-5€ kaikesta

Takavalot

(löytyi 4847 tulosta)

Takavalot ovat olennainen osa autosi valaistusjärjestelmää. Osana ajoneuvon valaistusta takavalot sisältävät useita komponentteja, kuten takavalon, jarruvalon ja suuntavilkun. Niihin kuuluvat myös takasumuvalo ja peruutusvalo. Vika jossakin näistä komponenteista aiheuttaa vaaran sinulle ja muille tienkäyttäjille. Tämän välttämiseksi voit ostaa uudet takavalot Sprinteriin, henkilö- ja kuorma-autoihin kätevästi täältä Motointegratorista.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Takavalot.

Kaikki valmistajat

Mikä on takavalojen tehtävä?

Takavalot ovat osa auton turvallisuuteen liittyvää valaistusjärjestelmää. Niiden tarkoituksena on tehdä ajoneuvo näkyväksi muille tienkäyttäjille takaapäin. Muovikotelon tyypillinen punainen väri erottaa takavalot etuajovaloista. Takavalot koostuvat useista osista. Kestävässä kotelossa on mekanismi sen kiinnittämiseksi autoon. Sen sisällä on polttimon sisältävä pistorasia. LED-takavalot erottuvat edukseen pitkällä kestävyydellään ja alhaisella energiankulutuksellaan muihin valonlähteisiin verrattuna.

Vahvan materiaalin ansiosta takavalojen kuluminen on vähäistä. Nämä autonosat kestävät useita vuosikymmeniä ilman ulkopuolelta tulevia vahingollisia vaikutteita. Kuitenkin voi käydä niin, että joudut vaihtamaan polttimot. Onnettomuus tai ympäristön vaikutukset voivat aiheuttaa naarmuja ja vaurioita takavalaisimeen. Tämän seurauksena sen toimivuus heikkenee. Silmämääräinen tarkastus paljastaa, kuinka vakava vaurio on ja onko suositeltavaa vaihtaa koko lamppu.

Mihin sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi takavaloja?

Jos tarvitset ajoneuvoosi uuden takavalon, kiinnitä huomiota sen suunnitteluun ja hyväksyntään. Edellinen on merkityksellinen ajoneuvon valaistuksen toimivuuden kannalta. Vain autoosi sopiva takavalo on kestävä ja toimii luotettavasti. Motointegratorissa tarjoamme sinulle yli viisi miljoonaa varaosaa, joihin kuuluu muun muassa HELLAn takavalot, mutta myös muiden valmistajien kuten esim:

 • BLIC
 • Valeo
 • DEPO
 • TYC

Monipuoliseen valikoimaamme kuuluvat takavalaisimet sopivat useisiin ajoneuvomerkkeihin ja -tyyppeihin. Niiden laatu ja luotettavuus ovat huippuluokkaa. Motointegrator tarjoaa salamannopean toimituksen kahdesta neljään arkipäivään.

Takavalojen suunnittelun lisäksi niiden hyväksynnällä on ratkaiseva merkitys. Kotelossa oleva E-merkki ja testinumero kertovat tästä. Tieliikenteeseen hyväksytyillä takavaloilla on niin sanottu yleinen käyttölupa.

Mistä tunnistat viallisen takavalon?

Voit tunnistaa takavalaisimen vian nopeasti silmämääräisen tarkastuksen avulla: takavalo ei syty ajon aikana tai on "sokea". Jälkimmäinen tapahtuu esimerkiksi silloin, kun kiveniskemät tai muut vaikutukset naarmuttavat voimakkaasti kotelomateriaalia. Toimimatonta takavalaisinta ei välttämättä tarvitse vaihtaa pareittain. Riittää, että vaihdat vaurioituneen auton osan sopivaan varaosaan. Tähän ei tarvita mitään erityisosaamista. Vaihtaaksesi takavalaisimen itse, tarvitset seuraavat työkalut:

 • Ruuvimeisseli
 • Elektroniikkapuhdiste
 • ajoneuvosta riippuen hylsy- tai kiintoavainsarja
 • mahdollisesti taskulamppu

Takavalojen vaihto askel askeleelta

Kun haluat vaihtaa takavalaisimen, aseta auto hyvin valaistuun paikkaan. Sammuta sytytysvirta ja poista sytytysavain lukosta turvallisuussyistä. Takavalon irrottaminen edellyttää sähköliitännän irrottamista. Vaikka se ei olekaan välttämätöntä, voit irrottaa ajoneuvon akun ennen sähköjärjestelmän käsittelyä.

Noudata sitten seuraavia ohjeita:

 1. Avaa autosi takaluukku ja laita hattuhylly syrjään.
 2. Tarvittaessa tyhjennä tavaratila.
 3. Useimmissa ajoneuvoissa pääset takavaloon sivupaneelin verhoilun kautta. Etsi tavaratilan kangasverhoilusta yksi tai useampi klipsi niiden irrottamiseksi.
 4. Joissakin tapauksissa takavalossa on erillinen suojus, joka on irrotettava. Näin näet pistokkeen, joka syöttää virtaa takavaloon.
 5. Irrota takavalaisimen sähköliitäntä irrottamalla pistoke.

Irrota takavalo tämän vaiheen jälkeen. Auton mallista riippuen takaluukun sivuseinässä on ruuveja tämän autonosan kiinnittämistä varten. Löysää niitä ja irrota takavalo ilman voimankäyttöä. Jos takaluukun sivuseinässä ei ole näkyvissä ruuveja, ne sijaitsevat takaluukun sivussa olevassa vesikanavassa.

Valmistele sitten uusi lamppu. Vertaa sitä irrotettuun takavaloon. Joskus saatat joutua kokoamaan puuttuvat osat. Ajoneuvostasi riippuen tähän voi kuulua takavalaisimen lampunpidin. Jos varaosa on täydellinen, ohita tämä vaihe. Tällöin asennus seuraa suoraan. Takavalaisimen tarkalla sijainnilla on tässä merkitystä. Siinä on ohjaimet tai pultit, jotka sopivat vastaaviin autossa oleviin vastakappaleisiin ja auttavat vakauttamaan takavalon.

Kun olet asettanut takavalon paikalleen, kiinnitä ruuvit ja mutterit takaisin ja kiristä ne. Suihkuta koskettimet elektroniikkasuihkeella ennen pistokkeen kytkemistä. Suihketta ei saa päästä pistokkeisiin tai pistorasioihin. Aseta sitten pistoke takaisin paikalleen. Pistokeliitäntä kytkeytyy kuuluvasti. Varmista, että mekaaninen lukitus kytkeytyy takaisin.

Parhaat tuotteet kategoriasta Takavalot

Sijoituskriteerit