Erikoistarjous - pakettiauto

Takavalot

(löytyi 4740 tulosta)

Takavalot ovat olennainen osa autosi valaistusjärjestelmää. Ajoneuvon valaistukseen kuuluvat takavalot sisältävät useita osia, kuten takavalon, jarruvalot ja suuntavilkun. Niihin kuuluvat myös takasumuvalo ja peruutusvalo. Vika jossakin näistä osista aiheuttaa vaaran sinulle ja muille tienkäyttäjille. Tämän välttämiseksi voit ostaa uudet takavalot Sprinteriin, henkilö- ja kuorma-autoihin kätevästi täältä Motointegratorista.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Takavalot.

Kaikki valmistajat

Mikä on takavalaisimien tehtävä?

Takavalaisimet ovat osa auton turvallisuuteen liittyvää valaistusjärjestelmää. Niiden tarkoituksena on tehdä ajoneuvo näkyväksi muille tienkäyttäjille takaapäin. Muovikotelon tyypillinen punainen väri erottaa takavalot etuvalaisimista. Takavalo koostuu useista osista. Kestävässä kotelossa on mekanismi sen kiinnittämiseksi autoon. Sen sisällä on lampun kanta. LED-takavalot erottuvat edukseen pitkällä kestävyydellään ja alhaisella energiankulutuksellaan muihin valonlähteisiin verrattuna.

Vahvan materiaalin ansiosta yhdistelmätakavalojen kuluminen on vähäistä. Auton osat kestävät useita vuosikymmeniä ilman haitallisia ulkoisia vaikutuksia. On kuitenkin mahdollista, että lamput on vaihdettava. Onnettomuus tai ympäristövaikutukset voivat aiheuttaa naarmuja ja vaurioita takavalaisimeen. Näin ollen heikennät sen toimivuutta. Silmämääräinen tarkastus paljastaa, kuinka vakava vaurio on ja onko suositeltavaa vaihtaa koko lamppu.

Mitä sinun pitäisi etsiä, kun ostat takavalaisimia?

Jos tarvitset ajoneuvoosi uuden takavaloyhdistelmän, kiinnitä huomiota sen suunnitteluun ja hyväksyntään. Ensin mainitulla on merkitystä ajoneuvon valaistuksen toimivuuden kannalta. Vain autoosi sopiva takavalo on kestävä ja toimii luotettavasti. Motointegratorilla tarjoamme yli viisi miljoonaa varaosaa, joihin kuuluu muun muassa HELLAn takavalaisimia, mutta myös sellaisia valmistajia kuin:

 • BLIC
 • Valeo
 • DEPO
 • TYC

muun muassa. Monipuolisen valikoimamme yhdistelmätakavalaisimet sopivat useisiin ajoneuvomerkkeihin ja -tyyppeihin. Ne ovat korkealaatuisia ja luotettavia. Motointegrator tarjoaa salamannopean toimituksen kahdesta neljään arkipäivää.

Takavalaisimien suunnittelun lisäksi niiden hyväksynnällä on ratkaiseva merkitys. Kotelossa oleva E-merkki ja testinumero antavat tästä tietoa. Tieliikennekäyttöön hyväksytyillä takavalaisimilla on niin sanottu ABE (yleinen käyttölupa).

Mistä tunnistat viallisen takavalon?

Voit tunnistaa viallisen takavaloyhdistelmän nopeasti silmämääräisellä tarkastuksella: takavalo ei syty ajon aikana tai on "sokea". Jälkimmäinen tapahtuu esimerkiksi silloin, kun kiveniskemät tai muut tekijät naarmuttavat kotelomateriaalia voimakkaasti. Toimimatonta takavaloyhdistelmää ei välttämättä tarvitse vaihtaa pareittain. Riittää, että vaihdat vaurioituneen auton osan sopivaan varaosaan. Et tarvitse tähän mitään erityisosaamista. Jos haluat vaihtaa takavalon itse, tarvitset seuraavat työkalut:

 • Ruuvimeisseli
 • Yhteydenotto spray
 • ajoneuvosta riippuen hylsy- tai jakoavaimilla varustettu sarja
 • mahdollisesti taskulamppu

Yhdistelmäajovalojen vaihtaminen vaihe vaiheelta

Kun haluat vaihtaa takavalaisimen, aseta auto hyvin valaistulle alueelle. Sammuta sytytysvirta ja irrota sytytysavain lukosta turvallisuussyistä. Takavalon irrottaminen edellyttää sähköliitännän irrottamista. Vaikka se ei olekaan välttämätöntä, voit irrottaa ajoneuvon akun ennen sähköjärjestelmän korjaamista.

Seuraa sitten alla olevia ohjeita:

 1. Avaa autosi takaluukku ja laita pakettihylly sivuun.
 2. Tyhjennä tarvittaessa käynnistystila.
 3. Useimmissa autoissa takavalo on saatavilla sivupaneelin verhoilun kautta. Etsi saappaan kangasverhoilusta yksi tai useampi klipsi sen irrottamiseksi.
 4. Joissakin tapauksissa yhdistelmätakavalaisimessa on erillinen suojus, joka on irrotettava. Tämä paljastaa liittimen, joka syöttää virtaa takavalolle.
 5. Irrota takavalon sähköliitäntä vetämällä pistoke irti.

Irrota takavalo tämän vaiheen jälkeen. Auton mallista riippuen tavaratilan sivuseinässä on ruuvit, joilla auton osa voidaan kiinnittää. Löysää näitä ja irrota takavalo ilman voimankäyttöä. Jos tavaratilan sivuseinässä ei ole näkyvissä ruuveja, ne sijaitsevat vesikanavassa takaosan puolella.

Valmistele sitten uusi lamppu. Vertaa sitä irrotettuun takavaloon. Joskus saatat joutua rakentamaan puuttuvat osat uudelleen. Ajoneuvosta riippuen tähän voi kuulua myös takavalaisimen lampunpidin. Jos varaosa on valmis, ohita tämä vaihe. Tässä tapauksessa asennus seuraa suoraan. Tässä on merkitystä myös yhdistelmän takavalon tarkalla sijainnilla. Siinä on ohjaimet tai pultit, jotka vastaavat auton vastaavia vastakappaleita ja auttavat vakauttamaan takavalon.

Kun olet asentanut yhdistelmätakavalaisimen, aseta ruuvit ja mutterit takaisin paikoilleen ja kiristä ne. Suihkuta koskettimet sähkökosketussuihkeella ennen pistokkeen kytkemistä. Tulppiin tai pistorasioihin ei saa päästä roiskeita. Aseta sitten pistoke takaisin paikalleen. Pistokeliitäntä kytkeytyy kuuluvasti. Varmista, että mekaaninen lukitus kytkeytyy uudelleen.

Parhaat tuotteet kategoriasta Takavalot

Sijoituskriteerit