-5€ kaikesta

Sumuvalot

(löytyi 1799 tulosta)

Sumuvaloja voidaan käyttää huonoissa sääolosuhteissa ja kun näkyvyys on alle 50 m. Jokainen rekisteröity ajoneuvo on varustettu asianmukaisilla sumuvaloilla. Takasumuvalo varmistaa, että muut näkevät ajoneuvosi paremmin. Sumuvalot puolestaan parantavat näkyvyyttä ajosuuntaan.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Sumuvalot.

Kaikki valmistajat

Milloin sumuvalot saa kytkeä päälle?

Sumuvalot ovat ajoneuvon lisäajovalot. Niiden käyttöä säännellään lailla ja rajoitetaan muutamiin tilanteisiin. Moottoriteillä rajoitetun näkyvyyden ohjearvo on 150 metriä. Rakennettujen alueiden ulkopuolella tätä ohjearvoa sovelletaan 100 metristä 120 metriin rajoitetusta näkyvyydestä. Rakennettujen alueiden sisäpuolella voit kytkeä sumuvalot päälle, kun näkyvyys on alle 60-70 metriä.

Sumuvalot ovat valoja, jotka on asennettu erittäin alhaalle autoon tai moottoripyörään. Ne kytketään päälle ensisijaisesti silloin, kun näkyvyys on erityisen huono sumun tai rankkasateen vuoksi. Yhdessä lähivalojen kanssa sumuvalot varmistavat, että lähialue on kuljettajan kannalta paremmin valaistu. Tämä parantaa näkyvyyttä merkittävästi.

Sumuvalon kantama on paljon lyhyempi kuin esimerkiksi lähivalon. Tästä syystä sen käyttö on järkevää vain silloin, kun on kova sumu. Kuljettajana sinun vastuullasi on aina mukauttaa sumuvalojen käyttö ajamisen aikana vallitseviin olosuhteisiin.

Missä sumuvalot sijaitsevat ajoneuvossa?

Useimmissa ajoneuvoissa sumuvalot sijaitsevat hieman pääajovalojen alapuolella. Ne sijaitsevat vain ajoneuvon etupuolella. Ajoneuvon takaosassa sen sijaan sijaitsevat niin sanotut takasumuvalot.

Onko kaikissa ajoneuvoissa sumuvalot?

Sumuvalot katsotaan lisävalolaitteeksi. Tämä tarkoittaa, että niitä ei tarvitse asentaa ajoneuvoon. Siksi kaikissa ajoneuvoissa ei ole sumuvaloja. Ne asennetaan kuitenkin lähes aina useimpiin uusiin autoihin. Halutessasi voit jälkiasentaa ajoneuvoosi sumuvalot, jos niitä ei ole asennettu. Motointegratorista löydät ajoneuvoosi sopivat sumuvalot viiden miljoonan varaosan ja tarvikkeen valikoimasta.

Sumuvalojen tyypit

Sumuvalotyypeissä on joitakin eroja, jotka sinun on otettava huomioon. Niitä on saatavana seuraavissa vahvuuksissa:

  • 12 V sumuvalot
  • 24 V sumuvalot
  • 48 V sumuvalot

Volttimääritys riippuu aina siitä, kuinka monta volttia ajoneuvon sähköjärjestelmä kestää. 48 voltin sumuvaloja on kuitenkin pääasiassa nykyaikaisissa hybridiajoneuvoissa. Lisäksi on olemassa sumuvaloja, joissa on himmennintoiminto. Näitä sumuvaloja voidaan käyttää myös päiväajovaloina. Edellytyksenä on kuitenkin, että ne on myös nimenomaan tarkoitettu tähän tarkoitukseen.

Vaihda vialliset sumuvalot

Jos sumuvalo on viallinen, se voidaan useimmissa tapauksissa tunnistaa hyvin nopeasti. Pääsääntöisesti huomaat rikkoutuneet valot ulkoisesti kondenssivedestä tai kiveniskemän aiheuttamasta hajulinsseistä. On jopa mahdollista, että koko sumuvalo on veden alla. Useimmissa tapauksissa tästä on vastuussa viallinen tiiviste. On myös mahdollista, että sumuvalo heiluu paljon. Rikkinäinen pidike on yleensä syynä. Koska kotelo ja pidike on yleensä valmistettu muovista, ne voivat aika ajoin murtua.

Etsitkö sumuvaloa autoosi jälkiasennettavaksi? Tässä tarvitaan hieman enemmän taitoa ja tietoa. Jälkiasennuksessa on käytettävä sumuvaloja, joilla on eurooppalainen ECE-hyväksyntä. Löydät sopivat ajovalot täältä valikoimastamme. Oman turvallisuutesi vuoksi sumuvalot on kuitenkin jälkiasennuksen jälkeen hyväksyttävä virallisella testauslaitoksella.

Suositut sumuvalojen valmistajat

Motointegratorista löydät erittäin laajan valikoiman varaosia ja tarvikkeita. Suosituimpia sumuvalojen valmistajia ovat mm:

  • Valeo
  • Hella
  • TYC
  • DEPO
  • MAGNETI MARELLI

Osta sumuvalot Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegrator tarjoaa sinulle yli viiden miljoonan varaosan ja tarvikkeen valikoiman. Käytä hakutoimintoa tai osanumeroa siirtyäksesi suoraan oikeaan sumuvaloon ajoneuvoosi. Toimitusaika on yleensä muutama päivä. Hyödy ilmaisesta palautuslähetyksestä ja asiakaspalvelustamme. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiantuntevaan henkilökuntaamme milloin tahansa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Sumuvalot

Sijoituskriteerit