verkkokaupasta.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Kytkinsarjat.

Kaikki valmistajat

Kytkinsarjat - rakenne

Kytkin koostuu painelevystä, kytkinlevystä ja vauhtipyörästä. Jälkimmäinen on suoraan yhteydessä kampiakseliin. Siinä on pinta, johon kytkin- tai ohjainlevy rajoittuu. Se on varustettu kitkapäällysteillä, ja se muodostaa linkin automaattikytkimeen. Syntyvä paine siirtyy suoraan painelevyyn. Kun kytkinpoljin painetaan alas, se painaa automaattikytkimen jousen. Kun kytkin kytketään irti, kytkinlevy irtoaa vauhtipyörästä. Kun vapautat polkimen uudelleen, jousen energia tuo vauhtipyörän ja kytkinlevyn jälleen yhteen.

Merkkilaatuiset kytkinsarjat - joustavat ja kestävät

Kytkinsarja voi kulua ajan myötä. Kuormituksen voimakkuudesta ja käyttöiästä riippuen kytkinlevyjen vuoraukset pettävät yleensä ensimmäisenä. Jos haluat vaihtaa kytkinsarjan, jossa on kaksoismassavauhtipyörä, on järkevää vaihtaa akselin tiivisterenkaat ja painelevy samalla kertaa, kun otetaan huomioon siihen liittyvä työmäärä.

Tarvitsetpa sitten kytkinsarjaa BMW E87 -malliin, kytkinsarjaa Opel Astra J -malliin tai kytkinsarjaa Opel Corsa D -malliin, Motointegratorilta löydät sen. Kytkinpakettien käyttöikä on yleensä 100 000-300 000 kilometriä. Nämä arvot voivat kuitenkin vaihdella riippuen ajokäyttäytymisestä ja kuormituksen voimakkuudesta käyttöiän aikana. Jos et ole aivan varma, kuinka kauan ajoneuvosi kytkinsarjat kestävät, ota meihin yhteyttä. Ystävällinen asiakastukemme auttaa aina mielellään.

Miten lisätä kytkimen käyttöikää?

  • Muista painaa poljin pohjaan aina, kun käytät kytkintä. Jos näin ei tapahdu, kytkinlevy ei laukea tarpeeksi pitkälle. Tämä tarkoittaa, että kytkimen toimintaan kohdistuu lisäkuormaa. Mitä vanhempi kytkinsarja on, sitä suurempi on vian riski.
  • Yritä olla koskematta kytkinpoljinta jalallasi sekä vapaalla että ajon aikana. Tämä estää sitä jäämästä vahingossa pysyvästi painettuun asentoon. Pieni paine polkimelle ei useinkaan ole heti havaittavissa kengän kanssa. Tämä voi tarkoittaa sitä, että kytkin toimii lähes jatkuvasti tietyllä vetopisteellä ajon aikana. Tämä puolestaan tarkoittaa, että kytkinsarjat saatetaan joutua vaihtamaan suunniteltua aikaisemmin.
  • Vältä kytkimen käyttöä, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä. Näin suojaat kytkinpinnat ja viivästytät myös kytkinsarjojen vaihtoa.

Onko kytkinsarja tarpeen vaihtaa?

Miksi mennä korjaamolle, kun voit itse tarkastaa kytkinsarjan ja tarkistaa, onko se vaihdettava? Tähän kuluu toki suhteellisen paljon aikaa, mutta pienellä käsityötaidolla ja vankalla teknisellä osaamisella se on helppo toteuttaa.

Katso ensin, miten kytkinpoljin reagoi. Jos huomaat testin aikana paljon polkimen liikettä, syy voi olla kytkinjärjestelmässä oleva ilma. Niin sanotussa pääsylinterissä oleva ilma on myös joskus ongelman aiheuttaja. Voit kuitenkin korjata sen muutamalla helpolla toimenpiteellä tyhjentämällä pääsylinterin. Tarkista sitten kytkimen voima ja katso, onko ilmaa edelleen poistumassa. Vanhemmissa autoissa polkimen leikkiä voidaan korjata kytkintä säätämällä. Tämä ei ole mahdollista uudemmissa autoissa, koska ne säätävät itseään. Jälkikäteinen mukauttaminen ei siis ole tarpeen.

Erilaisia tuotemerkkejä, jotka inspiroivat

Jos oletetaan, että kytkinpoljin värisee, kun sitä painetaan, tämä voi olla merkki rikkoutuneesta laakerista. Toiminta on välttämätöntä, koska muuten kytkimelle voi aiheutua vakavia vahinkoja. Varovaisuutta on myös syytä noudattaa, jos kytkinpoljinta painettaessa on havaittavissa tuntuvaa vastusta tai jos reaktio on viivästynyt kiihdytettäessä tai käynnistettäessä. Tarkista kytkinsarjojen kunto ajoissa ja tilaa oikeat varaosat ja tarvikkeet muutamalla klikkauksella verkkokaupastamme. Meiltä saat kytkinpaketteja ensiluokkaisilta valmistajilta, kuten Valeo, Sachs, Nexus, LUK, Febi Bilstein, Exedy tai Aisin.

Ystävällinen asiantuntijatiimimme auttaa ja neuvoo sinua mielellään, jos haluat lisätietoja kytkinsarjoista. Hyödy erinomaisesta tuestamme, alhaisista hinnoista ja haluamiesi tuotteiden salamannopeasta toimituksesta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Kytkinsarjat

Sijoituskriteerit