Matkatavaroiden kuljetus

Muut sähköosat

(löytyi 336 tulosta)

Sähköosia on asennettu lähes kaikkiin moottoriajoneuvoihin. Elektroniset osat ovat moottorin tai akun kaltaisten perusosien ohella tärkeimpiä osia. Olipa kyse sitten antureista, generaattoreista, ohjausyksiköistä tai elektronisista käynnistimistä, pienimmissäkin ajoneuvoissa on nykyään paljon tietokoneohjattuja siruja ja elektronisia ohjauslaitteita.

Varaosat TRW

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Muut sähköosat.

Kaikki valmistajat

Mitä sähköosia ajoneuvossa on?

Se, mitä digitaalisia ja sähköisiä osia ajoneuvoon asennetaan, riippuu ajoneuvon varusteista. Erilaisten turvallisuusohjeiden vuoksi nykyaikaisissa autoissa on valtava määrä pieniä antureita ja ohjausyksiköitä tai muita elektronisia ja digitaalisia apuvälineitä. Ajoneuvon elektroniikka muodostaa suuren osan autosta. Olipa kyse sitten radiosta, valaistuksesta, hälytysjärjestelmistä, turva-avustajista, kamerasta tai pysäköintiantureista - ilman autoelektroniikkaa tuskin mikään ajoneuvo on enää liikennekelpoinen.

Ajoneuvoelektroniikan on täytettävä korkeat vaatimukset, sen on toimittava korkeissa lämpötiloissa, kestettävä tärinää ja iskuja sekä oltava vankka ja luotettava. Ajamisen aikaisen suuren kuormituksen vuoksi näissä komponenteissa voi esiintyä useammin ongelmia. Asiantuntijan tekemä diagnoosi on silloin välttämätön.

Mitä lämpötila-aluetta sähköisten osien on kestettävä?

Ajoneuvon sähkökomponenttien on kestettävä -40-125 °C:n lämpötiloja moottorin alueella. Sisätilojen osalta on määritelty lämpötila-alue -40-85 °C. Tällä pyritään estämään elektroniikan vaurioituminen, jos lämpötilat ovat talvella liian alhaiset tai jos ne vaurioituvat moottoritilassa mahdollisesti esiintyvissä korkeissa lämpötiloissa.

Onko jokaisessa ajoneuvossa sähköosia?

Elektroniset komponentit asennetaan jokaiseen liikennekelpoiseen ajoneuvoon jo pelkästään siksi, että pimeässä ajaminen voidaan varmistaa riittävän kirkkailla ajovaloilla. Monissa vanhemman sukupolven autoissa on paljon vähemmän elektroniikkaa kuin nykymalleissa. Ajoneuvon sähköosat ovat monissa tapauksissa välttämättömiä turvallisuuden kannalta, toisissa tapauksissa niiden tarkoituksena on lisätä ajoneuvon mukavuutta.

Tämäntyyppisiä sähköosia on saatavana Motointegratorilta

Meiltä löydät lähes kaikki ajoneuvosi sähköosat riippumatta siitä, mikä ajoneuvomalli on kyseessä. Ohjauselementeistä pienimpiin liittimiin, Motointegratorin valikoimasta löytyvät kaikki ajoneuvojen elektroniset komponentit. Meiltä löydät mm:

  • ABS-elektroniikka
  • Sytytyspuolat
  • Ajovalot

Suoraan ajoneuvoon asennettavien sähköosien lisäksi valikoimassamme on myös tärkeitä osia vikojen diagnosointia tai elektronisten komponenttien asentamista varten. Meiltä löydät suuren määrän sähködiagnostiikkalaitteita ajoneuvon elektroniikan tarkistamiseen sekä kaikenmuotoiset pihdit sähköosien asentamiseen.

Viallisten sähköosien vaihto

Vialliset sähköosat on vaihdettava tai korjattava, jotta ajoneuvon täysi toimintakyky voidaan varmistaa. Koska elektroniikka kehittyy yhä nopeammin, joihinkin ajoneuvoihin on asennettu hyvin monimutkaisia elektronisia järjestelmiä. Jos ohjausyksikössä on kytkentävirheitä, koko sähköjärjestelmä voi vaurioitua. Jos haluat vaihtaa ajoneuvosi elektroniikan maallikkona tai harrastussähköasentajana, sinun on hyvä informoida itseäsi riittävästi sähköjen ja elektroniikan korjauksista etukäteen ja sinulla on oltava tietyt perustiedot tällä alalla.

On tärkeää, että suoritat ensin vianmäärityksen ajoneuvossa ja mittaat vaurioituneet osat, jotta voit määrittää, onko osan vaihtaminen vai korjaaminen tarpeen. Mittaa virta, vastukset tai jännitteet tai käytä testilamppuja kaikkien tärkeiden arvojen määrittämiseksi.

Miten sähköosat vaurioituvat?

Ajoneuvon sähköjärjestelmään voi aina tulla vaurioita, erityisesti iän lisääntyessä tai jos autoon on tehty muutoksia, jotka vaikuttavat auton elektroniikkaan. Lähes puolessa kaikista rikkoutuneista ajoneuvoista, joissa on elektroniikkaongelmia, on kyse viallisista ohjausyksiköistä. Sähkökomponenttien vaurioituminen voi johtua ohjausyksikön virheellisestä asennuksesta tai kytkennästä, ja sillä voi olla vakavia seurauksia. Tästä syystä on tärkeää, että informoit itsesi riittävästi ennen kuin teet mitään itse.

Kuluminen tai ikääntyminen voi myös johtaa sähköosien vioittumiseen tai ikääntymisen merkkeihin. Ulkoiset vaikutukset, kuten märkyys, erittäin korkeat lämpötilat tai kylmyys, rasittavat pitkällä aikavälillä lähes kaikkia materiaaleja, ja moottorin sähköiseen ohjausjärjestelmään voi syntyä näkyviä vaurioita.

Tunnetut sähköosien valmistajat

Motointegratorin valikoimassa on yli 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta, joihin kuuluu monia sähköosia. Voit valita useiden eri valmistajien joukosta löytääksesi tarpeisiisi sopivat sähköosat. Suosituimpia valmistajia ovat mm:

  • SENCOM
  • DEFA
  • BOSCH
  • AKUSAN
  • HELLA
  • HERTH+BUSS

Osta sähköosia Motointegratorin verkkokaupasta

Meiltä löydät miljoonia varaosia ja tarvikkeita ajoneuvoosi. Tarvitsetko uusia sähköosia tietyltä valmistajalta tai tiettyyn ajoneuvomalliin? Käytä sitten hakutoimintoamme ja rajoita valikoimaa, jotta löydät haluamasi sähköosan valikoimastamme mahdollisimman nopeasti. Valikoimassamme on sähköosia lukuisilta, tunnetuilta valmistajilta. Asiakaspalvelumme auttaa sinua tarvittaessa mielellään valintasi kanssa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Muut sähköosat

Sijoituskriteerit