5% alennusta koko valikoimasta

Venttiilinnostimet

(löytyi 201 tulosta)

Sormiohjain, jota kutsutaan myös keinuvivuksi, asennetaan ajoneuvoon silloin, kun nokka-akseleita ei voida käyttää tilan puutteen vuoksi. Nokka-akseli on polttomoottorin osa, joka avaa ja sulkee moottorin ruiskutus- ja pakoventtiilit oikeaan aikaan täsmällisellä liikkeellä ja määrätyssä järjestyksessä. Nokkapyörä ottaa tämän tehtävän hoitaakseen ja varmistaa siten moottorin luotettavan toiminnan. Suuren kuormituksen ja kuumuuden vuoksi voi ajoittain esiintyä vikoja, jotka tekevät vaihdon välttämättömäksi.

Verkkokaupastamme löydät varmasti uuden nokkavaihtajan ensiluokkaisten valmistajien joukosta. Lisäksi voit hyötyä asiantuntevasta asiakaspalvelustamme, joka auttaa ja neuvoo sinua oikean valinnan tekemisessä.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Venttiilinnostimet.

Kaikki valmistajat

Nokkien seuraajat: toiminta ja sijainti

Nokkavipu on ohutlevystä tai valuteräksestä valmistettu yksipuolinen vipu, joka välittää nokka-akselin liikkeet ruiskutus- tai pakoventtiileille ja jota käytetään polttomoottoreissa. Se lepää kauhan napaisimen päällä, ja se on asennettu pyörivästi toiselle puolelle. Vipu työntää venttiilijousen alaspäin. Tämä aiheuttaa kitkaa nokassa ja keinuvarressa - kuluminen on ennalta ohjelmoitu. Nokkarullan käyttö voi vähentää kulumista huomattavasti. Tämän vuoksi nokkaseuraajaa kutsutaan myös nimellä rullapyöränokkaseuraaja. Tämä rulla vähentää kitkaa noin 30 %.

Nokkakahvaan kohdistuvat voimat ovat pienemmät kuin keinuvivun voimansiirtoon. Lisäksi venttiilin kireyden säätö on helpompaa säätämällä nivelpiste pystysuoraan. Tässä tapauksessa tasapainottavia elementtejä ei lasketa liikkuviksi massoiksi. Vipu vain lepää niiden päällä.

Vetovipuja käytetään aina silloin, kun nokka-akseleita ei ole mahdollista asentaa tilan puutteen vuoksi. Niillä on kuitenkin sama tehtävä: ne ohjaavat ruiskutus- ja pakoventtiileitä silloin, kun nokka-akselin nokka-akselin nokka-akselit eivät suoraan kohdista voimaa napoihin. Toisin sanoen ne välittävät tehoa osana moottorin ohjausjärjestelmää.

Keinuvipu vs. sormiohjain: eron tunteminen

Keinuvarsia ja sormiohjaimia käytetään usein synonyymeinä. Niissä on kuitenkin perustavanlaatuisia eroja, esimerkiksi aseiden lukumäärässä. Keinuvarsi koostuu vain yhdestä varresta. Keinuvivussa taas on kaksi vartta, jotka muuttavat kohdistetun voiman suuntaa. Keinuvarsia käytetään, kun nokka-akseli on nokka-akselien alapuolella. Keinuvarsia käytetään, kun nokka-akseli on nokka-akselien yläpuolella.

Nokkien liike välittyy nokkatangon avulla, joka liikuttaa toista vartta, kun toinen varsi pyörii vastakkaiseen suuntaan. Tästä aiheutuva paine avaa venttiilit. Venttiilin jousen voima sulkee venttiilin uudelleen heti, kun nokka on päättynyt.

Ero yhdellä silmäyksellä:

Schlepphebel

  • Yksivarsinen vipu
  • Vivun toinen puoli pyörii, toinen puoli lepää napaisimen päällä.
  • Se työntää venttiilijousen alaspäin iskun verran ja avaa siten imu- ja pakoventtiilin.

Keinuvipu

  • Kaksikätinen vipu
  • Tätä käytetään, kun nokka-akseli pyörii kupin napaisimen alapuolella.
  • Kun nokka tai työntötanko liikuttaa toista vipua, toinen varsi lähtee liikkeelle vastakkaiseen suuntaan. Tästä aiheutuva paine kuppikammiossa saa venttiilin avautumaan.

Viallisen sormenohjaimen syyt

Nokkien seuraajat ovat kuluvia osia ajoneuvossa kuormituksen ja korkean lämmön vuoksi. Vika ilmenee moottorin käydessä tyhjäksi, kun ruiskutus- ja pakoventtiilit eivät enää toimi kunnolla. Tämän seurauksena moottorista puuttuu virransyöttö.

Jos kyseessä on pieni vika, oireena on nykiminen tai tehon menetys. Vakavammilla vioilla on vakavia seurauksia. Tällöin moottori yksinkertaisesti pysähtyy tai ei enää käynnisty.

Vika voi syntyä myös, jos venttiilejä ei ole säädetty oikein. Näin voi tapahtua, jos venttiilivälystä ei ole säädetty oikein säätöruuveilla tai venttiilivälyksen säätöelementeillä.

Osta keinuvarsia verkossa kohtuulliseen hintaan

Viallinen nokkapyörä on vaihdettava välittömästi, jotta ajoneuvo ei vaurioidu vakavasti. Koska kyseessä on monimutkainen korjaustoimenpide, se tehdään yleensä erikoisliikkeessä. Voit silti säästää huomattavasti materiaalikustannuksissa, jos ostat vetovivun verkosta ja säästät näin.

Verkkokaupassamme on laaja valikoima sertifioitujen tuotemerkkien nokkapyöräseuraajia. Takaamme nopean toimituksen neljän arkipäivän kuluessa, jotta voit korjata nokkapyörät nopeasti.

Parhaat tuotteet kategoriasta Venttiilinnostimet

Sijoituskriteerit