Raitisilmasuodattimet

Kampiakselin tiivisteet

(löytyi 1376 tulosta)

Kampiakselin öljytiiviste tunnetaan myös nimellä kampiakselin tiiviste. Sitä käytetään ajoneuvoissa tiivistämään kampiakseli koteloon ja estämään näin öljyn karkaaminen.

Voiteluaineita on kaikissa henkilöautojen koteloissa. Ne ovat liikkuvia ja voivat vuotaa ulos aiheuttaen vahinkoa. Tämän vuoksi tiivistystekniikassa on tuotettu akselitiivisteitä. Voit tilata nämä kätevästi verkkokaupastamme ja estää näin ajoissa ajoneuvosi suuret ongelmat. Myymälämme tarjoaa sinulle korkealaatuiset akselitiivisteet kaikkiin ajoneuvoihin ja malleihin.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Kampiakselin tiivisteet.

Kaikki valmistajat

Minkälaisia kampiakselin tiivisteitä on olemassa?

Akselin tiivisterenkaat on asennettu pysyvästi koteloon. Ne on valmistettu kumista ja muovista, ja niiden keskellä on reikä. Kampiakseli kulkee tämän reiän läpi. Halkaisija on muutama senttimetri.

Laatu on erittäin tärkeää kampiakselin tiivisteessä. Toiminnan aikana syntyy kitkaa. Se minimoidaan pienentämällä kosketuspintaa. Lisäksi muut osat, kuten rengasjousi, vahvistavat rakennetta.

Materiaalina käytetään usein polyakryylikumia tai silikonia. Muita ominaisuuksia ovat kierretyyppi (esimerkiksi vasenkätinen kierre) ja mahdollinen pölysuojaus. Tätä varten kiinnitetään pölyltä suojaava reunus.

Missä akselitiiviste sijaitsee?

Kampiakselin tiiviste sijaitsee kotelossa, ja se on kiinnitetty paikalleen jousella. Renkaita käytetään pääasiassa kampiakselissa, mutta myös kaikissa liikkuvissa osissa, jotka lähtevät kotelosta.

Tärkeä osa vahinkoa on paikallistaminen. Autoissa öljytiivisteet sijaitsevat sekä moottorin etu- että vaihteiston puolella. Kampiakselin öljytiiviste joudutaan usein vaihtamaan vaihdelaatikon puolelta.

Mitä tapahtuu, jos tiiviste on viallinen?

Öljyntiiviste estää öljyn vuotamisen kotelosta. Jos rengas ei enää täytä tehtäväänsä, öljyä vuotaa ulos. Tämä tapahtuu toistuvasti, joten pahimmassa tapauksessa likapartikkelit pääsevät koteloon ja aiheuttavat siellä häiriöitä. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi kytkimen lipsuminen. Öljyn tippuminen kytkimelle on myös yksi kampiakselin viallisen öljytiivisteen usein ilmenevistä seurauksista.

Vaikka välitöntä vaaraa ei olisikaan, jos jatkat ajoneuvon käyttöä, vaarannat moottorin ja vaihteiston vaurioitumisen ja myös seuraavan katsastuksen!

Kampiakselin tiivisteen vikojen syyt

Kampiakselin akselitiiviste altistuu suurille rasituksille, jotka johtuvat kitkasta ja lämmöstä sekä likaantumisesta. Ajan mittaan vikoja esiintyy sen vuoksi yhä useammin. Ajoneuvon suuri ajokilometrimäärä ja vanhempi ikä ovat merkittäviä syitä vaurioille.

On olemassa muutama muukin vikojen syy. Yksi niistä on virheellinen asennus. Noin 400-800 euron korjaamokustannukset renkaan vaihdosta koostuvat suurelta osin työkustannuksista. Materiaalikustannukset ovat noin 15-150 euron suuruisia ja siten paljon vähäisempiä.

Jotkut auton omistajat vaihtavat sen vuoksi öljytiivisteen itse säästääkseen rahaa. Vaiva on kuitenkin hyvin suuri, joten tarvitaan paljon kokemusta ja välineitä. Jos esimerkiksi vaihdat kampiakselin vaihteiston puoleisen öljytiivisteen, sinun on irrotettava kytkin. Tämä vaatii säännöllisesti 4-5 tuntia työtä korjaamolla.

Monissa tapauksissa kytkin vaihdetaan samaan aikaan kuin kampiakselin öljytiiviste. Tämä pätee erityisesti silloin, jos vika on aiheuttanut suuria määriä öljyä kytkimen päälle ja vaurioittanut sitä. Voit keskustella tästä huoltoliikkeen kanssa.

Mitkä oireet viittaavat vialliseen öljytiivisteeseen?

Mistä tunnistat viallisen kampiakselin öljytiivisteen? Seuraavia oireita on syytä tarkkailla:

  • Vahvin osoitus on kampiakselista vuotavan öljyn toistuva häviäminen.
  • Tarkista öljytaso: Onko öljyä huomattavan vähän?
  • Huomaat oudon hajun.
  • Kytkin luistaa.
  • Kun astut kaasupolkimelle, auto ei tunnu kiihtyvän kunnolla.

Täysin selviä oireita ei ole. Öljyn menetyksellä voi olla myös muita syitä. Ongelmat kuulalaakerissa tai vaihteiston alueella ovat periaatteessa mahdollisia myös edellä mainittujen oireiden yhteydessä.

Epäselvien vikojen ilmetessä sinun on aina käytävä korjaamolla tai tehtävä tarkastus itse. Yksittäiset ajoneuvotyypit ovat tilastollisesti alttiimpia kampiakselin öljytiivisteen vaurioitumiselle.

Tilaa kampiakselin tiiviste online Motointegratorilta

Motointegratorista löydät kampiakselin tiivisteet suurina määrinä henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja moottoripyöriin. Valitse vain ajoneuvomerkkisi, -mallisi ja -versiosi yksinkertaisella työkalullamme tai hae suoraan rekisterinumerolla.

Kampiakselille sopivat tiivisteet näytetään sitten automaattisesti. Löydät tuotteita kaikilta suurimmilta automerkeiltä ja kaikkiin malleihin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää ilmaista hakutoimintoa ja hakea esimerkiksi kampiakselin öljyntiiviste S 51, jolloin pääset heti tavoitteeseesi.

Motointegrator tarjoaa noin 5 miljoonaa autojen varaosaa ja tarviketta, jotka kattavat kaikki automerkit. Luotat korkeimpaan laatuun ja laajaan valikoimaan huippumerkkejä. Tarjoamme nopean toimituksen 2-4 arkipäivän kuluessa, ilmaiset palautukset ja asiantuntevan asiakaspalvelun tuen. Korkea asiakastyytyväisyys vahvistaa kerta toisensa jälkeen pätevyytemme autojen varaosien ammattilaisena.

Parhaat tuotteet kategoriasta Kampiakselin tiivisteet

Sijoituskriteerit