Erikoistarjous - pakettiauto

Sumuvalot

(löytyi 1755 tulosta)

Sumuvaloja voidaan käyttää huonoissa sääolosuhteissa ja kun näkyvyys on alle 50 m. Jokainen rekisteröity ajoneuvo on varustettu asianmukaisilla sumuvaloilla. Takasumuvalo varmistaa, että muut näkevät ajoneuvosi paremmin. Sumuvalot puolestaan parantavat näkyvyyttä ajosuuntaan.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Sumuvalot.

Kaikki valmistajat

Milloin sumuvalot saa kytkeä päälle?

Sumuvalot ovat ajoneuvon lisäajovalot. Niiden käyttöä säännellään lailla ja rajoitetaan muutamiin tilanteisiin. Moottoriteillä rajoitetun näkyvyyden ohjearvo on 150 metriä. Rakennettujen alueiden ulkopuolella tätä ohjearvoa sovelletaan 100 metrin ja 120 metrin välisen rajoitetun näkyvyyden välillä. Rakennetuilla alueilla voit kytkeä sumuvalot päälle, kun näkyvyys on alle 60-70 metriä.

Sumuvalot ovat autoon tai moottoripyörään erityisen alas asennettuja valoja. Ensisijaisesti ne kytketään päälle, kun näkyvyys on erityisen huono sumun tai rankkasateen vuoksi. Yhdessä lähivalojen kanssa sumuvalot varmistavat, että lähikenttä on kuljettajan kannalta paremmin valaistu. Tämä parantaa näkyvyyttä merkittävästi.

Sumuvalon kantama on paljon lyhyempi kuin esimerkiksi lähivalon. Tästä syystä sitä on järkevää käyttää vain silloin, kun on kova sumu. Kuljettajana sinun vastuullasi on aina mukauttaa sumuvalojen käyttö ajamisen aikana vallitseviin olosuhteisiin.

Missä sumuvalot sijaitsevat ajoneuvossa?

Useimmissa ajoneuvoissa sumuvalot sijaitsevat hieman pääajovalojen alapuolella. Ne sijaitsevat vain ajoneuvon etupuolella. Ajoneuvon takaosassa on puolestaan niin sanotut takasumuvalaisimet.

Onko kaikissa ajoneuvoissa sumuvalot?

Saksan tieliikennelupamääräysten (Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung) mukaan sumuvalaisimia pidetään lisävalolaitteena. Tämä tarkoittaa, että niitä ei tarvitse asentaa ajoneuvoon. Siksi kaikissa ajoneuvoissa ei ole sumuvaloja. Ne on kuitenkin lähes aina asennettu useimpiin uusiin autoihin. Voit halutessasi jälkiasentaa ajoneuvoosi sumuvalot, jos niitä ei ole asennettu. Motointegratorista löydät ajoneuvoosi sopivat sumuvalot viiden miljoonan varaosan ja tarvikkeen valikoimasta.

Sumuvalojen tyypit

Sumuvalotyypeissä on joitakin eroja, jotka sinun on otettava huomioon. Niitä on saatavana seuraavina vahvuuksina:

  • 12 V sumuvalot
  • 24 V sumuvalot
  • 48 V sumuvalot

Volttimääritys riippuu aina siitä, kuinka monta volttia ajoneuvon sähköjärjestelmä kestää. 48 V:n sumuvalaisimia on kuitenkin pääasiassa nykyaikaisissa hybridiajoneuvoissa. Lisäksi on sumuvaloja, joissa on himmennintoiminto. Näitä sumuvaloja voidaan käyttää myös päiväajovaloina. Edellytyksenä on kuitenkin, että ne on nimenomaisesti tarkoitettu tähän tarkoitukseen.

Viallisen sumuvalojen vaihtaminen

Jos sumuvalo on viallinen, se voidaan useimmissa tapauksissa tunnistaa hyvin nopeasti. Pääsääntöisesti huomaat rikkoutuneet valot ulkoisesti kondensaatiosta tai kiveniskemän aiheuttamista diffuusorilinsseistä. On jopa mahdollista, että koko sumuvalo on veden alla. Useimmissa tapauksissa tämä johtuu viallisesta tiivisteestä. On myös mahdollista, että sumuvalo heiluu paljon. Syy on yleensä rikkinäinen pidike. Koska kotelo ja pidike on yleensä valmistettu muovista, ne voivat aika ajoin murtua.

Etsitkö sumuvaloa autoosi jälkiasennettavaksi? Tässä tarvitaan hieman enemmän taitoa ja tietoa. Jälkiasennuksessa on käytettävä sumuvaloja, joilla on eurooppalainen ECE-hyväksyntä. Löydät sopivat ajovalot täältä valikoimastamme. Oman turvallisuutesi vuoksi sumuvalot on kuitenkin jälkiasennuksen jälkeen hyväksytettävä TÜV:llä tai muulla virallisella testauslaitoksella.

Suositut sumuvalojen valmistajat

Motointegratorista löydät erittäin laajan valikoiman varaosia ja tarvikkeita. Joitakin suosituimpia sumuvalojen valmistajia ovat:

  • Valeo
  • Hella
  • TYC
  • DEPO
  • MAGNETI MARELLI

Osta sumuvalot verkossa Motointegratorilta

Motointegrator tarjoaa yli viisi miljoonaa varaosaa ja tarviketta. Käytä hakutoimintoa tai osanumeroa päästäksesi suoraan oikeaan sumuvaloon ajoneuvoosi. Toimitusaika on yleensä muutama päivä. Hyödy mutkattomasta palautuslähetyksestä ja asiakaspalvelustamme. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiantuntevaan henkilökuntaamme milloin tahansa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Sumuvalot

Sijoituskriteerit